mscichu89 pisze:Witam!
Sytuacja przedstawia się tak: oglądałem kiedyś świetny film, zresztą jak każdy tutaj i zapomniałem tytułu. Film: akcja bodajże na początku w Ameryce matka (chyba wdowa) ma dziecko, które bawi się na zewnątrz zabawką(chyba samochodzik) ta niestety wpada do kanału?. dzieciak za nią i sie topi. Matka załamana w nocy często się jej ten chłopak śni, jak np: stoi na kładce i wyciąga do niej rękę i do wody ją ciągnie. później z kimś tam rozmawia, i postanawia wyjechać gdzieś w góry(chyba do norwegi, nie jestem pewien) do domku położonego jakiś czas drogi od jakiejś wioski. hm... tam chyba miała pisać książkę(ale nie wiem, czy tego sobie nie wymyśliłem.) poznaje mężczyznę spędza z nim bardzo dużo czasu on mieszka w latarni zakochują się w sobie i umawiają na jakieś przyjęcie w tej wiosce czy tam czymś he he. ona przychodzi na czas a go nie ma , nie przyszedł. Kobieta wypytała o niego mieszkańców, oni powiedzieli jej, że on nie żyje od dłuższego czasu. W filmie była jeszcze akcja chyba, jak ją porywają i właśnie przy tej latarni chyba próbują ją do wody, zatopić i tam tego syna widziała (pod wodą już) co ją wciągał chyba jeszcze, ale jakoś się wydostała na powierzchnię. a ci porywacze zginęli w latarni. no namieszałem troszke, ale mam nadzieję, że uda wam się ustalić tytuł filmu. bardzo chce go obejrzeć znowu, a szukam od kilku miesięcy i naszedł mnie w końcu pomysł, żeby napisać tutaj. licze na pomoc! : D pozdrawiam
To może być "Półmrok" ("Half Light").