O kryminale w ogóle i szczególe
O kryminale w ogóle i szczególe
Co powiecie ogólnie o kryminale? Lubicie ten gatunek? Bo ja bardzo, choć w rzeczywistości z tym światem nie miałam nigdy do czynienia...
polećcie swoje ulubione filmy albo seriale, szukam czegoś, czego jeszcze nie widziałam a gdzie można przeżyć jakieś ciekawe emocje 
Re: O kryminale w ogóle i szczególe
ja lubię chyba wszystko co kryminalne
książki, filmy, gry
a wolisz polskie czy zagraniczne?
No chyba jednak zagraniczne, polskie, hmmm, jakoś nie ciągnie mnie specjalnie do W11 czy Ojca Mateusza...
chociaż nie powiem - czasami tez obejrzę.
Antolina, a Ty masz jakieś ulobione książki, filmy, gry?
Antolina, a Ty masz jakieś ulobione książki, filmy, gry?
seriale angielskie, filmy francuskie
Ksiąski co wpadnie w rękę
A gry dużo by wymieniać , ale preferuje to proste i szybki które nie wymagają dużo czasu i uwagi 
Bo wiesz, ja ostatnio mam troche za dużo czsu... i myślę, a myślenie nie służy mi w obecnym stanie
więc szukam czegoś, co zajęło by mi czas i umysł, nawet gry się nadadzą, nie mogłabyś polecić czegoś konkretnego, skoro w tym sie orientujesz?
[ Dodano: 2011-06-02, 20:26 ]
Antolina, zobacz co znalazłam jeśli chodzi o gry: zalatwkumpla.pl
[ Dodano: 2011-06-02, 20:26 ]
Antolina, zobacz co znalazłam jeśli chodzi o gry: zalatwkumpla.pl
http://zalatwkumpla.pl/ może tego spróbuj 
kryminallo.
kryminał?
może coś jeszcze dziwniejszego? kryminały dobrze jest czytać. a oglądać miejską psychodelę równo o północy. i chwilę po.
NOC ŻYWYCH TRUPÓW / NIGHT OF THE LIVING DEAD (1968, George A. Romero)
ROCKY HORROR PICTURE SHOW / THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW (1975, Jim Sharman)
NARKOTYKOWE SZALEŃSTWO / REFEER MADNESS (1936, Louis J. Gasnier)
trzeba więcej? znaleźć się na nowojorskiej ulicy, w garści trzymać mocny trunek owinięty papierową torbą i ćmić w świetle neonów mocne papierosy, może z wesołym dodatkiem. kolejka zakręca, zbliża się do wejścia kina Elgin, jest północ. MIDNIGHT MOVIES przenoszą w epoką zakazanych praktyk kontrkultury.
zachęcam do zaglądania po więcej: www.enh.pl
11. najnowsze ERA NOWE HORYZONTY 21-31.07.2011. we wrocławiu.
może coś jeszcze dziwniejszego? kryminały dobrze jest czytać. a oglądać miejską psychodelę równo o północy. i chwilę po.
NOC ŻYWYCH TRUPÓW / NIGHT OF THE LIVING DEAD (1968, George A. Romero)
ROCKY HORROR PICTURE SHOW / THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW (1975, Jim Sharman)
NARKOTYKOWE SZALEŃSTWO / REFEER MADNESS (1936, Louis J. Gasnier)
trzeba więcej? znaleźć się na nowojorskiej ulicy, w garści trzymać mocny trunek owinięty papierową torbą i ćmić w świetle neonów mocne papierosy, może z wesołym dodatkiem. kolejka zakręca, zbliża się do wejścia kina Elgin, jest północ. MIDNIGHT MOVIES przenoszą w epoką zakazanych praktyk kontrkultury.
zachęcam do zaglądania po więcej: www.enh.pl
11. najnowsze ERA NOWE HORYZONTY 21-31.07.2011. we wrocławiu.
o nie horrory to zupełnie nie mój klimat....
No właśnie już wcześniej się na to natknęłam!antolina pisze:http://zalatwkumpla.pl/ może tego spróbuj
całkiem nieźle zrobione i zastanawiam się czy to zapowiedz jakiejś konkretniejszej gry
[ Dodano: 2011-06-07, 00:16 ]
ja tez w ogóle nie lubie horrorów, a kryminal to jednak coś innego, nie muszę się poźniej bać po filmie!antolina pisze:o nie horrory to zupełnie nie mój klimat....
Anegdotka z życia: W podstawówce, małym dziecięciem będąc, pochłaniałem książki z gatunku kiepskiej fantastyki i kiepskich horrorów w ilościach wręcz hurtowych. Nie bałem się w ogóle. Ale jakoś tak wyszło, że dorwałem jakiś kryminał Agaty Christie (bodajże "I nie było już nikogo" vel. "Dziesięciu murzynków") i do tej pory pamiętam, że czytałem ją przerażony. Ten cały nastrój oparty na kolejnych morderstwach i nieuchwytnym zabójcy był taki... rzeczywisty

midnigt movies nie są horrorami. prędzej jest to kino CAMPU.
odsyłam do lektury:
http://www.nowehoryzonty.pl/artykul.do?id=940
ostatnio popularna jest sztuka Rocky Horror Picture Show. polecam.
odsyłam do lektury:
http://www.nowehoryzonty.pl/artykul.do?id=940
ostatnio popularna jest sztuka Rocky Horror Picture Show. polecam.
"Rocky horror show" to spektakl, "Rocky horror picture show" to film. Tak w ramach wyjaśnieniakanapa pisze: ostatnio popularna jest sztuka Rocky Horror Picture Show. polecam.
Ale ja też polecam. tak spektakl w teatrze Jandy jak i film. Specyficzny klimat, ale jeżeli podpasuje to się zakochacie
dobrze, że dbasz o zgodność wypowiedzi z faktami. jednak napisałam: SZTUKA rocky horror show.
czyli to samo co spektakl. sztuka teatralna.
tak czy inaczej - cieszę się, że się zgadzamy. i wspólnie polecamy. lalala.
[ Dodano: 2011-06-14, 21:59 ]
ajajajaj.
chyba się pogubiłam w terminach. tak, masz rację. wcisnęło się SHOW na końcu.
gratuluję uważności.
czyli to samo co spektakl. sztuka teatralna.
tak czy inaczej - cieszę się, że się zgadzamy. i wspólnie polecamy. lalala.
[ Dodano: 2011-06-14, 21:59 ]
ajajajaj.
chyba się pogubiłam w terminach. tak, masz rację. wcisnęło się SHOW na końcu.
gratuluję uważności.
osobiście bardzo lubię kryminały,ale tylko te delikatne jeśli można to tak nazwać,nie lubię kiedy szczegółowo pokazywane są zbrodnie.Jednak uwielbiam to analizowanie,łączenie faktów.