Co to za film?
lata 50,60. młoda dziewczyna-nie pamiętam krawcowa
czy projektantka mody-szuka pracy.a dalej jak w kopciuszku...wszystko się dobrze kończy. w głownej roli jakaś czarnowłosa piękność...hmm joan collins? tak dawno oglądałam ten film że więcej nie pamiętam a tym bardziej tytułu.pomóżcie plisss
Szukam Romansu
Witam, mam do was dość nietypową prośbę.
Szukam filmu z gatunku Romans, w którym dwie osoby poznają się przez sms, jedna z nich numer znalazła w internecie. I bardzo dużo ze sobą piszą.
Nie musi być konkretnie tak, nie wiem jakaś internetowa przyjaźń a potem te osoby się spotykają, wiecie o co chodzi
Pozdrawiam !!!
Szukam filmu z gatunku Romans, w którym dwie osoby poznają się przez sms, jedna z nich numer znalazła w internecie. I bardzo dużo ze sobą piszą.
Nie musi być konkretnie tak, nie wiem jakaś internetowa przyjaźń a potem te osoby się spotykają, wiecie o co chodzi
Pozdrawiam !!!
Re: Co to za film?
Witam.
Poszukuje od dłuższego czasu filmu lub spektaklu teatru telewizyjnego i nawet nie wiem czy polskiego czy zagranicznego. Jedyne co pamiętam to, że całość dzieje się w "niebie", prawdopodobnie przed lub pomiędzy narodzinami, dwoje nastolatków siedzi obok siebie, są zakochani w sobie, i okazuje się, że jedno z nich otzrymało "przydział" do nowego ciała i musi opuścić "niebo", a drugie zostaje i czeka na swój przydział, obiecują sobie znaleść się po drugiej stronie. Film lub spektakl leciał w TVP conajmniej dwadzieścia lat temu, może więcej. Bardzo utkwiła mi ta scena w głowie i chciałbym sobie przypomnieć całoś. Nigdzie nic nie mogę znaleść. Pomóżcie proszę.
Pozdrawiam.
Poszukuje od dłuższego czasu filmu lub spektaklu teatru telewizyjnego i nawet nie wiem czy polskiego czy zagranicznego. Jedyne co pamiętam to, że całość dzieje się w "niebie", prawdopodobnie przed lub pomiędzy narodzinami, dwoje nastolatków siedzi obok siebie, są zakochani w sobie, i okazuje się, że jedno z nich otzrymało "przydział" do nowego ciała i musi opuścić "niebo", a drugie zostaje i czeka na swój przydział, obiecują sobie znaleść się po drugiej stronie. Film lub spektakl leciał w TVP conajmniej dwadzieścia lat temu, może więcej. Bardzo utkwiła mi ta scena w głowie i chciałbym sobie przypomnieć całoś. Nigdzie nic nie mogę znaleść. Pomóżcie proszę.
Pozdrawiam.
-
kingusiuniusia
- Forrest Gump
hej, szukam tytułu filmu francuskiego o miłości. Chłopak bogaty poznaje dziewczynę, która wprowadza go w narkotyki, alkohol, razem się upijają, jest między nimi wielka miłość, kłócą się i godzą. Jest scena jak dziewczyna albo chłopak nie pamietam kto, jeździ po domu rowerem po kłotni. na koniec filmu chłopak rozbija sie samochodem. pomocy
Witam,
Bardzo długo szukam filmu, który z dzieciństwa utkwił mi w pamieci, lecz nie jest to proste ponieważ niewiele z niego pamiętam. Myśle, że ten film mógł być z lat 80-90. Opowiada o zamaskowanym ( kask z czrną szybką ) motocykliście, który niszczy motocyklowe gangi w małym miasteczku - to tak ogólnie. Z tego co pamiętam, to młody chłopak przyjechał do małego miasteczka ( chyba sie przeprowadził ) nie znał tam nikogo, poszedł do nowej szkoły, i jako ten "nowy" chyba nie był za bardzo lubiany, zakochał sie w dziewczynie, ktora była z jednym motocyklistą z gangu. Któregoś dnia znalazł gdzieś u kogoś w stodole motocykl i postanowił go naprawić i odświerzyć, później nim jeżdził w czarnym stroju z czarna szybką w kasku. Dodam, że z tego co pamiętam miał jakiś samochód jeszcze, który też był cały czarny z przyciemnianymi szybami ... film był fajny, dlatego też chciałabym go jeszcze raz zobaczyć. Prosze o pomoc. Z góry Merci
[ Dodano: 2012-09-16, 22:41 ]
Witam,
Bardzo długo szukam filmu, który z dzieciństwa utkwił mi w pamieci, lecz nie jest to proste ponieważ niewiele z niego pamiętam. Myśle, że ten film mógł być z lat 80-90. Opowiada o zamaskowanym ( kask z czrną szybką ) motocykliście, który niszczy motocyklowe gangi w małym miasteczku - to tak ogólnie. Z tego co pamiętam, to młody chłopak przyjechał do małego miasteczka ( chyba sie przeprowadził ) nie znał tam nikogo, poszedł do nowej szkoły, i jako ten "nowy" chyba nie był za bardzo lubiany, zakochał sie w dziewczynie, ktora była z jednym motocyklistą z gangu. Któregoś dnia znalazł gdzieś u kogoś w stodole motocykl i postanowił go naprawić i odświerzyć, później nim jeżdził w czarnym stroju z czarna szybką w kasku. Dodam, że z tego co pamiętam miał jakiś samochód jeszcze, który też był cały czarny z przyciemnianymi szybami ... film był fajny, dlatego też chciałabym go jeszcze raz zobaczyć. Prosze o pomoc. Z góry Merci
[ Dodano: 2012-09-16, 22:41 ]
Witam,
udalo mi sie
dawno temu pytalem o ten tytul, udalo mi sie go odszukac, chodzilo mi o BRAINSCANWysłany: 2010-06-16, 12:18 jaki to tytul
witam, film widzialem kiedys w TV - ze 3x lecial pare dobrych lat temu, pamietam ze bylo to o gosciu ktory dostal/kupil gre ktora odpalal na Tv - budzil sie rano i nic nie pamietal, w miedzyczasie jego sasiedzi gineli w niewyjasnionych okolicznosciach, okazuje sie ze gra ta byla czyms w rodzaju programem ktory wprowadza gracza w trans i jako kolejne levele zabijasz kolejnych sasiadow.
nie pamietam kto w nim gral, kiedy dokladnie byl wyprodukowany [mysle ze lata 90], czy ktos moze zna ten film?
Mam Pytanie czy kojarzy może ktoś film o licealistach którzy pojechali na chwilę na studia. Motyw ogółem był taki że jednego z bohaterów rzuciła laska i 3 znajomych zadecydowało pojechać zaszaleć do studentów. Z tego co jeszcze pamiętam to trafili oni do domu chłopaków z "sekty". Problem jest w tym że nigdzie tego w necie nie mogę znaleźć szukając pod tagami filmy o studentach i nie daje mi to spokoju ;D Byłbym wdzięczny za pomoc 
Na bank "Biała sukienka". Świetny film, z gatunku kina niezależnego.Anabella72 pisze:Opis przypomina mi film "Biała sukienka"Challenger pisze:Witam kolegów po raz kolejny, ostatnio bardzo mi pomogliście, więc chciałbym abyście zrobili to jeszcze raz
2. Film także polski, kolorowy: o ateiście i wierzącym(chyba nawet to był ksiądz ale nie wiem), ogólnie to słabo go pamiętam, ale wiem, że ten ateista miał terenówkę, chyba Opla Fronterę, i chciał podwieźć tego wierzącego, chyba to kumple byli, ale on nie chciał i szedł obok samochodu. Później ten ateista miał wypadek i wypadł przez przednią szybę, a drugiemu kolesiowi z wypadku nic się nie stało, ale myślał że zabił tego ateistę i się chciał powiesić na drzewie przy drodze, jednak się okazało że ten ateista przeżył.
Cześć 
Mam pytanie czy ktoś zna może taki film:
Jest to czarna komedia o kobiecie, która bodajże w swoje urodziny zabija przypadkowo po kolei mężczyzn. Później jej (chyba) siostra urządza dla niej przyjęcie niespodziankę w jej mieszkaniu i ona musi ukryć jakoś te trupy. I np. jednego sadza przed telewizorem itd. Na koniec przychodzi do niej chyba policjant, zakochują się w sobie, ale ona też przez przypadek go zabija. Oglądany bardzo dawno temu, ale strasznie mnie to męczy i byłabym wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam
Mam pytanie czy ktoś zna może taki film:
Jest to czarna komedia o kobiecie, która bodajże w swoje urodziny zabija przypadkowo po kolei mężczyzn. Później jej (chyba) siostra urządza dla niej przyjęcie niespodziankę w jej mieszkaniu i ona musi ukryć jakoś te trupy. I np. jednego sadza przed telewizorem itd. Na koniec przychodzi do niej chyba policjant, zakochują się w sobie, ale ona też przez przypadek go zabija. Oglądany bardzo dawno temu, ale strasznie mnie to męczy i byłabym wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam
Witam,
poszukuję tytułu filmu i bardzo proszę o pomoc- nie będzie łatwo, gdyż nie pamiętam wielu szczegółów...
To, co zapamiętałem:
1. Film, w którym w jednej z końcowych scen wybucha (lub ma wybuchnąć) szkoła.
2. Bohater chodzi w długim, czarnym (chyba skórzanym płaszczu).
3. Bohater ma dłuższe, ciemne (chyba kręcone) włosy.
4. Bohater jeździ na motorze (przynajmniej w jednej scenie).
5. Wydawać by się mogło, że może to być film dla młodzieży, silny (o ile nie przewodni) jest wątek miłosny chłopaka i dziewczyny.
6. Film oglądałem dawno temu, ale był kolorowy.
7. Szkoła była podobna do tych, które prezentuje się w amerykańskich filmach.
Bardzo dziękuję za jakąkolwiek pomoc i liczę na wsparcie w poszukiwaniach.
Pozdrawiam,
M.
poszukuję tytułu filmu i bardzo proszę o pomoc- nie będzie łatwo, gdyż nie pamiętam wielu szczegółów...
To, co zapamiętałem:
1. Film, w którym w jednej z końcowych scen wybucha (lub ma wybuchnąć) szkoła.
2. Bohater chodzi w długim, czarnym (chyba skórzanym płaszczu).
3. Bohater ma dłuższe, ciemne (chyba kręcone) włosy.
4. Bohater jeździ na motorze (przynajmniej w jednej scenie).
5. Wydawać by się mogło, że może to być film dla młodzieży, silny (o ile nie przewodni) jest wątek miłosny chłopaka i dziewczyny.
6. Film oglądałem dawno temu, ale był kolorowy.
7. Szkoła była podobna do tych, które prezentuje się w amerykańskich filmach.
Bardzo dziękuję za jakąkolwiek pomoc i liczę na wsparcie w poszukiwaniach.
Pozdrawiam,
M.
SZukam!! pilnie dramat sensacyjny z UK z sektą w tle.
Historia o 2 platnych zabojcach , poznajemy na poczatku nieudane zycie rodzinne bohatera , zone z ktora sie kloci i jego nieletniego syna.Dom bohatera odwiedza jego kolega po fachu wraz z kobieta.Zdecyduja sie przyjac zlecenie.Zaboijaja najpierw ksiedza ktory cieszy sie na widok pistoletu , pozniej innych ktorzy w bohaterze widza kogos specjalnego i dziekuja mu za zadany bol.Pod koniec filmu maja zabic kogos waznego i na miejscu ogladaja z daleka jak sekta ubrana w maski i peleryny klaszcze na widok wieszajacej sie dziewczyny.Bohater nie wytrzumuje , strzela w czsie ucieczki ginie jego wspolnik.W tym czasie czlonkowie sekty porywaja jego zone i syna a jego ogluszaja.Gdy sie budzi to na arenie ma walczyc z jakims zamaskowanym garbatym potworem ktorego zabija.Okazuje sie ze byla to jego zona z synem przywiazanym na plecach.Wybaczcie chaotyczny opis ale jesli ktos widzial ten film to taka "recenzja" latwo pozowli go rozpoznac.
Co to za film - lata 80-90
Witam
Ogladałem kiedys taki film, które w istocie składał się bodaj z trzech histori. Jedna była o chłopcu który myślami tworzył rzeczywistosć i zastraszał w ten sposób całą rodzinkę - siostrze usunął z twarzy usta.
Druga histiria była o gościu który leciał samolotem i przez okno widział stworka który niszczył samlotot i uszkadzał silnik.
Nie pamiętam tytułu. Co wy na to, napewno ktoś oprócz mnie go widział
Ogladałem kiedys taki film, które w istocie składał się bodaj z trzech histori. Jedna była o chłopcu który myślami tworzył rzeczywistosć i zastraszał w ten sposób całą rodzinkę - siostrze usunął z twarzy usta.
Druga histiria była o gościu który leciał samolotem i przez okno widział stworka który niszczył samlotot i uszkadzał silnik.
Nie pamiętam tytułu. Co wy na to, napewno ktoś oprócz mnie go widział
Witam, poszukuję filmu, który oglądałem z 10 lat temu.
W filmie pojawiała się grupka chłopaków na ścigaczach bodajże, jeden z nich zakochał się w dziewczynie. Dziewczyna ta miała młodszego brata, którego porwano, w jakiejś rozmowie telefonicznej usłyszeli hałas budowy i w taki sposób grupka na motorach mogła uratować młodego z rąk porywaczy.. Mam nadzieje że dość jasno opisałem fabułę
Z góry dziękuję
W filmie pojawiała się grupka chłopaków na ścigaczach bodajże, jeden z nich zakochał się w dziewczynie. Dziewczyna ta miała młodszego brata, którego porwano, w jakiejś rozmowie telefonicznej usłyszeli hałas budowy i w taki sposób grupka na motorach mogła uratować młodego z rąk porywaczy.. Mam nadzieje że dość jasno opisałem fabułę
Z góry dziękuję
Pomogę Ci:) ten Film to ,,MIŁOŚĆ W RYTMIE RAP''romcersky pisze:Witam, poszukuję filmu, który oglądałem z 10 lat temu.
Z góry dziękuję
[ Dodano: 2012-11-03, 20:34 ]
Witam:) szukam filmu już parę miesięcy i wpisywałem się na dużo forach... Nikt mi nie pomógł. A chodzi o film w którym gra około 8 chłopaków którzy dzięki biało czarnemu medalionowi zmieniają się w białych ninja. A na koniec walczą z takimi wielkimi zmutowanymi grubasami, którzy rzucają w nich skałami
Heja, od jakiegoś czasu szukam tytułu pewnego filmu
Co pamiętam:
Bohaterowie trafiają na statek który dzięki pewnemu urządzeniu (o ile dobrze pamiętam nie większe niż piłka) przenosi ich do świata gdzie bohaterowie mitologi są jak najbardziej prawdziwi. Urządzenie niestety psuje się i nie mogą wrócić. Podczas przygód spotykają Minotaura w labiryncie i Meduzę która się do nich przyłącza, a dzięki okularom ze specjalnego bursztynu nie zmienia każdego w kamień. Jest też jednorożec którego szukali bo odczarować swojego przyjaciela którego meduza przypadkiem z kamień zamieniła. W końcu dzięki jego łezce ich przyjaciel zostaje odmieniony, a sam koń o ile dobrze pamiętam zabiera się z nimi. (Jeszcze gdzieś pomiędzy o ile dobrze pamiętam są elfy)
Trochę później ta grupka bohaterów trafia do niewoli, ale co dalej było to nie pamiętam, no poza tym ze się uwolnili i pod koniec naprawili to urządzenie(chyba).
[shadow=indigo]Już nietrzeba, znalazłam... chodziło o "Podróż jednorożca"[/shadow]
Co pamiętam:
Bohaterowie trafiają na statek który dzięki pewnemu urządzeniu (o ile dobrze pamiętam nie większe niż piłka) przenosi ich do świata gdzie bohaterowie mitologi są jak najbardziej prawdziwi. Urządzenie niestety psuje się i nie mogą wrócić. Podczas przygód spotykają Minotaura w labiryncie i Meduzę która się do nich przyłącza, a dzięki okularom ze specjalnego bursztynu nie zmienia każdego w kamień. Jest też jednorożec którego szukali bo odczarować swojego przyjaciela którego meduza przypadkiem z kamień zamieniła. W końcu dzięki jego łezce ich przyjaciel zostaje odmieniony, a sam koń o ile dobrze pamiętam zabiera się z nimi. (Jeszcze gdzieś pomiędzy o ile dobrze pamiętam są elfy)
Trochę później ta grupka bohaterów trafia do niewoli, ale co dalej było to nie pamiętam, no poza tym ze się uwolnili i pod koniec naprawili to urządzenie(chyba).
[shadow=indigo]Już nietrzeba, znalazłam... chodziło o "Podróż jednorożca"[/shadow]
Witam szukam tytułu filmu. Historia opowiada bodajże o szwedzkim gitarzyście który zerwał z dziewczyna (bądź ona z nim) i który spotyka na swej drodzę dziewczynę w ktorej się zakochuje. On tworzy piosenki, ona gra na pianinie, razem poźniej wraz z innymi tworzą pare piosenek. ( wybaczcie za takie lakoniczny opis ale leżałem wtedy w szpitalu i za cholere nie pamietam tytułu. Na koniec on wyjeżdża, zostawiając jej upragnione pianino. Proszę o pomoc bardzo mi zależy na tym filmie. Dodam jeszcze, że to nie była budżetowa produkcja.
Starszy film ale nie aż tak stary:
Facet w kapeluszu? powoduje katastrofy/wypadki, pojawia się na fotografiach ze wszystkich w/w wydarzeń. W wybuchającym pociągu itp. Słabo pamiętam film bo oglądałem go dosyć dawno. Film na 95% nie był polski.
Czyli: Facet ---> Katastrofy/Wypadki ----> zdjęcia z tych wydarzeń i on na nich.
Proszę o pomoc.
Facet w kapeluszu? powoduje katastrofy/wypadki, pojawia się na fotografiach ze wszystkich w/w wydarzeń. W wybuchającym pociągu itp. Słabo pamiętam film bo oglądałem go dosyć dawno. Film na 95% nie był polski.
Czyli: Facet ---> Katastrofy/Wypadki ----> zdjęcia z tych wydarzeń i on na nich.
Proszę o pomoc.
szukam tytułu
Witam! Jakiś rok, może dwa lata temu w TV leciał film o jakimś ośrodku dla więźniów, prowadzonym przez faceta, który kandydował w jakiś wyborach. Koleś ten zlecił porwanie/zabójstwo swojej żony jednemu z więźniów, bo miał romans ze swoją asystentką. Ten więzień porywa tą żonę, wywozi do lasu, ona próbuje uciekać, ale on ją dogania i puszcza jej nagranie rozmowy z jej mężem (zlecenie zabójstwa). Poza tym ten więzień był niesłusznie skazany i chciał udowodnić swoją niewinność. Pamiętam też, że ten mąż to w wywiadach dla TV strasznie rozpaczał, że mu żonę porwano.
Błagam pomóżcie!!!
Błagam pomóżcie!!!
..
Hej
może mi pomożecie, bo nie pamiętam w ogóle tytułu jednego filmu, który mi się przypomniał nie dawno.. otóż ten film opowiadał o mężczyźnie i kobiecie którzy wzięli ślub.. ten facet miał psychopatyczną matkę, która codziennie sprawdzała małżeństwo .. kazała mu się z nią rozwieść , podpuściła drugiego syna aby zmyślił że jego żona do niego podbija itd.. syn odciął się od matki i nie utrzymywał z nią kontaktu.. ta matka (taka grubsza pamiętam krótkie włosy ciemne) zleciła zamordowanie tej żony (synowej) pamiętam też że śledziła synową w chustce na głowie i okularach starym samochodem i chyba nawet była świadkiem jak jej wynajęci mordercy zabili jej synową (bodajże w wypadku który spowodowali) .. potem syn dowiedział się że matka to wszystko uknuła , ona siedziała w więzieniu bo synowa napisała na kartce przed śmiercią z przeczucia nr rejestracyjny i tak doszli do matki .. syn pod koniec odwiedził matkę w więzieniu i nie jestem pewna ale chyba poszedł na cmentarz do żony i odjechał na motorze.. proszę o pomoc.. napisałam jak najwięcej szczegółów pamiętam..
-
MrPrepovedano
- Forrest Gump
Cześć;) Szukam pewnego starego Horroru. Pamiętam że oglądałem go urywkami jak byłem mały z rodzicami (miałem spać, a nie oglądać
) i pamiętam tylko niektóre sceny, ale bardzo chciał bym sobie go teraz obejrzeć. Dokładnie akcja działa się w jakimś lesie po którym grupka chyba żołnierzy czegoś szukała (psa chyba?) a w samym lesie krążyły jakiegoś typu stwory, które niezauważalnie porywały jednego z tej grupki a ta grupka potem znajdywała ich ciała. Pamiętam jedną scenę jak szli ścieżką przez las i zobaczyli swojego kolegę wiszącego na drzewie bez głowy. Nic więcej nie pamiętam. Może ktoś będzie znał ten film;)
Z góry dziękuję za pomoc;)
Z góry dziękuję za pomoc;)
Re: Co to za film - lata 80-90
Bleistift pisze:Witam
Nie pamiętam tytułu. Co wy na to, napewno ktoś oprócz mnie go widział![]()
Ten film to "Strefa mroku"
-
krzysieka65
- Forrest Gump
Witam proszę o pomoc szukam filmu, który kiedyś oglądałem w TV puls nie wiem kto w nim gral. film mniej więcej opowiadał o tym ze z wiezienia wyszedł facet, który napadał na banki. I po wyjściu z wiezienia poszedł do banku, w którym akurat był napad zorganizował go nieudolny przestępca, który w końcu wiza na zakładnika tego pierwszego potem wiem ze ten facet miał córkę, która nie mówiła potem żeby uciec przed policja przebrali ta dziewczynkę za chłopca. proszę o podanie tytułu, jeśli ktoś kojarzy ten film to na pewno była komedia.z gory dzieki za odpowiedzi.
krzysieka65 pisze:Witam proszę o pomoc szukam filmu, który kiedyś oglądałem w TV puls nie wiem kto w nim gral. film mniej więcej opowiadał o tym ze z wiezienia wyszedł facet, który napadał na banki. I po wyjściu z wiezienia poszedł do banku, w którym akurat był napad zorganizował go nieudolny przestępca, który w końcu wiza na zakładnika tego pierwszego potem wiem ze ten facet miał córkę, która nie mówiła potem żeby uciec przed policja przebrali ta dziewczynkę za chłopca. proszę o podanie tytułu, jeśli ktoś kojarzy ten film to na pewno była komedia.z gory dzieki za odpowiedzi.
Ten film to "Uciekinierzy" (francuski) albo remake tego filmu- "Trójka uciekinierów" (USA).