Dorwać Gringo

Awatar użytkownika
premierka
Jack Sparrow

Dorwać Gringo

Post autor: premierka »

Gatunek: Akcja
Produkcja: USA
Dystrybucja: Monolith Films
Czas trwania: 97 min
Premiera polska: 2012-05-11
Premiera świat: 2012-04-13
Reżyseria: Adrian Grunberg
Muzyka: Antonio Pinto
Obsada: Mel Gibson, Johnny Yong Bosch, Peter Stormare

Opis filmu
A miało być tak pięknie. Udany skok i góra kasy do podziału, a na koniec niekończące się wakacje w rajskim kurorcie. Wakacje może i będą, tylko kurort zmienił się w meksykańskie więzienie, partner nie żyje, a kasa się ulotniła.

Driver od lat w rubryce "zawód" może wpisać "przestępca", ale w takich tarapatach jeszcze nie był. Trafił do paki, która jest właściwie małym ogrodzonym miasteczkiem. Żyje tu mnóstwo bandziorów, szczurów i bezpańskich psów, ale także dzieci, ich matek, a może nawet i babek. Kupisz tu co tylko chcesz, a w knajpach znajdziesz wszystkie zakazane rozrywki. Całym tym bajzlem zarządza meksykańska mafia. Policja pilnuje tylko, by nikt stąd nie zwiał. Driver jakoś nie może się tu odnaleźć. Niespodziewanie pomoże mu w tym nowy przyjaciel - dziesięcioletni chłopiec, który zna to miejsce jak własną kieszeń i dobrze wie jak tu się załatwia sprawy. Driver uczy się od dzieciaka przeróżnych więziennych sztuczek, gwarantując mu w zamian ochronę przed ludźmi tutejszego bossa, który ma wobec chłopca okrutne plany. Ostatnia rzecz jakiej Driver spodziewał się po meksykańskiej pace - to przyjaźń z małym chłopcem i jego uroczą mamą, ale skoro los tak chciał. Driver będzie musiał pokrzyżować plany tutejszym bandziorom i policjantom, utoczyć sporo krwi, wyrównać stare rachunki, odzyskać uczciwie skradzioną kasę i wraz z małym i jego mamą poszukać lepszej wakacyjnej oferty.
Obrazek
vanga
Forrest Gump

Re: Dorwać Gringo

Post autor: vanga »

Szukajcie a będzie wam dane znaleźć :) Własnie chciałam przegrzebac net w poszukiwaniu najnowszego filmu Gibsona. Czytając Twój opis jakoś ciężko mi stwierdzić dlaczego ten film miałby byc zakazany w USA, a podobno tak jest. Ciekawe...
Awatar użytkownika
premierka
Jack Sparrow

No ciekawe i dlatego musze go zobaczyć, by ocenić czy faktycznie jest taki niepoprawny, żeby aż go zakazywać!!
Jedyne co słyszałam, to ze był kręcony w prawdziwym meksykańskim więzieniu :P
ZabójczyZabójca
Jack Sparrow

Post autor: ZabójczyZabójca »

Obejrzałam film i uważam, że to klasa sama w sobie. Mel w najlepszej formia i do tego wraca do korzeni, film zalatuje starym dobrym klimatem "Zabójczej broni". Niby jest na poważnie, a trochę na wesoło, odtwórca głównej roli i autor scenariusza nie pożałował czarnego humoru. Ciekawe jest też miejsce akcji, miasto-więzienie w Meksyku. Nie dziwię się, że Meksykanie protestowali, taki przybytek to nie jest powód do dumy. Tak czy siak polecam. :)
Awatar użytkownika
premierka
Jack Sparrow

Jak najbardziej film wart polecenia! ja byłam z dwoma facetami i byli tak podekscytowani, ze juz chcieliby kupić dvd :lol:
jacek78
Vincent Vega

Post autor: jacek78 »

Też ciekaw jestem filmu jak wyszedł, jakoś Mel Gibson to dla mnie już dziadek. Czy poradzi\ł sobie z takim filmem ?

[ Dodano: 2012-05-31, 08:40 ]
Wczoraj wieczorkiem obejrzałem sobie ten film, byłem do niego nastawiony dość sceptycznie. Myślałem że będzie to kolejny film z serii kule padają gdzie podpadnie. A tutaj proszę miłe zaskoczenie. Gra aktorska Gibsona jak za dawnych dobrych lat Zabójczej Borni, postać małego meksykańskiego chłopca twardziela też na duży +. Oraz ukazanie też meksykańskiej rzeczywistości więziennej zbudowało bardzo dobry klimat filmu.
drn
Jack Sparrow

Post autor: drn »

fajna ukazana rzeczywistość wiezienia. Gibson zagrał tak jak powinien, a fabuła dość ciekawa. Warto iść do kina na niego. Polecam go osobiście oglądałem razem z druga połówka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Akcja | Sensacja”