Co to za film?
-
MasterStud
- Forrest Gump
Re: Co to za film?
Witam
Mam pytanie co do filmu, którego mało co pamiętam. Akcja o ile kojaże dzieje się w jakimś atomowym bunkrze. Jakiś człowieko-mutant zabija ludzi tam pracujących swoim jęzorem na końcu którego jest szpikulec którym wysysa mózgi, to jest chyba horror z tych z klasy b.
Z góry dziękuje z odp.
Mam pytanie co do filmu, którego mało co pamiętam. Akcja o ile kojaże dzieje się w jakimś atomowym bunkrze. Jakiś człowieko-mutant zabija ludzi tam pracujących swoim jęzorem na końcu którego jest szpikulec którym wysysa mózgi, to jest chyba horror z tych z klasy b.
Z góry dziękuje z odp.
kojarzy ktoS ?
szukam filmu o dwóch siostrach leciał w kinie gdzie tak w 2002-2003 r. i jedna siostra była zła a druga dobra i ta zła miała jakąś chustę i zaczarowywała nią ludzi ze byli źli,a ta dobra bardzo lubiła konie i mila jednego, ale ta zła zabiła jej tego konia.kojarzy ktoś może??jak tak to bardzo proszę o pomoc!z góry dziękuję!
-
LucjuszNew
- Forrest Gump
Witam,
Prośba o podanie tytułu filmu (polska komedia z PRL) - kojarzę tylko, że scena ma następujacy przebieg: facet zgłasza na milicji uszkodzenie samochodu przez niedźwiedzia brunatnego, a milicjant sugeruje, że niedźiwedź to nazwisko człowieka.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Prośba o podanie tytułu filmu (polska komedia z PRL) - kojarzę tylko, że scena ma następujacy przebieg: facet zgłasza na milicji uszkodzenie samochodu przez niedźwiedzia brunatnego, a milicjant sugeruje, że niedźiwedź to nazwisko człowieka.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Obejrzałam kiedyś film opowiadający o pewnej kobiecie, która po tragicznej śmierci swojej siostry postanowiła wychować jej dzieci. Pamiętam, że tych dzieci było troje. Kobieta nie mogła jednak porozumieć się z nastolatką. Pewnego dnia, gdy nie było jej w domu, dziewczyna znalazła na strychu sznur na którym powiesiła się jej matka i spróbowała zrobić to samo. Na szczęście w porę kobieta wróciła do domu. Pod koniec filmu cała czwórka wychodzi na dwór, gdzie znajduje drzewko na którym znajduje się masa prawdziwych motyli.
Wiem, że to niewiele, ale może jednak komuś z Was się to skojarzy.
Wiem, że to niewiele, ale może jednak komuś z Was się to skojarzy.
Witam. Poszukuję filmu dla dziewczyny romantyczny, chyba dramat ale kostiumowy. O lekarzu/zielarzu który samotnie wychowuję córkę. Gdy ona dorasta zakochuje się chyba w angliku on tam umiera a ona zostaje w ciąży ucieka z domu bo jej ojciec nie jest w stanie zaakceptować tego dziecka. Po latach gdy córka naszej bohaterki jest już dorosła zakochuje się w synu tego anglika taka zagmatwana historyja ( ten anglik miał swoja rodzinę ale porzucił ją dla tej japonki/Chinki/Azjatki -bo akcja filmu toczy się gdzieś w Azji ) wiem jeszcze tyle że film był chyba produkcji niemieckiej ale głowy nie daje. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Piękny filmGami pisze:Witam. Poszukuję filmu dla dziewczyny romantyczny, chyba dramat ale kostiumowy. O lekarzu/zielarzu który samotnie wychowuję córkę. Gdy ona dorasta zakochuje się chyba w angliku on tam umiera a ona zostaje w ciąży ucieka z domu bo jej ojciec nie jest w stanie zaakceptować tego dziecka. Po latach gdy córka naszej bohaterki jest już dorosła zakochuje się w synu tego anglika taka zagmatwana historyja ( ten anglik miał swoja rodzinę ale porzucił ją dla tej japonki/Chinki/Azjatki -bo akcja filmu toczy się gdzieś w Azji ) wiem jeszcze tyle że film był chyba produkcji niemieckiej ale głowy nie daje. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
orginał : House of harmony
może ktos z was pamieta tytuł filmu?to francuski film nie pamietam dokladnie czy przypadkiem nie byl nadawany w dwoch odcinkach. Kobieta inteligentna wpada w romans z zonatym ,bogatym facetem,kiedy okazuje sie ze spodziewa sie jego dziecka on zrywa z nia.Kobieta jednak nie załamuje sie jest zdolna i ambitna .pracuje przy projekcie budowy (chyba )jakiegos centrum sztuki czy cos w tym stylu. w trakcie spelniania swojego marzenia poznaje mlodego przystojnego mezczyzne poczatkowo trzyma go na dystans jednak po jakims czasie wszystko dobrze sie konczy (jak to w romantycznych filmach)czy moze wam sie cos kojarzy? z góry dzieki
poszukuje filmu!!!!!!! pilnie :P
witam szukam tytulu filmu w ktorym kobieta wychodziła za mąż wiele razy dla pieniędzy w noc poślubną zasypiała i tak nic miedzy nimi nie bylo, na drugi dzien każdy mąż przyłapany został na oszustwie jak jakas laska go uwodzila. i się z nim rozwodziła, oszustką była jej starsza córka o której mąż nic nie wiedział i tak kazde jej malzenstwo sie konczylo ona zgarniala kase bo faceci byli bogaci, wystarczyl jej miesiac lub dwa zeby koles poprosil ją o reke. jej corka chciala isc w jej slady ale zakochala sie bo przy calowaniu zamknela oczy czy cos takiego
tyle pamietam z tego filmu ale bardzo chcialabym go obejzec tyle ze nie pamietam tytulu
pomoze mi ktos?????
tyle pamietam z tego filmu ale bardzo chcialabym go obejzec tyle ze nie pamietam tytulu
pomoze mi ktos?????
Moi mili, od jakiegoś czasu nurtuje mnie tytuł pewnego filmu o kosmitach. Nie pamiętam tytułu, aktorów etc... Pamietam jedynie że był on kosmitach którzy przylecieli na ziemie [uciekli z jakiegoś kosmicznego więzienia],a w pościg za nimi ruszyli kosmici ktorzy oglądając MTV zamienili się w muzyków, natomiast kosmici ktorzy wylądowali na naszej planecie byli brzydcy, mieli czarne futra, [dosłownie] toczyli sie po ziemi i gdy tylko coś zjedli to rośli. Wiem że zatrzymali się na jakiejś Amerykanskiej farmie- to tyle
Licze na was!
Licze na was!
Opis filmu: Pamiętam tylko tyle że grał tam jakiś wojskowy chyba komandos stopień to Capitan (chyba). Pamiętam też jak jakiś gość podpalił dom z taką panienką (koleżanka tego Capitana)... Póżniej ten kapitan gonił pociąg wozem strażackim. Łazili jacyś 2 chłopy i 2 baby po dżungli. Niestety więcej nie pamiętam.
P.S wiem jeszcze że zostali porwani przez ludzi którzy później chcieli ich zabić.
I był to rosyjski film
P.S wiem jeszcze że zostali porwani przez ludzi którzy później chcieli ich zabić.
I był to rosyjski film
teraz ja.
3 znajomych jedzie jakims autem, kamera wyglada jak nagrywany film amatorsko
nagle ktorys z nich ma jakies umiejetnosci paranormalne czy wszyscy maja
i zaczyna sie akcja, unosza jakies przedmioty, inne auta machnieciem reki laduja w lesie itd
widzialem taki trailer ale nie wiem co to bylo
3 znajomych jedzie jakims autem, kamera wyglada jak nagrywany film amatorsko
nagle ktorys z nich ma jakies umiejetnosci paranormalne czy wszyscy maja
i zaczyna sie akcja, unosza jakies przedmioty, inne auta machnieciem reki laduja w lesie itd
widzialem taki trailer ale nie wiem co to bylo
Nie mogę przypomnieć sobie tytułu pewnego filmu . 
Na początku filmu ojciec jechał z synem autem. Mieli oni wypadek i przeżył tylko syn. Któregoś dnia jak dobrze pamiętam nauczyciel ze szkoły powiedział coś obraźliwego o jego ojcu i ten chłopak mu przywalił. Za to dostał kuratora i ciągle siedział w domu.Przez cały czas przez okno obserwował ludzi i wgl. Obok niego wprowadzili się nowi sąsiedzi z ładną córką. Chłopakowi bardzo się ona spodobała i się z nią zaprzyjaźnił. I któregoś dnia ten chłopak usłyszał o mordercy który mordował kobiety . Zaczął podejrzewać sąsiada który mieszkał obok niego . Ciągle podglądał co robi i wgl. I na końcu wyszło na to że ten sąsiad był tym mordercą.
Bardzo proszą pomóżcie bo ten film był świetny tylko nie pamiętam tytułu ...
Na początku filmu ojciec jechał z synem autem. Mieli oni wypadek i przeżył tylko syn. Któregoś dnia jak dobrze pamiętam nauczyciel ze szkoły powiedział coś obraźliwego o jego ojcu i ten chłopak mu przywalił. Za to dostał kuratora i ciągle siedział w domu.Przez cały czas przez okno obserwował ludzi i wgl. Obok niego wprowadzili się nowi sąsiedzi z ładną córką. Chłopakowi bardzo się ona spodobała i się z nią zaprzyjaźnił. I któregoś dnia ten chłopak usłyszał o mordercy który mordował kobiety . Zaczął podejrzewać sąsiada który mieszkał obok niego . Ciągle podglądał co robi i wgl. I na końcu wyszło na to że ten sąsiad był tym mordercą.
Bardzo proszą pomóżcie bo ten film był świetny tylko nie pamiętam tytułu ...
Wiewior0, chodzi Ci o "Niepokój" z 2007 roku.
Tutaj link: http://www.filmweb.pl/Niepokoj
Tutaj link: http://www.filmweb.pl/Niepokoj
co to za film
jest to dosc stary film nie wiem nawet z ktorego roku, powiem co pamietam
akcja dzieje sie w jakies niezbyt odleglej przyszlosci jakies wojskowe eksperymenty nad cyborgami, udaje im sie stworzyc prototym ale on ucieka i wymyka sie z pod kontroli. wojsko wysyla oddzial by schwytac tego co uciekl, oddzial sklada sie z ludzi i cyborgow ale oni nie wieedza o tym w trakcie filmy jak umieraja to sie dowiaduja ze pracowali z cyborgami. akcja dzieje sie na jakies pustyni w okolicach niewielkiego miasteczka. mieli oni takie ogromne bronie co mialy pare luf i trzymali je w obu rekach cos na ksztalt miniguna le duzo wieksze i jedn spora lufa
na koniec oczywiscie niszcza cyborga i z calego oddzialu przezywa 2 ludzi i ze to wlasnie jedyni ludzie w tym skladzie sie zakochuja itd etc nie wnikam w temat dalej 
film stary bo pamietam ze efekty FX slabe byly
ale jakos siedzi mi w pamieci ten film ale nie moge przypomniec sobie tytulu
bede wdzieczny za pomoc
akcja dzieje sie w jakies niezbyt odleglej przyszlosci jakies wojskowe eksperymenty nad cyborgami, udaje im sie stworzyc prototym ale on ucieka i wymyka sie z pod kontroli. wojsko wysyla oddzial by schwytac tego co uciekl, oddzial sklada sie z ludzi i cyborgow ale oni nie wieedza o tym w trakcie filmy jak umieraja to sie dowiaduja ze pracowali z cyborgami. akcja dzieje sie na jakies pustyni w okolicach niewielkiego miasteczka. mieli oni takie ogromne bronie co mialy pare luf i trzymali je w obu rekach cos na ksztalt miniguna le duzo wieksze i jedn spora lufa
film stary bo pamietam ze efekty FX slabe byly
bede wdzieczny za pomoc
Nie pamiętam tytułu tego filmu.
Postaram się go troszkę streścić.
Jest to horror lub thriller. Para rozbija się samochodem. Odnajduje ich jedna rodzina z pobliskiej farmy. Para, która była po wypadku jest gości się u nich w domu. Rodzina farmera składa się z żony (ładna kobieta z azjatyckimi korzeniami) oraz z niepełnosprawnego syna/pomocnika (był głuchy, źle mówił). Para została tam na noc i po obudzenia rodzina farmera zaczęła ich torturować (oprócz niepełnosprawnego dzieciaka). Para stara się od nich uciec. Po długich torturach itd. udaje im się uciec (przedtem zabili żonę i na końcu przejechali samochodem farmera). Jechali samochodem dalej i dalej. Znowu trafili do tej samej farmy. Okazało się, że są w przedsionku piekieł lub w samym piekle gdyż zabili swoje dziecko, które było niepełnosprawne (po nieszczęśliwym wypadku w czasie ciąży) i dostali za nie odszkodowanie. W wypadku samochodowym na początku filmu zginęli a teraz są w piekle.
Tak mniej więcej tej film wyglądał. Mam nadzieję, że ktoś coś skojarzy i mi pomoże.
Pozdrawiam.
Postaram się go troszkę streścić.
Jest to horror lub thriller. Para rozbija się samochodem. Odnajduje ich jedna rodzina z pobliskiej farmy. Para, która była po wypadku jest gości się u nich w domu. Rodzina farmera składa się z żony (ładna kobieta z azjatyckimi korzeniami) oraz z niepełnosprawnego syna/pomocnika (był głuchy, źle mówił). Para została tam na noc i po obudzenia rodzina farmera zaczęła ich torturować (oprócz niepełnosprawnego dzieciaka). Para stara się od nich uciec. Po długich torturach itd. udaje im się uciec (przedtem zabili żonę i na końcu przejechali samochodem farmera). Jechali samochodem dalej i dalej. Znowu trafili do tej samej farmy. Okazało się, że są w przedsionku piekieł lub w samym piekle gdyż zabili swoje dziecko, które było niepełnosprawne (po nieszczęśliwym wypadku w czasie ciąży) i dostali za nie odszkodowanie. W wypadku samochodowym na początku filmu zginęli a teraz są w piekle.
Tak mniej więcej tej film wyglądał. Mam nadzieję, że ktoś coś skojarzy i mi pomoże.
Pozdrawiam.
witam
szukam filmu skandynawskiego o chlopcu lekko opoznionym w rozwoju, ktory znakomicie sie wspinal (ale zeby sie wspinac musial przezyc jakas traume - np klotnia rodzicow)
poprzez umiejetnosc wspinania sie wplatal sie w zle towarzystwo i trafil za wlamanie do wiezienia
tam spotkal starego zlodzieja ktory uczyl go wielu ciekawych umiejetnosci i w koncu wyciagnal go na "ludzi"
z gory dzieki za informacje
szukam filmu skandynawskiego o chlopcu lekko opoznionym w rozwoju, ktory znakomicie sie wspinal (ale zeby sie wspinac musial przezyc jakas traume - np klotnia rodzicow)
poprzez umiejetnosc wspinania sie wplatal sie w zle towarzystwo i trafil za wlamanie do wiezienia
tam spotkal starego zlodzieja ktory uczyl go wielu ciekawych umiejetnosci i w koncu wyciagnal go na "ludzi"
z gory dzieki za informacje
Proszę o pomoc w podaniu tytułu filmu który za młodu oglądałem najprawdopodobniej z lat 80-90 chyba S-F albo horror utknęła mi jedna scena jakoś akcja dzieje się w chyba w kosmosie grupa astronautów w tym kobieta badają teren, kobietę złapała jakaś wielka larwa albo glut, rozebrało ją do naga i zabiło.
film o tym jak kobieta zostaje zaplodniona sperma mezczyzny ( znalezionego w lodzie ) z przed kilku tysiecy lat. Potem rodzi dziecko, ktore przejawia niezwykle zdolnosci. z gory dziekuje za pomoc
Film wojenny. Pewien oddział utknął na pustyni z powodu awarii czołgu nieopodal ruin wioski. Urządzają sobie bazę, jest jednak problem z dostępem do wody, która kroplami sączy się z dna pustej studni. Potem na ten oddział najeżdżają Niemcy, jednak tamci dzielnie się bronią. W jednej z końcowych scen czarnoskóry żołnierz goni Niemca, a następnie dusi go w piachu. Zrywa z jego szyi żelazny krzyż, a w trakcie powrotu do bazy zostaje wielokrotnie postrzelony i zabity. Film kończy się tym, że niemiecka bomba trafia w studnię, z której tryskają strumienie wody. Dwaj ocaleni żołnierze uruchamiają czołg i odjeżdżają
rudocosta, może o to chodzi:
http://www.filmweb.pl/Zloto.Pustyni
http://www.filmweb.pl/Zloto.Pustyni
Niestety to nie jest ten film. O ile dobrze pamiętam akcja rozgrywa się gdzies w Afryce, a wspomniany oddział jest wielonarodowościowy. Była jeszcze taka scena, kiedy Niemcy chcieli pertraktacji z powodu braku wody. Oddział postanowił ich sprowokować i podczas rozmowy dowódców ze strażą, brali oni kąpiel w rzeczywistości przelewając wodę między rękoma do podstawionego naczynia.
.
Hej
może mi pomożecie, bo nie pamiętam w ogóle tytułu jednego filmu, który mi się przypomniał nie dawno.. otóż ten film opowiadał o mężczyźnie i kobiecie którzy wzięli ślub.. ten facet miał psychopatyczną matkę, która codziennie sprawdzała małżeństwo .. kazała mu się z nią rozwieść , podpuściła drugiego syna aby zmyślił że jego żona do niego podbija itd.. syn odciął się od matki i nie utrzymywał z nią kontaktu.. ta matka (taka grubsza pamiętam krótkie włosy ciemne) zleciła zamordowanie tej żony (synowej) pamiętam też że śledziła synową w chustce na głowie i okularach starym samochodem i chyba nawet była świadkiem jak jej wynajęci mordercy zabili jej synową (bodajże w wypadku który spowodowali) .. potem syn dowiedział się że matka to wszystko uknuła , ona siedziała w więzieniu bo synowa napisała na kartce przed śmiercią z przeczucia nr rejestracyjny i tak doszli do matki .. syn pod koniec odwiedził matkę w więzieniu i nie jestem pewna ale chyba poszedł na cmentarz do żony i odjechał na motorze.. proszę o pomoc.. napisałam jak najwięcej szczegółów pamiętam..
-
sysunia-90
- Forrest Gump
romans nauczycielki i ucznia
dawno dawno temu coś kolo roku 1999-2005 może później oglądałam film prawdopodobnie na tvn2. film opowiadał o młodych chłopaku który był uczniem jakiejś szkoły, pamiętam że wtedy mi się podobał, musiał być przystojny, coś z typie łobuza, i była młoda nauczycielka, możliwe że po ślubie, była niezłą laską, blondynką. miała chyba męża i jeśli mi się film nie miesza z innym to jej mąż podczas seksu w łazience uderzył głową i zlew i umarł.... i tek młody chłopak i ta nauczycielka mieli romans, chyba ukryli to że jej mąż zginął... pamiętam jakąś akcję w szkole, jak ten chłopak upuścił ołówek żeby podejrzeć pod spódniczkę nauczycielki... jakieś zwłoki mężczyzny pod lodem, zamarznięty staw... happy endu nie było... pomóżcie bo szukam tego filmu już długo i o takiej tematyce znalazłam wiele ale nie ten konkretny...