Z obcokrajowców trawię jedynie Eminema i nikogo innego. Nie rozumiem tego co śpiewają (jakbym się wsłuchał to bym może zrozumiał, ale weź się w coś takiego wsłuchaj xD), więc nie mam powodów żeby tego słuchać. xD
Ulubiony raper
Ulubiony raper
Nie przepadam za hip hopem, za rapem też nie (w końcu to praktycznie to samo
). Ale z Polskich wykonawców, gdybym miał któregoś słuchać, to bym słuchał Mezo'a. W przeszłości pokazał że stać go na dobre piosenki (np. Sacrum). Można mówić o dobrej piosence, bo np w Sacrum tekst jest świetny.
Z obcokrajowców trawię jedynie Eminema i nikogo innego. Nie rozumiem tego co śpiewają (jakbym się wsłuchał to bym może zrozumiał, ale weź się w coś takiego wsłuchaj xD), więc nie mam powodów żeby tego słuchać. xD
Re: Ulubiony raper
ja nie przepadam specjalnie za rapem ale od czasu do czasu spodoba mi się jakaś piosenka. A słyszałaś Homecoming, gdzie w refrenie śpiewa Chris Martin z Coldplay?
tą lubię 
ja też, zwłaszcza ta ostatnia płyta miodzio
ostatnio tez spodobała mi się piosenka No handlebars zespołu The Flobots - bardzo fajna 
Z polskich raperów to zdecydowanie najbardziej lubię Eldo. Chłopak pisze typowo życiowe teksty, z przesłaniem, z pomysłem i właśnie za to go lubię i słucham
Prócz niego w miarę wpada w ucho Pezet, a z zagranicznych zdecydowanie Eminem i Mike Shinoda (członek Linkin Park oraz Fort Minor).
O.S.T.R., PeZet, Tede, Mes
a ze składów to Molesta i Paktofonika
oczywiście znam więcej oni po prostu najbardziej mi pasują
PS z USA najbardziej podoba mi się Jay-Z i może NaS
a ze składów to Molesta i Paktofonika
oczywiście znam więcej oni po prostu najbardziej mi pasują
PS z USA najbardziej podoba mi się Jay-Z i może NaS
Z zagranicznych to Guru. Jak ktoś nie kojarzy to taki gość który łączy jazz z hiphopem i daje to bardzo smakowity efekt
http://www.youtube.com/watch?v=T_cIUqvmS4k
Polecam serdecznie!
http://www.youtube.com/watch?v=T_cIUqvmS4k
Polecam serdecznie!
Z zagranicznych Tupac, Coolio i Guru, a z polskich O.S.T.R.
To chyba jakiś żart. Przecież Mezo tworzy jakiś cukierkowaty pop z lekko rapującym wokalem, a nie HH. A piosenka "Sacrum" aż mdli.Morgoth pisze:Mezo (...)np. Sacrum
Mezo i Tede to ciężko nazwać raperami
.. Jeden występuje w bitwie na głosy, a drugi w MTV. Chyba zapomnieli o ideach buntu, no ale cóż.
Jeśli miałbym wybrać, to obecnie nie wybrałbym nikogo. Gdyby to było 4 lata wcześniej powiedziałbym "Karramba" - Kto słuchał jego muzyki z lat 90, i tego co robi obecnie, w komercyjnym Pewex'ie, będzie wiedział o czym mówię.
Jeśli miałbym wybrać, to obecnie nie wybrałbym nikogo. Gdyby to było 4 lata wcześniej powiedziałbym "Karramba" - Kto słuchał jego muzyki z lat 90, i tego co robi obecnie, w komercyjnym Pewex'ie, będzie wiedział o czym mówię.