Co to za film?
Re: Co to za film?
Witam, kilka lat temu oglądałem w tv film w stylu Prison Break, tyle że to był film. Pamiętam tyle, że pewien sympatyczny murzyn był niesłusznie skazany na śmierć:) Na koniec filmu zamiast krzesła elektrycznego, było łóżko i wstrzykiwanie chyba trzech ampułek trucizn. Oczywiście w trakcie ktoś zadzwonił i wszystko się dobrze skończyło.
Czy wie ktoś może co to za film?
Pozdrawiam.
Czy wie ktoś może co to za film?
Pozdrawiam.
Witam
Poszukuję kogoś kto zna film, komedię o żołnierzach na wyspie gdzie nie ma żadnej kobiety. Faceci żyją jedynie dzięki browarom, które niestety się kończą, a statek z nowym transportem zostaje zatopiony. Chłopaki żeby nie sfiksować proszą dowództwo o przysłanie pielęgniarek lecz zamiast nich na wyspę przylatuje kolejnych 10 facetów - pielęgniarzy. Przez przypadek, któryś z wojaków odkrywa że prąd morski wyrzucił piwo z zatopionego statku na drugą stronę wyspy.
Tytuł jaki mi chodzi po głowie to: Gdzie (jest, można dostać) piwo na froncie. Może się mylę. Chętnie bym też obejrzał ten film jeszcze raz, pamiętam go z kaset vhs i to marnej jakości.
Dziękuję z góry za info
Poszukuję kogoś kto zna film, komedię o żołnierzach na wyspie gdzie nie ma żadnej kobiety. Faceci żyją jedynie dzięki browarom, które niestety się kończą, a statek z nowym transportem zostaje zatopiony. Chłopaki żeby nie sfiksować proszą dowództwo o przysłanie pielęgniarek lecz zamiast nich na wyspę przylatuje kolejnych 10 facetów - pielęgniarzy. Przez przypadek, któryś z wojaków odkrywa że prąd morski wyrzucił piwo z zatopionego statku na drugą stronę wyspy.
Tytuł jaki mi chodzi po głowie to: Gdzie (jest, można dostać) piwo na froncie. Może się mylę. Chętnie bym też obejrzał ten film jeszcze raz, pamiętam go z kaset vhs i to marnej jakości.
Dziękuję z góry za info
-
blackjackvt
- Forrest Gump
Witam. Jakiś czas temu w telewizji(nie pamiętam dokładnie ale na tvp1 albo tvp2) szedł film w którym na początku pojawia się motyw kradzieży czerwonego ferrari. Trafia ono do Polski za czasów prl'u. Wiadomo szarość tamtych czasów w naszym kraju a tutaj przebłysk ferrari. Drugim z motywów jest odnalezienie lawety przez chyba detektywa. Jednak dostaje on mniej pieniędzy i mści się na właścicielach złomowiska wyrywając ścianę w budzie będącej chyba siedzibą firmy. Tyle z niego obejrzałem a chciałbym dokończyć jednak za chiny ludowe nie kojarzę tytułu;/ Może z ktoś również go oglądał lub po prostu wie jaki miał tytuł. Z góry dzięki za odpowiedź
-
BosskiGumiss
- Forrest Gump
witam mam do was pytanie, wiecie moze co to za był za film gdzie chlopak(który grał w rugby) zamienił sie ciałami z dziewczyna( szkolna pośmiewisko, dziwica) przy jakimś posągu na szkolnej wycieczce, a potem sie w sobie zakochali. cała akcja rozgrywała sie w czasie szkoły, mieszkali oni obok siebie
Na pewno chodzi o "Bracie gdzie jesteś" - "oh brother where art you". Świetny film jak wszystkie braci CohenSeroslav pisze:Szukam info o filmie, który z tego co mi się wydaje był z około 2003 roku, na pewno nie młodszy, amerykański. Przedstawiał jakichś takich biednych amerykańskich farmerów, było to chyba w czasach niewolnictwa tam jeszcze, pewnie XIX wiek. Była tam bardzo fajna muzyka, do której chcę właśnie dotrzeć. Zdaje się, że fragmenty filmu nie były w kolorze, ale w jakimś takim kolorze sepii chyba. Nie oglądałem go całego, fragment tylko, stąd niewiele pamiętam. Była tam scena jak siedzieli Ci biedacy w łachmanach, żuli tabakę i mówili takim wiejskim akcentem, charakterystycznym dla amerykańskich farmerów.
Więcej grzechów nie pamiętam. Ma ktoś pomysł co to mógł być za film?
[ Dodano: 2011-08-09, 21:22 ]
Biały oleander z M. PfeiferMarcodian pisze:Witam. Kiedyś oglądałem film na TVN o takiej dziewczynie. której matka była w więzieniu
bo kogoś tam otruła i ta dziewczyna przechodziła z rodziny do rodziny.
1 kobieta z pierwszej rodziny chciała ją zabić bo przystawiała się do jej męża,
w drugiej rodzinie jej macochę zabiła właśnie ta matka a potem a dziewczyna poszła
na ulicę i była potem jakimś emo. Ona na początku filmu miała 12 lat a potem około 15.
Tyle co pamiętam z filmu, liczę na pomoc.
[ Dodano: 2011-08-09, 21:27 ]
to chyba Goonies z 1985rznika pisze:Witam serdecznie
Poszukuję tytułu filmu który był puszczany w TV. Jakies 10 lat temu
Film opowiadał o grupie dzieciaków w wieku 10-16 lat, które znalazły na strychu mapę ukrytego skarbu. Jeden z dzieciaków uwielbiał cukierki, drugi miał astmę, dziewczyna około 15 lat miała aparat na zębach i chłopak około 15 lat. Początek drogi do skarbu znajdował się w domu jakiś 2 zbójów, którymi rządziła ich brzydka, gruba matka, w tym domu trzymali w ukryciu jeszcze jednego trzeciego brata skutego łańcuchami - który był olbrzymi. Jeden z tych dzieciaków został złapany przez tych zbójów i został zamknięty w piwnicy razem z 3-cim bratem - okazało się, że pomimo swojej wielkości jest miły i też lubi batoniki
Film kończy się tak: Dzieciaki po całej serii przygód znajdują skarb na statku ukrytym w grocie skalnej i tam odbywa się walka z braćmi i z matką rzezimieszków i po przecięciu jakiejś liny statek wypływa na morze zza skał.
w między czasie dzieciaki chodzą i muszą np. zagrać jakis utwor na starych niby organach, za złą nutę obrywa się posadzka na ktorej stoją, za dobrą opuszcza most czy coś takiego - nie pamiętam.
Może ktoś z Was pamiętaz góry wielkie podziękowania.
Czy ktos moze wie jak nazywa sie film w ktorym chlopak zaklada sie z kolega ze wyrwie najbrzydsza dziewczyne ze szkoly i zrobi z niej bostwo? Ogladalam go dawno wiec nie pamietam akcji.
Może eXistenZ? Jeśli nie to i tak go gorąco polecam.Heshi pisze:Witam wszystkich, pisałem już raz ale znowu mnie nachodzi ten film.
No więc, dawno temu gdy byłem u rodziny odpaliłem z nudów TV i leciał pewien film, tak mnie wciągnął, że ja ********...
Nie pamiętam nazwy, pamiętam różne szczegóły tego filmu, ale w takim sensie jakbym dostał puzzle i nie umiał ich poukładać. Ok to zacznę:
- Ogólnie w filmie ludzie wchodzili do gry, w której dostawali zagadki.
- Pamiętam, że tam jakiś mężczyzna albo to kobieta była uczęszczał/a na studia czy coś takiego, i tam zaprosił/a dwie dziewczyny do tej gry
- Wiem, że jedna zagadka była bodajże na stacji metra i nie umiał/a się domyśleć o co chodzi a chodziło o pajęczą sieć
- Wiem, że na końcu filmu ten koleś albo ta laska był/a w pomieszczeniu gdzie na ścianach chyba krwią napisane były wszystkie te zagadki
- Zanim był/a w tym pomieszczeniu były w jakby garażu dwie osoby, które dostały zagadki, a jak je rozwiązały okazało się, że jedna osoba ma zabić drugą a drugą tą pierwszą, taki pojedynek kto szybciej odkryje zagadkę
- Wiem, że był jakiś wujek jednej osoby, któremu chyba policja wtargnęła do mieszkania( ten wujek był chyba ten tego)
- Jedna osoba też szukając zagadki była w jakiejś piwnicy chyba czy coś
- Zagadki były zwykle napisane gdzieś krwią
- Na tej stacji metra, domyśliła się ta osoba o co chodzi z zagadką bo przejechał pociąg i zauważyła przez szybę na drugiej stronie zagadkę
Więcej nie pamiętam, wiem, że to zagmatwane jak diabli ale błagam Was, jeżeli ktoś wie o jakim filmie mowa, niech napiszę. Podobał mi się bardzo ten film.
Z góry dziękuje, Heshi.
[ Dodano: 2011-08-09, 22:44 ]
stream, chodzi o film Ciemna strona słońca - jedna z pierwszych ról Brada Pittastream pisze:Witam. Mam ogromny problem ze znalezieniem pewnego filmu, szukałam na wiele sposobów i nic. Może wy będziecie mogli mi pomóc.
Oglądałam ten film dawno temu, być może był to rok 1997-8, nie wiem... Opowiadał o młodym chłopaku, bodajże uczulonym na słońce. Pamiętam że była taka scena że jego rodzicie szczelnie zasłaniali w domu okna i zapalali świeczki. A chłopak nawet w nocy chodził w takim czarnym, jakby motocyklowym kombinezonie. W końcu poszedł chyba na jakąś imprezę czy coś... i poznał tam dziewczynę, w której się zakochał. Później pamiętam, że poszedł do jakiegoś znachora czy kogoś, który tym swoim hokus-pokus dał mu 3 dni w ciągu których będzie mógł normalnie chodzić w dzień. Całe 3 dni spędził z tą dziewczyną, a później.. umarł.
Był to bardzo piękny, wzruszający film, i bardzo chciałabym zobaczyć go jeszcze raz. Więc jeśli ktoś wie jaki ma tytuł, byłabym ogromnie wdzięczna:)
[ Dodano: 2011-08-09, 23:41 ]
Cała Ona.mary0123 pisze:Czy ktos moze wie jak nazywa sie film w ktorym chlopak zaklada sie z kolega ze wyrwie najbrzydsza dziewczyne ze szkoly i zrobi z niej bostwo? Ogladalam go dawno wiec nie pamietam akcji.
[ Dodano: 2011-08-10, 10:55 ]
Ten film to Guyver - po polsku Mutronika 1991r. Co ciekawe jedną z głownych ról zagrał Mark Hamill (Luke Skywalker)puchaty pisze:Witam. Od dłuższego czasu poszukuje filmu, który oglądałem jako mały dzieciak na kasecie VHS.
Jest to film Science Fiction, w którym głównym bohaterem jest człowiek, któremu z tyłu głowy "wychodzi" zbroja. Na rękach ma ostrza. O ile pamiętam to gdzieś na początku filmu podcina gardło jakiemuś złodziejaszkowi ;P. W filmie są jacyć kosmici, później akcja dzieje się na statku kosmicznym stojącym na Ziemi. Wydaje mi się, że na głowie też ma ostrze. Pamiętam też jeden moment jak skacze z góry i po wylądowaniu biegnie bardzo szybko, że aż na ziemi widać ślady z płomieni. Film powinien być z lat 1990-2000.
Jeśli komuś coś świta to proszę o odpowiedźpodałem mało informacji, ale minęło ponad 10 lat odkąd ostatni raz oglądałem ten film.
Witam, bardzo dawno oglądałam w telewizji film chyba obyczaj gdzie akcja sądząc po ubiorze i fryzurach toczyła się w latach 20. Film jest o takiej kobiecie która przyjeżdża do miasteczka i jest chyba tam nauczycielką? Pokazuje ona kobietom że nie trzeba prowadzić nudnego trybu życia jak one W tamtych czasach kobieta powinna być idealną żoną matką kucharką sprzątaczką kochanka. Owa kobieta chciała rozwijać zainteresowania młodych panien oraz zachęcić je do dalszego kształcenia. Szczególnie w głowie zapadła mi jedna z końcowych scen gdzie jej uczniowie poustawiali w jej pracowni pełno namalowanych przez siebie obrazków przedstawiających słoneczniki Van Gogha . Jedna z jej uczennic która szła ku dobrej drodze edukacji wyszła raptownie za mąż ku niezadowoleniu nauczycielki. Jest też pewna scena gdzie kobiety rozmawiają wieczorem i wpinają sobie wsuwki we włosy dzięki czemu miały modne w tamtych czasach loki. Pamiętam że grały tam dosyć znane ładne aktorki ale juz nie pamiętam jakie. Byłabym wdzięczna za tytuł tego filmu
na 99,9% to Uśmiech Mony Lizykuak1794 pisze:Witam, bardzo dawno oglądałam w telewizji film chyba obyczaj gdzie akcja sądząc po ubiorze i fryzurach toczyła się w latach 20. Film jest o takiej kobiecie która przyjeżdża do miasteczka i jest chyba tam nauczycielką? Pokazuje ona kobietom że nie trzeba prowadzić nudnego trybu życia jak one W tamtych czasach kobieta powinna być idealną żoną matką kucharką sprzątaczką kochanka. Owa kobieta chciała rozwijać zainteresowania młodych panien oraz zachęcić je do dalszego kształcenia. Szczególnie w głowie zapadła mi jedna z końcowych scen gdzie jej uczniowie poustawiali w jej pracowni pełno namalowanych przez siebie obrazków przedstawiających słoneczniki Van Gogha . Jedna z jej uczennic która szła ku dobrej drodze edukacji wyszła raptownie za mąż ku niezadowoleniu nauczycielki. Jest też pewna scena gdzie kobiety rozmawiają wieczorem i wpinają sobie wsuwki we włosy dzięki czemu miały modne w tamtych czasach loki. Pamiętam że grały tam dosyć znane ładne aktorki ale juz nie pamiętam jakie. Byłabym wdzięczna za tytuł tego filmu
Cześć,
poszukuję filmu z początku zeszłej dekady ( tak mi się wydaje), który opowiadał historię małżeństwa w jakimś mieście w USA. Mianowicie głównym wątkiem była panująca kwarantanna w państwie, i w radio, tv kazali ludziom nie wychodzić z domów by sie nie zarazić itd. Żona została w domu a mąż akurat jechał do pracy.... zawrócił do niej i przez następne minuty rozmawiali przez drzwi czy okno by nie spowodować zarażenia ww kobietki
. Na końcu okazało się, że to ona jest zainfekowana ponieważ w domu (w jałowych warunkach) stworzyła idealne miejsce (w tv, żeby zabezpieczyć dom i w miarę pozatykać wszytskie dziury itp.) do rozwoju wirusa.
pzdr.
poszukuję filmu z początku zeszłej dekady ( tak mi się wydaje), który opowiadał historię małżeństwa w jakimś mieście w USA. Mianowicie głównym wątkiem była panująca kwarantanna w państwie, i w radio, tv kazali ludziom nie wychodzić z domów by sie nie zarazić itd. Żona została w domu a mąż akurat jechał do pracy.... zawrócił do niej i przez następne minuty rozmawiali przez drzwi czy okno by nie spowodować zarażenia ww kobietki
pzdr.
os888 pisze:na 99,9% to Uśmiech Mony Lizykuak1794 pisze:Witam, bardzo dawno oglądałam w telewizji film chyba obyczaj gdzie akcja sądząc po ubiorze i fryzurach toczyła się w latach 20. Film jest o takiej kobiecie która przyjeżdża do miasteczka i jest chyba tam nauczycielką? Pokazuje ona kobietom że nie trzeba prowadzić nudnego trybu życia jak one W tamtych czasach kobieta powinna być idealną żoną matką kucharką sprzątaczką kochanka. Owa kobieta chciała rozwijać zainteresowania młodych panien oraz zachęcić je do dalszego kształcenia. Szczególnie w głowie zapadła mi jedna z końcowych scen gdzie jej uczniowie poustawiali w jej pracowni pełno namalowanych przez siebie obrazków przedstawiających słoneczniki Van Gogha . Jedna z jej uczennic która szła ku dobrej drodze edukacji wyszła raptownie za mąż ku niezadowoleniu nauczycielki. Jest też pewna scena gdzie kobiety rozmawiają wieczorem i wpinają sobie wsuwki we włosy dzięki czemu miały modne w tamtych czasach loki. Pamiętam że grały tam dosyć znane ładne aktorki ale juz nie pamiętam jakie. Byłabym wdzięczna za tytuł tego filmu
dzięki to dokładnie ten film!!!!
Witam!
Czy ktoś kojarzy może tytuł filmu (raczej telewizyjnego), w którym nieco upośledzona umysłowo dziewczyna była molestowana przez kolegów udających, że chcą się z nią umawiać na randki? Należeli oni chyba do jakiejś drużyny sportowej, a gdy sprawa wyszła na jaw próbowano ich uniewinnić oczerniając dziewczynę.
Jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź.
Czy ktoś kojarzy może tytuł filmu (raczej telewizyjnego), w którym nieco upośledzona umysłowo dziewczyna była molestowana przez kolegów udających, że chcą się z nią umawiać na randki? Należeli oni chyba do jakiejś drużyny sportowej, a gdy sprawa wyszła na jaw próbowano ich uniewinnić oczerniając dziewczynę.
Jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź.
Witam poszukuję kolejnego filmu. Tym razem gatunek to coś na kształt dramatu bądź thrilleru ? Film jest o chłopaku, jak na mój gust trochę psychicznym. Nie pamiętam początku tego filmu więc nie wiem skad wział się u pewnej rodziny ... może adoptowany? Ale tej rodzinie wczesniej umarł syn dokładnie w tym wieku co miał główny bohater. Ten chłopak próbował za wszelka cene upodobnić się do zmarłego syna i np odbijał taką piłkę jak od palanta. Ojciec wkręcił się w to bo lubił robic to wczesniej z synem. Rodzice pierwszy raz od jakiegoś czasu zaczynaja się smiać i cieszą się że znowu moga się kims zajmowac. Jednak kiedy ten chłopak za bardzo zaczyna się starać i chce stać się ich synem oni zaczynaja się wkurzać.. Nie wiem jak to się skończyło.. Aktor dosc charakterystyczny taki z kwadratową głowa? kolor włosów brązowe.
-
bluebeloved
- Forrest Gump
Witam, poszukuję tytułu pewnego filmu, którego początek oglądałam bardzo dawno temu i za nic nie mogę sobie przypomnieć co to takiego. Pamiętam jedynie, że film zaczynał się sceną śmierci pewnej kobiety. Ta kobieta miała małą córkę i leżąc na łożu śmierci wzięła kartkę i długopis i narysowała "mapę" życia swojej córki. Pamiętam jeszcze coś takiego, że ta córka już dorosła i poznała świetnego faceta i czuła że to ten jedyny, ale on był 6 chłopakiem, a na mapie życia było napisane, że ten 7 będzie jej mężem. Nie wiem, że to ma sens, ale proszę o pomoc 
witam.
poszukuje nazwy filmu, komedii, ktora byla o druzynie baseballowej. pamietam, ze pierwszy sklad nie mogl wystapic z jakistam przyczyn i trener wystawil na wazne mecze druzyne rezerwowych. nie pamietam dokladnie roznych akcji, najbardziej utkwil mi w pamieci pewien grubszy zawodnik( murzyn), ktory przed meczami lubial duzo zjesc i w pewnym meczu wszystko zwrocil
kojarzycie moze?
poszukuje nazwy filmu, komedii, ktora byla o druzynie baseballowej. pamietam, ze pierwszy sklad nie mogl wystapic z jakistam przyczyn i trener wystawil na wazne mecze druzyne rezerwowych. nie pamietam dokladnie roznych akcji, najbardziej utkwil mi w pamieci pewien grubszy zawodnik( murzyn), ktory przed meczami lubial duzo zjesc i w pewnym meczu wszystko zwrocil
Witam serdecznie!
Szukam tytułu pewnego filmu, który nieco przypomina Incepcję. Akcja polega na tym, że grupa ludzi testuje nową generację gier komputerowych - zakładają "hełmy" dzięki czemu przenoszą się do gry. Tam tworzą kolejny poziom zaawansowania gry i tak dalej, aż w końcu nie wiadomo na którym poziomie się znajdują. Jeden z poziomów polegał na tym, że wczepiało się zmodyfikowane genetycznie płazy do rdzenia kręgowego, żeby przejść do kolejnego poziomu gry. Film kończy się tak, że wszyscy testerzy wracają do rzeczywistego świata, dwójka z nich zabija twórców gry (przyszli z psem, który pod brzuchem miał podczepione pistolety), a inny gracz z uśmiechem na twarzy mówi "O, to jeszcze jesteśmy w grze?".
Będę wdzięczna z pomoc!
Szukam tytułu pewnego filmu, który nieco przypomina Incepcję. Akcja polega na tym, że grupa ludzi testuje nową generację gier komputerowych - zakładają "hełmy" dzięki czemu przenoszą się do gry. Tam tworzą kolejny poziom zaawansowania gry i tak dalej, aż w końcu nie wiadomo na którym poziomie się znajdują. Jeden z poziomów polegał na tym, że wczepiało się zmodyfikowane genetycznie płazy do rdzenia kręgowego, żeby przejść do kolejnego poziomu gry. Film kończy się tak, że wszyscy testerzy wracają do rzeczywistego świata, dwójka z nich zabija twórców gry (przyszli z psem, który pod brzuchem miał podczepione pistolety), a inny gracz z uśmiechem na twarzy mówi "O, to jeszcze jesteśmy w grze?".
Będę wdzięczna z pomoc!
-
BlackValeria
- Forrest Gump
Cześć! Od wczoraj męczy mnie pewien serial. Pamiętam że było tam dwóch przyjaciół i jeden z nich po zjedzeniu spleśniałej starej kanapki znalezionej pod łóżkiem umiera i staje się aniołem. I przyjaciel, który przeżył, może go widzieć i z nim rozmawiać. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś powiedział mi co to może być 
Hej
Chodzi mi po głowie od wielu miesięcy taki film, ale nie pamiętam tytułu i postanowiłam zapytać się Was. Może Ktoś coś skojarzy.
Pamiętam niewiele:
1. Film wojenny (nie jestem pewna czy jakiś żołnierz czy wojownik ale na pewno była to swego rodzaju scena batalistyczna). Wszystkie - dwie
- sceny które pamiętam dzieją się nad skrajem jakiejś rzeki/jeziora (ale raczej to jakaś rzeka).
2. Scena I - Żołnierz/wojownik chowa się w jakiejś łódce, gdzie znajduje dziecko.
3. Scena II - tubylcy - cywile (Japończycy?/Bośniacy?/Serbowie?) zostają rozstrzelani przez żołnierzy na skraju owej rzeki, rozstrzelani to raczej kobiety i dzieci
4. Szczerze mówiąc to szukam tego filmu nie dla niego samego ale była w nim jakaś taka śliczna melodia/kołysanka śpiewana chyba przez ocalała kobietę dla jednego z rozstrzelanych dzieci - na pewno to kobieta śpiewała, pieśń jest przepiękna i wpada ucho
5. Dodam jeszcze że pieśń nie jest ani po polsku ani po angielsku, coś wschodniego - może serbski? - dlatego napisałam że może ofiarami cywilnymi byli Bośniacy, myślę że pieśń ta była w ich ojczystym języku (mając na uwadze to że soundtrack filmu nie zawsze językowo odpowiada krajowi produkcji - tu było to jednak jakby zaplanowane)
6. Wiem, rozpisałam się ale bardzo mi zależy na tej kołysance bo chcę jej się nauczyć dla swojego dziecka:)
Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki za wszelką pomoc!!!
Chodzi mi po głowie od wielu miesięcy taki film, ale nie pamiętam tytułu i postanowiłam zapytać się Was. Może Ktoś coś skojarzy.
Pamiętam niewiele:
1. Film wojenny (nie jestem pewna czy jakiś żołnierz czy wojownik ale na pewno była to swego rodzaju scena batalistyczna). Wszystkie - dwie
2. Scena I - Żołnierz/wojownik chowa się w jakiejś łódce, gdzie znajduje dziecko.
3. Scena II - tubylcy - cywile (Japończycy?/Bośniacy?/Serbowie?) zostają rozstrzelani przez żołnierzy na skraju owej rzeki, rozstrzelani to raczej kobiety i dzieci
4. Szczerze mówiąc to szukam tego filmu nie dla niego samego ale była w nim jakaś taka śliczna melodia/kołysanka śpiewana chyba przez ocalała kobietę dla jednego z rozstrzelanych dzieci - na pewno to kobieta śpiewała, pieśń jest przepiękna i wpada ucho
5. Dodam jeszcze że pieśń nie jest ani po polsku ani po angielsku, coś wschodniego - może serbski? - dlatego napisałam że może ofiarami cywilnymi byli Bośniacy, myślę że pieśń ta była w ich ojczystym języku (mając na uwadze to że soundtrack filmu nie zawsze językowo odpowiada krajowi produkcji - tu było to jednak jakby zaplanowane)
6. Wiem, rozpisałam się ale bardzo mi zależy na tej kołysance bo chcę jej się nauczyć dla swojego dziecka:)
Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki za wszelką pomoc!!!
Witam,
Jak pewnie sie domyslacie poszukuje tytulu pewnego filmu, a wlasciwie dwoch. Niestety nie wiele pamietam
USA, lata 60te, kilku nastolatkow wybiera sie w podroz samochodem, ktory nalezy do ojca jednego z nich. Nie pamietam gdzie i po co jada ale to bylo chyba po zakonczeniu roku szkolnego.
Pamietam tylko 2 sceny:
Na jakims totalnym odludziu trafili na szkole skokow spadochronowych. Postanowili jednego znich - frajera - nauczyc skakac. Gosc zaladowal sie z pilotem na samolot a reszta towazystwa zostala na dole. Po jakims czasie zorientowali sie, ze gosc nie zabral spadochronu tylko worek po spadochronie w ktorym byla jakas posciel czy pranie. Kolesie postanowili ulozyc na ziemi wielki napis - NO GO - z siebie i innych przedmiotow . W tym czasie zona pilota wyszla na podworko i wkurzona ze wywlekli jej rzeczy i porozkladali na ziemi zaczela je przerzucac. W efekcie tego NO GO do gory nogami wygladalo jak GO ON. Koles wyskoczyl, otwiera spadochron a tu zaczyna fruwac pranie. Przywalil w glebe... Otwiera oczy, widzi nad soba stojacego kolege i wypowiada w przesmieszny sposob "Angels".
Scena druga: Gdzies na pustyni skonczylo im sie paliwo. Poniewaz stalo sie to w poblizu torow kolejowych postanowili, ze zachacza line o przejezdzajacy pociag i ten wyciagnie ich z pustyni. Pociag nadjezdza, zarzucaja line, lina sie rozwija, rozwija. Nagle sie napreza i wyrywa gosciom zderzak i maske... tyle sobie pojechali
Drugi film to serial. Tutaj sprawa duzo trudniejsza bo nie pamietam zupelnie nic. Lecial on chyba raz w tygodniu wieczorem na TVP2 gdzies ok 1994-1995 roku. Wiem, kawal czasu
Serial byl chyba produkcji Irlandziej, moze Francuskiej ale nie jestem pewien. Akcja dziala sie gdzies na wsi na przelomie wieku albo troche wczesniej. Widzialem dwa pierwsze odcinki i pamietam, ze mial fajny klimat. Jedyne co pamietam to ze byla tam mloda dzieczyna, moze ok 10 lat, i mlody chlopak. Jedno zrobilo dla drugiego welniany sweter, on jej lub ona jemu.
Aaaaa... w tytule bylo chyba cos z rzeka ale glowy nie dam sobie uciac.
Z gory bardzo dziekuje za rozwiazanie mojej zagadki
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-08-21, 02:27 ]
Przypomial mi sie jeszcze jeden film
Widzialem w telewizji wiele lat temu sam poczatek.
Dramat, USA, lata 80-90...
Gosc wychodzi z wiezienia i trafia do jakis ludzi. Nie pamietam kto to, jakas rodzina czy znajomii. Pamietam scene jak siedza razem przy obiedzie lub kolacji i glowny bohater zajada bardzo szybko. Ktos zwrocil na to uwage a on zaczal przepraszac, ze w wiezieniu mieli chyba 5 minut na zjedzenie. Albo zdazyli sie najesc albo byli glodni. Byla tam tez kobieta - to chyba ta aktorka - oboje wpadli sobie w oko. Gosc powiedzial, ze chce isc z nia do lozka ale nie chce sie z nia (cyt.) pieprzyc tylko kochac.
Dziekuje i pozdrawiam
Jak pewnie sie domyslacie poszukuje tytulu pewnego filmu, a wlasciwie dwoch. Niestety nie wiele pamietam
USA, lata 60te, kilku nastolatkow wybiera sie w podroz samochodem, ktory nalezy do ojca jednego z nich. Nie pamietam gdzie i po co jada ale to bylo chyba po zakonczeniu roku szkolnego.
Pamietam tylko 2 sceny:
Na jakims totalnym odludziu trafili na szkole skokow spadochronowych. Postanowili jednego znich - frajera - nauczyc skakac. Gosc zaladowal sie z pilotem na samolot a reszta towazystwa zostala na dole. Po jakims czasie zorientowali sie, ze gosc nie zabral spadochronu tylko worek po spadochronie w ktorym byla jakas posciel czy pranie. Kolesie postanowili ulozyc na ziemi wielki napis - NO GO - z siebie i innych przedmiotow . W tym czasie zona pilota wyszla na podworko i wkurzona ze wywlekli jej rzeczy i porozkladali na ziemi zaczela je przerzucac. W efekcie tego NO GO do gory nogami wygladalo jak GO ON. Koles wyskoczyl, otwiera spadochron a tu zaczyna fruwac pranie. Przywalil w glebe... Otwiera oczy, widzi nad soba stojacego kolege i wypowiada w przesmieszny sposob "Angels".
Scena druga: Gdzies na pustyni skonczylo im sie paliwo. Poniewaz stalo sie to w poblizu torow kolejowych postanowili, ze zachacza line o przejezdzajacy pociag i ten wyciagnie ich z pustyni. Pociag nadjezdza, zarzucaja line, lina sie rozwija, rozwija. Nagle sie napreza i wyrywa gosciom zderzak i maske... tyle sobie pojechali
Drugi film to serial. Tutaj sprawa duzo trudniejsza bo nie pamietam zupelnie nic. Lecial on chyba raz w tygodniu wieczorem na TVP2 gdzies ok 1994-1995 roku. Wiem, kawal czasu
Aaaaa... w tytule bylo chyba cos z rzeka ale glowy nie dam sobie uciac.
Z gory bardzo dziekuje za rozwiazanie mojej zagadki
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-08-21, 02:27 ]
Przypomial mi sie jeszcze jeden film
Dramat, USA, lata 80-90...
Gosc wychodzi z wiezienia i trafia do jakis ludzi. Nie pamietam kto to, jakas rodzina czy znajomii. Pamietam scene jak siedza razem przy obiedzie lub kolacji i glowny bohater zajada bardzo szybko. Ktos zwrocil na to uwage a on zaczal przepraszac, ze w wiezieniu mieli chyba 5 minut na zjedzenie. Albo zdazyli sie najesc albo byli glodni. Byla tam tez kobieta - to chyba ta aktorka - oboje wpadli sobie w oko. Gosc powiedzial, ze chce isc z nia do lozka ale nie chce sie z nia (cyt.) pieprzyc tylko kochac.
Dziekuje i pozdrawiam
-
rastafarian37
- Forrest Gump
Witam Szukam filmu który oglądałem w wakacje na TVP 1 albo 2 nie pamiętam
koleś był blondynem i gdzieś się spotkał z jakimś malarzem i potem malarz chciał dać pierścionek dla swojej laski ale ona nie chciała być z nim i wsiadł w samochód i walnął w drzewo potem ci znajomi schowali go do zamrażalki i podawali się za niego sprzedając obrazy niby jego ale malował je jeden z tych ziomków a i ten blondyn miał krzak pomidora i był z taka też blondi laską która zasypiała cały czas. I jak się spotkał z tą blondi to ona się go zapytała czy jest aż tak brzydka ze nie spróbuje jej pocałować.
Proszę o pomoc obejrzał bym ten film jeszcze raz POZ
DRO
koleś był blondynem i gdzieś się spotkał z jakimś malarzem i potem malarz chciał dać pierścionek dla swojej laski ale ona nie chciała być z nim i wsiadł w samochód i walnął w drzewo potem ci znajomi schowali go do zamrażalki i podawali się za niego sprzedając obrazy niby jego ale malował je jeden z tych ziomków a i ten blondyn miał krzak pomidora i był z taka też blondi laską która zasypiała cały czas. I jak się spotkał z tą blondi to ona się go zapytała czy jest aż tak brzydka ze nie spróbuje jej pocałować.
Proszę o pomoc obejrzał bym ten film jeszcze raz POZ
Witam, szukam tytułu pewnego serialu zagranicznego, który leciał na tvp 1 lub tvp 2, na 90 proc w latach 1992-1993. Bardzo prawdopodobne, że był to mini- serial, tzn kilka odcinków tylko. Mógł być to serial produkcji anglojęzycznej (Wielka Brytania,USA,Kanada,Australia) ale nie mogę wykluczyć, że prod. mogła być i francuska np. Serial był raczej kryminalny lub sensacyjny, taki raczej dla dorosłych. Jeśli chodzi o szczegóły to pamiętam tylko, że był tam jakiś stary gruby facet, który przebierał się za równie starą kobietę , albo za kogoś innego , w każdym razie pamiętam tylko ten motyw przebierania się w jakąś sukienkę czy coś w tym rodzaju, pamiętam też że miało to związek z jakimiś przestępstwami. Wiem że dziwnie brzmi ten opis , ale nic innego nie mogę sobie przypomnieć, nie mam nawet żadnego punktu zaczepienia, żeby móc poszperać w necie. pozdrawiam i proszę o pomoc
-
pilkaisiatkaa
- Forrest Gump
czesc, kiedyś oglądałam taki film na polsacie, dokładnie go nie pamiętam. wiem tylko, że był sobie chlopczyk, mial jakoś 10 lat i poznał dziewczyne w około tym samym wieku, ona miała taką starą, totalnie potrzepaną ciotkę czy babcie, nie wiem kto to był. ta babka uczyła ich tańczyc i jak tak tańczyli to było pokazane jak dorastają. wiem, że jeszcze całowali się w fontannie. po kilku latach się spotkali czy coś. kurde, nie pamiętam dokładnie. pamiętam jeszcze, że on ją malował nago, był dosyc biedny, pamiętacie ktoś tytuł ? prooooosze,
pilkaisiatkaa, może chodzi o Wielkie nadzieje (1998)? Poniżej link.
http://www.filmweb.pl/film/Wielkie+nadzieje-1998-197
http://www.filmweb.pl/film/Wielkie+nadzieje-1998-197
Hej
Poszukuję filmu o tematyce ślubnej. Film opowiada o 2 siostrach. Starsza chciałaby wyjść za mąż ale traf chce że to ta młodsza wychodzi. Na domiar złego wybiera miejsce wesela takie jak wymarzyła sobie ta starsza siostra. Potem przerabia suknie ślubną ich matki co również wkurza ta starszą. Pamiętam ze młodszą grała jakaś drobna blondynka .
z góry dziękuje za pomoc
z góry dziękuje za pomoc