Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
markusarco
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: markusarco »

do ania91: Ta kobieta to Amanda Peet, koles to Ashton Kutcher. Film: A lot like love (2005) nie mam pojecia w jak przetlumaczono tytul na polski.

Witam wszystkich
Moze i ktos pomoze mnie:

1) FILM: akcja dzieje sie albo w Nowym Orleanie (a moze to Buenos albo Rio?) koles zostaje napadniety przez nozownikow (chyba nawet jeko kobieta ginie). Jakis mistrz-nozownik, zaczyna uczyc go jak poslugiwac sie nozem, na koncu koles msci sie na winowajcach - koniec.

2) SERIAL: Byly agent CIA/NSA/FBI czy czegos tam, na emeryturce. Koles wyspecjalizowany w walkach byleczym-bylepodreka (z gory mowie ze to nie Sammo Hung i nie film Martial Law)
koles z twarzy podobny zupelnie do nikogo - z tego co pamietam serial, a przynajmniej kilka-kilkanascie odcinkow bylo emitowanych na Polsacie (dawno) lub na ktoryms ze starszych kanalow kablowych (przedtym zanim staly sie czescia tvnu)

Wszelka pomoc mile widziana
dss82
Forrest Gump

Post autor: dss82 »

Kochani mam pytanie , prosze pomózcie!!! SZukam tytułu flimu francuskiego - lata 2008-2009, grali to w kinach, facet mieszkajacy z żona zostaje napdniety, porywają mu żone, po pewnym czasie widzi ją w metrze , jkaoś tak kojarzy ktos taki film
tomek40
Forrest Gump

co to za film pomocy

Post autor: tomek40 »

Witam kiedyś oglądałem film w którym zli ludzie napadli na budynek, helikopter który miał wylżądowac na dachu wieżowca rozbił się i wybuchł pozar w budynku, był tam jakis ojciec syna co prubował ich wydostac, pożar objął budynek z dołu i z góry, ludzi ten mężczyzna ukrył w sejfie ale sam musiał ukryc się w wannie z wodą bo musiał zamknąc sejf od zewnątrz a gdy pożary się połączyły to nastąpił wybuch. Jak może się nazywac ten film?
buziakarolcia
Forrest Gump

Post autor: buziakarolcia »

Witam, mam pytanie odnośnie filmu, który widziałam dość dawno w tv. Jest to film stary lecz na tyle nowy, że już w kolorze (nie potrafię jednak określić dokładnych lat jego powstania). Mniej więcej chodzi w nim o to, że grupa bodajże 6 znajomych wyrusza w podróż jachtem jednego z nich, który jest (o ile dobrze pamiętam) reżyserem filmowym. Gdy docierają do celu, wręcza on każdemu kartkę z napisem(chyba tu chodziło o ich postać i odgrywaną rolę w zagadce), a ich zadaniem jest ów zagadkę rozwiązać. Dalej pamiętam, że chodzą chyba po wyspie i szukają rozwiązania, później jakiś trup w konfesjonale i członkowie podróży kolejno znikają. Tylko tyle kojarzę.... Proszę o pomoc.
Solar
Indiana Jones

Post autor: Solar »

Dobra rada - zamiast wchodzić na forum bez spojrzenia na cokolwiek i napieprzać nowym tematem rozejrzyj się. Jest specjalny temat na tego typu pytania i to nawet u samej góry ładnie podkreślony zaznaczony i widoczny.

Do zamknięcia :P
kurkapopka
Forrest Gump

Post autor: kurkapopka »

Mam pytanie o dwa filmy.

Pierwszy oglądałam bardzo dawno temu chyba na TCM. Była para złodzei, którzy napadali na... nie wiem co. W każdym razie kradli. Facet ukrył gdzieś łup, ale nagle zmarł. Nie wiem dlaczego, babka musiała wyjść za nastoletniego brata jej wspólnika. Pamiętam jaką scenę, w której koledzy śmieją się z tego chłopaka, że już ma żonę, a on wraca do domu, zaczyna skakać po łóżku, jęczeć i udaje, że uprawia z nią seks. Kolegom oczywiście szczęka opadła, ale nagle wróciła ta babka i go ośmieszyła "kochanie, nei za fajnie ci sam samemu?" albo coś w tym guście. Reszty nie pamiętam. W każdym razie na końcu nastolatek, który nienawidziłswojej żony, bo traktowała go jak dziecko, zaczyna ją lubić (tak mi się przynajmniej wydaje).

Drugi film opowiada o drugiej wojnie światowej. Jest jakaś babka i dwóch facetów. Jeden jest bardzo przyjacielki, a drugi - złośliwy. Złośliwego strasznie itrytuje przyjacielski, który przyczepił się do niego na froncie. Na pytanie, jak ma na imię, złośliwy odpowiedział coś głupiego, w stylu "Idź sobie", 'Nie twój interes" albo może i jakieś przekleństwo? W każdym razie przyjacielski (obcokrajowiec), zaczął go tak nazywać. We trójkę zdaje się wybudowali dom? Poźniej jeden z facetów umiera, a babka-znachorka (chyba Rosjanka albo Ukrainka) próbuje przywrócić go do świata żywych za pomocą jakichś ziół, zaklęć, ... Wprowadza się w trans, odnajduje go w zaświatach i ożywia. Dalej chyba nie oglądałam... Wydaje mi się jeszcze, że w międzyczasie zabijają jakiegoś żołnierza
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

kocembuch
Forrest Gump

BARDZO PROSZE O POMOC!!!

Post autor: kocembuch »

Witam!

Ostatnio cały czas chodzi mi po głowie pewien film, który oglądałam wiele lat temu. Rzecz dzieje się w latach jak na mój gust 70, w USA. Bohaterami są młodzi ludzie, w większości chodzący chyba do tego samego liceum. Pewnego wieczora postanawiają jechać na imprezę. Jest to impreza plenerowa, gdzie wszyscy przyjeżdżają samochodami, na jakimś wzgórzu (nie wiem, czemu chodzi mi po głowie Księżycowe Wzgórze). Na tej imprezie dzieją się różne rzeczy, jednak generalnie film kończy się tym, że nasi bohaterowie (a jest ich około 6- mieszanej płci ;) ) o świcie znajdują się na pustym ogrodzonym boisku, palą trawę i prowadzą wielce konstruktywne rozmowy na temat swojej przyszłości. Jeden z nich rezygnuje potem z kariery sportowca, a na samym końcu najstarszy z nich jedzie autem na koncert swojego idola (nie pamiętam kogo)

Jeżeli ktoś pamięta tytuł tego filmu, lub chociaż aktorów, cokolwiek, będę ogromnie i nieopisanie wdzięczna, ponieważ nie potrafię wyrzucić sobie tego z głowy. Przeszukałam całe forum i wydaje mi się, że nie było tu żadnej wzmianki na ten temat.

z góry bardzo dziękuję za zainteresowanie

pozdrawiam

kocembuch
Bleblu
Forrest Gump

Post autor: Bleblu »

Witam. Szukam tytułów kilku filmów.

1. Przygody kilku gości na deskorolkach. Pamiętam scenę, w której ćwiczą na schodach, i przychodzą dwie laski, które zapraszają ich do swojego bogatego domu. Potem grupka ładuje się w coraz większe kłopoty i musi uciekać. Jest tam również scena, w której jeden z nich bzyka jakąś starszą od siebie kobietę w basenie i potem przypadkowo razi ją prądem i ucieka.

2. Dwóch młodych chłopaków, gdzieś chyba na Serbii. Uczą się życia na ulicy, gangsterki. Przez film przewija się narracja jednego chłopaków, który lekko opowiada o tym, jak to fajnie być gangsta. Pamiętam kilka scen: jak jarają gandzię z jakąś babcią, jak ktoś zabija ich wujka-metnora-podstarzałego, podrzędnego gangsterzynę i na pogrzebie odkręcają flaszkę wódki i wtykają mu ją w ubitą ziemię na grobie. Potem chyba jest jakaś scena na cmentarzu, gdzie dołącza trzeci "kumpel" i strzelają do siebie.

3. Koleś chodzi na siłownię. Ma młodszego brata z zespołem downa. Na siłowni kwitnie nielegalny handel sterydami. Któregoś dnia gościu zostaje zatrzymany przez policję. W tym czasie jego ojciec leży umierający w szpitalu. Gościu, chcąc wrócić do ojca, wsypuje kumpli z siłowni, żeby odzyskać wolność. Potem musi uciekać i się ukrywać.

4. (koreański) Chłopak planuje zabójstwo starszego, schorowanego człowieka (to jest chyba jego ojczym). W końcu wciela to w życie. Wymyka się ze szkoły podczas zajęć. Zapewnia sobie alibi. Coś tam grzebie gościowi przy aparaturze przy łóżku i go zabija. Potem do gry wchodzi detektyw (lub policjant), który zaczyna węszyć coraz bliżej chłopaka.

To tyle. Z góry dziękuję, jeśli ktoś odpowie na choćby jeden z powyższych opisów :)
rbs
Forrest Gump

Post autor: rbs »

Witam ! Poszukuję tytułu filmu, którego fragment plakatu wygląda mniej więcej tak :

Obrazek

Nie będę ukrywać, że pomoże mi to wygrać podwójne bilety do kina w moim mieście - PILE :p Szukam już dosyć długo i nie mogę znależć, więc pomyślałam że mogę Was poprosić o pomoc ;p z góry dzięki, bardzo mi zależy na tych biletach ;p
kurkapopka
Forrest Gump

Post autor: kurkapopka »

Bleblu pisze:Witam. Szukam tytułów kilku filmów.

1. Przygody kilku gości na deskorolkach. Pamiętam scenę, w której ćwiczą na schodach, i przychodzą dwie laski, które zapraszają ich do swojego bogatego domu. Potem grupka ładuje się w coraz większe kłopoty i musi uciekać. Jest tam również scena, w której jeden z nich bzyka jakąś starszą od siebie kobietę w basenie i potem przypadkowo razi ją prądem i ucieka.

2. Dwóch młodych chłopaków, gdzieś chyba na Serbii. Uczą się życia na ulicy, gangsterki. Przez film przewija się narracja jednego chłopaków, który lekko opowiada o tym, jak to fajnie być gangsta. Pamiętam kilka scen: jak jarają gandzię z jakąś babcią, jak ktoś zabija ich wujka-metnora-podstarzałego, podrzędnego gangsterzynę i na pogrzebie odkręcają flaszkę wódki i wtykają mu ją w ubitą ziemię na grobie. Potem chyba jest jakaś scena na cmentarzu, gdzie dołącza trzeci "kumpel" i strzelają do siebie.

3. Koleś chodzi na siłownię. Ma młodszego brata z zespołem downa. Na siłowni kwitnie nielegalny handel sterydami. Któregoś dnia gościu zostaje zatrzymany przez policję. W tym czasie jego ojciec leży umierający w szpitalu. Gościu, chcąc wrócić do ojca, wsypuje kumpli z siłowni, żeby odzyskać wolność. Potem musi uciekać i się ukrywać.

4. (koreański) Chłopak planuje zabójstwo starszego, schorowanego człowieka (to jest chyba jego ojczym). W końcu wciela to w życie. Wymyka się ze szkoły podczas zajęć. Zapewnia sobie alibi. Coś tam grzebie gościowi przy aparaturze przy łóżku i go zabija. Potem do gry wchodzi detektyw (lub policjant), który zaczyna węszyć coraz bliżej chłopaka.

To tyle. Z góry dziękuję, jeśli ktoś odpowie na choćby jeden z powyższych opisów :)

Numer jeden to Rockersi z South Central
Karlaa
Forrest Gump

Post autor: Karlaa »

Pamiętam tylko, że w filmie był motyw pojawiających się duchów na wywołanych zdjęciach, był to horror i o ile dobrze pamiętam to główna bohaterka była blondynką. Pamiętam scene jak wchodzi do pomieszczenia, w którym wszystkie ściany są oblepione autentycznymi zdjęciami z duchami (pomieszczenie było w redakcji gazety, która montowała takie zdjęcia).

Jak zwylke pokręciłam to trochę, ale może akurat ktoś będzie wiedział co to za film :-)
Dzięki
Bleblu
Forrest Gump

Post autor: Bleblu »

Karlaa pisze:Pamiętam tylko, że w filmie był motyw pojawiających się duchów na wywołanych zdjęciach, był to horror i o ile dobrze pamiętam to główna bohaterka była blondynką. Pamiętam scene jak wchodzi do pomieszczenia, w którym wszystkie ściany są oblepione autentycznymi zdjęciami z duchami (pomieszczenie było w redakcji gazety, która montowała takie zdjęcia).

Jak zwylke pokręciłam to trochę, ale może akurat ktoś będzie wiedział co to za film :-)
Dzięki
Jeśli się nie mylę, chodzi o The Shutter / Widmo. Film ma dwie wersje - azjatycką i USA. Polecam zwłaszcza tą pierwszą - oryginalną :)
ponury.x
Forrest Gump

Post autor: ponury.x »

Witam wszystkich szukam nazwy filmu w którym koleś widzi upływające sekundy życia ludzi którzy zginą bardzo proszę o pomoc
sarr
Forrest Gump

Post autor: sarr »

Witam, poszukuje tytułu filmu. Niestety za dużo info nie posiadam.
Pamiętam jedynie, że jakiś koleś zabijał ludzi, zbierał z nich różne części ciała, bo prawdopodobnie (dokładnie nie pamiętam) chciał wskrzesić Jezusa i do tego potrzebował dziecka które miało się urodzić w Boże Narodzenie.
Niestety nie pamiętam żadnych aktorów ani więcej scen. Mam nadzieję, że dacie odpowiedź :]

Pozdrawiam
niuka
Forrest Gump

Post autor: niuka »

Wie ktoś może w jakim filmie pojawiają się te sceny? Do piosenki Bryana Adamsa :-P

http://www.dailymotion.com/video/x1kh5d ... e-me_music
konstriktus
Forrest Gump

Post autor: konstriktus »

Witam, ogladalłem kiedyś taki fajny film ale oczywiscie nie pamietam tytułu wiec prosze o pomoc. W tym filmie chodziło o to ze jakiś gościu został zamknięty w więzieniu i inni więzniowie go wykorzystywali sexualnie a on nie umial sobie poradzic aż do czasu kiedy spotkał mistrza karate który go nauczyl walki. Pamietam też taką scene ze chyba na warunkowym zwolnieniu jak miał wracac już do wiezienia kazal żonie gumowym penisem go przygotowac do powrotu bo tam bedzie to musiał przeżywać codziennie . jeśli ktos paieta ten film to bardzo prosze o pomoc:)
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

konstriktus, zapewne chodzi o Big Stan z 2007 roku
konstriktus
Forrest Gump

Post autor: konstriktus »

Tak to ten film dzieki yrek:)
olek_KSC
Forrest Gump

Post autor: olek_KSC »

Witam pamietam tyle ze w filmie grupka mlodych ludzi kradnie odpowiedzi na egzamin maturalny jest tam jedna scena ze jak uciekaja ze szkoly po kradziezy okazuje sie ze na aucie maja zalozona blokade na kolo jest to polski film prosze o pomoc :)
Marzaa
Forrest Gump

Post autor: Marzaa »

Witam !! ! ! Klika lat temu oglądałam pewein bardzo fajny film, ale jak się domyślacie nie pamiętam tytułu.
Akcja dotyczyła młodego chłopaka (sławnego piosenkarza), który zrobił sobie przerwe w karierze i wrócił do swojego miasta by się uczyć.
W szkole oczywiście wszyscy wariowali na jego punkcie, a szczególnie jedna dziewczyna (kujonka). W przypadkowy sposób poznawają się i związuję się między nimi przyjeźń, ponieważ dziewczyna pomaga mu w nauce...itd. Później jest konfliky między nimi bo on tam ściągał od niej na jakimś egzaminie a ona tego nie tolerowała. Okazało się że chłopak panicznie bał się egzaminów (potwierdzona choroba). Pamiętam jeszcze że on kupił jej auto żeby mu pomagała (niby prezent bez powodu, i to chyba było prsche red). Pomóżcie z tytułem bo szukam tego filmu ładnych parę lat... ! ! ! Dziękuje z góry :* ^^
cssrumi
Forrest Gump

Post autor: cssrumi »

Witam ;)
Szukam filmu , który z pewnością ma ponad 10 lat. Niewiele z niego pamiętam, ponieważ oglądałem go właśnie z 10 lat temu ale jestem pewien, że opowiadał on o jakiejś grupce osób walczącej w jakimś domu ze złem(nie pamiętam czy to były wampiry demony czy jakieś zombiaki) na które działała święcona woda. Pamiętam też, że była tam scena ukazująca Jezusa oraz taka , w której kobieta? (murzynka?) miała podaną na tacy swoją rękę.
Propaganda
Vincent Vega

Post autor: Propaganda »

Był kiedyś taki film, adaptacja Jacka i magicznej fasoli. Ta ekranizacja rozgrywala się we współczesnym świecie. Była babka podobna do Emmy Thompson chyba, Jack i taki Grubas wspięli się na sam szczyt fasoli, a tam był dom rodziny olbrzymów. Potem była tam akcja z pająkiem, tata olbrzym chciał uwiecznić na zdjęciu Jacka i Grubaska, potem oni uciekli, tata olbrzym za nimi (w międzyczasie jakaś firma miała ściąć łodygę). Wiem że na końcu swój udział w pokonaniu olbrzyma miał wielki, żelkowy, wiśniowy miś.
sixkiller
Forrest Gump

Post autor: sixkiller »

Witam!
Poszukuję filmu który oglądałem ładne kilkanaście lat temu, chociaż wydaje mi się że sam film może liczyć ładne kilkadziesiąt lat. Thriller, para znajduje się na jachcie na morzu i pewnego dnia przypływa do nich nieznajomy facet z innej łodzi. Nie pamiętam jak się tłumaczy, ale parze chyba coś nie pasuje, bo w końcu któregoś dnia wyruszają potajemnie na jego łódź i znajdują tam mnóstwo ciał zamordowanych przez faceta ludzi.
Znalazłem coś podobnego o tytule Martwa Cisza, ale mam wątpliwości, bo nie wszystkie szczegóły opisu zgadzają się z tym co zapamiętałem, a także film wydaje mi się zbyt nowy (1989). Macie jakieś inne pomysły? Z góry dziękuję :)
Anabella72
Vincent Vega

Post autor: Anabella72 »

Witam. Swego czasu oglądałam fil, z Joan Collins w roli głównej. Był to horror, że ona miała dziecko, które zabijało ludzi. Maleńkie dziecko. To coś w rodzaju Omena ale nie Omen tylko inny film.

[ Dodano: 2011-07-30, 10:37 ]
olek_KSC pisze:Witam pamietam tyle ze w filmie grupka mlodych ludzi kradnie odpowiedzi na egzamin maturalny jest tam jedna scena ze jak uciekaja ze szkoly po kradziezy okazuje sie ze na aucie maja zalozona blokade na kolo jest to polski film prosze o pomoc :)
Może to "Ostatni dzwonek".

[ Dodano: 2011-07-30, 10:38 ]
ponury.x pisze:Witam wszystkich szukam nazwy filmu w którym koleś widzi upływające sekundy życia ludzi którzy zginą bardzo proszę o pomoc
Nieodebrane połączenie?
ODPOWIEDZ