Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
yrek
Agent Smith

Re: Co to za film?

Post autor: yrek »

dziubek1016 pisze:pomocy szukam filmu w którym kobieta zostaje porwana ona pracuje chyba w więzieniu jako psycholog ten porywacz uprowadza ją z jej domu ma ja zabić lecz tego nie robi mówi jej że to jej mąż zlecił mu to zeby ją porwał , jej mąz jest jakimś politykiem czy coś ma kochankę ta porwana zakochuje sie w tym porywaczu itd, jak ktos wie co to za film prosze o pomoc
To mi wygląda na "Gothike"

http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=14612
dziubek1016
Forrest Gump

Post autor: dziubek1016 »

to niestety nie ten film w tym filmie kobieta zostaje uprowadzona ten meżczyzna ma ja zabic na zlecenie jej męża ale tego nie robi oboje się w sobie zakochuja i chcą udowodnic wine tego meza
mielcarz
Forrest Gump

Post autor: mielcarz »

witam sory za zawracanie gitary ale nie moge sobie poradzic jest to film sf dosc nowy o planecie na ktora nie mozna sie dostac bo sa tam robione eksperymenty czesc ludzi zamienia sie w killerow a inni sa tak dobrzy ze maja dosyc i umieraja bo sami przestaja oddychac ktos to otkrywa i laduje na tej planecie i dzieje sie akcja nie moge tego znalezc dziekuje za info i pozdrawiam

[ Dodano: 2011-02-28, 01:02 ]
aha i pqmietam ze ktos idzie i tam jest bar ale wszyscy siedza jak by zastygnieci i on mowi ze nie zyja bo sami przestali oddychac i w ten sposob popelnili samobójstwo jakis gas czy cos ???

[ Dodano: 2011-02-28, 01:06 ]
a:)))) i tam jest pełno statków kosmicznych obrysowanych krwia to ci zli i nie mozna sie dostac na te planete normalnie bo tam byly eksperymenty robione n aludziach ale oni (bohaterowie) leca statkiem umazanym w krwi n ata planete i dalej nie pamietam wiem ze uciekaja strzelaja itd......szukam w google dziesiec dni moze ten film nie istnieje ????przysnił mi sie ????????????
nadija_polonsky
Forrest Gump

Post autor: nadija_polonsky »

Poszukuje filmu z lat 90.Leciał co niedzielę około 12, nie wiem na jakim programie.
W stylu baśni Willow.Zaczynał sie od bajarza przed kominkiem o watpliwej urodzie, i opowiadając zaczynał się dany wątek.
JA zapamietalam to jako basnie z krypty,ale nie są to "opowieści z krypty".
dzięki!
mufufufu
Forrest Gump

Post autor: mufufufu »

Hej wszystkim ^-^

Mój problem jest trochę inny, bo nie wiem nawet czy to film, czy serial, właściwie nic o nim nie wiem, mam tylko gifa z niego, o: http://kwejk.pl/obrazek/25342/aaron,%3C3.html

Ktokolwiek? ;_;
hooki
Forrest Gump

Post autor: hooki »

cześć
Poszukuje filmu, który jeśli się nie mylę jest na faktach. Opowiada chyba o 2 kumplach którzy zaczeli przemycać narkotyki. Interes zaczol im sie dobrze kręcić i postanowili pominąć pośreników i zaczeli sprowadzać je od "producentów" jeśli dobrze kojarze to potem któryś został aresztowany (ew. sprzedał drugiego? ) nie jestem do końca pewny.
Bates
Indiana Jones

Post autor: Bates »

hooki, może chodzi Ci o "Blow"?
Billy173
Forrest Gump

Szukam filmu!!

Post autor: Billy173 »

WItam,
poszukuje filmu pewnego filmu. kompletnie nie pamietam co sie w nim dzialo za to podczas napisow koncowych podawane sa informacje dotyczace m.in. przestepstwa mudoffa, rosnacych pensji dyrektorow w stosunku do pracownikow. itp.
zadanie dosc trudne ale mam nadzieje ze ktos kojarzy ten film. z gory dzieki
pozdrawiam

[ Dodano: 2011-03-27, 21:40 ]
dobra juz wiem
bart73
Forrest Gump

Post autor: bart73 »

Szukam dwoch filmow

1. akcja dzieje sie bodajze w XIX wieku, statek poplynal na ktorys z biegunow tam ulega jakiejs awarii, na pokladzie minn. jest fotograf ktory pomimo tragicznej sytuacji stara sie robic zdjecia. Film mysle wyprodukowany w ostatniej dekadzie.

2. Amerykanski film z lat 50/60. Akcja dzieje sie w jakims tropikalnym kraju. Jednego z glownych bohaterow 4-5 mezczyzn i jednej kobiety znajduje gra czarnoskory aktor.
Chyba popelnili jekies przestepstwo (kradziez?) i probuja wydostac sie za pomoca lodzi podwodnej ktora najpierw musza naprawic.

bede wdzieczny za wszelka pomoc.
Elisha
Indiana Jones

Post autor: Elisha »

mufufufu pisze:Hej wszystkim ^-^

Mój problem jest trochę inny, bo nie wiem nawet czy to film, czy serial, właściwie nic o nim nie wiem, mam tylko gifa z niego, o: http://kwejk.pl/obrazek/25342/aaron,%3C3.html

Ktokolwiek? ;_;
Wiem na pewno, że jest to Aaron Johnson. W aż tak wielu filmach nie zagrał, więc przypuszczam, że to "Angus, stringi i przytulanki" (ale mogę się mylić).
petrosj
Forrest Gump

Nie moge przypomniec sobie tytulu filmu

Post autor: petrosj »

Chodzi o dwuodcinkowy serial TV. Produkcja angielska, włoska lub angielsko-włoska.
Glownym bohaterem jest stewardessa pracujaca w liniach lotniczych (chyba British Airways) na stalej trasie Anglia - Włochy. Wraz z mężęm prowadza małą restaurację w Anglii, Szkocji lub Irlandii. W czasie swojej pracy spotyka na swjej drodze szczuplego i wysokiego Wlocha. Spotyka sie z nim za kazdym razem gdy sluzbowo przybywa do Wloch. Znajomosc rozwija sie do tego stopnia, ze pomimo, iz jest mężatka, bierze slub we Wloszech. Oczywiście ani jeden ani drugi mąż nie wiedza nic o jej podwojnym zyciu. Bedac w Anglii udaje prawowita zone i bedac we Wloszech rowniez udaje przyzwoita zonę. Po jakims czasie wychodzi to wszystko na jaw, ale juz dalej nie doogladałem filmu.
Może komuś na podstawie tego krotkiego opisu przypomni sie tytul tego dwuodcinkowego filmu fabularnego ?

Pozdrawiam, Piotr

Prosze o odpowiedz na tym forum oraz na e-mail: piotrucha1910@libero.it
claude
Forrest Gump

Post autor: claude »

Nie pamiętam zbyt wiele z tego filmu, ale ta scena mnie męczy od dłuższego czasu.
Akcja rozgrywa się podczas jakiejś wojny, obstawiam Wietnam. W namiocie, z Azjatami, siedzi amerykański żołnierz (ich jeniec) i mówi, że pokaże im grę. Siadają w kółeczku, a on pokazuje im ową grę, do której używa - chyba - kamieni, po czym, uśpiwszy ich czujność, rzuca jednemu z Azjatów kamieniem między oczy, wyciąga nóż, zabija ich wszystkich i ucieka. A przynajmniej tak to pamiętam. POMOCY, BŁAGAM.
Solar
Indiana Jones

Post autor: Solar »

Petrosj - Z góry przepraszam za offtop, ale rany boskie nie używaj tego niebieskiego koloru czcionki bo tak po oczach daje, że odechciało mi się czytać do końca co tam nabazgroliłeś :P
Ryzyko
Forrest Gump

Post autor: Ryzyko »

Witam!
Kilka stron wcześniej ktoś szukał tego samego filmu co ja! Proszę o pomoc. Film mógł mieć w tytule słowa "sunset" lub "sunshine" albo jest to błędna wskazówka z mojej strony. Dodam tylko , że film leciał na Polsacie kilka lat temu ok. 8-9. Niżej krótki opis z poprzednich stron.
Witam!
Szukam pewnego filmu o młodym gitarzyście. Wydaje mi się, że to był film z początku lat 90-tych może końcówka 80-tych. Produkt amerykański bodajże. Oglądałem go parę ładnych lat temu w telewizji.
Fabuła (szczątkowa):Lata(chyba) '70 Młody chłopak (gitarzysta) mieszka na wzgórzu. Codziennie rano wychodzi na taras i gra a ktoś z miasta w dolinie "odpowiada" mu grając również na gitarze.
Z tego co pamiętam chłopaczyna załapuje się wraz z kolegami na jakieś przesłuchanie czy też konkurs do klubu ale występ wypada marnie. Wracając nad ranem do domu po swojej artystycznej klęsce, spotyka ów tajemniczego gitarzystę, który grał w mieście codziennie rano. Zaczynają grać razem i filmidło się kończy.
Wydaje mi się także, iż był to film oparty na faktach, bo pod koniec opisane były dalsze losy bohaterów. I coś mi się wydaje, że nazwiska obydwu gitarzystów albo nazwy zespołów w których później grali były dość znane.

A jeszcze pamiętam taką scenę w sklepie muzycznym jak główny bohater chciał wziąć struny "na krechę" i opowiadał sprzedawcy o tym jak zaczął przygodę z gitarą- o śnie, w którym to niby spotkał Jimmiego Hendrixa a ten dał mu białego Stratocastera i powiedział, żeby zaczął grać, po czym chłopak się obudził, poszedł do sklepu, wziął pierwszy raz gitarę do ręki i zaczął grać jakby nic innego w życiu nie robił. Oczywiście strun za taką bujdę nie dostał mimo, że sprzedawca i jego syn słuchali z rozdziawionymi paszczami.
Hobbit696
Forrest Gump

Post autor: Hobbit696 »

Ja szukam dwóch filmów.
1.Kiedyś leciał w TV. Pamiętam tylko tyle że była jakaś dziewczynka (chyba w pociągu) i ona coś podkradła maszyniście (chyba krem czekoladowy) a po zjedzeniu go, zaczęły wychodzić z niej robale lub inne świństwo.
2.To był chyba horror. Pamiętam tylko wejściówkę. Była jakaś zakapturzona postać, i pamiętam tylko kilka scen z tej wejściówki. Było jakieś dziecko gdzieś przywiązane a ta zakapturzona postać tak się schyliła i coś mu zrobiła. A jeszcze jedna scena jak chyba ktoś wkładał niemowlę do wanny z lawą czy coś takiego.

Gdyby ktoś podał te tytuły to byłbym wdzięczny do końca życia!
Michał_86
Forrest Gump

Post autor: Michał_86 »

Postaram się opisać tyle z tego filmu ile pamiętam.

Rozbija się samolot gdzieś w tropikach. Rozbitkowie znajdują się na wyspie opanowanej przez jakiś uzbrojonych bandytów. Bandyci od razu zabijają część rozbitków np. jednego kolesia zrzucili z wysokiej wieży. Ale część rozbitków zaczyna z nimi walczyć i zdaje się że była taka scena kiedy rozbitkowie skradają się przez las i jeden z bandytów którzy zastawili w tym lesie pułapkę puszcza bąka i zaczyna się jatka. Była też scena gwałtu i scena w której kobieta rozcina dwóch facetów zrośniętych twarzami.

Film oglądałem na video gdzieś w 1991-97, mógł być nagrany z telewizji.
KIMA
Forrest Gump

Post autor: KIMA »

Więc pamiętam

Że akcja filmu toczy się na jakiś urodzinach (dziewczynka) z której sie wszyscy rówieśnicy śmiali chowa się do szafy ( i mówi ze chce zostać dorosłą) ..Następnie akcja przenosi się kilkanaście lat do przodu..ta kobieta budzi się i zostaje u siebie w domu obcego mężczyznę..

Niestety dalej nie pamiętam wiem ze film leciał podajże na Polsacie;p(dośc dawno)
zubrzyk20
Forrest Gump

Post autor: zubrzyk20 »

Poszukuję filmu
1. Kobieta trafia na wystawę zdjęciową, gdzie zauważa siebie na zdjęciu i postanawia je ukraść.
2. Bierze to zdjęcie, bo przedstawia ją kiedy rozpacza po utracie męża (?)
3. Autor fotografii próbuję odzyskać swoje dzieło.
4. No i oczywiście zaczynają kręcić ze sobą.
5. Film chyba widziałem w TVP.
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

KIMA, Ten film to -> dzis 13 jutro 30
=H=
Forrest Gump

Post autor: =H= »

Jaki to film z bożeną dykiel, taki dość stary, polski. Pamiętam że grała ona gospodynie i mieli oni duuzo kaczek. Bardzo duzo kaczek.
darek36
Forrest Gump

Post autor: darek36 »

Szukam pewnego filmu amerykańskiego z lat 70-80. Pamiętam, że główny bohater (Clint Eastwood) trafia do domu zamieszkałego przez dwie kobiety matkę i córkę. Chyba jest ranny. Pomagają mu dojść do zdrowia, opiekują się nim no i chyba zakochują. Wiedzą że gdy Clint wyzdrowieje odejdzie. Więc postanawiają go zatrzymać i trują go zupa grzybową chyba czy jakąś inną potrawą zawierającą trujące grzyby. Możliwe, żę akcja filmu toczy się w okresie wojny północ-południe. No właśnie jaki tytuł ?

pozdrawiam, Darek
MarkoMarin
Forrest Gump

Post autor: MarkoMarin »

Witam.

Nie oglądałem tego filmu, ale miałem na niego ochotę. Miał być w telewizji, emitowany przez stację ze słoneczkiem w logo. Chyba zaspałem lub zapiłem, nieważne.

Z tego co w gazecie telewizyjnej wyczytałem, film o chłopaku, który przyprowadza do domu i przedstawia rodzicom gumową lalę jako swoją narzeczoną, a cała rodzina traktuje ją jako żywego człowieka. Coś mi świtało, że grał tam Jake Gyllenhaal, ale przejrzałem jego filmografię i żadnej takiej roli nie miał.

Pomoże ktoś?
Karlaa
Forrest Gump

Post autor: Karlaa »

Witam,
byłabym wdzięczna za pomoc :-)

Oglądałam kiedyś film (raczej komedia) o takim "ciapowatym" chłopaku, którego w więzienu murzyn uczył jak być "kimś". Zmienił szkołe i udawał groźnego, wszyscy go lubili i szanowali. Z tego co pamiętam ten chłopak jak już był w tej nowej szkole to miał blond włosy.

Troszkę to zamotałam ale mam nadzieję, że ktoś będzie wiedział o jaki film chodzi.
Z góry dzięki za pomoc :-)
Bates
Indiana Jones

Post autor: Bates »

Karlaa, chodzi Ci zapewne o "New Guya". http://www.filmweb.pl/film/Nowy-2002-34000
ania91
Forrest Gump

Post autor: ania91 »

Witam, kiedyś oglądałam pewien film, ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu.

Pamiętam tylko tyle, że chłopak spotyka pewną kobietę, jadą gdzieś samochodem wokół tylko pustkowie. Noc spędzają właśnie tam, kochają się. Kobieta ustawia samowyzwalacz w aparacie i robi zdjęcie nagiej pary w blasku księżyca. Później się chyba jakoś rozstają. Dziewczyna prowadzi wystawę fotograficzną, gdzie znajduje się właśnie to zdjęcie. Chłopak po pewnym czasie odnajduje dziewczynę. O ile dobrze pamiętam chłopak oświadcza się grając na gitarze ,jednak zostaje odrzucony gdyż kobieta jest już zaręczona. No ale na końcu chyba i tak są razem.

Czy kojarzy ktoś ten film? Będę wdzięczna za tytuł;)
ODPOWIEDZ