Testosteron
Testosteron
za filmweb.pl
reżyseria Andrzej Saramonowicz , Tomasz Konecki
scenariusz Andrzej Saramonowicz
zdjęcia Tomasz Madejski
Obsada:
Cezary Kosinski,
Piotr Adamczyk,
Tomasz Kot,
Borys Szyc
Maciej Stuhr
Krzysztof Stelmaszyk
Fabula
Ślub Kornela, popularnego dzięki telewizji młodego pracownika naukowego z rozchwytywaną piosenkarką Alicją, ma być atrakcją towarzyską Warszawy. W sali restauracyjnej trwają właśnie ostatnie przygotowania do wesela. Jednak tuż przed przybyciem pary młodej trzej ubrani na czarno mężczyźni - Stavros, Fistach i Robal - wciągają do sali pobitego chłopaka - Sebastiana Tretyna i barykadują się. Terroryści? Wojna gangów? A może policjanci z niekonwencjonalnym podejściem do prawa?... Rzeczywistość jest znacznie dziwniejsza.
A teraz ja, na szybkiego, bo za 12 minut musze odpalic rakiety i wyfruuuunac.
Film jest arcysmieszny, kongenialny, przezabawny, z mnostwem rewelacyjnych tekstow, zreszta jeden u mnie na opisie na ggadzie.
7 facetow, kazdy z nich po przejsciach z kobietami, zaczynaja o nich rozmawiac przy ostro zakropionym wodka stole.
Reszta w recenzji
reżyseria Andrzej Saramonowicz , Tomasz Konecki
scenariusz Andrzej Saramonowicz
zdjęcia Tomasz Madejski
Obsada:
Cezary Kosinski,
Piotr Adamczyk,
Tomasz Kot,
Borys Szyc
Maciej Stuhr
Krzysztof Stelmaszyk
Fabula
Ślub Kornela, popularnego dzięki telewizji młodego pracownika naukowego z rozchwytywaną piosenkarką Alicją, ma być atrakcją towarzyską Warszawy. W sali restauracyjnej trwają właśnie ostatnie przygotowania do wesela. Jednak tuż przed przybyciem pary młodej trzej ubrani na czarno mężczyźni - Stavros, Fistach i Robal - wciągają do sali pobitego chłopaka - Sebastiana Tretyna i barykadują się. Terroryści? Wojna gangów? A może policjanci z niekonwencjonalnym podejściem do prawa?... Rzeczywistość jest znacznie dziwniejsza.
A teraz ja, na szybkiego, bo za 12 minut musze odpalic rakiety i wyfruuuunac.
Film jest arcysmieszny, kongenialny, przezabawny, z mnostwem rewelacyjnych tekstow, zreszta jeden u mnie na opisie na ggadzie.
7 facetow, kazdy z nich po przejsciach z kobietami, zaczynaja o nich rozmawiac przy ostro zakropionym wodka stole.
Reszta w recenzji
Re: Testosteron
Jeszcze nie widziałem, ale sądząc po reklamach to może być naprawdę przezabawny, a i tylu dobrych, polskich aktorów wróży niezłe kino. Ale wypowiem się więcej, jak już obejrzę 
Wybacz, dla mnie "W teścia ścierą" to kolejna polska komedia ze znaczkiem "To jest kolejny film dla kretynów". Rzadko mam ochotę wyjść z kina przed końcem seansu. Patrząc jednak po zachowaniu trzody rząd niżej i reszty sali utwierdzam się w przekonaniu, że twórcy doskonale wiedzą, że debili, którzy za film zapłacą (ja do nich niestety też się zaliczam) nie zabraknie.Ocky pisze:Film jest arcysmieszny, kongenialny, przezabawny, z mnostwem rewelacyjnych tekstow, zreszta jeden u mnie na opisie na ggadzie.
Ove,stawiasz mnie w dosc niezrecznej sytuacji,w ktorej zmuszonam bronic kultury popularnej, ktora mnie dosc mocno przeraza i odrzuca. Natomiast pamietaj,ze ten film to komedia,a na tym polu raczej ciezko o cos wysublimowanego. Ok, mamy Monty Pythona, ale to nie jest nasz krag kulturowy, to zupelnie inna grupa smiechu. Mis tez IMHO obsmiewal pewne zachowania male i drobne, takie codzienne. Tutaj,zupelnie inaczej,ale pewien wspolczesy trend tez sie udalo zlapac
To nie znaczy, że trzeba iść po najmniejszej linii oporu. Ja na "Testosteronie" lekko śmiałem się w dwóch momentach, w scenach z udziałem tej dziw-cudnej piosenkarki. Jeśli kogoś bawią teksty typu "wszystkie kobiety to kurw*" i cała reszta mrówkojadów to mogę jedynie współczuć. Tego samego dnia oglądałem w specjalnym bloku m.in. "Jabłka Adama" i jeśli chce ktoś zobaczyć jak można dziś zrobić film śmieszny, mądry i trendy łapiący to polecam.
To, że "Testosteron" próbuje być komedią nie znaczy, że oglądając takie wypierdziny polskiej kinematografii mam mieć klapki na oczach.
[ Dodano: 2007-03-22, 20:14 ]
Oczywiscie Aniu moje obelgi na widzów nie są skierowana do Twojej osoby, raczej do ogółu naszych wysoko rozwiniętych rodaków. Aż chce się krzyknąć "tylko świnie siedzą w kinie".
To, że "Testosteron" próbuje być komedią nie znaczy, że oglądając takie wypierdziny polskiej kinematografii mam mieć klapki na oczach.
[ Dodano: 2007-03-22, 20:14 ]
Oczywiscie Aniu moje obelgi na widzów nie są skierowana do Twojej osoby, raczej do ogółu naszych wysoko rozwiniętych rodaków. Aż chce się krzyknąć "tylko świnie siedzą w kinie".
Zebrali znaną obsadę, ale coś im do końca nie wyszło, chociaż było kilka momentów, że się zaśmiałam, ale to chyba bardziej przez komentarze kolegów niż przez film. Ktoś miał dobry pomysł ale z wykonaniem było gorzej.
A mi się film bardzo podobał. Jak to wyraził się Ocky był arcy śmieszny. Było wiele przezabawnych tekstów i płakalam w kinie ze śmiechu. Naogół nie lubię głupich, bezsensownych komedii, ale ta mi się bardzo spodobała i nieźle się przy niejrozluźniłam i wprawiłam w domry nastrój. Jedna z lepszych polskich komedii 
Rozbawiła mnie ta komedia nawet ;-) co prawda przy niektórych scenach toi zasypiałem ale najlepsza sceną wg mnie w tym filmie to było jak rozmawiają ze sobą o kobietach, że są dziwkami a później każdy z bohaterów musiał coś dodać od siebie
ale nie będe opowiadał i pisał całości bo zostawie to la osób, które nie oglądały filmu ;-) 
Mi się najbardziej podobala scena jak Szyc pokazywał Kotowi jak nalezy poderwać kobietę
Początek filmu był dośc nudny, ale później się rozręcił 
Byłam na tym filmie w kinie. Wyszłam bardzo zadowolona i w dobrym humorze.
Podobała mi się obsada, wybrali świetnych aktorów. Fajne dialogi, niektóre bardzo śmieszne. Najbardziej rozśmieszyła mnie chrześcijańska piosenka Fistacha.
Na plus zaliczę pracę kamę w niektórych momentach - np. pośliźnięciu na łyżce.
Ciekawa fabuła, ciekawe zachowanie mężczyzn po wypiciu sporej ilości wódki - to wczuwanie się w kobiety.
Przyjemny, ciekawy i śmieszny film z dobrą obsadą aktorską.
Polecam!
Podobała mi się obsada, wybrali świetnych aktorów. Fajne dialogi, niektóre bardzo śmieszne. Najbardziej rozśmieszyła mnie chrześcijańska piosenka Fistacha.
Na plus zaliczę pracę kamę w niektórych momentach - np. pośliźnięciu na łyżce.
Ciekawa fabuła, ciekawe zachowanie mężczyzn po wypiciu sporej ilości wódki - to wczuwanie się w kobiety.
Przyjemny, ciekawy i śmieszny film z dobrą obsadą aktorską.
Polecam!
Tak, piosenka Fistacha była niezła
Efekty dźwiekowe też były niczemego sobie.
Film niczego sobie, dosyć zabawny, dobrze dobrani aktorzy, aczkolwiek czegoś mi tu zabrakło. Mimo wszystko miło wspominam te dwie godziny spędzone przy komercyjnej, mało wyrafinowanej, polskiej komedii.