Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
BLONDiE_88
Forrest Gump

Co to za film ? (susza, wyciaganie wody z ludzi)

Post autor: BLONDiE_88 »

Cześć.
Parę lat temu oglądałem film sci-fi o suszy na ziemi. Pamiętam że był dom na pustyni i mieszkali tam jacyś rebelianci. Potem jakaś banda tam wpadła i pozabijali prawie wszystkich a taką blondynę porwali do samolotu i gdy lecieli to gość jej kazał laskę zrobić to go ugryzła. Używali tam takiej maszynki do wyciągania wody z ludzi wbijali ją w klatę i ona pompowała wodę rozciągając się. Podobna była do kubka jednorazowego tylko przeźroczysta.
Jeśli wiecie co to może być za film to czekam na podpowiedzi. Wydaje mi się że oglądałem to gdzieś koło 2000 roku. Dzięki[shadow=orange][/shadow][glow=red][/glow]
Bowow
Vincent Vega

Re: Co to za film?

Post autor: Bowow »

Jeszcze jeden film mi się przypomniał. Był on w stylu opowieści wigilijnej. Jeden facet nie obchodził za bardzo Bożego Narodzenia, zawsze wtedy wyjeżdżał np. do ciepłych krajów. Ale tam któregoś dnia pojechał do chyba swojego starego domu i tak jakby wprosił się na święta do rodziny, która tam teraz mieszka. I tam ubierał z nimi choinkę itp. i zakochał się w jakiejś dziewczynie. Na koniec filmu chyba jakiś dziadek z tej rodziny grał w przedstawieniu opowieść wigilijna.
Wie ktoś co to za film?
emiglos
Forrest Gump

szukam filmu z dzieciństwa może horror może thriller

Post autor: emiglos »

mam 21 lat więc to film może z 90 może z 80 lat nie mam za wiele inf. o tym filmie ale pamiętam coś z fabuły

Chłopak ma robota mordują mu dziewczynę i wkłada serce albo mózg temu robotowi swojej dziewczyny ( wykrada ciało z kostnicy chyba ) pamiętam taką scenę że robot wrzuca piłkę do baseballa przez okno sąsiada on chyba wychodzi z schotgunem i ginie :565: .
Przepraszam że tak mało informacji ale tylko to mi zostało z dzieciństwa i tak się podekscytowałem że szukam .
Bardzo dziękuje I POZDRAWIAM
herbucik0205
Forrest Gump

??

Post autor: herbucik0205 »

Witam:)
Mam problem, a mianowicie zapomniałam tytułu pewnego filmu. Był on, jak dobrze pamiętam, o chińskiej lub japońskiej księżniczce. Zaczynał się on chyba tym, że do króla zjeżdżały się wszystkie księżniczki z okręgu, alby zostać wybrane na królową. W pewnym momencie filmu, król wyszedł na przywitanie tymże księżniczkom. Z jednej z lektyk ("powozów", w które byli "zaprzęgnięci" ludzie) wyleciała księżniczka, którą potem król wybrał na królową.
Nastała noc poślubna, ale księżniczka się nie sprawdziła w łóżku, więc król coś z nią zrobił ( już nie pamiętam co). Ale w każdym bądź razie pamiętam, że szkoliła się w sztuce miłosnej u "pań o wolnych obyczajach", a potem wróciła do królestwa, i myła ciało królowi. Potem się kochali..i nie pamiętam co było dalej. Aha..przypomniało mi się jeszcze, że król kaszlał krwią, a ta księżniczka, tzn już królowa zdradzała go chyba z jego bratem.
Tyle z mojej strony. Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich :)
lgarbacz87
Forrest Gump

Post autor: lgarbacz87 »

Witam serdecznie

Proszę o POMOC

Poszukuje filmu który opowiada historie o dwoch braciach, obaj wyjechali do Ameryki. Jeden był dobry i grał na skrzypcach chyba filharmonii lub chcial wziac udzial w konkursie, a drugi miał powiązania z mafią. Ten dobry starał się wyciągnąć brata z kłopotów. obaj umieli sztuki walki. Tego filmu prowdopodobnie byly 2 lub 3 czesci. film byl wyemitowany w latach 90-95 w tv polsat

Bardzo prosze o pomoc.

Moj e-mail lgarbacz87@interia.pl lub gg 10674685
rafal123
Forrest Gump

Post autor: rafal123 »

Czy Pamiętacie serial emitowany około 20 lat temu przez TVP o genialnym, niezwykle inteligentnym oszuście (wydaje mi się) Justus Kran?
Poprzez różnego rodzaju pułapki, niby zbiegi okoliczności doprowadzał do zabójstw, pakował ludzi do więzienia, doprowadzał do tego, że wybrana przez niego ofiara wpadała w straszne tarapaty. Działał samotnie. Był to aktor szczupły, brunet w młodo-średnim wieku. Proszę o podpowiedź na maila: worldexpedition@gmail.com
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Ollinek
Forrest Gump

Post autor: Ollinek »

ja poszukuje filmu , komedii . Widziałam tylko jedna scenę z tego filmu gdzie blondynka poszła po podpaski do supermarketu i jej nie starcza pieniędzy wiec bierze takie wielkie i nagle zauważyła ze jej krew poleciała na podłogę więc biegnie do toalety ale jest zajęta i zaczyna bardziej krwawic itd . dzięki za pomoc :-)
ruby_in_gold
Forrest Gump

Post autor: ruby_in_gold »

Ponawiam prośbę:

Jakieś dwa lata temu ogladałam na Hallmarku film produkcji azjatyckiej (japońskiej? chińskiej? koreańskiej? nie mam pojęcia). Treść filmu pamiętam dość dobrze, problem w tym, że nie pamiętam tytułu. Film opowiadał o pewnej azjatce, która wraz z matką musiała uciekać z rodzinnej miejscowości, ponieważ toczyła się tam wojna. Przeniosły się gdzieś do wielkiego miasta (Hong-kong? Szanghaj? nie pamiętam). Ta dziewczyna chodziła tam do szkoły, to było coś w rodzaju pensji dla dziewcząt: mundurki, surowe zasady, itd. Pewnego dnia poznała starszego od siebie mężczyzne i nawiązała z nim romans. Charakterystyczną sceną było to jak ona wychodzi ze szkoły, jeszcze w tym swoim szkolnym, dziewczęcym mundurku i wsiada do ogromengo. czarnego auta, w którym czekał na nią jej kochanek. Chłopak wynajął jakąś garsonierę i tam się spotykali. Okazało się, że jednak nie mogą być ze sobą, bo chłopak jest synem jakiegoś bogacza, a ten zadecydował, że syn się ożeni z jakąś bogatą panną. Jednoczesnie matka azjatki zadecydowala, że wracają do rodzinnej miejscowosci, poniewaz wojna sie zakończyła. Młodzi postawili się spotkać po raz ostatni i pożegnać w swojej garsonierze. Jednak on nie dotarł... Film zakończył się sceną jak azjatka stoi na statku odpływającym w jej rodzinne strony i patrzy na brzeg, a na brzegi stoi duży, czarny samochód...

Czy ktoś zna tytuł? Z tego co pamiętam film jest z 1992/1993.
piotrekx88
Forrest Gump

Film o dwóch braciach szukam

Post autor: piotrekx88 »

Witam. Bardzo prosiłbym o pomoc w odnalezieniu filmu który ogladałem będąc dzieckiem a mianowicie film opowiada o dwóch braciach którzy maja medalion podzielony na dwie części każdy z nich ma jedną połówkę medalion ten daje jakąś moc. Jest oczywiście jakiś gość ktory im chce odebrać ten medalion i zawładnąć światem. na koniec gdy poznają moc medalionu jeden z braci "zmienia" się a raczej dostaje niebieski strój a drugi czerwony. Dodatkowo pamiętam, że miali oni jakis samochód do którego jak sie wrzuciło dezodorant to oczywiście działało jak nitro. więcej szczegółów nie pamiętam mam nadzieje że ktoś skojarzy ten film i mi pomoże. oglądałem go około 12 lat temu a obecnie mi sie o nim przypomniało i chciałbym go zobaczyć jeszcze raz. Bardzo prosze was o pomoc z góry dziekuje.

Już znalazłem jest to film z 1994r. a orginalny tytuł to "double dragon" a polski tytuł to "Znak smoka" film mojego dzieciństwa. w końcu go zobacze ponownie :)
anullla666
Forrest Gump

Post autor: anullla666 »

Witam!!! Szukam filmu niestety nie wiem z którego roku ani dokładnie nie pamiętam aktora. Wiem ze akcja rozgrywa się na wyspie. Wysyłają grupę osób i maja rozwiązać jakąś zagadkę. Wiem ze była tam ekstra scena z azotem, tzn butla się przewraca i mrozi kolesiowi nogi aż mu je rozwala koleś przewraca się a jego ciało rozpryskuje. Fil chyba gdzieś z czasu 1995-2003.z góry dziękuje :573: -już nieaktualne ten film to "Łowca umysłów" polecam serdecznie
Ostatnio zmieniony 2010-12-13, 21:35 przez anullla666, łącznie zmieniany 1 raz.
robertm
Forrest Gump

Post autor: robertm »

Witam

Bardzo proszę o pomoc, możecie mi powiedzieć jaki to film ? :)

http://farm6.static.flickr.com/5208/525 ... 9b451a.jpg

Z góry dzięki.
Pozdro !
=H=
Forrest Gump

Post autor: =H= »

Poszukuje filmu którego akcja rozgrywa sie w latach zimnej wojny w usa. Ojciec zbudował w piwnicy schron przeciwatomowy i zabrał do niego żonę wraz z synem żeby go im pokazać. Kiedy byli pod ziemią w ich dom uderzył samolot. Podejrzewając że właśnie rozpoczął sie konflikt pozostali pod ziemią na kilkanaście lat. W końcu chłopak decyduje sie wyjśc na powierzchnie i gubi sie w zupełnie innym świecie, zajmuje się nim dziewczyna. Nie pamiętam tytułu.
jaladreips
Forrest Gump

Post autor: jaladreips »

Witam, poszukuję filmu pamiętam taką akcję z niego: grupa przyjaciół się zebrała ( nie pamiętam dokładnie po co ale chyba aby uratować porwanego kumpla), pokazują broń jaką udało im się zdobyć, jeden koleś pokazuje bazooke inni pytają się skąd to ma a on im na to "od wujka Ahmeda". Zależy mi bardzo na tym filmie.
qwadi
Forrest Gump

Post autor: qwadi »

Witam, interesuje mnie film który ogadalem kilka lat temu.. Film był o młodym chłopaku, który pomagał jakiemus artyscie ( bodajże malarzowi lub pisarzowi) tj. byl na starzu. Artyscie temu w wypadku zginął syn. Chłopak, który mu pomagał uwodzi mu żone. Mniej wiecej o tym byl ten film.. Sam dokładnie nie pamietam wiec chciałbym zobaczyć jeszcze raz.. Dziekuje z góry za próbę odpowiedz.
ja_nie
Forrest Gump

co to za film

Post autor: ja_nie »

witam. Juz kilka dni a w szczegolnosci 5 ostatnich godzin szukam tytulu filmu i oczywiscie bez sukcesow :(
Produkcja: chyba USA lub USA i Niemcy
Akcja: koniec II wojny swiatowej; Niemcy; zima
... kilku zolnierzy amerykanskich trafia do chaty w lesie, w ktorej mieszka Niemka z malym chlopcem - musza tam pozostac kilka dni az ranny kolega wydobrzeje.
po jakims czasie do owej chaty wkracza niemiecki patrol (amerykanie sa ukryci) przez przypadek odkrywaja w chacie wrogow... postanawiaja nie pozabijac sie na wzajem. Poznaja sie blizej, spedzaja razem wigilie i wymieniaja sie prezentami (jeden z amerykanow daje chlopcu tabliczke czekolady)...
Na koncu chyba wiekszosc niemcow poszla z zolnierzani USA tak samo jak chlopiec...

Jesli dobrze pamietam, to ten film oparty byl na autentycznych wydazeniach

BLAGAM
POMOCY BO NIE ZNAJDE TEGO TYTULU INACZEJ
tomis16
Forrest Gump

Post autor: tomis16 »

Witam, szukam jeden film ale mam problem ze nie znam tytuł ;/ opowiada o jednego myśliwego który zgłosił na zawody, kto najlepiej trafia, czyli strzelali w indyka głowę, jak ktoś wygra to dostanie nagrodę byka(inaczej mówiąc strzelec wyborowy), później po jakimś czasie został wezwany do wojska na wojnę, nie wiem czy to była 1 wojna światowa czy 2, Film produkowano z USA, nie jest nowy produkt, film zrobiony gdzieś 80lata :-). Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, Pozdrawiam. ;-) ;-) ;-)
marcin.zielon
Forrest Gump

szukam filmu o 2 mafiach wloskich. pomocy

Post autor: marcin.zielon »

witam poszukuje filmu o dwoch wloskich gangach (mafiach)
nie pamietam tytulu ani dobrze akcji filmu
pamietam ze byl on pokazany w tvp, dwoma odcinkami, pamietam ze jeden z bochaterow zostal kaleka gdy inny gang go rzucil na chydrant potem on malowal. bylo 3 albo 4 braci i ten kaleka byl jednym z nich. ich najmlodszy brat zgina bo przedawkowal z narkotykami ktore brali jego bracia. pamietam tez akcje jak za odwet za brata kolesiowi wyryli nozem napis gangu. moze malo pamietam ale prosze o pomoc. film bardzo ciekawy. ogladalem go bardzo dawno, teraz mi sie przypomnial i bardzo chce go ogladnac jeszcze raz
yrek
Agent Smith

Re: co to za film

Post autor: yrek »

ja_nie pisze:witam. Juz kilka dni a w szczegolnosci 5 ostatnich godzin szukam tytulu filmu i oczywiscie bez sukcesow :(
Produkcja: chyba USA lub USA i Niemcy
Akcja: koniec II wojny swiatowej; Niemcy; zima
... kilku zolnierzy amerykanskich trafia do chaty w lesie, w ktorej mieszka Niemka z malym chlopcem - musza tam pozostac kilka dni az ranny kolega wydobrzeje.
po jakims czasie do owej chaty wkracza niemiecki patrol (amerykanie sa ukryci) przez przypadek odkrywaja w chacie wrogow... postanawiaja nie pozabijac sie na wzajem. Poznaja sie blizej, spedzaja razem wigilie i wymieniaja sie prezentami (jeden z amerykanow daje chlopcu tabliczke czekolady)...
Na koncu chyba wiekszosc niemcow poszla z zolnierzani USA tak samo jak chlopiec...

Jesli dobrze pamietam, to ten film oparty byl na autentycznych wydazeniach

BLAGAM
POMOCY BO NIE ZNAJDE TEGO TYTULU INACZEJ
moze chodzi o to
http://www.filmweb.pl/film/Bo%C5%BCe+Na ... 005-204199

[ Dodano: 2011-01-04, 17:28 ]
=H= pisze:Poszukuje filmu którego akcja rozgrywa sie w latach zimnej wojny w usa. Ojciec zbudował w piwnicy schron przeciwatomowy i zabrał do niego żonę wraz z synem żeby go im pokazać. Kiedy byli pod ziemią w ich dom uderzył samolot. Podejrzewając że właśnie rozpoczął sie konflikt pozostali pod ziemią na kilkanaście lat. W końcu chłopak decyduje sie wyjśc na powierzchnie i gubi sie w zupełnie innym świecie, zajmuje się nim dziewczyna. Nie pamiętam tytułu.
http://www.filmweb.pl/film/Atomowy+amant-1999-793
pawel694
Forrest Gump

Post autor: pawel694 »

Witam, chciałbym ponowić pytanie o film, którego szukam. Oglądałem go będąc małym dzieckiem, jakieś 10 lat temu. Nie był to może jakiś wybitny film, oglądałem go w telewizji o ile się nie mylę podczas Świąt Bożego Narodzenia. Akcja toczyła się zimą w jakimś większym mieście. Głównymi bohaterami był chłopczyk i jakiś starszy bezdomny, który na końcu tego filmu zmarł (chyba zamarzł, nie jestem pewien). O ile się nie mylę to wrzucali pieniądze do jakiejś fontanny (może źle kojarzę). Film wyglądał na nakręcony pod koniec lat 80/początek 90. Pozdrawiam :-)
Solar
Indiana Jones

Post autor: Solar »

Podaj kilka jakiś charakterystycznych szczegółów jeżeli pamiętasz, bo coś mi świta :P
pawel694
Forrest Gump

Post autor: pawel694 »

Wczoraj przeryłem internet wzdłuż i wszerz i znalazłem ten film :D To "Święta na Division Street". Teraz pozostaje mi tylko go znaleźć i obejrzeć :)
Alonless
Vincent Vega

Re: Film o dwóch braciach szukam

Post autor: Alonless »

piotrekx88 pisze:Witam. Bardzo prosiłbym o pomoc w odnalezieniu filmu który ogladałem będąc dzieckiem a mianowicie film opowiada o dwóch braciach którzy maja medalion podzielony na dwie części każdy z nich ma jedną połówkę medalion ten daje jakąś moc. Jest oczywiście jakiś gość ktory im chce odebrać ten medalion i zawładnąć światem. na koniec gdy poznają moc medalionu jeden z braci "zmienia" się a raczej dostaje niebieski strój a drugi czerwony. Dodatkowo pamiętam, że miali oni jakis samochód do którego jak sie wrzuciło dezodorant to oczywiście działało jak nitro. więcej szczegółów nie pamiętam mam nadzieje że ktoś skojarzy ten film i mi pomoże. oglądałem go około 12 lat temu a obecnie mi sie o nim przypomniało i chciałbym go zobaczyć jeszcze raz. Bardzo prosze was o pomoc z góry dziekuje.

Już znalazłem jest to film z 1994r. a orginalny tytuł to "double dragon" a polski tytuł to "Znak smoka" film mojego dzieciństwa. w końcu go zobacze ponownie :)
Na pewno "Double Dragon"
___EDIT___
AAAj sry nie zauważyłem że już znalazłeś Dx ach, ślepota mnie dopada...

Sorrki ale musze odświeżyć (nie miałem neta przez prawie ROK :O)

Szukam komedii romantycznej o kolesiu który miał problemy ze znalezieniem dziewczyny ponieważ jego dziewczyny wracały do byłych, a gdy już znalazł z którą chciał się ożenić pojawiła się dziewczyna która mu wyjaśniła dlaczego od niego dziewczyny odchodziły : Nie podejmował ryzyka a potem już było za późno

Oczywiście dziewczyna miała gdzieś wyjechać w dniu ślubu tego gostka ale ślubu nie było bo przyszedł były panny młodej i ona do niego wróciła więc gostek poszedł do tej dziewczyny co mu o tym ryzyku powiedziała i praktycznie to był koniec tego filmu (no happy ending lol)

jeśli to pomoże to ona śpiewała w jakimś małym pubie/knajpie/klubie bez podkładu muzycznego
chyba się to nazywało klub słowika...a na koniec filmu on jej grał na fortepianie kiedy ona śpiewała żeby miała podkład muzyczny...

ktoś kojarzy ten film? jak nie, to mogę wpisać więcej informacji ponieważ naprawdę chciałbym tytuł tego filmu

I to na pewno nie jest "Miłość Jest za Darmo" bo bohaterzy filmu którego szukam sa rasy Kałkazkiej (Ahem..."Białej" no racial :O)
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

zapewne nie o to chodzi ale rzuc okiem http://www.filmweb.pl/film/Moja+dziewcz ... 008-392198

i napisz coś wiecej bo wydaje mi się że oglądalem kiedyś coś takiego :)
Alonless
Vincent Vega

Post autor: Alonless »

yrek pisze:zapewne nie o to chodzi ale rzuc okiem http://www.filmweb.pl/film/Moja+dziewcz ... 008-392198

i napisz coś wiecej bo wydaje mi się że oglądalem kiedyś coś takiego :)
Hmmm..przypominają mi sie tylko urywki...On bodajże był szefem w jakiejś firmie i z tą nową gadał o słowniku angielsko języcznym (cos w podobie naszego słownika wyrazów obcych i bliskoznacznych) O dziwo główny bohater tego filmu byl jakby...ahem nudziarzem...ale jakimś cudem tej nowej nie zanudzal...wręcz przeciwnie...podobało się jej ta rozmowa O.o.

Pamiętam jeszcze że był moment kiedy ta nowa u niego nocowała (po balandze na której -podchmielona- powiedziała mu czemu od niego dziewzczyny odchodzą) I rano przyszła ta z którą był zaręczony , dosyć śmieszny moment , ponieważ ta nowa dziewczyna musiała się schować (a zwłaszcza że piżame tego gościa nosiła xD) bodajże pod łóżko się schowała.

Jeszcze jeden moment na końcu był kiedy bohater po tym jak były jego nażeczonej odbił ją pod ołtażem , a bohater pobiegł do tej nowej dziewczyny która chyba gdzieś wyjeżdżała , wtedy wyznal jej co czuje i w tym momencie pojawił się jej były(chyba były bo krzyknąl "hej *jej imie którego nie pamiętam Dx* pamietasz mnie , to ja *i jego imienia też nie pamiętam xD* i wtem bohater filmu dosłownie go na kopach pogonił ...to raczej wszystko co pamiętam...jeśli to pomoże to kiedy bohater tej nowej na końcu filmu wyznawał co do niej czuje , ona trzymała jakąs rośline w donniczce...Bodajże kaktus...(coś tam trzymała w ręce , prawie pewien jestem że to była roślina). I kiedy gadali o tym słowniku angielskim ta nowa miała mokre włosy ...wogóle była przemoknięta i zmarźnięta...od początku nie widziałem tego filmu...

nom...to tyle co pamiętam...ktoś kojarzy?

Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkich.
MikZ161
Forrest Gump

proszę o odp

Post autor: MikZ161 »

Witam.proszę o podpowiedź w sprawie tytułu filmu.Akcja rozgrywa się w Japonii.Mężczyzna kręci filmy reklamowe z modelkami.Z tego co pamiętam w ostatniej scenie filmu dźwiga na barkach ducha japońskiej kobiety..Film wyszedł w Polsce w 2007 lub 2008 roku i jest to horror. Proszę o szybką odpowiedź :-)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ