Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
GaryJonston
Forrest Gump

Co to za film? - Komedia z elementem sci-fi

Post autor: GaryJonston »

Witam.
Ten film dręczy mnie już o dawna. Może ktoś będzie wiedział co to za jeden.
Oglądałem go bardzo dawno, jako może 7-12 latek (prawie 20 lat temu) i niestety pamiętam niewiele.
W filmie chodziło o to że jakiś chłopak(może student jakiejś uczelni chemicznej) chciał sobie stworzyć dziewczynę więc wymyślił jakąś miksturę którą gdy polał tą miksturą np zdjęcie jakieś laski (np z czasopisma) to ta dziewczyna ożywała. Problemy były dwa. Pierwszy to taki że musiał ją pocałować w ciągu chyba 24/48 godzin i wtedy ona się "utrwalała" bo jak nie to się z zamieniała w "maź/ciecz" i nic z tej przemiany wtedy nie wychodziło. A drugi problem to taki że musiał na to zdjęcie wylać odpowiednią ilość tego płynu, bo jak za mało to dziewczyna mogła być karzełkiem, a jak za dużo to z kolei była pod sufit prawie. Pamiętam jeszcze taką scenę z filmu że facet wylał za mało i dziewczyna się ożywiła ale tylko od pasa w górę, i tak jakby "wystawała" ze stołu na którym była gazetka z jej zdjęciem.
To jeden z filmów z mojego dzieciństwa.
diana91
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: diana91 »

Witam. Proszę o pomoc w odnalezieniu tytułu filmu. Nie pamiętam roku ani aktorów jednak mam nadzieję że po przybliżeniu fabuły ktoś mi pomoże.
Film opowiada o kobiecie, która wracając z pracy (pracuję chyba w szpitalu psych.) widzi na drodze dziewczynkę i przez nią zjeżdża z drogi. Okazuję się że żadnego dziecka tam nie było, a kobieta ląduje w szpitalu psych. Dziewczynka ta okazuję się być ofiarą jej męża (murzyna chyba) który krzywdził ją w piwnicy domu co jest umieszczone na nagraniu kasety.
To szczątkowe info ale mam nadzieję że wystarczą. Z góry dziękuję za pomoc.[center][/center]
niegolewo
Forrest Gump

Post autor: niegolewo »

Witam. Ja chciałbym się dowiedzieć co to za film. Byli tacy chłopacy kradli w sklepie, jeden znal sie na samochodach takie kody tam byly zeby odpalic samochod jego pracodawca ;d mial rometa i prowadzil taki warsztat mechaniczny. Raz chlopacy poszli ukrasc chyba radio z poloneza i gosciu ich nakryl i zaczal gonic , schowali sie , jeden wyszedl i go zlapal a drugi mu z kamienia pocisnal i uciekli . prosze o pomoc (sory za pisownie)
zielonazabka3
Forrest Gump

Post autor: zielonazabka3 »

Witam, Od dłuższego czasu próbuje ustalić tytuł filmu, który ogladałem ok. 14 lat temu w polskiej telewizji. Film zrobił wielkie wrażenie na mnie, od kilku lat próbuje bezskutecznie natknąć się na niego ponownie. Problem w tym , że nie znam tytułu i obsady, dodatkowo niestety nie oglądałem filmu od początku. Film był prawdopodobnie amerykański, fabuła filmu to opowieść o miłości (kochającej się parze) która nie może być ze sobą (nie pamietam z jakiego powodu - może jej choroba-śmierć??? albo inna przeszkoda - brat/siostra). W filmie narratorem jest anioł - sympatyczny, niezbyt wysoki mężczyzna z przytwierdzonymi śmiesznymi skrzydełkami (co pewien czas fabuła jest przerywana i pojawia się w jakby scenerii teatralnej anioł, który komentuje to co zdarzyło się albo zdarzyć ma w filmie). W trakcie takiego "przerywnika" anioł lituje się nad zakochanymi i opowiada, że decyduje się dać zakochanym jeszcze jedną szanse na na bycie ze sobą - w następnym życiu. Urodzą się ponownie ale jest warunek - będą ze sobą jeśli trafią na siebie przed ukończeniem 30 roku życia. Jeśli nie spotkają sie na swojej drodze przed ukończeniem 30 roku życia, to nie będą ze sobą. Następnie rodzą się w nowym wcieleniu, z nową świadomością, nie pamiętają jednak co było w poprzednim życiu. Dorastają, on jest tzw. niebieskim ptakiem, muzykiem, jeździ po stanach stopem, z gitarą. Ona - otrzymuje wyśmienite wykształcenie, wychodzi za mąż za kolegę o wysokim statusie społecznym. Mieszka w pięknym apartamencie, tymczasem kochany z poprzedniego wcielenia błąka się po stanach poruszając się w klimatach hippisowskich. Oboje są w tym momencie z całkowicie odrębych światów także widz traci nadzieje na ich spotkanie. Czas biegnie nieubłagalnie, zbliżają sie do 30-tki. Ona mimo dostatku nie jest szczęśliwa - rozwodzi się, dokładnie w dniu 30 urodzin przypadkiem przechodzą obok siebie ulicą, wpadają sobie w ramiona, zdążyli ....
ajgi86
Forrest Gump

Post autor: ajgi86 »

diana91, ten film to "gothika" z halle berry w roli głównej.
cziikii
Forrest Gump

Post autor: cziikii »

Witam!

Proszę o pomoc. Świta mi gdzieś w głowie film, ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Pamiętam jakieś pojedyncze sceny:
1) wybucha jakaś zaraza, czy jest jakieś skażenie powietrza i ludzie uciekają z miasta.
2) jeden z samochodów potrąca chłopczyka, kierowca wciąga go w pole kukurydzy.
3) siostra tego chłopca (bodajże) zostaje zamknięta chyba w szpitalu. po jakimś czasie wypadają jej włosy.
4) jest z nią tam jakiś chłopak, zakochują się.

nic więcej nie pamiętam. nie wiem czemu, ale pierwszy tytuł jaki mi się skojarzył to Mgła, ale to na pewno nie to.

z góry dzięki :)
ziolek
Forrest Gump

Post autor: ziolek »

szukam tytułu filmu gdzie fabuła:
dziewczyna chciała dostać się bo szkoły baletu bodajże ze juliard ale nie przeszła przesłuchania i jakiś koleś który się tam dostał a wcześniej był hokeistą załatwił jej prace w barze jako kelnerka i później oni razem trenowali i ta dziewczyna poszła na przesłuchanie do jakiegoś występu i dostała główną role właśnie z tym kolesiem :P

z góry dzięki za pomoc :))
zycho16
Forrest Gump

Post autor: zycho16 »

Witam
Od dawna poszukuje filmu komedii
fabuła :
głownym bohaterem jest mezczyzna bardzo długie wlosy (chyba brudne nie pamietam) chyba bezdomny (tez nie pamietam :-D ) opowiada ze rodzice zgubili go na wycieczce w kanionie cos chyba kolo 20 lat temu tylko tyle pamietam

film byl bardzo smieszny
JuZeK
Forrest Gump

Nie moge sobie przypomniec tytułu

Post autor: JuZeK »

Witam. Film z jakies 3 lata temu ogladalem fajny film i teraz chcialem go sobie jeszcze raz obejrzec ale zapomnialem tytuu. Była to komedia romantyczna chyba opowiadala o chlopaku ktory mial chyba swoj zespól albo i nie go nie mial i spiewal funk na koniec bral udzial chyba w jakis zawodach szkolnych na piosenke czy cos byl zakochany w jakiejs dziewczynie tez mi sie kojarzy jakas scena na boiksu futbolowym mial czarnego kolege gdzies na poczatku filmu uczyl go jakos tanczyc jakos tak smiesznie (zeby wlasnie przypomnialo mi sie co to za aktor ten czarny to bym nie mial problemmu z znalezieniem filmu) byla to komedia USA napewno a głowny bochater byl biały ale malo znany aktor nie zapamietalem twarzy nawet tej dziewczyny byla tez scena jak ta dziewczyna sie przebierala a ten ocenial czy dobrze czy nie .... tyle co pamietam hehe
suthum
Forrest Gump

Post autor: suthum »

Witam.
Oglądałem niedawno w TV film i nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Rzecz traktowała o upadłych aniołach chyba w LA. Anioły na ziemi brały dragi, były marginesem społecznym, prostytuowały się. Świat chylił się ku zagładzie. W filmie był też jakiś silny narkotyk. Całość bardzo mroczna i brudna. Czas filmu - jakaś niedaleka przyszłość. Coś co mi utkwiło w pamięci - jakaś anielica, która uprawiała sex za kasę i którą chciało zgwałcić 2 gości, ale im się nie udało, bo do pokoju wszedł "wybawca". Ktoś to widział? Proszę grzecznie o pomoc. Od tygodnia w necie szukam tytułu i trafić nie mogę.

[ Dodano: 2010-11-08, 10:39 ]
Witam.
Znalazłem wczoraj ten tytuł na jakimś niszowym forum.
Jest to film "Gabriel". Swoją drogą, jak dla mnie, bardzo ciekawe podejście do tematu anioła :) .
Gabriel, the movie
anonim123
Forrest Gump

Post autor: anonim123 »

Witam. Pisze z pytaniem czy wie ktoś moze jak nazywa sie taki film. W filmie chodzilo o to ze byl maly chlopiec którego wujek albo ojciec ale wlasnie tego nie jestem pewna zaprowadzal do starszej kobiety zeby dotrzymal jej towarzystwa. Ona mieszkala w pieknej lecz zaniedbanej willi . Byla wdowa. Mieszkala z nia dziewczynka. No i akcja jakos sie tam toczyla no a pozniej oni juz dorośli i się jakos spotkali. On byl malarzem i ona byla u niego na wystawie.Przepraszam za niezbyt wiele konkretow , ale film ogladalam z jakies 2 lata temu i niestety tak dokladnie nie pamietam. Bardzo prosze o pomoc poniewaz szukam i szukam lecz bezskutecznie.
Pozdrawiam ;-)
theerror
Forrest Gump

Post autor: theerror »

Witam szukam filmu który oglądałem już pewien czas temu nie kojarzę już dokładnie fabuły lecz opowiem co pamietam:
był pewien młody chłopak który trafił do szkoły z internatem gdzie pewna grupa rówieśników terroryzowała słabszych bijąc ich. bohater miał właśnie takiego "słabego" znajomego w pewnym momencie postanowił się wstawić za nimi i zmasakrował tamtych chłopaków bo mil doc duże pojecie o bójkach. następnie poznał dziewczynę kucharkę albo coś w tym stylu nie pamietam później go wyrzucili z tej szkoły chyba ta dziewczyna mu powiedziała ze w jest z nim w ciąży a w miedzy czasie połamał swojego ojca pijaka który bil jego matkę... no i to by było na tyle co pamietam podobał mi się ten i chce sobie go jeszcze raz zobaczyć dlatego go szukam :-) roku produkcji i kraju nie pamietam
proszę o pomoc i przepraszam za chaotyczne opisywanie filmu pozdrawiam :-D
slawek96
Forrest Gump

Re: Nie moge sobie przypomniec tytułu

Post autor: slawek96 »

JuZeK pisze:Witam. Film z jakies 3 lata temu ogladalem fajny film i teraz chcialem go sobie jeszcze raz obejrzec ale zapomnialem tytuu. Była to komedia romantyczna chyba opowiadala o chlopaku ktory mial chyba swoj zespól albo i nie go nie mial i spiewal funk na koniec bral udzial chyba w jakis zawodach szkolnych na piosenke czy cos byl zakochany w jakiejs dziewczynie tez mi sie kojarzy jakas scena na boiksu futbolowym mial czarnego kolege gdzies na poczatku filmu uczyl go jakos tanczyc jakos tak smiesznie (zeby wlasnie przypomnialo mi sie co to za aktor ten czarny to bym nie mial problemmu z znalezieniem filmu) byla to komedia USA napewno a głowny bochater byl biały ale malo znany aktor nie zapamietalem twarzy nawet tej dziewczyny byla tez scena jak ta dziewczyna sie przebierala a ten ocenial czy dobrze czy nie .... tyle co pamietam hehe
Ten film to "Nowy / New Guy, The (2002)"
ruby_in_gold
Forrest Gump

Post autor: ruby_in_gold »

Jakieś dwa lata temu ogladałam na Hallmarku film produkcji azjatyckiej (japońskiej? chińskiej? koreańskiej? nie mam pojęcia). Treść filmu pamiętam dość dobrze, problem w tym, że nie pamiętam tytułu. Film opowiadał o pewnej azjatce, która wraz z matką musiała uciekać z rodzinnej miejscowości, ponieważ toczyła się tam wojna. Przeniosły się gdzieś do wielkiego miasta (Hong-kong? Szanghaj? nie pamiętam). Ta dziewczyna chodziła tam do szkoły, to było coś w rodzaju pensji dla dziewcząt: mundurki, surowe zasady, itd. Pewnego dnia poznała starszego od siebie mężczyzne i nawiązała z nim romans. Charakterystyczną sceną było to jak ona wychodzi ze szkoły, jeszcze w tym swoim szkolnym, dziewczęcym mundurku i wsiada do ogromengo. czarnego auta, w którym czekał na nią jej kochanek. Chłopak wynajął jakąś garsonierę i tam się spotykali. Okazało się, że jednak nie mogą być ze sobą, bo chłopak jest synem jakiegoś bogacza, a ten zadecydował, że syn się ożeni z jakąś bogatą panną. Jednoczesnie matka azjatki zadecydowala, że wracają do rodzinnej miejscowosci, poniewaz wojna sie zakończyła. Młodzi postawili się spotkać po raz ostatni i pożegnać w swojej garsonierze. Jednak on nie dotarł... Film zakończył się sceną jak azjatka stoi na statku odpływającym w jej rodzinne strony i patrzy na brzeg, a na brzegi stoi duży, czarny samochód...

Czy ktoś zna tytuł? Z tego co pamiętam film jest z 1992/1993.
treepsy
Forrest Gump

Post autor: treepsy »

theerror pisze:Witam szukam filmu który oglądałem już pewien czas temu nie kojarzę już dokładnie fabuły lecz opowiem co pamietam:
był pewien młody chłopak który trafił do szkoły z internatem gdzie pewna grupa rówieśników terroryzowała słabszych bijąc ich. bohater miał właśnie takiego "słabego" znajomego w pewnym momencie postanowił się wstawić za nimi i zmasakrował tamtych chłopaków bo mil doc duże pojecie o bójkach. następnie poznał dziewczynę kucharkę albo coś w tym stylu nie pamietam później go wyrzucili z tej szkoły chyba ta dziewczyna mu powiedziała ze w jest z nim w ciąży a w miedzy czasie połamał swojego ojca pijaka który bil jego matkę... no i to by było na tyle co pamietam podobał mi się ten i chce sobie go jeszcze raz zobaczyć dlatego go szukam :-) roku produkcji i kraju nie pamietam
proszę o pomoc i przepraszam za chaotyczne opisywanie filmu pozdrawiam :-D
Jest to film "zło" z resztą genialny :)

To mój problem:Nie pamiętam zupełnie tytuły, Fabuła: O kobiecie która będąc w ciąży popada w kompletną paranoję, wszystkie miejsca gdzie ma być jej dziecko, testuje najpierw lalką, czy są bezpieczne. Kończy się tak, że niby podjęła leczenie i zakopała tą lalkę, kończy się ujęciem lalki w łóżeczku z czego wniosek - zakopała dziecko. Pamiętam jeszcze kilka urywkowych scen - ktoś zostawił w łóżeczku dziecka nóż, w nocy matka ganiała z tym nożem bo wydawało jej się że ktoś się włamał.
Błagam o pomoc :X
sasolka
Forrest Gump

Post autor: sasolka »

Asty pisze:Witajcie. Mam pytanie odnośnie filmu z gatunku sience-fiction. Chodziło w nim mniej więcej o fakt że z jakiejś innej planety przylatują na (chyba) ziemie istoty, które są identyczni jak ludzie. Mieli za zadanie zabijać konkretne osoby specjalnymi rytualnymi nożami/sztyletami. Każda z tych istot była faktycznie chodzącą bombą i mieli się zdetonować jak będą w okolicy celu którym była chyba jakaś kobieta (ale tego nie jestem pewien). Była scenka gdzie wyciągali z jednej z takich istot ową bombę. Film kończy się bodaj w jakimś lesie, gdzie ludzie znajdują 2 kapsuły, i wielkim wybuchem. Niestety tylko tyle pamiętam. Z góry dziękuję za pomoc.
- Impostor?

[ Dodano: 2010-11-13, 20:22 ]
Szukam tytułu odcinka i serialu, w którym grał Joe Penny ("Gliniarz i prokurator").
Niestety na jego stronie nie ma nic na ten temat. :(

Wydaje mi się, że to "Twilight Zone" ("Strefa mroku"), "Outer Limits" ("Po tamtej stronie") "lub "Storyteller"... albo inny w tym stylu...

Pamiętam że była książka, w której narysowane były czarne poziome linie i jak się w nie odpowiednio długo patrzeć to pojawiał się portal, który przenosił do innego świata, gdzie się było wilkiem.
Pamiętam że głównego bohatera chcieli zabić, albo wtrącić do więzienia i skądś miał tę jedną wydartą stronę, klęczał związany na podłodze i wpatrywał się w nią uporczywie. Zdaje się, że uprzednio na tamten świat (LOL) przeniosła się jego dziewczyna, być może to właśnie o jej morderstwo został oskarżony, ale nie pamiętam. A może ona przeszła dopiero po jego zniknięciu? Wiadomo było, że są szczęśliwie razem po tym że jeden z wilków, w które się zamienili miał na szyi medalion czy jakoś tak... :P
Serial z lat 80/90-tych.

Ślicznie proszę o pomoc, potrzebuję zrobić screenshot'a tej książki do graficzki ^^.
ziolek
Forrest Gump

Ponawiam prośbę :)

szukam tytułu filmu gdzie fabuła:
dziewczyna chciała dostać się bo szkoły baletu bodajże ze juliard ale nie przeszła przesłuchania i jakiś koleś który się tam dostał a wcześniej był hokeistą załatwił jej prace w barze jako kelnerka i później oni razem trenowali i ta dziewczyna poszła na przesłuchanie do jakiegoś występu i dostała główną role właśnie z tym kolesiem :P

z góry dzięki za pomoc :))
The Madbas
Forrest Gump

Post autor: The Madbas »

Hej, potrzebuję tytułu:
Film anglojęzyczny, raczej z tych ambitnych. Zamężna kobieta wikła się w romans z młodym mężczyzną. Spotykają się w jego mieszkaniu - raczej jedno wielkie pomieszczenie, na pewno są tam regały z książkami. W jednej scenie zaczynają kochać się już na korytarzu - wcześniej rozmawiają ze sobą, być może ona chce odejść - nie pamiętam. On dostaje od niej taką kulę wypełnioną wodą - jak się ją potrząśnie to wygląda jakby padał śnieg (typowy gadżet). Mąż się dowiaduje, wiem że są jakieś sceny z telefonem stacjonarnym... Mąż przychodzi do tego młodego mężczyzny, dochodzi do rękoczynów i ten młody chłopak ginie. Potem między małżonkami dochodzi do poważnej rozmowy i postanawiają wyjechać z miasta i żyć dalej razem. Film kończy się sceną jak małżeństwo jedzie samochodem w nocy i zatrzymują się na czerwonym świetle.
Film widziałam w kinie kilka lat temu, na pewno już w latach 2000. Tytuł chyba jednowyrazowy. Mam nadzieję, że znacie i pomożecie.
pozdrawiam
ziolek
Forrest Gump

jak cos juz znalazłem ten film po kilkunastu dniach szukania :P

Światła sceny: chwytaj szansę / Center Stage: Turn It Up
Bowow
Vincent Vega

Post autor: Bowow »

Hej, ostatnio przypomniały mi się dwa filmy, które oglądałam, a nie znam tytułów:
1. Była dziewczynka czarnoskóra i miała wziąć udział w takim konkursie, gdzie się literuje trudne słowa i uczyła się dużo do tego i w końcu wygrała
2. Kilka osób było w górach i pamiętam tylko scenę, jak byli gdzieś w jakimś dole i wszędzie był śnieg i prawie zamarzali już i inni ludzie wzięli jakąś substancję i szukali tamtych, chyba helikopterem przylecieli i znaleźli ich. Mam nadzieję, że ktoś zna któryś z tych filmów ;)
Goro Gondo
Jack Sparrow

Post autor: Goro Gondo »

2 to może Granice Wytrzymałości. 1 oglądałem, ale nie pamietam tytułu.
aasz
Forrest Gump

Post autor: aasz »

Witam, szukam filmu a więc.
Gdzieś na bałkanach albo bliskim wschodzie podczas jakiejś manifestacji
ginie kobieta i jej córka, gdy jej maz sie o tym dowiaduje postanawia się zamścić i szuka zabójce tylko nie wie czy zabici zostali przez policje czy przez jakąś bojówke
chodzi ze snajperką , wiem tez że zostaje schwytany przez jakichs rebeliantów

Widziałem tylko zwiastu i tyle z niego pamietam
dzięki za pomoc
stream
Forrest Gump

Post autor: stream »

Bowow, nr 1 to zapewne "Akeelah i jej nauczyciel" (Akeelah and the Bee) z 2006 roku.
ruby_in_gold
Forrest Gump

Post autor: ruby_in_gold »

Ponawiam prośbę:

Jakieś dwa lata temu ogladałam na Hallmarku film produkcji azjatyckiej (japońskiej? chińskiej? koreańskiej? nie mam pojęcia). Treść filmu pamiętam dość dobrze, problem w tym, że nie pamiętam tytułu. Film opowiadał o pewnej azjatce, która wraz z matką musiała uciekać z rodzinnej miejscowości, ponieważ toczyła się tam wojna. Przeniosły się gdzieś do wielkiego miasta (Hong-kong? Szanghaj? nie pamiętam). Ta dziewczyna chodziła tam do szkoły, to było coś w rodzaju pensji dla dziewcząt: mundurki, surowe zasady, itd. Pewnego dnia poznała starszego od siebie mężczyzne i nawiązała z nim romans. Charakterystyczną sceną było to jak ona wychodzi ze szkoły, jeszcze w tym swoim szkolnym, dziewczęcym mundurku i wsiada do ogromengo. czarnego auta, w którym czekał na nią jej kochanek. Chłopak wynajął jakąś garsonierę i tam się spotykali. Okazało się, że jednak nie mogą być ze sobą, bo chłopak jest synem jakiegoś bogacza, a ten zadecydował, że syn się ożeni z jakąś bogatą panną. Jednoczesnie matka azjatki zadecydowala, że wracają do rodzinnej miejscowosci, poniewaz wojna sie zakończyła. Młodzi postawili się spotkać po raz ostatni i pożegnać w swojej garsonierze. Jednak on nie dotarł... Film zakończył się sceną jak azjatka stoi na statku odpływającym w jej rodzinne strony i patrzy na brzeg, a na brzegi stoi duży, czarny samochód...

Czy ktoś zna tytuł? Z tego co pamiętam film jest z 1992/1993.
Bowow
Vincent Vega

Post autor: Bowow »

Dziękuję stream, to ten film ;)
ODPOWIEDZ