Co to za film?

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
Malwaa
Forrest Gump

Re: Co to za film?

Post autor: Malwaa »

Witam. Może ktoś z was kojarzy tytuł któregoś z tych filmów?

1. Dziewczyna przyjeżdża do taty na wakacje i tam bez jego zgody zaczyna prowadzić jakieś śledztwo w czym okazuje się być bardzo dobra i kojarzę taki motyw oglądania jakiś starych filmów, bodajże coś wspólnego z jej matką. Poznaje też tam jakiegoś chłopaka, jest to film bardziej dla młodzieży, tyle pamiętam.

2. Główny bohater miał się żenić, na wieczorze kawalerskim poznaje jakąś dziewczynę, jak się później okazało - kuzynkę panny młodej. Zakochuje się w niej i tuż przed ślubem zostawia swoją narzeczona właśnie dla tej kuzynki. Pamiętam scenę, kiedy ten bohater był w aptece chcąc coś kupić chyba na wszy w okolicach intymnych i w tej samej aptece spotkał swoją przyszłą teściową, a ekspedientka specjalnie na głos zaczęła mówić o tych lekarstwach na wszy/owsiki.
yrek
Agent Smith

Post autor: yrek »

2. to męska rzecz
Malwaa
Forrest Gump

taak, to ten film, dziękuję bardzo ;)

i nadal poszukuję tytuły tego 1 filmu, gdyby ktoś znał
gaber
Forrest Gump

Post autor: gaber »

Poszukuję tytułu takiego filmu (leciał ładnych parę lat temu na TVP1, na faktach):
Dziewczyna-nastolatka opowiada historię swojego życia. Była bezdomna, ale mimo to chciała ukończyć szkołę w dwa lata (a trwa 4). Jej ojciec jest upośledzony umysłowo. W końcu dziewczyna wygrywa konkurs literacki The Times'a i dzięki temu jej życie zaczyna się układać.

Nikt znany tam nie grał. Pamiętam jeszcze, że ta dziewczyna miała baaaaardzo długie włosy.

Gdyby ktoś po tak skromnym opisie :lol: był w stanie przypomnieć sobie jego tytuł - byłabym bardzo wdzięczna :)
sexwithjoker
Forrest Gump

Post autor: sexwithjoker »

[quote="Malwaa"]Witam. Może ktoś z was kojarzy tytuł któregoś z tych filmów?

1. Dziewczyna przyjeżdża do taty na wakacje i tam bez jego zgody zaczyna prowadzić jakieś śledztwo w czym okazuje się być bardzo dobra i kojarzę taki motyw oglądania jakiś starych filmów, bodajże coś wspólnego z jej matką. Poznaje też tam jakiegoś chłopaka, jest to film bardziej dla młodzieży, tyle pamiętam.

tylko to mi się kojarzy ;P http://www.filmweb.pl/Nancy.Drew
karrollo
Forrest Gump

Post autor: karrollo »

Jedna z ostatnich scen: żona zamyka swojego męża w "labiryncie", który od środka najeżony jest żyletkami. Facet staje na środku tak przygotowanego wąskiego korytarza gdy jego żona spuszcza ze smyczy jego psa (groźna rasa), wcześniej poddanego odpowiednio długiemu postowi...
zolamarek1054
Forrest Gump

Post autor: zolamarek1054 »

POMOCY! szukam tego filmu od trzech dni...niestety nie posiadam wielu info.
grupa znajomych(wydaje mi sie że studentów) ma nakręcić film(i tez wydaje mi sie że w szkole był zorganizowany konkurs na najlepszy film/scenariusz) w każdym razie chodzi o to że długo nie mogą znaleźc pomysłu a nagle wszyscy zaczynają się nawzajem mordować. W ostatniej scenie, ostatnia osoba z tych znajomych spada z jakiegoś balkonu, i upada na materac zabezpieczający. Okazuje się że te wszystkie morderstwa to był właśnie kręcony przez nich film, a wszyscy zabici wcześniej żyją i gratulują sobie dobrej roboty
yrek
Agent Smith

istnieje taki film z podobnym motywem nie są to studenci jednak puenta podobna. Tytuł to "Gra"
Ostatnio zmieniony 2010-08-17, 18:13 przez yrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Malwaa
Forrest Gump

sexwithjoker pisze:
Malwaa pisze:Witam. Może ktoś z was kojarzy tytuł któregoś z tych filmów?

tylko to mi się kojarzy ;P http://www.filmweb.pl/Nancy.Drew

wielkie dzięki to ten film ;)
zolamarek1054
Forrest Gump

Post autor: zolamarek1054 »

yrek pisze:istnieje taki film z podobnym motywem nie są to studenci jednak puenta podobna. Tytuł to "Gra"

Nicholas Van Orton (Michael Douglas) kończy 48 lat. Rocznica jak rocznica, Van Orton nie przejmowałby się nią, gdyby nie pewna zbieżność: jego ojciec popełnił samobójstwo, gdy miał właśnie 48 lat. I jeszcze ten prezent od młodszego brata (Sean Penn): zaproszenie do Gry, która odmieni monotonne i nudne życie oderwanego od rzeczywistości bogacza. Nie bez ociągania Nicholas przyjmuje prezent. Od tej pory świat wokół niego zmienia się, życie nabiera tempa, wkrada się w nie strach i prawdziwe, wręcz namacalne poczucie zagrożenia. Na uczestnika Gry czyhają setki nic z pozoru nie znaczących prowokacji, a najdrobniejsze nawet ustępstwo powoduje, że każda sekunda zamienia się w walkę o przetrwanie. Ta Gra nie ma reguł, a być może nie ma i końca...

znalazłem tylko to, jesli chodzi o tytuł "Gra" ... wie ktoś może coś więcej? ale i tak dzieki autorowi za odpowiedz...moze jeszcze coś Ci sie przypomni :) zalezy mi na tym filmie
Anabella72
Vincent Vega

Post autor: Anabella72 »

Poszukuje filmu podobnego do "życie, którego nie było". Tylko w tamtym nie było katastrofy lotniczej. Matka z synem lecieli samolotem, i kiedy ona się obudziła, dziecka nie bylo w wszyscy twierdzili ze leciała sama. Ona próbuje dociec prawdy ale wszyscy starają sie ją przekonać, ze dziecka nie miała.
yrek
Agent Smith

Plan lotu
Anabella72
Vincent Vega

Post autor: Anabella72 »

Dzięki serdeczne.
Bowow
Vincent Vega

Post autor: Bowow »

A wie ktoś, co to za film? Pamiętam, że chyba mąż zamknął swoją żonę w piwnicy, czy coś i ona była przypięta chyba łańcuchami do czegoś tam. Niestety pamiętam tylko to i jeszcze, że na końcu filmu ta kobieta kroiła jakieś warzywa w swoim domu i spojrzała w stronę okna.
Jeszcze 2 filmy mi się przypomniały:
1. czarnoskóry chłopiec cierpiał na jakąś chorobę i jego ojciec tak jakby napadł na ten szpital (nie pamiętam po co, chyba żeby dali jakąś część ciała dla jego syna) i nikt nie mógł tam wejść ani wyjść, jedna babka chyba rodziła i wkoło chorzy ludzie...
2. Pamiętam jedną scenę: Było to w górach, wszędzie był śnieg. Ojciec i jego syn ze swoją dziewczyną zaczepili ten taki hak na górze, ale o ile pamiętam to lina niemalże pękła i musieli odciąć jedną osobę i zdecydowali, że będzie to ten ojciec, więc go odcięli, a on spadł.
Ostatnio zmieniony 2010-08-19, 19:45 przez Bowow, łącznie zmieniany 1 raz.
ajgi86
Forrest Gump

Post autor: ajgi86 »

Hej. Mam pytanie o kilka filmów. Widziałem je wieki temu, pamiętam tylko pojedyncze sceny.

1) Wydaje mi się, że to film wojenny, ale w żaden sposób nie mogę przypomnieć sobie tytułu. W każdym razie zakończenie jest takie, że dwóch przyjaciół znajduje się na okręcie, gdzieś niedaleko brzegu. Wybucha między nimi kłótnia, więc jeden z nich schodzi z pokładu i odchodzi, drugi pozostaje, ale łamie się maszt i go przygniata. Nikt nie może udzielić mu pomocy, a statek zaczyna napełniać się wodą i idzie na dno wraz z nim...

2) To chyba skandynawski film. Dwóch braci lub przyjaciół ucieka przez pościgiem, grozi im niebezpieczeństwo. Znajdują schronienie w jaskini, przemierzając ją do końca wychodzą po drugiej stronie wzgórza, znajdują się na kamienistej plaży, mają do dyspozycji szalupę. Odpływają w niej na otwarte morze i zasypiają. Kiedy się budzą, przy łodzi dryfuje jakiś obły obiekt, to wieloryb.

3) To też chyba skandynawski film. Chłopiec żyje w jakimś portowym miasteczku, które żyje z połowu ryb. Nauczycielka każe uczniom przedstawić na lekcji coś niezwykłego. Chłopak postanawia przedstawić klasie swojego przyjaciela, którym jest krab. Nauczycielka jest tak przestraszona i obrzydzona, że zabija kraba miotłą.

4) Nie mam pojęcia jakiej produkcji może być ten film ani jaka jest jego tematyka. Pamiętam tylko scenę, która dzieje się w lesie i która powtarza się w filmie kilka razy - mężczyzna wiesza się na gałęzi i mówi kilka razy: Zawsze, zawsze, zawsze...

5) To horror medyczny niewysokich lotów, widziałem go na Polsacie. Introdukcja jest czarno-biała. Matka przywozi syna do szpitala, musi być operowany, jest przy tym obecny też jego brat. Lekarz jest jakimś konowałem, operacja nie powiodła się, przecina chłopakowi jakąś tętnicę, zaczyna sikać krew, a w radiu gra piosenka "Lollipop" The Chordettes. Drugi chłopiec po latach staje się zabójcą, który grasuje w szpitalach, od każdej ofiary pobiera jakąś tkankę bądź płyn, ma mu to umożliwić stworzenie preparatu regenerującego rany w przyspieszonym tempie, a docelowo pozwalający także odwrócić skutki śmiertelne.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
diabelek
Forrest Gump

Post autor: diabelek »

hardling ten film to "Tajemnica zamku w Karpatach" ("Tajemnstvi hradu v Karpatech" - 1981 r)
Ostatnio zmieniony 2010-08-22, 10:23 przez diabelek, łącznie zmieniany 1 raz.
shesunaffected
Forrest Gump

Post autor: shesunaffected »

Proszę o pomoc
1. Dziewczynka wychowywana przez matkę alkoholiczkę lub narkomankę. Pamiętam, że wiele scen kręciło się w szkole, narratorem była właśnie ta dziewczynka, zapadły mi w pamięci momenty takie jak: wyznanie dziewczynki, że bieliznę nosiła cały czas tę samą, aż jej się nie porwała; pogrzeb matki, na którym była tylko jej córka i nim zakopano trumnę, wskoczyła do tego dołu i leżała na niej jakiś czas; koniec filmu to ujęcie jak dziewczyna dociera do wymarzonej uczelni, dostała się tam dzięki swojej ciężkiej pracy. Film był emitowany parę lat temu w tv.

2. Dziewczyna wypuszczona z zakładu psychiatrycznego spędza wakacje chyba w jakiejś pracy. Jest tam zamieszanie z jakimś morderstwem, pamiętam, że 2 dziewczyny zakopały ciało niedaleko pola golfowego(?), w każdym razie był jakiś wątek z czyjąś siostrą, ktoś był do kogoś bardzo podobny.. Wiem, że mało konkretne wskazówki, może ktoś jednak kojarzy film.
ajgi86
Forrest Gump

Post autor: ajgi86 »

Marchefka, film nr 2 to "Co się zdarzyło baby jane".
Bowow, film nr 1 to "John Q", film nr 2 to "Granice wytrzymałości".
Piszę tu, bo może ktoś jeszcze chciałby wiedzieć :)
Pozdrawiam
diabelek
Forrest Gump

a ja szukam filmu z dzieciństwa ... ( czeska a może węgieska komedia ale to tylko moja spekulacja - wtedy dominowały produkcje zaprzyjaźnionych krajów ) Łysiejący mężczyźni kupowali czy zdobywali maść na porost włosów i uciekali od swoich żon, narzeczonych, przesyłając im kartkę z nowego miesca w którym zaczynali "nowe życie"... kobiety chowały te kartki na biust - w pewnym momencie pojawia się detektyw który ma odnaleźć jednego z zaginionych... Ostatni ślad to owa kartka (oczywiscie odkształcona piersiami kobiety która ją chowała) Detektyw dotarł do miejsca które okazało się więzieniem dla oszukanych mężczyzn (maść nie działała i wszyscy byli oczywiście już całkowicie łysi) i pracowali niewolniczo przy produkcji fałszywej maści Emisja w latach końcówka 70tych lub na początku 80tych w rodzimej telewizji... Może ktoś ma jakiś pomysł?
shesunaffected
Forrest Gump

Post autor: shesunaffected »

Jakiś przyjaciel kobiety (pamiętam, że miała krótkie rude (czerwone?) kręcone włosy) wyrusza po jej syna. Ten niechętnie rusza w podróż z tym facetem (jak go zobaczył, strzelił mu w pokoju w tyłek). Po drodze przeżywaja różne przygody. Spotykają 2 prostytutki, nocują w motelu, w ośrodku jakimś gdzie spotykają małżenstwo, które spało jakiś czas w samochodzie. Oni zawożą ich w końcu do tej kobiety, ostatnia scena, facet strzela chłopakowi w tyłek ;) Film ma ładnych parę lat.
diabelek
Forrest Gump

do starszych zapytań...

bubble moze 4 wesela i pogrzeb z Hugh Grantem z 1994 r ?
http://www.imdb.com/title/tt0109831/

[ Dodano: 2010-08-22, 11:28 ]
Malian pierwszy film to z pewnoscia Harold and Maude z 1971 r
http://www.imdb.com/title/tt0067185/

[ Dodano: 2010-08-22, 11:34 ]
Niunia0624 ...moze Nikt nie jest doskonały (Nobody's Perfect) z 1989?
http://www.imdb.com/title/tt0067185/

[ Dodano: 2010-08-22, 11:43 ]
Bowow w zapytaniu o węże czyżby Bezlitośni zabójcy Silent Predators z 1999 r?
http://www.filmweb.pl/film/Bezlito%C5%9 ... 1999-36573
makavelikielce
Forrest Gump

Post autor: makavelikielce »

Dzień dobry
Panowie i panie ma do was pytanie co to za film ;p
Otóż owy film oglądałem jakiś rok temu i mówie od razu że jest on bardzo drastyczny jest to fil klasy horror a zaczyna sie od scen w jakiejś koreańskiej knajpie jak koreańce obdzierają biedne szczeniaczki żywcem ze skór. Dalsza fabuła filmu opowiada o psychopacie mordującym ludzi w dość drastyczne sposoby ( wiem że takich filmów jest wiele) Jednakże myśle że jeśli opowiem jedną ze scen ktoś kto oglądał ten fil bedzie na bank wiedział co to za film otóż owy psychopata wkrada sie do domu kobitki przywiązuję ją do krzesła i na początku bije ja tak delikatnie młotkiem w gołowe z chwili na chwile uderzenia są silniejsze aż w końcu kobieta ginie a jej mózg znajduje sie na scianie. Prosze o odp jeśli ktoś wie co to za film prosze pisać na gg 12914837 Dzięki z góry

[ Dodano: 2010-08-26, 11:12 ]
A teraz tak troche z innej beczki wiem że to forum nie służy do tego jednak nie mogłem sie powstrzymac i chciał bym wam zaproponować fiml : „Dziewczyna z sąsiedztwa” (2007) jest to horror i film psychologiczny wiem że może być mały problem ze znalezieniem go ale myśle że dacie rade obiecuje że po obejrzeniu tego filmu wiekszość z was zastanowi sie nad sęsem zycia pozdrawiam i życze miłego oglądania
szymurag
Forrest Gump

Post autor: szymurag »

Witam wszystkich.

Poszukuję tytułu filmu polskiego. To był film (filmik) amatorski 30 minutowy. Chłopacy co go kręcili byli chyba z Chorzowa. Jedna scena była przy starej palarni kawy ( obok basenu) w Chorzowie. W filmie bohater budzi się, dopija piwo i zaczyna biec. Ktoś potem skacze na guliku :D Pojawia się też parę wstawek animowanych ( np. czarno biała. Idący rodzice i na jednego z nich spada ukulele :) ) Może być zaliczany do kategorii "pierdoły". Bardzo mi zależy na znalezieniu tego filmu.

Pozdrawiam
diabelek
Forrest Gump

makavelikielce to "Seed" z 2007 r.
makavelikielce
Forrest Gump

Post autor: makavelikielce »

diabelek Dzięki wielkie tak to ten film wiem że jest on bardzo porąbany ale właśnie przez to go poszukuje kumple beda zdziwieni jak im to pokaże jeszcze raz dzieki
ODPOWIEDZ