Kobiety Almodovara - czyli najlepsze aktorki hiszpańskie

Te, które zapadają w pamięć dzięki niezwykłemu talentowi oraz te, które większość zawdzięczają urodzie.
alona
Forrest Gump

Kobiety Almodovara - czyli najlepsze aktorki hiszpańskie

Post autor: alona »

Penelope Cruz znana jest wszystkim i jest o niej głośno.
Bardziej warta uwagi jest jednak Carmen Maura!
Znana jest przede wszystkim z filmów Almodovara, ale nie tylko.
Najlepsze role moim zdaniem: Kobiety na skraju załamania nerwowego i Volver.

Nie mogę doczekać się filmu, gdzie zagrała u F.F. Coppoli!

To z Volver:
Obrazek
rubin_99
Forrest Gump

Re: Kobiety Almodovara - czyli najlepsze aktorki hiszpańskie

Post autor: rubin_99 »

Aktorka jest świetna, to prawda. Szkoda tylko że wstawiłaś taką kiepska fotę.. Może Carmen ma już swoje lata, ale zobacz jaka była kiedyś :D

Obrazek
Obrazek Obrazek
alona
Forrest Gump

Woooooooooow! No to moja wiedza o Carmen z lat jej młodości wkrótce się powiększy.. Lecę do wypożyczalni, możesz mi tylko podpowiedzieć z jakich filmów są te zdjęcia? Bo niestety wikipedia jest zbyt skromna =/

Za to znalazłam inna fotkę całej obsady z Volver i tu już wygląda znacznie lepiej :P

Obrazek
rubin_99
Forrest Gump

Post autor: rubin_99 »

Polecam: Kobiety na skraju załamania nerwowego, matador i prawo pożądania. Carmen świetnie się komponuje w rolach wraz z Antonio Banderasem :)

Najnowszy film z Maurą tym razem F.F.Coppoli, a nie almodovara. Ale tu już wiekowo wygląda, tym bardziej, że film jest podobno czarno-biały..:

Obrazek
alona
Forrest Gump

Hehehe rany czytam artykuł na stopklaka.pl o tym nowym filmie i zgadnij jak się nazywa bohaterka grana przez Maurę? ALONE - mam swoją imienniczkę w filmie Coppoli, yeah! :D

Na początku jak oglądałam trailer to myślałam, że ktoś specjalnie przerobił go na czarno-biały, ale faktycznie Coppola wybrał film bez koloru.. A Maura na tym kadrze wygląda serio na babcię, ale nie oszukujmy się rocznik '45 ma prawo.. Co nie zmienia faktu, że u niektórych wraz z wiekiem wzrasta talent aktorski :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktorki”