Co to za film?
Re: Co to za film?
Tego nie pamiętam. Mogę zgadywać, że Wielka Brytania bądź Kanada. Nic innego nie przychodzi mi na myśl. Pamiętam też że ten chłopak miał na imię Robert.
szalony akademik to komedia a ten film co ja opisałem to dramat albo thriller 
-
Anabella72
- Vincent Vega
Kojarzy mi się tylko Pretty Woman.lisek88 pisze:hej
ja też mam problem od kilku tygodni siedzi mi w głowie pewny film, który bym chciał obejrzeć jeszcze raz ale nie pamiętam tytułu. Tak w skrócie opiszę go. Aha film nie jest jakoś bardzo stary bodajże wyszedł w latach 2007-2009. A więc tak film jest o facecie który ma kłopoty z kobietami, znajomi i rodzina śmieją się z niego, że nie ma dziewczyny/żony, z racji tej postanawia wynająć prostytutkę żeby udawała jego kobietę. Gdy przyprowadza ją do rodzinnego domu to wszyscy są w szoku, że ma taką ładną kobiete rodzina i znajomi przestają się nabijać z niego. Nie pamiętam czy on się w niej zakocha czy co, nie pamiętam zakończenia. Tylko to co napisałem wyżej. Jeżeli ktoś z Was mniej więcej kojarzy o jaki film mi chodzi to będę bardzo wdzięczny jak mi napiszecie tytuł. Aha dodam, że to nie jest komedia, to był dramat albo thriller
pozdrawiam
marcin
witam,
czy moze mi ktos pomoc w odnalezieniu filmu..? Jest to film cos z pomiędzy Dramat/Obyczaj. Film opowiada o młodej dziewczynie (syndrom Lolity), która jak kojarzę, pojechała do dziadków na wieś i tam zaczęłą uwodzić tamtejszych mężczyzn, a dokładnie chłopaka (rówieśnika) z którym się spotykała w stodole i jakiegoś starszego faceta, który był tam nauczycielem. Film, zdaje mi się, że oglądałam w kinie jakoś 2003-2006 i pamiętam okładkę filmu: siedzi dziewczyna o typie szwedzkiej urody (białe włosy, jasne oczy) na sianie (być może w stodole) w jakiejś chyba czerwonej sukience. Ale nie mogę go nigdzie znaleźć, męczy mnie jego tytuł. To na bank nie Lolita i Ukryte Pragnienia. Przeszukałam już cały internet. Wielka prośba o tytuł, jeśli ktoś kojarzy.
pozdrawiam
czy moze mi ktos pomoc w odnalezieniu filmu..? Jest to film cos z pomiędzy Dramat/Obyczaj. Film opowiada o młodej dziewczynie (syndrom Lolity), która jak kojarzę, pojechała do dziadków na wieś i tam zaczęłą uwodzić tamtejszych mężczyzn, a dokładnie chłopaka (rówieśnika) z którym się spotykała w stodole i jakiegoś starszego faceta, który był tam nauczycielem. Film, zdaje mi się, że oglądałam w kinie jakoś 2003-2006 i pamiętam okładkę filmu: siedzi dziewczyna o typie szwedzkiej urody (białe włosy, jasne oczy) na sianie (być może w stodole) w jakiejś chyba czerwonej sukience. Ale nie mogę go nigdzie znaleźć, męczy mnie jego tytuł. To na bank nie Lolita i Ukryte Pragnienia. Przeszukałam już cały internet. Wielka prośba o tytuł, jeśli ktoś kojarzy.
pozdrawiam
A wiecie jakie są jeszcze podobne filmy do 'Prawdziwe oblicze charliego' i 'szarady'? Bo oglądałam kiedyś taki film, co była kobieta i jej mąż zmarł, potem jakiś detektyw się przyczepił do niej i udawał, że jest dla niej taki dobry a chciał ukraść kasę zza obrazu jej męża czy jakoś tak. W w/w filmach jest prawie taka sama fabuła, ale jak patrzę na aktorów, to wiem, że nie są ci sami co ja oglądałam.
Dzięki wielkie to własnie ten film którego szukałemyrek pisze:To może być "Władca much"
http://www.filmweb.pl/film/W%C5%82adca+much-1990-104383
-
switezianka
- Forrest Gump
Co to za film (horror)??
Szukam pewnego filmu, horroru, który widziałam pare lat temu w TV. To było o takim klaunie, który zabijał dzieci. Widziałam tylko urywek, więc nie jestem w stanie wiele o tym napisać. Pamiętam taki moment, że ów klaun wszedł do namiotu, gdzie poprawiał makijaż, dzieci go chyba wtedy obserwowały. Była noc i jakiś festyn, zabawa, wesołe miasteczko, a 4 dzieciaków miała świadomość, że to morderca i przed nim uciekała. 1 chłopak się go panicznie bał, a loterii wygrał na dodatek kukiełkę - klauna. Mieszkali w pobliżu i ten klaun - morderca, jakoś wtargnął do ich domu. Rodzice tych dzieci gdzieś wyszli, więc nie miał im kto pomóc... to tyle pamiętam.
Jeśli ktoś z Was wie, o jakim filmie piszę, proszę, niech poda tytuł.
Jeśli ktoś z Was wie, o jakim filmie piszę, proszę, niech poda tytuł.
http://www.filmweb.pl/film/To-1990-96266 - może o ten film chodzi
BTW zły dział na pomoc ze znalezieniem kiedyś oglądanego filmu
BTW zły dział na pomoc ze znalezieniem kiedyś oglądanego filmu
Witam,
Ja natomiast poszukuję tytułu takiego filmu. Akcja dziej się gdzieś w Ameryce na przy jakiejś drodze międzystanowej i przy stacji benzynowej. Grupa kilku osób doznaje skoków w czasie.
Niestety tylko tyle pamiętam. Kojarzy mi się jeszcze, że wchodzą do jakiejś jaskini.
Pozdrawiam
RJ
Ja natomiast poszukuję tytułu takiego filmu. Akcja dziej się gdzieś w Ameryce na przy jakiejś drodze międzystanowej i przy stacji benzynowej. Grupa kilku osób doznaje skoków w czasie.
Niestety tylko tyle pamiętam. Kojarzy mi się jeszcze, że wchodzą do jakiejś jaskini.
Pozdrawiam
RJ
RafJak, sprawdz http://www.filmweb.pl/Tozsamosc
@yrek
Tak, ten film znam i oglądałem. Niestety nie o ten mi chodzi. W tym chyba nawet nie ma podróży/skoków w czasie.
Kojarzy mi się też z tamtego filmu, że wszystko dziej się przy ładnej pogodzie, do wątku dołączają kolejne osoby jadące autostradą.
Dodam, że jest to chyba starszy film, który powstał chyba gdzieś w okolicach 2000 r.
Pozdrawiam
RafJak
Tak, ten film znam i oglądałem. Niestety nie o ten mi chodzi. W tym chyba nawet nie ma podróży/skoków w czasie.
Kojarzy mi się też z tamtego filmu, że wszystko dziej się przy ładnej pogodzie, do wątku dołączają kolejne osoby jadące autostradą.
Dodam, że jest to chyba starszy film, który powstał chyba gdzieś w okolicach 2000 r.
Pozdrawiam
RafJak
hej
kilka miesiecy temu ogladalam film przypadkiem na canal+, tylko nie pamietam tytulu, a chcialam go polecic kolezance. byl on o nastolatce, ktora wyjechala do francji ze swoja kolezanka. jej rodzice byli rozwiedzeni, matka mieszkala z bogatym mezczyzna, pozwalala jej na wszystko, zas ojciec bardzo o nia dbal, opiekowal sie,dlatego tez nie chcial jej puscic na ta wycieczke. byl on ochroniarzem znanych gwiazd. gdy przyjechaly do tej francji, przed lotniskiem zaczepil je mezczyzna z ktorym umowily sie na wieczor, odporwadzil je do mieszkania w ktorym mialy mieszkac. mezczyzna ten byl z jakiejs mafii, ktora porywala mlode i bogate dziewczyny... wezwal swoich kolegow, wkradli sie do ich mieszkania, zabili ta kolezanke, a tamta dziewczyna schowala sie i zadzwonila to swojego ojca, ktory po kolei mowil jej co ma robic. niestety ja porwali, trafili do domow publicznych gdzie uzalezniali dziewczyny od narkotykow. ojciec natychmiast wybral sie do francji gdzie jej szukal, poswiecal zycie, aby samemu ja odnalesc i w koncu ja odnalazl. kurcze, byl to nowy film ze znanym łysym aktorem (tez nie pamietam nazwiska )
z gory dziekuje.
z gory dziekuje.
Uprowadzona/Taken, a Liam Neeson nie jest łysy ;p
Ja sie podepne.
Mloda para/malzenstwo spedzila noc z modelka/prostytutka. Ktos nagral ich "wyczyny" i zazadal pieniedzy w zamian za nieopublikowanie tej kasety. Leciał swojego czasu (2008 rok) na HBO. Nie jest to bynajmniej żaden erotyk. Raczej thiller.
Mloda para/malzenstwo spedzila noc z modelka/prostytutka. Ktos nagral ich "wyczyny" i zazadal pieniedzy w zamian za nieopublikowanie tej kasety. Leciał swojego czasu (2008 rok) na HBO. Nie jest to bynajmniej żaden erotyk. Raczej thiller.
-
magdalena89
- Forrest Gump
Też nie potrafie przypomnieć sobie tytuły jednego filmu, pomóżcie!
Fabuła, mniej-więcej:
Ona miała ilestam dzieci, on również. Pobrali się, ku wielkiemu niepocieszeniu dzieci, które robią wszystko, żeby 'rodzice' się rozstali. Wiem, że najstarsza córka faceta, nie umiała dogadać się z nową macochą i na komputerze tworzyła jej hm, jakby avatara, jako jaką babke z odkurzaczem, czy coś takiego. W końcu doprowadzili do rozstania, ale zauważyli, że rodzice są z tego powodu bardzo nieszczęśliwi. Ojciec pojechał na jakąs delegacje i oni podstępnie wysłali tam matkę, żeby się pogodzili. Załatwili im współna kolacje itp, oni się pogodzili a dzieci w tym czasie zrobiły masakre w domu i połowa dzieciaków trafiła do szpitala. Najstarsza córka (ta co to coś tworzyła na kompie) miała nogę w gipsie, jej młodsza 'nowa' siostra malowała jej paznokcie. Rodzice przyjechali, dzieci ich przeprosiły za wszystko i wszyscy byli szczęsliwi.
Coś takiego mniej więcej, film trochę podobny do 'moje, twoje,nasze', ale nie taki sam.
Błagam , pomóżcie
Fabuła, mniej-więcej:
Ona miała ilestam dzieci, on również. Pobrali się, ku wielkiemu niepocieszeniu dzieci, które robią wszystko, żeby 'rodzice' się rozstali. Wiem, że najstarsza córka faceta, nie umiała dogadać się z nową macochą i na komputerze tworzyła jej hm, jakby avatara, jako jaką babke z odkurzaczem, czy coś takiego. W końcu doprowadzili do rozstania, ale zauważyli, że rodzice są z tego powodu bardzo nieszczęśliwi. Ojciec pojechał na jakąs delegacje i oni podstępnie wysłali tam matkę, żeby się pogodzili. Załatwili im współna kolacje itp, oni się pogodzili a dzieci w tym czasie zrobiły masakre w domu i połowa dzieciaków trafiła do szpitala. Najstarsza córka (ta co to coś tworzyła na kompie) miała nogę w gipsie, jej młodsza 'nowa' siostra malowała jej paznokcie. Rodzice przyjechali, dzieci ich przeprosiły za wszystko i wszyscy byli szczęsliwi.
Coś takiego mniej więcej, film trochę podobny do 'moje, twoje,nasze', ale nie taki sam.
Błagam , pomóżcie
Witam. Mam na imię Tomek. Poszukuję tytułów dwóch filmów:
1.Jest to historia czarnoskórego chłopaka, który trafia do kolonii karnej. Ostatniego dnia uczestniczy w akademii pod hasłem: "Never again". Pozostaje jednak pod nadzorem elektronicznym. Próbuje zmienić swoje życie - chce znaleźć pracę, ale nie udaje mu się to (sądzi, iż powodem tego jest kolor skóry). Na końcu usiłuje popełnić samobójstwo, jednak rezygnuje.
2. Film westernowy. Indianie uprowadzają białą kobietę, która z czasem staje się jednym z nich.
Pozdrawiam
1.Jest to historia czarnoskórego chłopaka, który trafia do kolonii karnej. Ostatniego dnia uczestniczy w akademii pod hasłem: "Never again". Pozostaje jednak pod nadzorem elektronicznym. Próbuje zmienić swoje życie - chce znaleźć pracę, ale nie udaje mu się to (sądzi, iż powodem tego jest kolor skóry). Na końcu usiłuje popełnić samobójstwo, jednak rezygnuje.
2. Film westernowy. Indianie uprowadzają białą kobietę, która z czasem staje się jednym z nich.
Pozdrawiam
-
Anabella72
- Vincent Vega
Witam. Poszukuję takiego filmu. Lecieli ludzie samolotem i w którymś momencie część z nich zasnęła. Kiedy się obudzili, tych co nie spali już nie było. pozostały po nich tylko metalowe przedmioty. Ci ludzie jakby znaleźli się w czasie przyszłym bo kiedy wylądowali na lotnisku, top nic nie miało smaku. Musieli przelecieć przez dziurę w czasie i jeden sie zdecydował nie spać, żeby coś tam zrobić, nakierować chyba na owa dziurę. . Widział piękny widok ale kiedy reszta się pobudziła, jego juzż nie było, tylko został po nim zegarek.
Szukam tytułu pięknego horroru na faktach!
Grupa kilku naukowców postanawia sprawdzić czy w domu naprawdę straszy. Szefem jest pewna kobieta - blondynka, która dowodzi grupą. Wszystko nagrywają na wideo , odczytują też głosy. Każdy z grupy ginie po kolei, na końcu ginie ta dowodząca kobieta i nagrywa się w wideo już po smierci. Ten dom jest jednym z najstraszniejszych miejsc w USA, po dzień dzisiejszy. Nagranie wideo jest dowodem na istnienie życia po życiu. Znacie tytuł???
Najprawdopodobniej chodzi o film "W pogoni za złem"
-
Anabella72
- Vincent Vega
Och tak tak tak. Dziękuję serdecznie. Ja widziałam go tylko raz.
Film z seri horror
Witam znam urywki z filmu którego tytułu nie mogę sobie przypomnieć.
Człowiek po śmierci kogoś znajomego. Zaczął rozmawiać z duchami i je widzieć. Po jakimś czasie dowiedział się że giną inne osoby. Okazało się że ofiary zostały zabite w sposób niezrozumiały zawał serca lub ściśnięte serce. Pewnego dnia poszedł do baru lub kafejki i będąc w WC zobaczył coś na czole tego człowieka nr (złoty chyba) i nagle zobaczył co zabija człowieka czeszącego się przed lustrem. Był to czarny duch lub zjawa. Która złapała tego człowieka za serce i on umarł. Po jakimś czasie zobaczył taki nr. na czole u kobiety i powiedział jej że ona umrze następna. Kobieta spanikowała a bohatera zabrała policja czy tam straż. On zaczął szukać tej zjawy i znalazł ją i śledził ją autem. Dalej nie pamiętam. Leciał ten film kiedyś na Polsacie jakieś 5-7 lat temu. Proszę o odpowiedz na PM.
Człowiek po śmierci kogoś znajomego. Zaczął rozmawiać z duchami i je widzieć. Po jakimś czasie dowiedział się że giną inne osoby. Okazało się że ofiary zostały zabite w sposób niezrozumiały zawał serca lub ściśnięte serce. Pewnego dnia poszedł do baru lub kafejki i będąc w WC zobaczył coś na czole tego człowieka nr (złoty chyba) i nagle zobaczył co zabija człowieka czeszącego się przed lustrem. Był to czarny duch lub zjawa. Która złapała tego człowieka za serce i on umarł. Po jakimś czasie zobaczył taki nr. na czole u kobiety i powiedział jej że ona umrze następna. Kobieta spanikowała a bohatera zabrała policja czy tam straż. On zaczął szukać tej zjawy i znalazł ją i śledził ją autem. Dalej nie pamiętam. Leciał ten film kiedyś na Polsacie jakieś 5-7 lat temu. Proszę o odpowiedz na PM.
@SanKen
Ten film to Przerażacze (The Frighteners).
Ten film to Przerażacze (The Frighteners).
hej, witam was. Mam pytanie o Thriller który widziałam dobrych kilka latek temu,
akcja się dzieje w górach zimą, odosobniona chatka, na weekend wybiera się małżeństwo oraz ich przyjaciel.... .... mąż jedzie gdzieś skuterem śnieżnym... przyjaciel i żona zostają w domku... przyjaciel okazuje się psychopata który chce aby ona przepisała na niego swoją firmę/majątek i próbuje ją do tego zmusić... przywiązuje do krzesła i torturuje psychicznie i fizycznie (zszywa jej rane na ramieniu polewając jakimś płynem)... później sytuacja się odwraca... męża "pozbył" się w taki sposób że do zapasowych zbiorników nalał wodę a nie paliwo i ten nie ma jak wrócić
Cała akcja rozgrywa się w tym domku gdzie żona i przyjaciel "polują" na siebie
Proszę, zna ktoś tytuł tego filmu???
akcja się dzieje w górach zimą, odosobniona chatka, na weekend wybiera się małżeństwo oraz ich przyjaciel.... .... mąż jedzie gdzieś skuterem śnieżnym... przyjaciel i żona zostają w domku... przyjaciel okazuje się psychopata który chce aby ona przepisała na niego swoją firmę/majątek i próbuje ją do tego zmusić... przywiązuje do krzesła i torturuje psychicznie i fizycznie (zszywa jej rane na ramieniu polewając jakimś płynem)... później sytuacja się odwraca... męża "pozbył" się w taki sposób że do zapasowych zbiorników nalał wodę a nie paliwo i ten nie ma jak wrócić
Cała akcja rozgrywa się w tym domku gdzie żona i przyjaciel "polują" na siebie
Proszę, zna ktoś tytuł tego filmu???
Szukam dwóch filmów jeśli ktoś zna proszę o pomoc .Zaznaczam ,że to stare filmy .
1. Lekarz przyjeżdża do domu pewnego małżeństwa by odebrać poród . Zamyka się z nią w pokoju i zabrania mężowi wchodzić . Odbiera poród następnie ją morduje a potem gwałci . Mężowi mówi żeby wrzucił ciało do kanału on jest w szoku i robi wszystko co lekarz mu kazał . Później przyznaje się (mąż kobiety ) ,że on ją zamordował i wrzucił ciało do kanału , zamykają go w więzieniu nie pamiętam co dalej .
2. Dwie siostry starsze mieszkają w jednym domu same . Jedna z nich jest sparaliżowana . Siostra trzyma ją zamknięta na strychu , czasem do niej przychodzi i zamiast jedzenia dawała jej robale albo martwego szczura . Znęca się nad nią psychicznie na końcu w ostatniej scenie siedzą razem na plaży , i nie pamiętam z tego nic więcej .
1. Lekarz przyjeżdża do domu pewnego małżeństwa by odebrać poród . Zamyka się z nią w pokoju i zabrania mężowi wchodzić . Odbiera poród następnie ją morduje a potem gwałci . Mężowi mówi żeby wrzucił ciało do kanału on jest w szoku i robi wszystko co lekarz mu kazał . Później przyznaje się (mąż kobiety ) ,że on ją zamordował i wrzucił ciało do kanału , zamykają go w więzieniu nie pamiętam co dalej .
2. Dwie siostry starsze mieszkają w jednym domu same . Jedna z nich jest sparaliżowana . Siostra trzyma ją zamknięta na strychu , czasem do niej przychodzi i zamiast jedzenia dawała jej robale albo martwego szczura . Znęca się nad nią psychicznie na końcu w ostatniej scenie siedzą razem na plaży , i nie pamiętam z tego nic więcej .