Wasz ulubiony soundtrack
Re: Wasz ulubiony soundtrack
u mnie to oczywiście "step up2" i "krok do sławy"
soudtrack "sillent hilla" mi sie bardzo spodobał,najbardziej to bity Timbalanda:)
soudtrack "sillent hilla" mi sie bardzo spodobał,najbardziej to bity Timbalanda:)
U mnie najbardziej to "Upiór opery" i "Fanaa"
:D:D
Ach zapomniałam! Muszę dodać tutaj również ścieżkę dźwiękową z filmu "Kill Bill", która mnie urzekła.Oj tak, gratuluję dobrego wyboru panie Tarantino.Jak również ciekawego filmu;]
Spiderman 1, naprawde genialne kawałki na czele z Saliva - Bleef For Me 
Batman Begins, Gladiator, 300, Requiem for a dream, Piraci z Karaibów, Star Wars, Gangi Nowego Jorku, Dinosaur, Final Fantasy Advent Children, bardzo dobre jest też soundtrack Abela Korzeniowskiego z Metropolis. Ogólnie to sporo tego jest bo uwielbiam muzykę filmową.
Hans Zimmer, John Williams, James Newton Howard, Nabuo Uematsu, Howard Shore
hmmm co jakis czas to sie zmienia ale ostatnio przypadł mi do gustu "After Dark" z "From dask till dawn" ;-) nie rozumiem dlaczego wczesniej nie zwróciłam na niego uwagi^^
co jeszcze? hmmmm...
sciezka dzwiekowa z "Queen of a Damned" i "Transformers"
co jeszcze? hmmmm...
sciezka dzwiekowa z "Queen of a Damned" i "Transformers"
Requiem dla snu, Pulp Fiction, Blade Runner, Między Słowami, Mała Miss, Zródło, Tańcząc w ciemnościach, Władca Pierścieni, Gladiator.
Requiem for a dream, Władca Pierścieni, Eurotrip, Step up, Piraci z Karaibów, Gnijąca Panna Młoda, Marzyciel, Sweeney Todd.
Once Upon Time In America, A Better Tomorrow, Tango & Cash, The Rock, Broken Arrow, Mission Impossible (1 i 2), Terminator (1,2), Gladiator, The last Samurai, King Arthur, Rocky, Beverly Hills Cop, Matrix, Mortal Kombat.
eurotrip, godfather, step up2, wladca pierscieni
-
Mariczanka
- Jack Sparrow
prócz tego oczywiście American Beauty, Chicago, Juno, Władca Pierścieni, a i polecam Across The Universe (zresztą soundtracki z musicali są świetne, z tych co oglądałam chyba każdy przypadł mi do gustu).
osttanio ciagle chodzi za mna muzyka z Housa 
Ostatnio rządzi u mnie soundtrack z "The Fountain". Piękna, urzekająca instrumentalna muzyka, bez której film straciłby conajmniej połowę uroku.
Dla mnie najlepsza ścieżka jest do Requim for dream. Po prostu nic dodać nic ująć.
Arizona Dream, Hair, Trainspotting
a z nowszych Vicky Cristina Barcelona
a z nowszych Vicky Cristina Barcelona
Kapitalna ścieżka dźwiękowa! Z resztą także w Conquest to Paradise Vangelis wykonał fantastyczną robotę. Clicklukass pisze: Blade Runner
A jeśli chodzi o nowsze produkcje, muzyka w Walcu z Baszirem również zapada w pamięć. Zwłaszcza motyw przewodni Click
Swoją drogą, jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałem w tym roku.
Dodam jeszcze przeuroczą ścieżkę dźwiękową do filmu 500 days of summer, trafiającą idealnie w mój gust muzyczny.
A mój ulubiony aktualnie (żegnaj "Kill Billu"
) to "Arizona Dream" skomponowany przez Bregovicia. Utwór "Death" kapitalny! Cały soundtrack to natomiast połączenie tradycyjnej ludowej z innymi gatunkami.
Wysoko na liście znajduje się też ścieżka z "Odważnego" (The Brave), tylko niestety nie idzie jej nigdzie znaleźć. Zarówno legalnie jak i nielegalnie. Skomponował ją Iggy Pop - może ktos pomoże? Jak coś to mail
Wysoko na liście znajduje się też ścieżka z "Odważnego" (The Brave), tylko niestety nie idzie jej nigdzie znaleźć. Zarówno legalnie jak i nielegalnie. Skomponował ją Iggy Pop - może ktos pomoże? Jak coś to mail
- weird0ther
- Darth Vader
Gdybym widziała The Brave, to bym Ci na pewno pomogła, bo Iggy Pop siedzi u mnie na kompie od lat^^
Co do OST'ów to ścieżka z 28 Days Later, Into the Wild, Queen of the damned, Saw, Requiem for a dream, Pi i wiele innych. W przypadku niektórych filmów muzyka jedynie ratuje produkcje tak, jak w Saw, czy 28DL. Takich stricte ulubionych nie mam, za to uwielbiam kompozytorów tj. :
1. John Williams
2. Danny Elfman
3. Hans Zimmer
4. Clint Mansell
Skomponowali oni wciąż komponują świetną muzykę do naprawdę wartych obejrzenia filmów.
Co do OST'ów to ścieżka z 28 Days Later, Into the Wild, Queen of the damned, Saw, Requiem for a dream, Pi i wiele innych. W przypadku niektórych filmów muzyka jedynie ratuje produkcje tak, jak w Saw, czy 28DL. Takich stricte ulubionych nie mam, za to uwielbiam kompozytorów tj. :
1. John Williams
2. Danny Elfman
3. Hans Zimmer
4. Clint Mansell
Skomponowali oni wciąż komponują świetną muzykę do naprawdę wartych obejrzenia filmów.
Ja też przepadam za Iggy'm, ale muzyki z "Odważnego" nie ma w jego dyskografii, przynajmniej oficjalnej. Została skomponowana specjalnie na potrzeby filmu.
-
.pasztecik.
- Tyler Durden
Ja lubię soundtracki z Harry'ego Pottera. Wiem, uznacie mnie za nerda. Są takie... magiczne. A ten ostatni, z "Księcia Półkrwi" troszkę mroczny.
Soundtrack z ostatniej "Alicji" też jest fajny.
Soundtrack z ostatniej "Alicji" też jest fajny.
-
dziurawiec
- Forrest Gump
Mi się podoba, ściężka z komedii polskiej Piksele. Występuje w niej Kayah i śpiewa. Na facebooku ten film ma własny fan page. Warto wklikać. Może nie ejstem obiektywny bo bardzo lubie Kayah. Filmu co prawda nie oglądałem bo nie miał jeszcze premiery, ale fajnie się zapowiada.
Hej ja też słyszałem ten soundtrack z PIKSELI. NIe jestem co prawda zwolennikiem Kayah ale całkiem niezłe te kawałki są. Chociaż z pewnością na pewno to nie ona gra tam pierwsze skrzypce. Oprócz niej występuje tam też Opania, Grabowski, Stalińska i młody Damięcki.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale był na nim kawałek Avril Lavigne? ;p.pasztecik. pisze:Soundtrack z ostatniej "Alicji" też jest fajny.
A moim faworytami są ostatnio:
- Soundtrack Cliffa Martineza do Solaris Soderbergha;
- Muzyka filmowa Michaela Nymana, zwłaszcza do "The Piano" i "Gattacki".