Nie z tego świata

Dyskusje o poszczególnych serialach. "Prison Break", "Twin Peaks", "24 godziny", "Przyjaciele", "X-Files" itd.
Mela0607
Agent Smith

Nie z tego świata

Post autor: Mela0607 »

Plakat:
Obrazek
Info o serialu:
Produkcja: USA
Gatunek: Dramat , Horror
Reżyseria Kim Manners , Ken Girotti
Scenariusz John Shiban , Eric Kripke
Obsada: Jensen Ackles, Jared Padalecki
Opis:
Dean i Sam od dzieciństwa przygotowywani byli do misji, która stanowi sens ich życia. Jednak to już przeszłość. Teraz Sam chce studiować prawo, żyć spokojnie i normalnie. I tak się dzieje do chwili, kiedy jego starszy brat, Dean (Jensen Ackles), zjawia się z niepokojącymi wiadomościami: ich ojciec, człowiek, który od 22 lat walczył ze złem, zniknął. Aby go odszukać i pomóc ludzkości pokonać złe siły, bracia muszą ścigać to, na co on polował... a Sam będzie zmuszony powrócić do życia, które, miał nadzieję, na zawsze zostawić za sobą.
Moja Opinia:
Bardzo podoba mi się ten serial, a jest emitowany w nocy we wtorek nie pamiętam teraz godziny na TVN, ale jak znajdę to napiszę :P hehe Troszkę przesadzony niektórymi scenkami, ale fajnie zostają pokazane te duchy i różne stworzenia nie z tego świata :P Hehe no i główni bohaterowie, bracia, jest na co popatrzeć szczególnie jeśli chodzi o Jensen'a Ackles (ten z przodu na plakacie jak by co) ogólnie serial polecam, moze to nie jest horror, ale co tam... całkiem niezły :)
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Re: Nie z tego świata

Post autor: Aquariia »

Owszem czasami przesadzony, ale bardzo lubię ten serial. Zaczęłam go oglądać z nudów obecnie jestem po 2 seriach i czekam na trzecią. Zdarza mi się oglądać powtórki na TVN. W ostatni wtorek był bardzo fajny odcinek.
Mela0607
Agent Smith

Ale się masz fajnie, ja tylko na TVN oglądam i jestem dopiero na odcinku pod tytułem "Wiara" bodajże, a odcinek chyba 12, strasznie podobał mi się ten "kosiarz śmierci"(czy jak tam na niego mówili), głupio to zabrzmiało, ale w dość interesujacy sposób pokazano tego "kosiarza", który odbiera życie człowiekowi, który tak naprawdę nic nie zrobił... A własnie słyszałam, ze niektóre wydarzenia są oparte na faktach, czy też legendach; fajnie brzmi, ale czy tak było naprawdę?! :-| Jeśli chodzi o Krwawą Mary to słyszałam wiele historyjek na ten tamat, ale wiadomo to tylko legendy, a Ty widziałaś Drogę nr. 666?! tzn ten ostatni odcinek o którym pisałaś, bo jeśli tak tzn., że przegapiłam, a ja bardzo chciałam go zobaczyć; spodobał mi się motyw z tą ciężarówką, która podobno zabijała ludzi ;-)
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Post autor: Aquariia »

Właśnie chodziło mi o odcinek 12. Ten kosiarz był świetny i jeszcze w tle piękna piosenka The Repear - Blue Oyster Cult, której właśnie słucham. Widziałam Drogę nr. 666 ale dawno, nie na TVN. W serialu można zauważyć wydażenia, oparte na faktach, czy legendach ale zazwyczaj są przesadzone. Np: z tego co pamiętam pierwszy odcinek serialu mówił o autostopowiczce widmo, o takim czymś czytałam już wcześniej z tym, że w rzeczywistości tacy autostopowicze poprostu znikają, a w serialu musiał on być niebezpieczny dla Dean'a i Sama, żeby zrobić ciekawszy serial.
Mela0607
Agent Smith

Oj to mnie pocieszyłaś :P Będę miała jeszcze okazję zobaczyc Drogę nr. 666 we wtorek i postaram się nie zapomnieć :) Masz rację, ale trzeba dać serialowi więcej tajemniczości i większych efektów, by było o wiele bardziej ciekawie :) a to jest gatunek s-f, więc nie powinniśmy się tak tym przejmować, skoro ten gatunek ma to do siebie, że są przesadzone scenki i jak to jest w tytule "nie z tego swiata", więc nie mozemy za dużo wymagać :P hehe a jeszcze dobrze wspominam "Śmierc w wodzie" lub "Człowiek z hakiem" (czy jakoś tak); aj to było rewelacyjne, a najobrzydliwszy odcinek to ten z robalami... blee... ochyda...
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Post autor: Dusqmad »

Oglądnąłem dwa lub trzy odcinki i stwierdziłem, że szkoda życia na ten serial. ;)
To takie "Archiwum X" dla nastolatków. Fanem X-F też nie jestem. Ale ten serial miał przynajmniej fajny klimat, dialogi, bohaterów...
Tu nie ma nic co by mnie mogło przyciągnąć.
Elisha
Indiana Jones

Post autor: Elisha »

Dusqmad pisze:dialogi,
Cios poniżej pasa. Jesteś pewny, że dokładnie oglądałeś? ;)

Hmmm, a może to ja już nie pamiętam tych pierwszych odcinków. Ciężko mi sobie wyobrazić, że po odcinku Dead in the water ktoś mówi o braku klimatu. Ostatecznie to właśnie ten odcinek przekonał mnie, że serial jest wart świeczki.

Przykro mi to słyszeć, ale w końcu, ile ludzi, tyle gustów ;)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Elisha pisze:Ciężko mi sobie wyobrazić, że po odcinku Dead in the water ktoś mówi o braku klimatu.
To było nawet niezłe. Ale odnieś sobie ten klimat do X-F, lub filmów w tym stylu. Supernatural wymięka, IMHO.
Elisha pisze:Jesteś pewny, że dokładnie oglądałeś?
Nie mówię, że jest dialogi są słabe, ale nie powalają. Tu jest problem z tą dwójką bohaterów - tacy uśmiechnięci "najs bojsi" rozwiązujący paranormalne zagadki wywołują u mnie raczej pobłażliwy uśmiech.

Wybacz taki ton, serial mi po prostu nie przypadł do gustu. Z innej perspektywy pewnie może się podobać.
Elisha
Indiana Jones

Dusqmad pisze:uśmiechnięci "najs bojsi"
Kamuflaż.

Dla mnie jest fenomenalne to, jak scenarzyści potrafią połączyć grozę z humorem. W jednej scenie siedzisz, jak na szpilkach i oczekujesz, czy nagle coś nie wyskoczy na środku ekranu, a potem, gdy najmniej się tego spodziewasz, jakaś ręka wynurza się z ziemi, a w drugiej scenie Dean bryluje swoimi dowcipami i po prostu ciężko jest się bać po takiej pozytywnej dawce. Na plus dla serialu zdecydowanie zasługuje muzyka i niesamowita gra słów/nawiązanie (pop)kulturowe w tytułach.

Muszę także dodać, że im dalej w las, tym mniej ważne są pojedyncze sprawy, a pojawia się ciągła fabuła. Ale w tym wypadku nie mnie oceniać, czy lepsza czy gorsza... ;)

Mnie odpowiada i wcale nie chciałabym, żeby ktoś nazywał mnie nastolatkiem, który boi się oglądać X-Files i dlatego sięga po SN.
Dusqmad pisze:filmów w tym stylu
Możesz podać jakieś tytuły? ;)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Mnie odpowiada i wcale nie chciałabym, żeby ktoś nazywał mnie nastolatkiem, który boi się oglądać X-Files i dlatego sięga po SN.
Moje stwierdzenie nie ma żadnego ukrytego znaczenia, nadinterpretujesz ;)
Po prostu nastolatki to docelowa grupa odbiorców tego serialu.
Elisha pisze:Możesz podać jakieś tytuły?
Wiesz, stricte o gościach rozwiązujących zagadki paranormalne to byłby problem. Ale jest sporo zajmujących się zagadkami paranormalnymi. I o to mi chodziło.
Elisha
Indiana Jones

Dusqmad pisze:Po prostu nastolatki to docelowa grupa odbiorców tego serialu.
A gdzie to wyczytałeś czy usłyszałeś? Nadinterpretujesz ;)
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Jej, to oczywiste ;)
Kroz
Forrest Gump

Post autor: Kroz »

Najbardziej klimatyczny i trzymający w napięciu serial jaki w życiu widziałem. Byłem i będę fanem, wątki komediowe dodają smaczku. :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Seriale”