Forum.lost.org.pl zostało przyłączone do Forum.filmowo.net
Powodem tego jest zakończenie emisji "Zagubionych" i spadek aktywności do minimalnej. Czynniki te zmusiły mnie do podjęcia decyzji o przyszłości forum. Ta, którą podjąłem jest radykalna i kontrowersyjna - nie liczę na to, że wszyscy uznają ją za słuszną.
Forum to jednak nie tylko tematyka, ale przede wszystkim użytkownicy. Podczas działalności Forum.lost.org.pl zawartych zostało wiele cennych internetowych znajomości, liczni użytkownicy mieli możliwość rozwinięcia swoich zainteresowań i umiejętności. Matthew i BenLinus połączyli się w swoim uwielbieniu dla Michaela Emersona i stworzyli o nim wspaniałą stronę, jedyną taką w Polsce; utworzona została nasza grupa tłumaczy (dd), którzy tworzyli polskie napisy do "Lost"; a przede wszystkim powstała internetowa społeczność, w której każdemu dobrze się dyskutowało.
Fuzja daje możliwość przetrwania tej społeczności poprzez rozszerzenie tematyki i zmianę profilu. I to jest najważniejsze. Dzięki temu połączeniu nie będziemy funkcjonować wyłącznie jako archiwum dyskusji o "Lost" (wszyscy wiemy, że do tego to niestety zmierzało), ale jako forum filmowo-serialowe.
Nie obyło się oczywiście bez zmian. Oto ich lista:
- usunięcie kategorii DOWNLOAD - związane jest to z zasadami uskutecznianymi od początku istnienia forum.filmowo.net
- usunięcie działu "O forum" z powodu jego nieaktualności
- usunięcie for dla grup. Forum grupy Tłumacze zostało zapisane i prześlę jego archiwum Morgothowi.
- wyłączenie naliczania postów w dziale z Zagadkami
- likwidacja grup. W przyszłości może powstanie tu grupa taka jak Elita
W tym temacie możecie wypowiedzieć się na temat fuzji - ocenić to posunięcie. Jestem ciekaw Waszych opinii. Mam nadzieję, że za mocno mi się nie dostanie
Pozdrawiam!