Richard Alpert

Nasze teorie dotyczące wydarzeń mających miejsce na wyspie.
Morgoth
Nosferatu

Richard Alpert

Post autor: Morgoth »

Najbardziej intrygująca żywa (?) postać na Wyspie... Chłopiec nałykał się eliksiry... ma kamień filozoficzny... jakie są wasze teorie co do tej postaci?

Według mnie Richard... to jest jeden z rozbitków, ale nie Oceanic 815. Kiedyś już przeżywał to samo, co teraz przeżywają nasi rozbitkowie, ciągle przenosił się w czasie i gdy osoba, która przesuwała Wyspę wróciła (być może to był właśnie on) wszystko się skończyło, a on utknął na Wyspie w czasach Mieszka I... :D Efektem tych... wszystkich przenoszeń u niego zapewne było to że przestał się starzeć... jego istnienie wypadło po za wszelkie czasowe ograniczenia.
I tak właśnie powstał Chocapic xD... raczej, dlatego właśnie Juliet mówiła, że on na niej jest... od zawsze :D
wuzel
Forrest Gump

Re: Richard Alpert

Post autor: wuzel »

Richard Alpert by google:

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=2K6lD6EeGBU&feature=related
A tutaj jako spiritual traveler.
Koleś jak się pojawia w 49 sekundzie kogoś mi przypomina....taki pewien brodacz....:

Kod: Zaznacz cały

http://www.metacafe.com/watch/1779633/richard_alpert_becomes_ram_dass/
Próbuję poprzestawiać litery w nazwisku i coś uzyskać ale idzie mi kiepsko...
Ostatnio zmieniony 2009-02-06, 23:10 przez wuzel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lost003
Tyler Durden

Post autor: lost003 »

Mozliwe ze kiedys sie rozbil na wyspie jak rozbitkowie ale co do tego ze jego istnienie wypadlo za wszelkie czasowe ograniczenia to to jest raczej przegiecie ja mysle ze ma on jakies powiazania z wyspa
baxell
Indiana Jones

Post autor: baxell »

Nie długo się okaże, że to syn Adam i Ewy (Ci od kamieni :P )
Adamox11
Agent Smith

Post autor: Adamox11 »

Chyba wszystko jasne ;] Jacob go obdarował ;]
Melanie_31
Forrest Gump

Post autor: Melanie_31 »

A ja myślę, że Richard jest wampirem :-P :evilbat:
einon1
Forrest Gump

Post autor: einon1 »

A ja myślę, że Czarny był na wyspie przed Richardem, w 6 sezonie Czarny(Jako Lock) mówi do Richarda, że lepiej wygląda bez tych łańcuchów i Richard rozpoznaje Czarnego...odrazu skojarzył mi się statek (Black Rock?) z 5 sezonu podczas rozmowy Czarnego z Jacoba. Richard mógł być na statku jako "niewolnik" i po przybyciu na wyspę spotkał Czarnego..
Elisha
Indiana Jones

Post autor: Elisha »

Proponuję poczytać sobie tematy o konkretnych odcinkach 6 sezonu - wielokrotnie pojawiła się tam ta teoria ;)

Warto byłoby coś poszperać o jego powiązaniu z łaciną. SPOILER? W końcu nawet jego centryczny odcinek tak się będzie nazywał. I wcześniej też się nią posługiwał (w 5 sezonie).

SPOILER:

Ab aeterno oznacza "od zamierzchłych czasów" lub "od samego początku". Myślę, że ma to wielkie znaczenia co do czasu, w którym Richard pojawił się na wyspie.
MKcafe
Mad Max

Post autor: MKcafe »

A ja myślę, że Richard jest wampirem :-P :evilbat:
hehe, też mi się kiedyś taka myśl w głowie pojawiła, że twórcy Lost idąc zgodnie z panującą modą na wampiry, rozwiążą zagdakę długowieczności Richarda :p
Ale to oczywiście było by zbyt proste i mało zagadkowe, więc Richard co najwyżej może być jakimś wampirem energetycznym, który wysysa energię i te cudowne właściwości wyspy, przez to tak dobrze się trzyma.
Może taki wątek się już pojawił, ale ciekawi mnie czy ci nowi inni ze świątyni [zwłaszcza ten japończyk na D. <zapomniałam jak mu na imię.], też się nie starzeją. Bo nie pamietam już w którym momencie, ale coś chyba było wspomniane, czy nawiązane do statku? A od początku byli na tej wyspie, no bo w końcu ktoś musiał pobudować te świątynie, posąg, a napewno nie ci ze statku, bo to jakby zupełnie inne czasy i styl budownictwa :D
Chociaż tu by mi bardziej znowu Richard pasował na tubylca, bo przecież to wszystko wygląda tak egipsko, a on ma taką egipską urodę :mrgreen:

/Dogen :) ~Matthew
Ostatnio zmieniony 2010-02-15, 14:08 przez MKcafe, łącznie zmieniany 1 raz.
Anonim
Vincent Vega

Post autor: Anonim »

Może też się okazać po tym co uzyskaliśmy w Ab Aeterno, że Tezcatlipoca nie zabił Ricarda, bo Ricardo Alpert = R.A. i Dym go rozpoznał pomimo innego wcielenia czy czegoś tam :P Dobra, to jest przekombinowane.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Teorie”