Inni - w i poza świątynią

Nasze teorie dotyczące wydarzeń mających miejsce na wyspie.
GoHome
Mad Max

Inni - w i poza świątynią

Post autor: GoHome »

Witajcie.
Czy macie jakąś DOBRĄ teorię na temat innych w świątyni i poza?

Najbardziej nurtuje mnie pytania takie jak:
-Czemu inni którzy byli poza świątynią nie chowali się w świątyni?
Zauważcie, że Ci inni w świątyni są bardziej tacy ciapowaci np. Kate musiała im śledzić itd.

-Którzy inni szeptali naszym bohaterom? (btw. co się z tymi szeptami stało? nagle nic a nic).

-Kto po Jabcobie jest szefem u innych?! Za kogo się uważa ten ktoś w świątyni? KIM ON JEST?
Elisha
Indiana Jones

Re: Inni - w i poza świątynią

Post autor: Elisha »

GoHome pisze:-Czemu inni którzy byli poza świątynią nie chowali się w świątyni?
Wydaje mi się, że wcześniej nie było się przed czym chować, skoro MiB był uwięziony. Równie dobrym schronieniem mogły być baraki i wioska Innych (wokół których zresztą był ten dziwaczny płot, przez którego nie udało się przebić Czarnemu). Każdy wybierał, co wydawało mu się lepszą opcją... albo odpowiedniejsza byłaby teoria - każdy był tam, gdzie go z góry przydzielono. (zwłaszcza, że nie każdy wiedział, czy i gdzie jest świątynia)
Zauważcie, że Ci inni w świątyni są bardziej tacy ciapowaci np. Kate musiała im śledzić itd.
A kto najlepiej zna Sawyera jak nie Kate? Tylko Aldo jest idiotą, co pokazał w 2 odcinku. Ten drugi, Justin, nawet w porą ostrzegł Kate przed pułapką. Nie możemy na podstawie jednego przygłupiego Othersa oceniać całej reszty. ;)
-Którzy inni szeptali naszym bohaterom?
Stawiam, że ci ze świątyni. Chociażby dlatego, że widzieliśmy małe stópki oraz misia Zacha i Emmy.
MKcafe
Mad Max

Post autor: MKcafe »

ja myślę, że to nie tak, że jedni są tu a inni tam, kojarzycie chociażby tą stweardessę? widzieliśmy ją z innymi z dharmavile i z innymi ze świątyni. wydaje mi się, że każdy jest po prostu tam gdzie ma coś do zrobienia. juliet np. została sprowadzona na wyspę w konkretnym celu i dlatego mieszkała w domkach.
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

Post autor: weird0ther »

GoHome pisze: Zauważcie, że Ci inni w świątyni są bardziej tacy ciapowaci np. Kate musiała im śledzić itd.[...]btw. co się z tymi szeptami stało? nagle nic a nic[...]
Pisałam o tym właśnie po emisji odcinka 6x03 i nie wydaje mi się przypadkowe ukazanie Innych w takim świetle. W końcu przez cały 2 i 3 sezon byliśmy zaskakiwani ich umiejętnościami. Darltonowie mówili, że kwestia szeptów zostanie jeszcze poruszona w 6 sezonie. W tym momencie mogę jedynie powiedzieć, że obecni Inni są bardziej "pierwotni", czy też prymitywni, nie zajmują się żadnymi rzeczami (póki co), jak badanie obiektów na Wyspie, etc. Druga sprawa, że Ben z jego manipulacyjnym wyczuciem wykorzystał fakt, że ma pod sobą ludzi, więc zajmowali się prawdopodobnie mało istotnymi rzeczami, by odwrócić ich uwagę, od tych naprawdę ważnych.

GoHome pisze:-Kto po Jabcobie jest szefem u innych?! Za kogo się uważa ten ktoś w świątyni? KIM ON JEST?
Myślę, że to nie jest ważne, tak samo, jak pytanie : kto jest dobry, a kto zły ?
Dogen jest zapewne drugą wersją Linusa, jest po prostu szefem odersów^^
Jedyne co się zmieniło, to sami Inni, a aspekt rządzenia pozostał taki sam.

Ps. Co do tych szeptów jeszcze, to ... skoro Inni od Bena mieli system monitorujący rozstawiony po całej dżungli, to co stoi na przeszkodzie, aby był również system nagłaśniający, który imituje szepty? Aczkolwiek wydaje mi się, że za tym stoi coś innego...
GoHome
Mad Max

Post autor: GoHome »

BenLinus pisze:Dogen jest zapewne drugą wersją Linusa, jest po prostu szefem odersów^^
Zakładając, że gdy Jacob był szefem całej wyspy i gdy Ben był też przy władzy to kto tak naprawdę rządził Innymi? Ben czy Dogen? Może jest ktoś jeszcze inny?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Teorie”