Prosze o pomoc nie w swoim imieniu

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
wlochaty
Forrest Gump

Prosze o pomoc nie w swoim imieniu

Post autor: wlochaty »

Witam Wszystkich!
Jestem tu nowy na tym forum i nie będę udawał, że jestem jakimś strasznym znawca filmu, ale spotkałem niedawno nauczyciela, który jest już na emeryturze i powiedział mi, że jego marzeniem przed śmiercią jest zobaczyć jeszcze raz kilka filmów. Z racji tego że są to bardzo stare filmy nawet nie wiem gdzie ich szukać i zwracam się z prośbą do was. A oto tytuły:

1. „Komedianci” Marcela Morso dwie części.
2. „Czarny rynek w Paryżu”
3. „Noc jest moim królestwem”
4. „Pierwszy po Bogu” 1955r
5. „Oko za oko” Jurgens 1959r Rene Clemont
6. „Jakubowski Półkownik”
7. „Bohaterowie są zmęczeni” Dany Kay

Zdecydowałem się pomóc temu Panu ponieważ urzekło mnie zaangażowanie z jakim opowiadał o tych filmach. Do tego stopnia że rozpłakał się przy kilku scenach. Wszystko to są bardzo stare filmy i najprawdopodobniej francuskie. To co napisałem obok tytułów to jest to to co udało mi się wynotować z jego opowieści i jest to zapis fonetyczny także przepraszam za błędy. Bardzo proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Re: Prosze o pomoc nie w swoim imieniu

Post autor: KhAn »

Ja nie posiadam tych filmów ale jest do takiego tematu odpowiedni dział wieć tam pisz a nie gdzie popadnie. :-/
wlochaty
Forrest Gump

Post autor: wlochaty »

Przedpraszam ale nie zagłebiałem sie w strukture forum ponieważ chcialem to jak najszybciej załatwić bo osoba ta jest chora i nie wiem jak dlugo jeszcze bedzie zyc
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Post autor: KhAn »

Spoko. Życze powodzenia w znalezieniu tych filmów ;-)
ODPOWIEDZ