Moja Opinia:Twórcy:
Reżyseria: Brett Ratner
Scenariusz: Zak Penn, Simon Kinberg
Zdjęcia: Philippe Rousselot, Dante Spinotti
Muzyka: John Powell
Obsada:
Hugh Jackman: Logan / Wolverine
Patrick Stewart: Professor Charles Xavier
Ian McKellen: Eric Lensherr / Magneto
Famke Janssen: Jean Grey / Dark Phoenix
Halle Berry: Ororo Munroe / Storm
James Marsden: Scott Summers / Cyclops
Rebecca Romijn-Stamos: Mystique
Kelsey Grammer: Hank McCoy / Bestia
Ben Foster: Archangel / Angel
Fabuła:
Kiedy wynalezione zostaje lekarstwo na mutacje, mutanci po raz pierwszy dostają możliwość wyboru: mogą zatrzymać swoje unikalne zdolności, które są jednak powodem ich izolacji i osamotnienia, albo pozbyć się ich i stać się normalnymi ludźmi. Różne punkty widzenia dwóch przywódców mutantów Charlesa Xaviera (Patrick Stewart), który domaga się tolerancji i zgody pomiędzy ludźmi i mutantami oraz Magneto (Ian McKellen), który wierzy, że przetrwać mogą tylko najsilniejsi, doprowadzają do ostatecznego testu: wojny, która ma zakończyć wszystkie wojny.
Może nie trafiłam z tym filmem, by obstawić go jako temat, ale może akurat ktoś się skusi i wypowie się na temat tego filmu...Osobiście mi się film bardzo podobał, mimo iż nie czytałam komiksów to jeśli się nie opierając na tym to naprawdę dobry film s-f... W filmie pojawiały się bardzo inteligentne sugestie na temat ludzkosci i mutantów, dość nie typowo, ale fantastycznie przedstawiona przyszłość, walki i ostatnia bitwa. Hugh Jackman - zaczyna mi się co raz bardziej podobać w filmach, szczególnie to co tutaj pokazał było naprawdę świetnie w jego wykonaniu i nie potrafie sobie wyobrazić innego aktora w roli Logan'a, Hugh został do tego stworzony... Moja ocena jest dość wysoka, ale moim zdaniem zasłużona... 8/10