Halle Berry

Te, które zapadają w pamięć dzięki niezwykłemu talentowi oraz te, które większość zawdzięczają urodzie.
Awatar użytkownika
KhAn
Tyler Durden

Halle Berry

Post autor: KhAn »

Obrazek
Halle Berry urodziła się 14 sierpnia 1968 roku w Cleveland, stan Ohio, USA. Jest córką czarnoskórego Jerome'a Berry'ego i białej Kaukazki Judith Berry. Jej rodzice rozwiedli się, gdy miała 4 lata. W wieku 17 lat wygrała konkurs na najładniejszą amerykańską nastolatkę. Zadebiutowała w serialu telewizyjnym "Living Dolls ", gdzie wcieliła się w rolę modelki zbierającej pieniądze na studia. Prawdziwy przełom w jej karierze nastąpił w 1991 roku, gdy zagrała rolę narkomanki w filmie Spike Lee "Malaria". Następnie zagrała w filmie Boomerang", gdzie zagrała rolę dziewczyny, w której zakochał się Eddie Murphy.
Za rolę w filmie "Introducing Dorothy Dandridge" otrzymała statuetkę Gildii Aktorów Ekranowych, Złoty Glob, Golden Satellite Award, Emmy oraz Image Award. Za rolę Leticia Musgrove w filmie "Czekając na Wyrok" otrzymała stautuetkę Oscara za rolę pierwszoplanową, jako pierwsza czarnoskóra aktorka. Zagrała również w takich filmach jak: "X-Men: Ostatni bastion", wcieliła się w rolę jasnowłosej Storm, "Roboty", "Kobieta Kot" i "Gothika".
Przyznam, że lubie oglądać filmy z udziałem tej aktorki. 8-) Potrafi pokazać świetną grę i aż zdziwiło mnie to, że nikt nie umieścił jej jeszce do tej pory :-)
Awatar użytkownika
Aquariia
Agent Smith

Re: Halle Berry

Post autor: Aquariia »

Owszem przyjemnie się ją ogląda, ale nie należy do moich ulubionych aktorek. Widziałam z nią niewiele filmów. Dobrze wspominam ją jako dziwczynę Bonda. Zapewne miała lepsze role ale jak już mówiłam za dużo filmów z nią nie widziałam.
Awatar użytkownika
skiszony
Indiana Jones

Post autor: skiszony »

była fajna w Monster's ball, jakimś Bondzie i Kodzie dostępu. chociaż w dwóch z trzech w/w zagrała głównie ciałem if u know what I mean :P w każdym razie całkiem niezła aktorka.
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

"Czekając na wyrok" jest to naprawdę dobry film i cieszę się, że dostała za to Oscara należało jej się :) ale fajnie zagrała w "Kodzie dostępu" :) z Jackman'em =)
Awatar użytkownika
Ovë
Indiana Jones

Post autor: Ovë »

Błagam ludzie. Berry była dobra w „Czekając na wyrok” ale Oscar?? Czy wy w ogóle widzieliście Dech i jej grę w „Iris”?? albo „Moulin Rouge!” i kreację Kidman?
Awatar użytkownika
Gabriel
Indiana Jones

Post autor: Gabriel »

Bardzo ja lubię i uważam, ze w pełni zasłużyła sobie na Oscara (tylko to show z ryczeniem było średnie :/ ):-) Świetna aktorka, choc w Kobiecie kot dała ciała strasznego.... a moze to sam film? nie wiem, ale rola kiepskawa :/ W kzcym razie w Bondzie zagrała niezłą rólkę ;-) I jest bardzo ładna
Awatar użytkownika
Ovë
Indiana Jones

Post autor: Ovë »

Czytaj mój post wyżej :idea:
Solar
Indiana Jones

Post autor: Solar »

A ja nie zapomnę jej roli we "Flinstonach" :D
ODPOWIEDZ