Najlepsze filmy

Plebiscyty użytkowników forum dotyczące wszystkiego co związane z filmem, ale jednocześnie objęte pewnymi zasadami. Po szczegóły odsylam do Regulaminu działu.
Morgoth
Nosferatu

Re: Najlepsze filmy

Post autor: Morgoth »

Nie zachowanie aktorki straszyć miało... ono było... no nie powiem że naturalne... :D ale... no jak na scenerię zwykłe, ale ... ten film jest głęboki... oglądałem go zbyt intensywnie ^^ starałem się (sam nie wiem poco) wczuć w każdego z bohaterów... i np widok jakiego doświadczył kolega Emily... to było okropne... sam widok nie był straszny... straszne było to gdy się siebie postawiło na miejscu tego chłopaka... nie oglądałem filmu od początku bo usypiałem braciszka, ale najstraszniejszą sceną były te jej objawy opętania widziane z jej oczu... lekcja w akademiku... bieg do kościoła... Ten film jest dopiero straszny gdy wczuwasz się w postacie w nim grające.
Nieprzyjemne było gdy siostrzyczka Emily poszła sprawdzić czy ona śpi... a zastała ją rzucającą się po ścianie i okaleczającą siebie... ta siostra to miała przeżycia...
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

Bruce Wszechmogący... to jest komedia... Jim Carrey w tym filmie po raz kolejny pokazał że należy do czołowych aktorów... (jak dla mnie to jest najlepszym aktorem komediowym ^^) Ten film rozbawił mnie do łez... Jakoś ciężko mi się o nim rozpisać... ciężko jest zjeść ciastko i mieć ciastko... :D
.pasztecik.
Tyler Durden

Post autor: .pasztecik. »

Bruce. Superfilm. Naprawdę fajny. Jim Carrey jak zwykle genialny. Lubię, jak komedie nie są tylko zlepką dziwnych i śmiesznych sytuacji, ale jest w nich coś więcej. Jakiś morał.

[ Dodano: 2008-12-28, 22:14 ]
Yhm, informuję, że dziś (niedziela, 28 grudnia), bodajże pięćdziesiąt minut po północy na kanale tvp1 ma być emitowany wspaniały film: "Pokój z widokiem". Film jest doskonały, polecam wszystkim, by w ramach możliwości go obejrzeć.

Wszystkie informacje dotyczące filmu
Awatar użytkownika
lost003
Tyler Durden

Post autor: lost003 »

No to tak
Titanic
Witajcie w dżungli
13 dzielnica
BabylonA.D
Władca pierścieni trylogia
Awatar użytkownika
Micros
Indiana Jones

Post autor: Micros »

Filmy, które na pewno mogę polecić:
- "Zło" - świetny film, jeden z lepszych jakie w życiu widziałem
- "Inni" - naprawdę dobry horror psychologiczny (nie żadne brednie w stylu "Piły" :P )
- "Spider-Man 3" - najlepszy z trzech Spider-Manów, choć polecam obejrzenie wszystkich
- "Hancock" - uwielbiam Will'a Smith'a, a tutaj kolejny film, w którym zagrał świetną rolę
- "Jaja w tropikach" - ostra komedia, polecam :D

Mógłbym jeszcze wymieniać i wymieniać, ale to takie które szczególnie mi utkwiły w pamięci ^^
Awatar użytkownika
pOld
Mad Max

Post autor: pOld »

Forrest Gump
Hancock
The dark knight
W pól do śmierci
katiuszka87
Jack Sparrow

Post autor: katiuszka87 »

Moimi faworytami w tej kategorii są "Blade Runner" i pierwsza część "Hellraisera"
brzóska
Vincent Vega

Post autor: brzóska »

a 'Zieloną Milę' ktoś oglądał? świetny film, zrobił na mnie ogromne wrażenie, wtedy też postanowiłam się zapoznać z twórczością pana Kinga.

poza tym ubóstwiam jeszcze 'Piratów z Karaibów', 'Leona Zawodowca', 'Wiecznego Studenta', 'Ocean's Eleven', 'Mrocznego Rycerza', 'Tenacious D', 'Blow', 'Edwarda Nożycorękiego' i 'Sweeney Todd'a' =)
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

Post autor: weird0ther »

brzóska pisze:a 'Zieloną Milę' ktoś oglądał? świetny film, zrobił na mnie ogromne wrażenie, wtedy też postanowiłam się zapoznać z twórczością pana Kinga.
Oczywiście, grzech nie widzieć ;-)
Natomiast książka zrobiła na mnie większe wrażenie - polecam.
Miło, że ktoś tu również interesuje się Kingiem, na plus :-D

Ja jestem w ogóle kino - maniakiem.
Interesuję się kinematografią, na wzgląd przyszłych studiów,
mogę Wam udostępnić stronkę z moimi ulubionymi filami, bo
jest ich dość sporo ... TUTAJ

A na sucho, mogę polecić mało znane, ale mocne filmy,
bo takie klasyki, jak Forrest Gump,Skazani na Shawshank,
czy Requiem dla snu, chyba każdy zna?

▬► 33 sceny z życia (polski ambitny dramat)
▬► Die Welle (Fala - świetny film)
▬► Jeszcze dalej niż Północ (genialna komedia)
▬► Mechaniczna pomarańcza (stary, mocny klasyk)
▬► Miłego Dnia? (w stylu "American Beauty", groteska)
▬► Klass (Nasza Klasa - nie do opisania)
▬► P.S. Kocham Cię (jedyna kom/dram/romant, która mnie urzekła)
▬► Prestiż (nieprzewidywalne mocne kino)
pjak
Vincent Vega

Post autor: pjak »

Zdecydowanie łatwiej spotkać osobę, która nie przeczytała żadnej książki niż taką, która nie widziała ani jednego filmu. Ale załóżmy, że spotykacie kogoś takiego. Co więcej mówi Wam, że jeszcze nigdy niczego nie obejrzał i chciałby, żebyście wskazali mu, od czego powinien zacząć.

Co mu wskażecie?
pikafka
Forrest Gump

Post autor: pikafka »

jednym z moich ulubionych jest film "fight club", dlugo siedzialam wcieta jak go zobaczylam ;]
a inny to np "Piksele" - niby komedia, a sklaniajaca do myslenia, bardzo fajny film :) wyszedl niedawno, jego premiera nie byla jakos szczegolnie naglosniona, a szkoda, bo warto zobaczyc.
duzo fajnych info o filmie jest m.in. na facebooku, zdjecia i filmy z planu itp - polecam ;)
ODPOWIEDZ