Info:
Reżyseria: Baz Luhrmann
Scenariusz: Baz Luhrmann , Craig Pearce
Obsada: Ewan Mcgregor, Nicole Kidman
Zdjęcia: Donald McAlpine
Muzyka: Craig Armstrong, Marius De Vries
Gatunek: Musical, Dramat
Opis:
Moja Opinia:Koniec XIX w. Klub Moulin Rouge uważany jest za jedno z najbardziej śmiałych miejsc na świecie. To tu co wieczór spotykają się najbogatsi panowie aby popatrzeć na urocze tancerki i oderwać się od szarego, codziennego życia. Toulouse Lautrec znalazł tam temat dla swoich obrazów, ale okazuje się, że Moulin Rouge to również miejsce, gdzie można znaleźć miłość...
Mimo iż film ten pojawił się na forum, ale właśnie nie był jeszcze przedstawiony w tym temacie tak więc postanowiłam to zrobić, ponieważ jest to jeden z wyjątkowych dzieł z jakim się spotkałam... Widziałam już parę musicali i wspominałam miło tylko "Evitę", a teraz ten po prostu się w nim zakochałam... nie spodziewałam się tego iż będę nim tak zafascynowana... Pokazano tutaj piękny obraz miłości mimo oklepanego scaenariuszu, ale wydaje mi się iż w taki sposób pokazano tutaj miłość iż nie można nic złego powiedzieć na jego twórców, którzy są fantastyczni w tym iż zrobili tak piękny obraz... Film pełen uczuć i miłości... Moulin Rouge przedstawiony został bajecznie i pięknie... Obraz miłości przedstawiono tutaj niezwykle ambitnie i zmysłowo, zabawnie, ale także pokazano jak człowiek cierpi przez miłość by do niej tak naprawdę dojść i by dostać to czego się tak chce...
"Największą w życiu radością jest kochać z wzajemnością"