Bardzo dobry aktor. Wiele osób nie stroni od złych słów pod jego adresem, a w tym roku za "Wojnę Światów" dostał nominację do Złotej Maliny i został ogłoszony najbardziej irytującym aktorem w jakimś tam plebiscycie. Co za tym idzie? Zazdrość! Plotkarskie magazyny kpią z niego i jego wybranki, Katie Holmes. Co tu dużo mówić? Denerwujące sprawy. Jak już zaznaczyłem Cruise to aktor dobry. Za najlepszą rolę uważam Lestata z "Wywiadu z wampirem" (Nominacja do Złotej Maliny, a jakże), szkoda, że aktor ten nie wystąpił już w "Królowej Potępionych".
Tom Cruise
Tom Cruise
Re: Tom Cruise
Niektóre filmy z jego udziałem były totalną wtopą. Ale nie przez jego grę tylko przez ludzi piszących scenariusze... Tom Cruise jest aktorem bardzo dobrym, niestety - przez wielu niedocenianym i często obsadzanym w tzw. gniotach... 
-
Necron
Ja jakoś za nim nie przepadam...
A jedyne filmy które widziałam z jego udziałem do Mission Immposible 1 i 2.
Być może dlatego. ćzegoś mu brakuje...
A jedyne filmy które widziałam z jego udziałem do Mission Immposible 1 i 2.
Być może dlatego. ćzegoś mu brakuje...
"Mission Immposible" to filmy przez, które trudno oceniać umiejętności aktora. Radzę zobaczyć coś w czym Tom miał pole do popisu np. "Rain Man".
-
Necron
Wiem, właśnie dlatego mam o nim takie zdanie jakie mam. Postaram sie jakoś zdobyć inne filmy z nim.. a nóż zmienie zdanie 
"Rain Man" to świetny film! Jeśli ktoś go nie obejrzał to tak, jakby nie jadł przez całe swoje życie obiadu - głównego dania
Dwaj wspaniali aktorzy = podwójnie wspaniała gra
Naprawdę dobry film. Aż sobie go obejrzę 
Większośc roli Cruisa to odgrywanie pewnych siebie i lekko egocentrycznych ludzi. W tych kreacjach wypadał bardzo dobrze, ale zaczęło sie to robic troche statyczne, dlatego byłem bardzo pozytywnie zaskoczony tym co pokazał w Ostatnim Samuraju. W końcu wyrwał się z tego wcześniejszego wizerunku. W kilku filmach pokazał, że na pewno nie jest aktorem ograniczonym i posiada swoją specyffikę i umiejętności.
Najbardziej zapamiętałam rolę Toma Cruisa z Wywiadu z wamipirem, a także z Ostatniego Samuraja. W tym pierwszym filmie zagrał dokładnie tak, jak sobie wyobrażałam Lestata. Był zarówno przystojny, szalony, uroczy, interesujący. Po prostu bomba. W tym drugim filmie pokazał klasę... Po prostu.
Ech, nie lubię faceta i nawet nie umiem powiedziec dlaczego. Jestem w stanie go zaakceptowac w WzW, alketo w zasadzie koniec. Apogeum nastapilo przy Vanilla Sky, gdzie nic specjalnego nie zaprezentowal
Ja za to go lubię, w Zakładniku wypadł świetnie. W innych filmach zreszta też
. Ciężko byłoby mi wskazać jakiś bardzo słaby film z jego udziałem (no może poza MI: 2
)
Tom Cruise przede wszystkim kojarzy mi się z serią "Mission Impossible", mimo że zagrał w wielu lepszych filmach. Jednak jak dla mnie to aktor, który wprost nadaje się do kina akcji, w którym jest dużo strzelanin, dużo wybuchów, dużo biegania i Cruise w roli głównej. I nic przeciwko takiemu czemuś nie mam. Lubię go w takich rolach.
Za jedną z jego lepszych ról uważam tą z "Zakładnika". Zerwał choć na chwilę z byciem tym dobrym. Oprócz tego porządnie zagrał w "Rain Man", (ale tak naprawdę pozostawał tam cieniem Hoffmana) i "Firmie".

Za jedną z jego lepszych ról uważam tą z "Zakładnika". Zerwał choć na chwilę z byciem tym dobrym. Oprócz tego porządnie zagrał w "Rain Man", (ale tak naprawdę pozostawał tam cieniem Hoffmana) i "Firmie".
Tam w porównaniu z wieloma innymi filmami, w których wystąpił zagrał naprawdę przyzwoicie.Ocky pisze:Apogeum nastapilo przy Vanilla Sky, gdzie nic specjalnego nie zaprezentowal
Widzisz Miodzio, ja nie lubie kina akcji, nudzi mnie i usypia.Nie moja bajka. Nie potrafie sie do niech przekonac, uwazam, ze efekty specjalne i duza aktywnosc fizyczna odtworcow przeslaniaja ich zdolnosci aktorskie,booni zamiast GRAC maja BIEGAC, strzelac i co oni tam robia.
-
blue berry
- Tyler Durden
Nie cierpię Toma Cruise'a. Na sam jego widok ciarki mnie przechodzą, ale wiele filmów z jego udziałem widziałam. Jako aktor jest dobry. Ma swoje wzloty i upadki. Kreacje np. w "Rain Manie" albo "Zakładniku" świetne, ale wiele jest też filmów, gdzie specjalnie się Cruise nie popisał.
Nie mówię, że jest złym aktorem ale jakoś go nie lubię. W Wywiadzie z Wampirem zagrał dobrze, zapewne ma więcej dobrych filmów na swoim koncie ale mnie on nie przekonuje.
Również nie lubię dziada.
W "Wywiadzie z wampirem" jak dla mnie zagrał strasznie sztucznie. Kirk napomnił, że zazwyczaj gra egocentryczne postacie. Zgadzam się w pełni. Z jego ról podobała mi się gra w :Ostatnim samuraju"
Jeśli chodzi o jego życie prywatne to szkoda gadać jest w tym beznadziejny
a jeśli zaś mowa o jego karierze to nie jest nawet taki zły co udowodnił w filmie "Raport mniejszości", "Mission Impossible", "Urodzony 4 lipca", "Top Gun", albo nawet "Wojna światów"... zobaczyłam z nim o wiele więcej filmów i troszkę mogę tutaj porównywać, lecz wydaje mi się, że stać go na wiecej, ale jakoś po tym co sie dzieje w jego życiu to chyba już nie ma na to ochoty... dostał już kilka Złotych Globów, więc teraz czekamy na Oscara, jeszcze przed nim wiele filmów więc tym razem mógłby się wykazać i go otrzymać
A jeśli ktoś go nie lubi to pewnie dlatego, że wszyscy kojarzą go jako mąż Kidman, teraz Holmes i słyszą różne ploty na jego temat, a do jego filmów tym bardziej sie nie chcą przekonać, ale nominacja do Oscara za film "Urodzony 4 lipca" to już coś, ale nikt na to nie zwraca uwagi, bo to tylko nominacja...
Jest niezłym aktorem i w dodatku jest przystojny, ale tańczyć to on nie umie... ;-)