Tendencyjnym byłoby zakończy wstęp słowami "Co Wy sądzicie o serialu?", więc powiem: a teraz wasza kolej
CSI: Kryminalne zagadki Miami
CSI: Kryminalne zagadki Miami
Polsat wykreował z tego serialu (za pośrednictwem emitowanych z nadzwyczajną częstotliwością zapowiedzi) coś na miarę "Skazanego na śmierć", media też piszą w samych pozytywach, a mnie pierwszy odcinek jakoś nie przekonał do oglądnięcia kolejnych. Marni bohaterowie - na zdjęciach zapowiadali się ciekawie, szczególnie ten blondyn pod czterdziestkę wróżył postać o ciekawym charakterze, a tu kompletna porażka. Poza tym przesadzono z tempem odnajdywania dowodów, albo po prostu za mało fabuły wpleciono pomiędzy te wydarzenia. i.
Tendencyjnym byłoby zakończy wstęp słowami "Co Wy sądzicie o serialu?", więc powiem: a teraz wasza kolej
Ostatnio zmieniony 2007-06-09, 11:29 przez Dusqmad, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: CSI: Kryminalne zagadki Miami
Serial bez wątpienia nie jest tak dobry jak "Skazany na smierć". Pierwszy odcinek raczej mnie nie powalił. "CSI: Kryminalne zagadki Miami" nie są złe, ale te niezwykle pochlebne opinie są według mnie trochę przesadzone. Można było serial zobaczyć, ale chciałbym, żeby następne odcinki były trochę lepsze.
no, pierwszy odcinek nie miał tego "czegoś" ale i tak mam zamiar oglądać dalej. swoją drogą kiedyś na dwójce wyemitowali całą serię CSI: Las Vegas i w tamtym serialu się absolutnie zakochałem! postaci były zdecydowanie bardziej wyraziste i jakoś tak milej się oglądało. no ale nie wieszajmy psów, dopiero się rozkręci 
Ja może zacznę oglądać, bo ma się tam pojawić Murray, więc zobaczę tego przystojniaka, może nie jest dobrym aktorem, ale popatrezć można 
Pierwszy odcinek raczej mi się nie podobał. Był nudny, za mało zwrotów akcji. Drugiego nie widziałam. Obsada zachęcająca ale całość nie bardzo.
Dziesięć minut drugiego odcinka i prosty wniosek - nie jest to coś na co warto tracić co tydzień godzinę z życiorysu. To, że serial jest wtórny i mało oryginalny jeszcze wiosny nie czyni, ale mogliby się postarać, aby inne aspekty przyciągały przed telewizor.
Nie rozumiem tego całego szumu... Już nasi "Kryminalni" to niebo a Ziemia w porównaniu z tym...
Nie rozumiem tego całego szumu... Już nasi "Kryminalni" to niebo a Ziemia w porównaniu z tym...
Tylko nie porównuj z "Kryminalnymi" tego serialu.Dusqmad pisze: Nie rozumiem tego całego szumu... Już nasi "Kryminalni" to niebo a Ziemia w porównaniu z tym...
Jak można zauważyć mam złe zdanie o polskich serialach kryminalnych.
A ja nie do końca. Większości nie oglądam, ale lubię 'Falę zbrodni'.Miodzio pisze:Jak można zauważyć mam złe zdanie o polskich serialach kryminalnych.
A jeśli chodzi o te zagadki Miami... nie widziałam i nie mam zamiaru. Reklama mnie nie zachęciła i wasze opinie tym bardziej
A co myślisz o "Oficerach", ponieważ w piątek miałam okazję zobaczyć jeden odcinek i nawet niezłe jest jak na polski serial =)Miodzio pisze:Jak można zauważyć mam złe zdanie o polskich serialach kryminalnych.
Dusqmad»Jeden temat, jeden serial. Chcecie podyskutować o "Oficerach" to w odpowiednim temacie.
Ostatnio zmieniony 2007-02-14, 19:50 przez Mela0607, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja oglądałem bodajże fragment "oficerów" gdzie snajper zmarnował cały magazynek a i tak nie zabił ofiary.
Śmieszny motyw, i na tym moja znajomość z tym serialem się zakończyła.
Odnośnie "Kryminalne zagadki Miami", to muszę przyznać, że reklamówkę fajną mieli, ale o samym serialu się nie wypowiem, bo nie oglądam.
Odnośnie "Kryminalne zagadki Miami", to muszę przyznać, że reklamówkę fajną mieli, ale o samym serialu się nie wypowiem, bo nie oglądam.
W czwartki na Polsacie mają być teraz emitowane odcinki "Kryminalnych zagadek Nowego Jorku". Ktoś może z czystym sumieniem zaświadczyć, że to porządniejszy serial? Po tych "Zagadkach Miami" mam pewne opory, by oddać mu godzinę z wieczoru.
Ja oglądałem wszystkie 3 seriale z tej "serii" i jak dla mnie Zagadki Nowego Jorku są lepsze od Miami.
Zagadek Nowego Jorku jeszcze nie widziałem, ale w poniedziałki na Dwójce późno wieczorem wyświetlają "Kryminalne zagadki Las Vegas", więc albo oglądam, albo nagrywam i muszę przyznać, że są lepsze od Miami.
Jednak każda seria nie oferuje chyba niesamowicie szybkiej akcji i strzelanin na każdym kroku, a dochodzenie do prawdy, po ciągle nowo odkrywanych dowodach. Lepsze zakończenia i bardziej zawiłe zagadki są moim zdaniem właśnie w Las Vegas i dlatego je uważam za lepsze.
Zagadki Nowego Jorku także zobaczę. Ciekawy jestem czy też będą lepsze od Miami.
Jednak każda seria nie oferuje chyba niesamowicie szybkiej akcji i strzelanin na każdym kroku, a dochodzenie do prawdy, po ciągle nowo odkrywanych dowodach. Lepsze zakończenia i bardziej zawiłe zagadki są moim zdaniem właśnie w Las Vegas i dlatego je uważam za lepsze.
Zagadki Nowego Jorku także zobaczę. Ciekawy jestem czy też będą lepsze od Miami.
Sam pomysł naprawdę fajny, a to jak przedstawił ten serial w reklamach Polsat bardzo optymistycznie nastrajało. Niestety serial okazał się nudny i nieciekawy, brak mu tego czegoś, co sprawia, że się chcę go oglądać. Niby można, ale na takiej samej zasadzie można oglądać "W11" 
Bez przesady. Podług "W11" w CSI dostajemy fajne sprawy i czasami ciekawe rozwiązania. Tak poza tym Miami może rzeczywiście wydawać się nudne, ale takie Las Vegas jest o niebo lepsze. Dzieje się więcej, bardziej skupiono się też na głównych bohaterach i ich problemach, a poza tym jest chyba najbardziej znane, bo powstało jako pierwsze, a dwa ostatnie odcinki V sezonu nakręcił sam Quentin Tarantino. V sezon leci obecnie na TVP2, więc jak ktoś jeszcze nie widział to niech obejrzy i porówna z Miami.Solar pisze:Niby można, ale na takiej samej zasadzie można oglądać "W11"
To daj znać jak będą emitowali te odcinki nakręcone przez Tarantino 
Te odcinki będą puszczane za około 6 tygodni, więc w tym czasie przypomnę o tym w temacie "Co ciekawego w TV?". 
Zagadek Miami chyba nie miałam okazji widzieć o ile dobrze kojarzę, za dużo tego CSI sie naprodukowało teraz ;p w każdym razie Zagadki Las Vegas były świetne i miały chyba najciekawszą ekipę (z moim ulubionym chemikiem, haha) Zagadki Nowego Jorku też nie są najgorsze, ale to już nie to.
-
mateusz_axn
- Jack Sparrow
Witajcie,
Może nie wiecie, ale już dziś na kanale AXN będzie miała miejsce premiera nowego, dziesiątego sezonu CSI: Kryminalnych zagadek Miami. Już w pierwszych sekundach pierwszego odcinka szef biura, Horatio Caine będzie miał sporo problemów. Jak myślicie, czy czeka nas jakiś nagły zwrot akcji? Co w ogóle sądzicie o tej odsłonie serii CSI?
Może nie wiecie, ale już dziś na kanale AXN będzie miała miejsce premiera nowego, dziesiątego sezonu CSI: Kryminalnych zagadek Miami. Już w pierwszych sekundach pierwszego odcinka szef biura, Horatio Caine będzie miał sporo problemów. Jak myślicie, czy czeka nas jakiś nagły zwrot akcji? Co w ogóle sądzicie o tej odsłonie serii CSI?
-
mateusz_axn
- Jack Sparrow
Seriali, które mają dużo sezonów i ciesza sie popularnością jest cały czas dosyć dużo