5x11 Whatever Happened Happened
Retrospekcje/Futurospekcje: Kate
Premiera: 1 kwietnia 2009
Retrospekcje/Futurospekcje: Kate
Premiera: 1 kwietnia 2009
Re: 5x11 Whatever Happened Happened
Oni potrafią to robić... przez pół godziny zanudzali (powiedzmy że coś się działo w retrospekcjach, ale jakby nie patrzeć, spodziewaliśmy się tego...) po czym ostatnie minuty jak zawsze miażdżą
Co prawda, spodziewałem się że zabiorą go tam, gdzie go zabrali, czyli tak, na oko - do Świątyni, ale mimo wszystko... jak zawsze będę zawiedziony tym że nie pokażą nam jak uzdrowią Bena, chyba że zaczną łamać własne zasady^^ Jestem niesamowicie ciekawy co do tego, co się znajduje w środku tej Świątyni^^ Ale ciekawe dlaczego Inni, po przeniesieniu się do Baraków i po wybiciu Dharmy nikogo nie zostawili w Świątyni... chyba że zostawali na straży Potwora
Co mi tutaj nawet pasuje^^
Uśmiałem się jak nigdy przy rozmowie Hurleya i Milesa, to w jaki sposób Hugo starał się obalić tą teorię (Pogromca Mitów xD) i Miles, który całkiem ciekawie starał się ją tłumaczyć xD... i to jak zagięło Milesa pytanie, dlaczego Ben nie pamiętał Sayida^^ teraz już to wiemy - po "ozdrowieniu" wszystko zapomni. Wygląda na to że teraz zacznie się jego współpraca z Innymi, bo raczej z nimi nie zamieszka
A owocem tej pracy będzie - dół pełen Dharmianinów xD Chyba że rozbitkowie znów namieszają^^ A Jack, który chciał tak naprawdę pozbyć się jednostki Bena, żeby nie zrobił tych wszystkich złych rzeczy, tylko spowodował, że dojdzie do tego że on to wszystko zrobi xD Fajna kaszanka z mózgu się robi jak się zaczyna myśleć o tych powiązaniach czasowych w tym serialu
W retrospekcji podobał mi się moment w którym Aaron zniknął w sklepie^^ Wydawało mi się że jego "niezwykłość" zacznie się ujawniać^^ Teraz, zastanawiam się czy ta pani Littleton wytrzyma z Aaronem - Bryan z Waltem długo nie wytrzymał gdy był z nim sam na sam
Więc Aaron wyrośnie i będzie rządzić światem 
Uśmiałem się jak nigdy przy rozmowie Hurleya i Milesa, to w jaki sposób Hugo starał się obalić tą teorię (Pogromca Mitów xD) i Miles, który całkiem ciekawie starał się ją tłumaczyć xD... i to jak zagięło Milesa pytanie, dlaczego Ben nie pamiętał Sayida^^ teraz już to wiemy - po "ozdrowieniu" wszystko zapomni. Wygląda na to że teraz zacznie się jego współpraca z Innymi, bo raczej z nimi nie zamieszka
1 scena i pierwsze co mi przyszło na myśl "k**** przeżył, nie mogę
" oczywiście chodzi o Bena.
Hi I'm Roger, Roger Linus. Mina Kate bezcenna
Już wiadomo co z Aaronem.
Hello Ben <bla, bla, bla> Mina Bena równie bezcenna
Co się stało to się nie odstanie, co za ironia. Sayid, a poźniej Jack (odmawiając operacji), Kate i Sawyer doprowadzili do tego, że Ben zostanie tym kim jest.
Mogą mieszać ile chcą, ale ten odcinek udowodnił że "Whatever Happened Happened" i czegokolwiek nie zrobią to i tak przyszłość będzie taka jaka jest. W ostatecznym rozrachunku albo wylądują w
)
BTW: ktoś może mi przypomnieć co z Danielem Faradayem, dlaczego nie ma go w odcinkach, bo za Chiny nie pamiętam co się z nim stało.
Hi I'm Roger, Roger Linus. Mina Kate bezcenna
Już wiadomo co z Aaronem.
Hello Ben <bla, bla, bla> Mina Bena równie bezcenna
Co się stało to się nie odstanie, co za ironia. Sayid, a poźniej Jack (odmawiając operacji), Kate i Sawyer doprowadzili do tego, że Ben zostanie tym kim jest.
Morgoth pisze:Chyba że rozbitkowie znów namieszają
Mogą mieszać ile chcą, ale ten odcinek udowodnił że "Whatever Happened Happened" i czegokolwiek nie zrobią to i tak przyszłość będzie taka jaka jest. W ostatecznym rozrachunku albo wylądują w
albo przeniosą się w czasie do 2004/5 lub kiedy tam dzieje się akcja serialu (do czasów rozbitków, którzy nie przenieśli się do 1977, czyli do Locka, Sun i Bena bleMorgoth pisze:dół pełen Dharmianinów
BTW: ktoś może mi przypomnieć co z Danielem Faradayem, dlaczego nie ma go w odcinkach, bo za Chiny nie pamiętam co się z nim stało.
-
krzysieksm
- Forrest Gump
a mnie z kolei ciekawi gdzie sie podziewa Claeir przez ten zały czas i gdzie podział sie Said po ucieczce do dżungli skoro "inni" w kilka minut złapali Jamesa i Kate wiec jego tez powinni.... czekam na nastepny odcinek ;p 7/10 
tylko że Sawyer i Kate przeszli na drugą stronę ogrodzenia, a Sayid raczej nie, więc wciąż jest na terenie Dharmykrzysieksm pisze:gdzie podział sie Said po ucieczce do dżungli skoro "inni" w kilka minut złapali Jamesa i Kate wiec jego tez powinni
w chatce Jacoba.. gdziekolwiek to jest;pkrzysieksm pisze:gdzie sie podziewa Claeir
Odcinek średni, trochę przynudzali i był trochę przewidywalny. W sklepie gdy kamera pokazywała tylko Kate wiedziałem że jak ją oddalą to nie będzie Aarona (przez chwilę myślałem że to wtedy Kate się z nim rozstanie). Tak jak przewidywałem oddała Aarona matce Claire (jak zobaczyłem Cassidy to nie byłem pewien czy nie jej).
Zgadzam się z teorią Morgotha co do tego kto pilnuje świątyni. I dlaczego nikt przewidział (a przynajmniej nie napisał tego na forum) że ben naprawdę został postrzelony, ale go wyleczą
Akcja z Jackiem udowodniła teorię podaną w tytule odcinka. Sam się zastanawiałem (po tym jak Sayid postrzelił Bena) jak to było w scenach z torturowaniem, na początku pomyślałem że Ben właśnie pamiętał to postrzelenie i tylko udawał że nic nie wie, w końcu udawał wtedy też to kim jest (zastanawiałem się czemu Miles tego nie powiedział Hurleyowi).
Poza tym w odcinku pokazana była zabawna "głupota" Hugo'a
, oraz wkurzająca głupota Kate, gdy wioząc wykrwawiającego się chłopca, gdy zobaczyła inny samochód założyła ręce i czekała aż ktoś z niego wyjdzie.
Ogólnie to odcinek średni, a ostatnia scena w ogóle do niego nie pasowała 5-/10 (za teorię "what happend, happend")
Zgadzam się z teorią Morgotha co do tego kto pilnuje świątyni. I dlaczego nikt przewidział (a przynajmniej nie napisał tego na forum) że ben naprawdę został postrzelony, ale go wyleczą
Akcja z Jackiem udowodniła teorię podaną w tytule odcinka. Sam się zastanawiałem (po tym jak Sayid postrzelił Bena) jak to było w scenach z torturowaniem, na początku pomyślałem że Ben właśnie pamiętał to postrzelenie i tylko udawał że nic nie wie, w końcu udawał wtedy też to kim jest (zastanawiałem się czemu Miles tego nie powiedział Hurleyowi).
Poza tym w odcinku pokazana była zabawna "głupota" Hugo'a
Ogólnie to odcinek średni, a ostatnia scena w ogóle do niego nie pasowała 5-/10 (za teorię "what happend, happend")
Czy nikt z was nie zwrócił uwagi na to, że koleś który podszedł do Richarda wymienił takie imiona jak Ellie i Charles? Co o tym powiecie? Możliwe żeby Widmore i matka Faradaya byli w tym czasie na wyspie i rządzili Innymi?
Zupełnie zapomniałem o tym jak on to wspomniał. Ale zgadzam się że mogło o nich chodzić, wyjaśniło by to dlaczego Wildmore powiedział, że Ben ukradł mu wyspę.
a nie uwazacie ze Kate moze sie zwachac z ojcem Bena ? Rogerem ?
cos dziwnie mili byli strasznie dla siebie:)
w tym odcinku w sumie nic mnie zaskoczylo..
Moze troche przezycie Bena- ale tez mozna bylo sie tego spodziewac.
i cały czas mnie frustruje to pytanie-
Jaka role odegra jeszcze Claire ? Gdzie ona jest ?
o czym przesadzi jej pojawienie sie ponowne ?
cos dziwnie mili byli strasznie dla siebie:)
w tym odcinku w sumie nic mnie zaskoczylo..
Moze troche przezycie Bena- ale tez mozna bylo sie tego spodziewac.
i cały czas mnie frustruje to pytanie-
Jaka role odegra jeszcze Claire ? Gdzie ona jest ?
o czym przesadzi jej pojawienie sie ponowne ?
mi się jeszcze rzuciło w oczy że Jack wychodząc spod prysznica nie wyciera się tylko od razu zakłada koszulkę 
-
5rostek555
- Indiana Jones
a jak ona zniknęła ? ja myślałem że ona zginęła 
Chodzi Ci o Claire?5rostek555 pisze:a jak ona zniknęła ? ja myślałem że ona zginęła
Z nią to było chyba tak że w lesie spotkała Christiana i ten powiedział jej aby poszła z nim, więc poszła i zostawiła Aarona
-
.pasztecik.
- Tyler Durden
Boże, to ja tu takie piękne teorie snuję, biblie, tacki. A tu Bena tak po prostu wyleczyli. Eh. Jakoś wzruszyła mnie ta scena pożegnania Kate z Aaronem. To pewnie ta muzyka... Plus odcinka, to potwierdzenie tezy z tytułu epizodu. Nareszcie mam konstruktywny argument, by złorzeczyć na Jacka

No odcinek dosyć ciekawy
Przyznam, że po tytule sądziłem, że pojawi się w nim Faraday, lecz się niestety zawiodłem
Co do Claire, to jak narazie faktycznie jest to jedna z ciekawszych zagadek serialowych i jestem ciekaw jak oni mają zamiar to wyjaśnić. Wydaje mi się, że mogą się na nią natknąć Sun i Frank, w końcu spotkali już Christiana, a Claire kręci się gdzieś obok niego...
Właśnie też od razu na to zwróciłem uwagę i teraz już wiemy, że akurat w tym czasie Widmore musiał być przywódcą Innych, tak jak relacjonował to Locke'owi. Nie zdziwiłbym się gdyby mamusia Daniela siedziała w całej tej świątyni i bawiła się w jakiegoś szalonego doktorka, albo inna teoria - to że ten koleś wspomniał jej imię nie znaczy, że ona jest na wyspie, bardziej prawdopodobne wydaje się to, że Inni mają kontakt ze światem zewnętrznym i właśnie ich łącznikiem na tamtym lądzie jest pani Hawkings. W sumie to tak inaczej teraz patrzę na "dużego" Bena od kiedy usłyszałem, że nigdy już nie będzie taki sam i straci swoją niewinność (choć tego niestety można się było domyślić).PanChaosu pisze:Czy nikt z was nie zwrócił uwagi na to, że koleś który podszedł do Richarda wymienił takie imiona jak Ellie i Charles? Co o tym powiecie?
Co do Claire, to jak narazie faktycznie jest to jedna z ciekawszych zagadek serialowych i jestem ciekaw jak oni mają zamiar to wyjaśnić. Wydaje mi się, że mogą się na nią natknąć Sun i Frank, w końcu spotkali już Christiana, a Claire kręci się gdzieś obok niego...
A mi się odcinek nawet podobał. Taki uzupełniający i z klimatem 1 sezonu, kiedy było tak spokojnie, a retrospekcje były uporządkowane i logiczne.
Też zastanawiałam się, czy Kate odda Aarona Cassidy czy matce Claire, która była na nią nieźle cięta. W sumie jeśli to, co powiedziała Kate było prawdą, to straszna z niej egoistka. Z drugiej strony poznaliśmy powód powrotu Kate na wyspę, o ile nie było to kolejne kłamstwo służące do podniesienia na duchu babci Aarona.
Już sobie wyobrażam, jak Kate tłumaczy Aaronowi, kto jest jego prawdziwą matką i dlaczego okłamywała go przez 3 lata. No chyba że sprawy w swoje ręce weźmie babcia. Biedna Claire, teraz to właściwie Aaron już nie jest jej synem...
Sawyer jak się wzruszył tą opowieścią o małej Clementine. Ostatnio widzieliśmy go takiego przy przeskokach w czasie, kiedy natknął się na rodzącą Claire.
Ciekawa jestem, jak Inni go wprowadzą z powrotem do Dharmianinów.
O, pogawędki Milesa i Hurleya o podróży w czasie - bezcenne.
Też zastanawiałam się, czy Kate odda Aarona Cassidy czy matce Claire, która była na nią nieźle cięta. W sumie jeśli to, co powiedziała Kate było prawdą, to straszna z niej egoistka. Z drugiej strony poznaliśmy powód powrotu Kate na wyspę, o ile nie było to kolejne kłamstwo służące do podniesienia na duchu babci Aarona.
Już sobie wyobrażam, jak Kate tłumaczy Aaronowi, kto jest jego prawdziwą matką i dlaczego okłamywała go przez 3 lata. No chyba że sprawy w swoje ręce weźmie babcia. Biedna Claire, teraz to właściwie Aaron już nie jest jej synem...
Sawyer jak się wzruszył tą opowieścią o małej Clementine. Ostatnio widzieliśmy go takiego przy przeskokach w czasie, kiedy natknął się na rodzącą Claire.
Też to zauważyłam, ale to by było takie... Jak tylko Roger powiedział, że Benowi przydałaby się matka, to już sobie wyobrażałam Kate niańczącą Bena. Ale akcja obróciła się w całkiem innym kierunku i Bena już chyba nikt nie będzie musiał niańczyć, skoro nie będzie już takie "niewinny".a nie uwazacie ze Kate moze sie zwachac z ojcem Bena ? Rogerem ?
Ciekawa jestem, jak Inni go wprowadzą z powrotem do Dharmianinów.
O, pogawędki Milesa i Hurleya o podróży w czasie - bezcenne.
Morgoth pisze:i to jak zagięło Milesa pytanie, dlaczego Ben nie pamiętał Sayida^^
Po co piszesz bzdury, nie wiadomo co się stanie przecież-.-.pasztecik. pisze:Boże, to ja tu takie piękne teorie snuję, biblie, tacki. A tu Bena tak po prostu wyleczyli.
A co do świątyni... interesujące bardzo, Ben się pewnie w magiczny sposób w świątyni uleczy, tak jak uleczył się ten z ekipy Rousseou(czy jak to sie pisze)
Zostanie odmieniony też pewnie ;d
-
.pasztecik.
- Tyler Durden
To się nazywa 'domysły'. Lost bez domysłów byłby nudny. Nadal jesteś cięty za moją opinię?artemis pisze:Po co piszesz bzdury, nie wiadomo co się stanie przecież-.-.pasztecik. pisze:Boże, to ja tu takie piękne teorie snuję, biblie, tacki. A tu Bena tak po prostu wyleczyli.
Czy naprawdę nikt z was nie zauważył, że w supermarkecie Aarona podprowadziła Claire we własnej osobie, tylko że o 30 lat starsza? 
niee.. chyba to nie ona- aczkolwiek cos podobna jest, ale mysle ze wtedy poznała by Kate odrazu
Kolor oczu się zgadza, kolor i sposób rozłożenia włosów także, więc w genach się obalenia nie doszuka^^ ale byłoby to taaak niesamowite
to by oznaczało że Claire by musiała niedługo zakręcić kołem w Orchidei, teraz, gdy są w latach... 70.
i by pasowało jak ulał... tylko teraz - udawała, czy zapomniała o tym że ma syna i że zna Claire... może takie działanie stancji u Jacoba
A jakie to by było zrządzenie losu... Kate mówiła "To jest twoja mamusia, skarbie? Czy to jest twoja mamusia?" xD
-
marcinek6000
- Tyler Durden
Kate z Rogerem? Nie sądzę. Też tak właśnie myślałem, że ta babka z hipermarketu to Claire. Co do Sayida, wydaje mi się, że jest z innymi. Co do Bena to, myślę, że on dobrze pamięta, że to Sayid go postrzelił. A dlaczego wymyśliłem taką teorię? Otóż w czasie gdy Sayid dopuścił się tego czynu, powiedział mu "Masz rację jestem mordercą" 30 lat później Ben chce, żeby Sayid znowu kogoś zabił:
Sayid:"Dlaczego myślisz, że to zrobię"
Ben: "Bo jesteś mordercą Sayid"
Ben zapamiętał, że w przeszłości Sayid mu to powiedział przed wystrzeleniem kuli w jego stronę, dlatego 30 lat później Ben także użyl tego zwrotu do Sayida. Z kolei Sayid myśli, że to Ben pierwszy mu tak powiedział.
PS: Ciekawi mnie czemu Christian skoro był na wyspie nie przemieścił się w czasie? Ciekawe czy jego zdolność do teleportacji wzięła sie z tąd, że zmartwychwstał, a w takim razie ciekawe czy Lock też tak umie.
Sayid:"Dlaczego myślisz, że to zrobię"
Ben: "Bo jesteś mordercą Sayid"
Ben zapamiętał, że w przeszłości Sayid mu to powiedział przed wystrzeleniem kuli w jego stronę, dlatego 30 lat później Ben także użyl tego zwrotu do Sayida. Z kolei Sayid myśli, że to Ben pierwszy mu tak powiedział.
PS: Ciekawi mnie czemu Christian skoro był na wyspie nie przemieścił się w czasie? Ciekawe czy jego zdolność do teleportacji wzięła sie z tąd, że zmartwychwstał, a w takim razie ciekawe czy Lock też tak umie.
Moim zdaniem on potrafi być w każdym czasie.marcinek6000 pisze:Ciekawi mnie czemu Christian skoro był na wyspie nie przemieścił się w czasie?
A co do Claire, to sądzę że twórcy celowo dali kobietę z fryzurą przypominającą Claire. Na początku widzimy tą kobietę tylko od tyłu, myślę, że twórcy chcieli abyśmy w tym momencie zastanowili się "wow, czy to Claire, co ona tam robi!".
moim zdaniem to nie jest Claire bo nie przypominała jej samej a wątpię w to, żeby przeniosła się do "świata poza wyspą"
-
.pasztecik.
- Tyler Durden

Macie screen capsa. Moim zdaniem podobna. Wystarczy się przyjrzeć.Re: 5x11 Whatever Happened Happened
no... może trochę podobna. ale jeśli to ona, to jak dostała się do normalnego świata?