Help !!! :)

Szukasz filmów o konkretnej tematyce? Masz jakieś pytania odnośnie filmu i zagadnień z nim związanych?
Mela0607
Agent Smith

Help !!! :)

Post autor: Mela0607 »

Witam!
Mam za zadanie zrobić dowolną stronkę (czas do maja) no i wybrałam, a mianowicie o aktorach w latach 40, 50, 60...(szczególnie chodzi mi o te gwiazdy najsłynniejsze i mile wspominane do dziś) I mam do was prośbę czy ktoś by napisał mi parę przykładów takich osób (kilku już mam, ale wydaje mi się, że to za mało), albo przynajmniej jakieś zdjęcia, foty, info o nich... byłabym bardzo wdzięczna, wiem... w necie jest wszystko, ale może wy mi szybciej podacie przykłady niż ja będę je wyszukiwać, a niestety mam dużo nauki (jak to bywa w Technikum) A wy się znacie na tym, a w szczególności jeśli chodzi o filmy, więc moze ktoś się znajdzie by pomóc mi w stworzeniu stronki :) z góry dziękuję :)
Azgaroth
Tyler Durden

Re: Help !!! :)

Post autor: Azgaroth »

Generalnie radze iść śladem obsady Casablanki :)
KeniG
Indiana Jones

Post autor: KeniG »

A chodzi tylko o anglojęzycznych aktorów?
Awatar użytkownika
Kirk
Indiana Jones

Post autor: Kirk »

Nie zapomnij o Toshiro Mifune, gwiazda filmów Kurosawy i do dziś uważany za jednego z najlepszych aktorów. A własnie lata 40.50 i 60 to chyba jego najbardziej intensywny okres.
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

Agzaroth pisze:Generalnie radze iść śladem obsady Casablanki
dzięki, nawet o tym filmie nie pomyślałam, a jednak jest co wspominać...
KeniG pisze:A chodzi tylko o anglojęzycznych aktorów?
Tak, powiedzmy lata 40, 50, 60 dla Hollywood, ale jeśli byłyby jakieś europejskie propozycje to również postaram się o tych osobach napisać :) jak np. Polański czy też Allen
Kirk pisze:Nie zapomnij o Toshiro Mifune, gwiazda filmów Kurosawy i do dziś uważany za jednego z najlepszych aktorów. A własnie lata 40.50 i 60 to chyba jego najbardziej intensywny okres.
Pierwszy raz o nim słyszę, ale jak troszkę poprzeglądałam z nim stronki to przedewszystkim zdziwiła mnie jego filmografia tych filmów jest bardzo dużo, więc w końcu bym musiała jakiś zobaczyć :) I postaram się go uwzględnić :) Heh dobrze, że jest większość mężczyzn wynikających z waszych propozycji, bo ja tylko przypominam sobie aktorki tego okresu... Dziękuję jeszcze raz wszystkim :*
ODPOWIEDZ