Mam za zadanie zrobić dowolną stronkę (czas do maja) no i wybrałam, a mianowicie o aktorach w latach 40, 50, 60...(szczególnie chodzi mi o te gwiazdy najsłynniejsze i mile wspominane do dziś) I mam do was prośbę czy ktoś by napisał mi parę przykładów takich osób (kilku już mam, ale wydaje mi się, że to za mało), albo przynajmniej jakieś zdjęcia, foty, info o nich... byłabym bardzo wdzięczna, wiem... w necie jest wszystko, ale może wy mi szybciej podacie przykłady niż ja będę je wyszukiwać, a niestety mam dużo nauki (jak to bywa w Technikum) A wy się znacie na tym, a w szczególności jeśli chodzi o filmy, więc moze ktoś się znajdzie by pomóc mi w stworzeniu stronki
Help !!! :)
Help !!! :)
Witam!
Mam za zadanie zrobić dowolną stronkę (czas do maja) no i wybrałam, a mianowicie o aktorach w latach 40, 50, 60...(szczególnie chodzi mi o te gwiazdy najsłynniejsze i mile wspominane do dziś) I mam do was prośbę czy ktoś by napisał mi parę przykładów takich osób (kilku już mam, ale wydaje mi się, że to za mało), albo przynajmniej jakieś zdjęcia, foty, info o nich... byłabym bardzo wdzięczna, wiem... w necie jest wszystko, ale może wy mi szybciej podacie przykłady niż ja będę je wyszukiwać, a niestety mam dużo nauki (jak to bywa w Technikum) A wy się znacie na tym, a w szczególności jeśli chodzi o filmy, więc moze ktoś się znajdzie by pomóc mi w stworzeniu stronki
z góry dziękuję 
Re: Help !!! :)
Generalnie radze iść śladem obsady Casablanki 
Nie zapomnij o Toshiro Mifune, gwiazda filmów Kurosawy i do dziś uważany za jednego z najlepszych aktorów. A własnie lata 40.50 i 60 to chyba jego najbardziej intensywny okres.
dzięki, nawet o tym filmie nie pomyślałam, a jednak jest co wspominać...Agzaroth pisze:Generalnie radze iść śladem obsady Casablanki
Tak, powiedzmy lata 40, 50, 60 dla Hollywood, ale jeśli byłyby jakieś europejskie propozycje to również postaram się o tych osobach napisaćKeniG pisze:A chodzi tylko o anglojęzycznych aktorów?
Pierwszy raz o nim słyszę, ale jak troszkę poprzeglądałam z nim stronki to przedewszystkim zdziwiła mnie jego filmografia tych filmów jest bardzo dużo, więc w końcu bym musiała jakiś zobaczyćKirk pisze:Nie zapomnij o Toshiro Mifune, gwiazda filmów Kurosawy i do dziś uważany za jednego z najlepszych aktorów. A własnie lata 40.50 i 60 to chyba jego najbardziej intensywny okres.