Słodki listopad

yrek
Agent Smith

Słodki listopad

Post autor: yrek »

Obrazek
Gatunek - Dramat, Romans
Reżyseria - Pat O'Connor
Scenariusz - Herman Raucher, Kurt Voelker
Zdjęcia - Edward Lachman
Muzyka - Christopher Young
Obsada:
Charlize Theron
Keanu Reeves
Jason Isaacs

Nelson Moss (Keanu Reeves) i Sara Deever (Charlize Theron) nie mają ze sobą nic wspólnego. Są zupełnie różnymi ludźmi. On jest pracoholikiem, który myśli wyłącznie o interesach i karierze. Jakakolwiek porażka w pracy, doprowadza go do rozpaczy. Sara to kobieta piękna i niezależna, prowadząca beztroskie życie. Gdy pewnego dnia dziewczyna nie zdaje testu na prawo jazdy, z winy Nelsona, prosi go o podwiezienie oraz...proponuje mu aby zamieszkał z nią przez cały miesiąc. A ona wtedy zmieni jego życie. Z początku Nelson nie przyjmuje "oferty", lecz po stracie pracy oraz dziewczyny Angelicy zgadza się

Dosc slodki i wzruszajacy. Skierowany bardziej do plci zenskiej. Bardzo dobra gra aktorow ogolnie bardzo dobrze dobrana obsada. Film pokazuje bardzo wazna i niestety aktualna i coraz bardziej powszechna sprawe a mainowicie <spoiler>chorobe nowotworowa i jak ciezko jest pogodzic sie ze swiadomoscia wlasnej smierci <spoiler>Ocena 7/10
Mela0607
Agent Smith

Re: Słodki listopad

Post autor: Mela0607 »

Oj taak film jest słodki i piękny i tak naprawdę mówiący o życiu codziennym ludzi z chorobą nowotworową... jest smutne, ale i też pokazujący obraz dziewczyny z nowotworem, która się nie poddaje, a w szczególności to iż stara się korzystać z życia jak tylko potrafi :) Występuję tam mój ulubiony aktor, więc jak mogłam tego nie zobaczyć... Keanu jak zwykle świetnie zagrał mimo głupich uwag i nominację do Złotych Malin dla niego i Charlize co wydaje mi się absurdem, może nie zegrał rewelacyjnie czy też perfekcyjnie, ale czy od razu dawać mu taką negatywną opinię, na szczęście tej "nagrody" nie otrzymał...:)
blue berry
Tyler Durden

Post autor: blue berry »

Ja też bardzo lubię ten film :) Nie jest może jakimś arcydziełem, ale do dobrych można go zaliczyć. Poza pomysłową i wzruszającą historią bardzo podobała mi się muzyka. Film porusza trudny problem w bardzo romantyczny i smutny sposób :)
Awatar użytkownika
Issa
Tyler Durden

Post autor: Issa »

Film obejrzałam ze względu na Jasona Isaacsa, do którego mam słabość po roli Lucjusza w Harrym Potterze i Komnacie Tajemnic.
Słodki listopad bardzo mi się spodobał. Obsada aktorska była dobrze dobrana, oczywiście szczególną uwagę zwróciłam na Jasona :-)
Zachowanie głównej bohaterki na początku bardzo mnie zdziwiło, no bo kto to widział, żeby dopiero co poznaną osobę zapraszać na miesiąc do domu? Mimo wszystko zyskała moją sympatię niezwykle silną osobowością, pełną pomysłów i radości życia. To suszenie włosów odkurzaczem... :-D Podziwiam wszystkich, którzy umieją sobie radzić z chorobą tak jak ona. Ładnie zostało ukazane uczucie, które pomiędzy nimi zaiskrzyło.
Film zdecydowanie dobry, wzruszający. Na końcu to płakałam, tak smutno było... i pięknie zarazem. Końcową piosenkę udało mi się zdobyć i często jej słuchałam. Z nonstalgią do niej wracam...
Awatar użytkownika
Dolly
Mad Max

Post autor: Dolly »

Piękny film o walce romantycznej dziewczyny z chorobą nowotworową. Bardzo mi się podoba. Świetna rola Charlize Theron i Keanu Reeves'a... bardz pogodny, odrobinkę nostalgiczny film romantyczny... wzruszjący. Fajny klimacik. No i ta wspania ła radosć zycia i miłość którą wnosi do serca swego partnera na określony miesiąca Sara (Charlize) ... piękna historia... fajna muzyka... chętnie obejrze ten obraz jeszcze wiele razy. Bardzo mi się spodobał i zapadł głęboko w pamięć. Polecam!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dramat | Obyczaj”