Herosi

Dyskusje o poszczególnych serialach. "Prison Break", "Twin Peaks", "24 godziny", "Przyjaciele", "X-Files" itd.
Morgoth
Nosferatu

Re: Herosi

Post autor: Morgoth »

Mam wspaniałą wiadomość dla fanów serialu Herosi!
Mianowicie wyszedł kolejny odcinek trzeciego sezonu 3x14 - A clear and present danger
Odcinek do pobrania na tej stronie:

Kod: Zaznacz cały

http://www.got-heroes.com/index.php?s=fcacec3a605a0f1fe48fb62777c38632&showtopic=15014
Zapraszam do oglądania :)
Morgoth
Nosferatu

Ulubiony sezon

Ulubiony sezon

Który sezon Herosów najbardziej ci się podobał i dlaczego?

U mnie zdecydowanie był to sezon pierwszy. Był niesamowicie uzależniający, co prawda pomysł na serial dosyć... kiepski, ale bardzo dobre wykonanie. W tym sezonie wszystko było takie... niezwykłe... przywykłem do w miarę realistycznych scen... a tu... latający ludzie, podróżnicy w czasie itp :D Widzieliśmy stopniowy rozwój każdej postaci, jego przyzwyczajanie się do bycia niezwykłym, rozwój mocy danej osoby. W tym sezonie wszystko ze sobą współgrało, nie było żadnych durnych spraw, czegoś szczególnie denerwującego. Motyw z seryjnym mordercą polującym na umiejętności, do tego nie wiedzieliśmy jak wyglądał... to było najlepsze. Mój ulubiony wątek dotyczył Petera i Cloude'a który uczył Petera kontolowac swoje moce.
Drugi sezon to już nie było to samo...a trzeci... jak na razie totalna porażka...
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:19 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Morgoth
Nosferatu

Najlepszy odcinek

Najlepszy odcinek

Serial ten miał wiele bardzo dobrych odcinków... ale najbardziej podobał mi się odcinek 1x20 - Five Years Gone w którym Hiro przeniósł się do przyszłości, o 5 lat. Mieliśmy okazję zobaczyć tam wiele ciekawych rzeczy, w tym niesamowicie wyglądającego Petera :P Oraz wiele innych rzeczy. Mieliśmy tu jedną z pierwszych ciekawszych bojowych scenek, co najmocniej wpłynęło na moją ocenę.
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:18 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Morgoth
Nosferatu

Ulubiona postać

Ulubiona postać

U mnie bez żadnych wątpliwości - Gabriel Gray, czyli Sylar :D Jak dla mnie jest niesamowity. W pierwszym sezonie był taki nieludzki (niby większość postaci tutaj taka jest... ale xD), taki tajemniczy. Później gdy zaczęto przed nami odsłaniać jego postać, jego głód itp... stawał się jeszcze ciekawszy :D A później... było tylko lepiej :D Nie rzadko rozbawiał mnie do łez, przykładowo gdy jechał z kolesiem windą cały uwalony we krwi i się kolesia spytał "Coś nie tak?" xD A do tego jeszcze dochodzi jego moc... wolałbym żeby wszystkim zabierał moce tak jak Elle... ale to chyba nie w jego stylu^^ A w trzecim sezonie, gdy zdobył moc Claire, gdy stał się niezniszczalny ... miodzio :D Wiedział że nic mu nie zrobią, więc chodził gdzie chciał, jak chciał i robić co mu się podobało ^^ Coś lub ktoś mu przeszkadza, to fiu na ścianę :D
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:21 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Morgoth
Nosferatu

Którą mocą chciałbyś być obdarzony?

Tu trochę pofantazjujemy :D
Gdyby chodziło o życie w świecie serialu to zdecydowanie bym wybrał Petera^^ Chodziłbym tylko i zbierał wszystkie moce :D Ale w naszym świecie nie odczułbym działania tej mocy więc....^^ A którą moc najbardziej bym chciał mieć? Oczywiście tą, która najbardziej by mi się przydawała, czyli moc Hiro :D Nareszcie bym przestał narzekać na to że doba jest zbyt krótka xD W czasie raczej bym nie podróżował, ale... zatrzymywanie czasu ... :D
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:15 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MrEko
Vincent Vega

Post autor: MrEko »

Teraz oglądam heros i lost naraz. W końcu następne odcinki. Ciekawe kim jest ojciec sylara.
Elisha
Indiana Jones

Post autor: Elisha »

Kiedy oglądałam 1 sezon, chciałam mieć moc Molly (odnajdywanie ludzi gdziekolwiek oni są). Oczywiście byłam rozerwana pomiędzy tą mocą a czytaniem w myślach Matta.

W 3 sezonie stwierdziłam, że o wiele lepszą moc ma Daphne - nie miałabym odwiecznego problemu ze spóźnianiem się i żmudną drogą do szkoły, domu, etc. Byłabym w stanie uciec przed niebezpieczeństwem, no i pozwiedzać trochę świat (coś jak Skoczkowie w Jumperze).

A najefektowniejszą zdolnością moim zdaniem było manipulowanie elektrycznością Elle. Cudowna, błękitna kula energii związana w dłoni. Choć jest to zarówno najniebezpieczniejsza dla samego właściciela moc (patrz. ledwo ktoś poleje Cię wodą, a jesteś bezsilny, możesz sam siebie kopnąć prądem).

Micah też był niezły. Albo Charlie i ta laska, co szybko się uczyły nowych rzeczy.
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:15 przez Elisha, łącznie zmieniany 1 raz.
Elisha
Indiana Jones

Ulubiona postać

Moją ulubioną postacią był Adam, ale oczywiście jak na złość scenarzyści musieli pozbyć się go w tak banalny sposób.
Lubiłam też Elle - i tutaj czekała mnie kolejna niespodzianka. Chyba jestem jedną z nielicznych osób, których Elle nie denerwowała. Muszę stwierdzić, że była o wiele lepsza od naiwnej i nieświadomej Claire, która za wszelką cenę chce uratować świat.
A największą zagadką (tuż po Gabrielu) i równocześnie moją ulubioną postacią w 3 sezonie była (i jest?) Daphne. Ciekawa historia, moc, poprowadzenie losów - te rozterki wewnętrzne i wahanie się pomiędzy wybraniem dobra a zła). No i te docinki, sceny z Hiro i Ando. :D
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:21 przez Elisha, łącznie zmieniany 1 raz.
Elisha
Indiana Jones

Ulubiony sezon
Morgoth pisze:a trzeci... jak na razie totalna porażka...
E tam, nie przesadzaj. Po prostu zbyt wiele oczekujemy. Nie jestem jakimś super znawcą seriali, ale również nie naiwnym odbiorcą, a to, że obejrzałam 5 odcinków bez zatrzymywania się w jedno popołudnie, zdecydowanie świadczy o tym, że serial nadal mnie wciąga (i zapewne nie tylko mnie).

Trudno mi zdecydować, który z nich był najlepszy. Pierwszy zdecydowanie był najbardziej zagadkowy i najlepiej trzymał się kupy. Dzięki niemu w ogóle zaczęłam się interesować Herosami. Za to w drugim pojawiły się ciekawsze postaci (Adam!). Trzeci natomiast ma swój klimat.

Stawiam na 2.
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:19 przez Elisha, łącznie zmieniany 1 raz.
Morgoth
Nosferatu

No tak, ta panienka z pamięcią fizyczną była niezła :D
Czytanie w myślach Matta... co prawda mogłoby się przydać, byłoby zabawnie... ale czasami można by się dowiedzieć czegoś, o czym nie chciałoby się wiedzieć...
A o Molly już zdążyłem zapomnieć^^ dawno jej nie pokazywali. Taki GPS by się przydał, ale bym musiał chodzić wszędzie z mapami :roll: ^^
Daphne - Hiro działałby tu lepiej :D
A najbardziej efektowną mocą jest jak dla mnie ta, którą jako pierwszą zabrał Sylar, czyli ta psychokineza, czy jak to się zwie... Czyli przenoszenie rzeczy palcami itp^^ I chyba byłaby też najbardziej przydatną, to by był koniec z tym "zgaś światło!" "zamknij drzwi!" "podnies to" :D Teraz sprawiałoby to przyjemność^^
A Elle... racja, tworzenie kuli plazmowej na własnej dłoni byłoby bardzo ciekawe^^ i nie musiałbym nosić ze sobą paralizatora xD
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:15 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Morgoth
Nosferatu

Ulubiona postać

"Hello Nemesis" :D Wygląda na to że mamy podobne opinie odnoście Claire :D postać, której chyba najbardziej ze wszystkich nie lubię... ma fajną moc... ale co z tego? Biega i krzyczy "uratuję świat, chce się przydać, czuję że jestem do tego stworzona"... bez komentarza...
Daphne była z kolei bardzo ciekawą postacią, więc tutaj też mamy podobne zdanie :D Widzieliśmy co ma się zdarzyć w przyszłości, wiedzieliśmy że prędzej, czy później do tego dojdzie... ale zastanawialiśmy się jak? Bo wszystko wyglądało jakby miało potoczyć się inaczej :D
Gabriel w 3 sezonie wymiata :D Te jego ciągłe poszukiwanie rodziców... wspaniałe^^ Najlepszy jest odkąd nie da się go oszukać :D
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:22 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Morgoth
Nosferatu

Ulubiony sezon

W tym trzecim sezonie... wkurzał mnie ten cały Artur... pojawiał się nie wiadomo skąd i nagle albo zabierał moc (Hiro), albo zabijał (czarny Isaac), albo próbował do czegoś nakłonić (w głowie Angeli). Głównie to skazało ten serial na moją taką a nie inną ocenę... Z resztą trochę mi brakuje tego super Petera :D
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:20 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Elisha
Indiana Jones

Morgoth pisze:A Elle... racja, tworzenie kuli plazmowej na własnej dłoni byłoby bardzo ciekawe^^ i nie musiałbym nosić ze sobą paralizatora xD
Bo wszystkim byłby on potrzebny, tia :mrgreen:

Telekineza swoją drogą. Takie cacka czynią Cię momentalnie niepokonanym, a ja chciałam być w miarę skromna :D
Morgoth pisze:A o Molly już zdążyłem zapomnieć^^ dawno jej nie pokazywali.
A mogliby. Fajnie ta mała się darła.
Morgoth pisze:Daphne - Hiro działałby tu lepiej :D
Ale Daphne jest bardziej kobieca i nie musi robić takiej głupkowatej miny jak Hiro. I Nakamurę łatwiej złapać, bo zanim się pomęczy, to minie trochę czasu. Choć nie powiem, że nie interesowałoby mnie przenoszenie się w czasie - zobaczyć koncert Nirvany, lata 80 w Polsce czy zajrzeć Hefajstionowi do namiotu? Marzenie. :D
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:15 przez Elisha, łącznie zmieniany 1 raz.
Morgoth
Nosferatu

Pamiętasz może scenę z Hiro, Daphne i Ando z początku III sezonu, kiedy to "przyjechali" do jej domu po formułę, którą im zabrała? Była tam taka akcja, że Daphne chciała podbiec i mu zabrać ten dyplom, próbowała kilka razy i jej się nie udało. Chociaż na logikę to powinno mu to zająć więcej czasu^^
Btw, ciężko żeby Daphne była mniej kobieca od Hiro xD
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:16 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Elisha
Indiana Jones

Morgoth pisze:Btw, ciężko żeby Daphne była mniej kobieca od Hiro xD
No mówię. Dlatego wolę jej bardziej kobiece zdolności :D

Ale i tak w końcu im tę formułę ukradła. Sprytna kobieta. Muszę przyznać, że pewne mankamenty moc Daphne ma, ale to i tak nie powstrzymuje mnie przed "chęcią" posiadania jej. Przynajmniej nie byłabym potworem, trochę tego pierwiastka ludzkiego przydałoby się mieć w sobie.

Coś widzę, że mało osób zaciekawionych Herosami :-/
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:17 przez Elisha, łącznie zmieniany 1 raz.
Morgoth
Nosferatu

Moce będące przekleństwem

Pomówmy o mocach... z których nie płynęło zbyt wiele korzyści. Jak byśmy sobie z nimi radzili, jak próbowalibyśmy z nimi żyć itp

Pierwsza moc, która mi się nasuwa to moc Mayi - "Te twoje czarne oczy" ^^ Osobiście prawdopodobnie nie miałbym większych problemów z tą mocą - potrafię bez większych problemów się opanować w mgnieniu oka. A gdyby nie udawało mi się zapanować nad emocjami (a zarazem mocą) ... byłym samotnikiem...
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:22 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
5rostek555
Indiana Jones

Post autor: 5rostek555 »

:) ja jestem Fanem Heroes i Lost :D wszystkie odcinki na bieżąco oglądam :P
5rostek555
Indiana Jones

:) ja bym również nie chciał mieć takich oczów :P Pewnie bym siedział sam na jakiejś wyspie i na zwierzęta polował :P przynajmniej by nie uciekały

Dodam tylko kilka mocy niebezpiecznych :
-Tracy (Zamrażanie)
-Stephen Canfield (Wiry :) )
-Jessi i Echo (Potężny głos )
-Meredith i Flint (Pirokineza)
-W 3 sezonie z cyklu 4 lata później był człowiek powodujący Trzęsienia Ziemi :P

Chyba to wszystko :)
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:23 przez 5rostek555, łącznie zmieniany 1 raz.
5rostek555
Indiana Jones

A ja bym chciał mieć moc Chirliderki :P zawsze chciałem zobaczyć jak wygląda skok z Bungii :P bez Bungii
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:16 przez 5rostek555, łącznie zmieniany 1 raz.
5rostek555
Indiana Jones

Ulubiona postać

ja lubię Petera , Hiro'a , i 3 siostry blizniaczki :P choc 3 jeszcze nie poznalismy :P a bym zapomniał jeszcze Monice
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:22 przez 5rostek555, łącznie zmieniany 1 raz.
Morgoth
Nosferatu

Całkiem ciekawe^^ chociaż sam nie wiem czy bym tego chciał... raczej nie byłoby to niczym przyjemnym... chyba że ktoś lubi takie... super ekstremalne przeżycia^^ Z mocą Claire... z pewnością czułbym się bezpieczniej niż się czuję obecnie... jakby nie patrzeć ciągle jesteśmy narażeni na jakieś obrażenia, a tak... byłoby mi to obojętne czy mi utną rękę czy spalą mi włosy^^
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:16 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
5rostek555
Indiana Jones

:) Również fajna jest moc Monici :P cokolwiek zobaczy może to robić w ogóle fajnie mieć moc :P (jakąkolwiek)
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:16 przez 5rostek555, łącznie zmieniany 1 raz.
5rostek555
Indiana Jones

Ulubiony sezon

Każdy sezon ma swoje + :P

1 sezon to co już wspomniałeś Morgoth

2 sezon
+wątek z Monicą
+Wątek z peterem :P Bardzo się rozwinął w 2 sezonie
+Wątek w Japonii

3 sezon
+wątek Saylera :P jako braciszka Petrellich
Wielki + za wątek Daphne a znią i Hiro,Matt
+Villans :P wreszcie coś się pokazało (takie czarne charakterki)

Oglądacie Volume 4 ?
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:20 przez 5rostek555, łącznie zmieniany 2 razy.
5rostek555
Indiana Jones

Najlepszy odcinek

Nom :P niezły mi się podobał ten odcinek podajże 3x3 gdzie Matt miał wizje przyszlości :P
Ostatnio zmieniony 2015-05-12, 01:18 przez 5rostek555, łącznie zmieniany 1 raz.
Dante
Forrest Gump

Post autor: Dante »

Bardzo fajny serial, jednakże LOST nie dorównuje :-P Momi ulubionymi postaciami jest rzecz jasna Piter oraz... Sylar :-D
ODPOWIEDZ