Cień Wiatru

Słowo pisane, które rozbudzaja wyobraźnię, jest skarbnicą wiedzy oraz inspiracji.
Nadare
Nosferatu

Cień Wiatru

Post autor: Nadare »

Coś dla pożeraczy książek :-) Nawet jeśli w trzewiach trawiących treści intelektualne macie dużo pokarmu - dodajcie "Cień wiatru" do pozycji książek oczekujących na konsumpcję w trybie pilnym ^^
Ogółem książka jest o 10letnim chłopcu Danielu, którego ojciec zabiera do ukrytego w sercu przepięknej Barcelony- Cmentarzyska Zapomnianych Książek. Daniel musi wybrać jedną książkę [jak nakazuje rytuał] i zaadoptować ją, stając się jej opiekunem odpowiedzialnym za jej dalsze losy. Tak to się wszystko zaczyna a mogę powiedzieć, że książka wciąga od pierwszego zdania :) właściwie akcja tak naprawdę rozpoczyna się kiedy Daniel ma już 18 lat i stara się odszukać autora owej książki, którą wybrał.

Polecam wszystkim!
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

Re: Cień Wiatru

Post autor: Cate13 »

Od jakiegoś czasu czaję się na tą książkę :-D jak zobaczyłam ją w księgarni to najpierw spodobała mi się okładka i tytuł, potem jak przeczytałam opis z tyłu i kilka pierwszych zdań to pomyślałam, że może to być dobra książka, fajna tematyka :-) będę musiała się wybrać do biblioteki skoro tak gorąco polecasz :-D
.pasztecik.
Tyler Durden

Post autor: .pasztecik. »

Hm, brzmi ciekawie. Rozejrzy się...
Awatar użytkownika
lost003
Tyler Durden

Post autor: lost003 »

Ja jutro sobie ja kupie(nie lubie bibliotek wole miec swoje ksiazki)co mi szkodzi przeczytac skoro fajna w koncu mam czas
Nadare
Nosferatu

Post autor: Nadare »

Teraz zabieram się za drugą część " Gra anioła " :-)
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

Post autor: Cate13 »

Wczoraj skończyłam Cień wiatru i baaardzo mi się podobało :-) jest naprawdę niesamowita, cholernie wciągająca no i to zakończenie - super! aż żałowałam, że ten cały Julian Carax to postać fikcyjna bo chętnie bym przeczytała jego książki :-D jak jakiś czas temu przeczytałam opis to miałam przeczucie, że to może być dobra książka i się nie pomyliłam :-D tym chętniej zabiorę się za Grę anioła :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Literatura”