Info o filmie:
reżyseria: Lawrence Kasdan
scenariusz: William Goldman, Lawrence Kasdan
zdjęcia: John Seale
muzyka: James Newton Howard
gatunek: horror, sci-fi
data premiery: 06.03.2003r. (świat)
obsada: Thomas Jane, Morgan Freeman, Damian Lewis, Jason Lee, Tom Sizemore, Timothy Olyphant...
Fabuła:
Czterech przyjaciół wybiera się do domku w lesie, by spędzić czas na rozmowach, piciu piwa i ich ulubionej rozrywce: polowaniu. Pewnej nocy odwiedza ich dziwny mężczyzna, myśliwy, który zabłądził przed kilkoma dniami. Wydaje się być chory. Kilka godzin później umiera, rozszarpany przez dziwne łasico podobne stworzenie, które wydostaje się z jego ciała. Wkrótce bohaterowie będą musieli zmierzyć się ze swoimi lękami, jak również realnym wrogiem w postaci wojska oraz istotami z kosmosu.
(żródło: filmweb.pl)
Film oglądałam dawno, ale nadal mam go w pamięci. Bardzo spodobał mi się ze względu na ciekawą fabułę, dobrze dobranych aktorów, którzy świetnie się spisali. Cały czas byłam zaciekawiona, w napięciu czekałam na dalszy rozwój akcji. Plus za humor, przystojnego doktorka z paczki przyjaciół
Bardzo chętnie obejrzałabym ten film jeszcze raz. Polecam wszystkim. Mnie przyciągnęła informacja, że jest to adaptacja książki Kinga. Telegazeta czasami jest po prostu nieoceniona...