Wysłannik Piekieł
Wysłannik Piekieł
Genialny film - Klimat, wspaniała muzyka i sam pomysł na Cenobitów i ich niesamowita charakteryzacja zasługują na nie lada uznanie, oglądanie tego filmu to sama przyjemność, a Frank bez skóry na piętrze robi wspaniałe wrażenie
film kultowy który zasłużył na miano klasyki kina grozy. Do minusów należy zaliczyć efekty błyskawic które pojawiają się na końcu (charakteryzacja, Cenobów pochloneła tyle kasy że na lepsze "promienie" na końcu już jej nie starczyło) i wątek "człwieka z brodą" moment kiedy wyjaśnia się to kim ta postać jest sprawia wrażenie dodanego na siłe i po prostu ta postać nic do filmu nie wnosi i mógłby on obyć się równie dobrze bez niej...................10--\10. POLECAM.

Re: Wysłannik Piekieł
Zgadzam się całkowicie z twoją opinią
Chyba nie muszę nic dodawać
Końcówka faktycznie żałosna
Za to niesamowity klimat, kultowa muzyka, świetne krwawe sceny, Cenobici (No, Ba! Jakbym musiał przypominać
Pinhead najlepszy, i ten z ząbkami
) i czarująca Kirsty (Mnie zaczarowała
Uważam, że jest bardzo piękna, tak samo w kontynuacji, w 6 części już nie...). Ja daję 9/10. Ach, uwielbiam wracać do tego horroru 
A ja się trochę zawiodłem. Tyle się nasłuchałem o genialności tego filmu, a tu "zaledwie" dobry horror, który wyrasta ponad przeciętność tylko dzięki Cenobitą. 6+/10
Nie chodzi o to, że mi się coś nie podobało, raczej nic w tym filmie nie zachwyciło i oprócz cenobitów to najzwyklejszy horror. Już Koszmar z ulicy Wiązów bardziej mi się podobał.
[ Dodano: 2007-08-07, 13:47 ]
Widziałem już trzy części i jako najlepszą uważam drugą. O wiele bardziej mi się podobała od pierwszej. Druga część jest orginalna, oddala się od zwykłego horroru. Więcej jest fantastyki, a samo piekło robi wrażenie. Ta część w pełni mne usatysfakcjonowała. (Za to trzecia to już wyraźny spadek formy).
[ Dodano: 2007-08-07, 13:47 ]
Widziałem już trzy części i jako najlepszą uważam drugą. O wiele bardziej mi się podobała od pierwszej. Druga część jest orginalna, oddala się od zwykłego horroru. Więcej jest fantastyki, a samo piekło robi wrażenie. Ta część w pełni mne usatysfakcjonowała. (Za to trzecia to już wyraźny spadek formy).
Jeden z bardziej klimatycznych horrorów jakie widziałem! Sam pomysł na fabułę genialny, plus do tego efekty gore(które jak na tak niskobudżetowy film były na naprawdę dobrym poziomie) no i przede wszystkim Cenobici ze szczególnym wskazaniem na Pinheada! Poza pierwszą częścią widziałem jeszcze 2 i 3, i o ile 2 jest świetna i można nawet przebija pierwszą część, tak 3 jest już robiona przez Amerykanów i widać to w ogólnej konstrukcji akcji. Ale to już nie ten temat że tak powiem 
film kultowy który zasłużył na miano klasyki kina grozy. Do minusów należy zaliczyć efekty błyskawic które pojawiają się na końcu
(charakteryzacja, Cenobów pochloneła tyle kasy że na lepsze "promienie" na końcu już jej nie starczyło) i wątek "człwieka z brodą" moment kiedy wyjaśnia się to kim ta postać jest sprawia wrażenie dodanego na siłe i po prostu ta postać nic do filmu nie wnosi i mógłby on obyć się równie dobrze bez niej...................10--\10. POLECAM
(charakteryzacja, Cenobów pochloneła tyle kasy że na lepsze "promienie" na końcu już jej nie starczyło) i wątek "człwieka z brodą" moment kiedy wyjaśnia się to kim ta postać jest sprawia wrażenie dodanego na siłe i po prostu ta postać nic do filmu nie wnosi i mógłby on obyć się równie dobrze bez niej...................10--\10. POLECAM