Jacob

Nasze teorie dotyczące wydarzeń mających miejsce na wyspie.
Morgoth
Nosferatu

Re: Jacob

Post autor: Morgoth »

powerr pisze:No chyba że cały czas był tam gdzieś w krzakach ukryty
xD jakoś sobie tego nie wyobrażam :D On się raczej z tej swojej chatki nie wymyka... (ciekawe czy ma tam toaletę xD)
Może... gdy chatka się przenosi... to granica zostaje i tworzy się nowa gdy chatka "opada" na nową lokację... :roll:
Agnieszka013
Jack Sparrow

Post autor: Agnieszka013 »

ja myśle że tą granicę ktos wysypał kto się obawia tego czegoś co nazywamy ogólnie Jacob, na razie objawia się pod postacią znanych nam osób ale kto wie kim albo czym bedzie w następnej odsłonie. A granica ta pewnie powstaje gdy ktoś odnajdzie chatke i ją odizoluje. Co prowadzi do tego że ten ktoś musi wiedzieć gdzie chatka wyląduje.

Według mnie jedynym kandydatem na ktosia jest Ben. To on wie wszystko o wyspie Jacobie i dymie. Jego postać bez wątpienia będzie kluczem do rozwiązania wszystkich zagadek na wyspie, ale to juz inny temat ;-)
mat3vsz
Forrest Gump

Post autor: mat3vsz »

Tutaj odpowiedź kto to jest jackob:

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=vN_oiwKDUcg&feature=related
Nadare
Nosferatu

Post autor: Nadare »

ale to jest trochę niemożliwe..wkońcu Locke rozmawiał już z Jacobem, który przyjął postać Christiana, ojca Jacka..więc nie wydaje mi się, żeby wtedy miał rozmawiać z samym sobą ;)
Adamox11
Agent Smith

Post autor: Adamox11 »

Po 1 - jak wspomnial Nadare jest to niemozliwe a po 2 - poprawcie mnie jesli sie myle ale myslalem ze jest to dzial do wyrazania swoich teorii na podstawie obecnych odcinkow bez spoilerow itd.
Nadare
Nosferatu

Post autor: Nadare »

no to przecież mówimy o obecnych odcinkach ;)
Adamox11
Agent Smith

Post autor: Adamox11 »

No tak ale mat3vsz, wkleil glupi "spoiler" choc chyba niemozna tego tak nazwac ale w kazdym raziem ... :)
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

Zacznijmy od tego że to była zabawa photoshopem... wyszedł nam jakiś nieznany dziadzio... gdyby nie ten napis na początku to bym nawet nie pomyślał że to ta postać... nawet z tym napisem nie mogę sobie jakoś skojarzyć...
Wydaje mi się że ta moja teoria, że Locke to Jacob została przygaszona wraz ze skończeniem się błysków (Przygaszona, ale nie zgaszona :D)... o ile się skończyły, ale bym zakładał że tak^^
marcinek6000
Tyler Durden

Post autor: marcinek6000 »

Po pierwsze Jacob nie przyjął postaci Christiania, Chris tylko mówił w jego imieniu, może akurat wtedy Jacob nie mógł gadać bo szedł polować na dziki, na ludzi, albo może poprostu szedł się wysrać, ale napewno Lock to nie Jacob, skąd Wam się wzięly te podobieństwa, skoro Jacoba grał całkiem inny aktor, tak wogóle to czytałem((UWAGA SPOJLER) nie wiem czy to było prawdziwe), że postaci Jacoba nigdy nie zobaczymy i że grają go różni aktorzy.
ODPOWIEDZ