Ja obstawiam Bena i Daniela
Najinteligentniejsza postać
Najinteligentniejsza postać
Która z postaci wg Was jest najinteligentniejsza?
Re: Najinteligentniejsza postać
Jak dla mnie Ben i ack- co do Daniela, to nikt jeszcze nie wie, co u niego w głowie siedzi. Na pewno nie Locke- ten to ma pomieszanie w głowie.
Oddałem swój głos na Sawyera, choć dla jego inteligencji lepszym określeniem byłaby przebiegłość. Tyle że z kobietami jest niestety bezbronny, traci facet łeb... Zupełnie jak ja 
Moje głosy na:
-Oczywiście Bena gość ma łeb jakby nie patrzeć
-Daniel ten metafizyk jest po prostu świetny xD nie wiem dlaczego na niego zagłosowałem, narazie takiego głupa na tej wyspie strzela xD
-Oczywiście Bena gość ma łeb jakby nie patrzeć
-Daniel ten metafizyk jest po prostu świetny xD nie wiem dlaczego na niego zagłosowałem, narazie takiego głupa na tej wyspie strzela xD
Zdecydowanie Ben i Daniel...
Są poprostu super
Są poprostu super
Jack ma jeden głos? Najinteligentniejszy?
Przecież on niczego sensownego nie wymyślił: leczy biega z pistoletem tak nieporadnie, że zastanawiam się kiedy zdobędzie sobie nowego pacjenta. Siła Jacka to kilka osób, które szepną mu to i owo...
Jak dla mnie najinteligentniejszy jest Ben: łeb do planów ma taki, że uciekłby z Fox River 3x szybciej, niż Scofield. Planuje, knuje, potrafi okłamać, zawsze wyjść na swoje. Spodobał mi się dialog, z któregoś z ostatnich odcinków.
Locke (wręcz z ironią): No co, może masz jakiś plan?
Ben: Ja zawsze mam plan.
Poza tym Locke (ma wiele mądrego do powiedzenia i często filozofuje - nie przez przypadek to imię i nazwisko
) i Sawyer. Chociaż ten drugi wykorzystuje intelekt tylko by sobie dogodzić 
Jak dla mnie najinteligentniejszy jest Ben: łeb do planów ma taki, że uciekłby z Fox River 3x szybciej, niż Scofield. Planuje, knuje, potrafi okłamać, zawsze wyjść na swoje. Spodobał mi się dialog, z któregoś z ostatnich odcinków.
Locke (wręcz z ironią): No co, może masz jakiś plan?
Ben: Ja zawsze mam plan.
Poza tym Locke (ma wiele mądrego do powiedzenia i często filozofuje - nie przez przypadek to imię i nazwisko
Wszakże to cecha jednostek wybitnych...Na pewno nie Locke- ten to ma pomieszanie w głowie.
no jakby spojrzeć na Einstaina to nic dodać nic ująćDusqmad pisze:Cytat:
Na pewno nie Locke- ten to ma pomieszanie w głowie.
Wszakże to cecha jednostek wybitnych...
Ja głosuję na Bena i Sawyera
Ben jest wg. mnie najinteligentniejszą postacią w tym serialu, potrafi wyjść z każdej obsesji i zawsze ma jakiegoś asa w rękawie, oraz potrafi tak manipulować ludźmi że wszyscy prędzej czy później mu uwierzą.
Jako drugą osobę typuje Sawyera ponieważ jest on również bardzo inteligentny (chociaż daleko mu do Bena) i tak jak powiedział Dusqmad, wykorzystuje swoją inteligencja przeważnie do własnych celów
Ben jest wg. mnie najinteligentniejszą postacią w tym serialu, potrafi wyjść z każdej obsesji i zawsze ma jakiegoś asa w rękawie, oraz potrafi tak manipulować ludźmi że wszyscy prędzej czy później mu uwierzą.
Jako drugą osobę typuje Sawyera ponieważ jest on również bardzo inteligentny (chociaż daleko mu do Bena) i tak jak powiedział Dusqmad, wykorzystuje swoją inteligencja przeważnie do własnych celów
Sawyer... inteligentny nie, ale ale przebiegły. Jack wymyślił jedną rzecz- chce opuścić wyspe, i to dojdzie do skutku.
No to tak...chce opuścić wyspe, i to dojdzie do skutku
Ale jak juz pisali moi poprzednicy JAck tak naprawde niczego wielkiego nie wymyślił...
Jak juz to sprytnie zachował sie przy operacji bena ratując kate i sawyera z z rąk innych...
I to tyle nic więcej...
Wg mnie Jack jest taki nieporadny, sam nie wie co ma robić, kogo słuchać i komu wierzyć..
Mój głos idzie na Bena. Najbardziej inteligenta osoba na wyspie; zawsze znajdzie rozwiązanie.. i chyba to on najwięcej rozumie i zna jej tajemnice. Dobrze wie co ma zrobić w danej sytuacji. I za to go lubię.
W ostatnich odcinkach inteligentnym wydał mi się także Daniel. Całkowicie zainteresowałą mnie jego postać, podchodzi do wszystkiego na spokojnie, stara się zawsze pomyśleć zanim coś zrobi..
W ostatnich odcinkach inteligentnym wydał mi się także Daniel. Całkowicie zainteresowałą mnie jego postać, podchodzi do wszystkiego na spokojnie, stara się zawsze pomyśleć zanim coś zrobi..
Mój glos oczywiście wędruje do Bena, gdyz to właśnie on jest najinteligentniejszy na wyspie. Umie doskonale manipulować ludźmi i ich oszukiwać. Nie ma sytuacji z której nie nie miałby pomysłu.
Zdecydowanie Ben ...zawsze ma jakis plan!Nawet jak go nie ma to i tak wie co wykombinowac
Chociaz Faraday tez niezly "nerd" typowy naukowiec 
zgadzam sie w 100% szczegolnie z tymScourge33 pisze:Oddałem swój głos na Sawyera, choć dla jego inteligencji lepszym określeniem byłaby przebiegłość. Tyle że z kobietami jest niestety bezbronny, traci facet łeb...
Saywer i BenScourge33 pisze:Tyle że z kobietami jest niestety bezbronny, traci facet łeb... Zupełnie jak ja
Nie będę oryginalna - tez zagłosowałam na Bena
potrafi zgrabnie kłamać, manipulować, jest sprytny, przebiegły i zna tajemnice wyspy. No i te jego teksty czasem kompletnie wymiatają
Daniel jest na 2 miejscu, lubię go za to, że jest naprawdę nieźle pokręcony - jak zresztą wszyscy naukowcy ;D
Zdecydowanie Ben. Ma talent do manipulacji i umie doskonale kłamac. Zawsze ma jakiś plan. Potrafi osiągnąc to, czego chce i nikt nie da rady mu w tym przeszkodzic.
No i jest jeszcze Daniel. Facet początkowo nie wydawał mi się tak inteligentny jak później.
No i jest jeszcze Daniel. Facet początkowo nie wydawał mi się tak inteligentny jak później.
-
marcikowal1
- Forrest Gump
moim zdaniem Ben jest najinteligtniejszy wie wszystko o wyspie, o rozbitkach o Jacobie no i "zawsze ma plan" 
no racja, racja ;]Dusqmad pisze:ak dla mnie najinteligentniejszy jest Ben: łeb do planów ma taki, że uciekłby z Fox River 3x szybciej, niż Scofield.
oczywiscie Ben. Zawsze ma plan, a co lepsze potrafi go ułozyć w dosłownie 'chwilę', przewidując możliwe konsekwencje, reakcje innych itp.
knuje, kręci, manipuluje innymi...
nadal jest dla mnie zagadką^^
wg mnie to najjjjjinteligentniejsi to ben&lock
Może uzasadnij swoją wypowiedź? Dlaczego właśnie oni? Jakie ich zachowania wpłynęły na taką a nie inną opinię z Twojej strony?
Locke... za osobę... wybitnie inteligentną go nie uważam... już sam pomysł z wdrapywaniem się do samolotu przemytników w 1x19... pokazał jak brak mu wyobraźni.
Posiada wiedzę "książkową", wszystkie te dziki, nie dziki... to nie świadczy o inteligencji, choć nie można powiedzieć o nim że jest głupi. Jest niezwykły... po sezonie pierwszym nie wahałbym się z oddaniem pierwszego głosu w tej ankiecie... był taki tajemniczy, czytał ludziom w umysłach... ale te jego zachowania wraz z upływem czasu pozanikały i stał się... przeciętniakiem...
Locke... za osobę... wybitnie inteligentną go nie uważam... już sam pomysł z wdrapywaniem się do samolotu przemytników w 1x19... pokazał jak brak mu wyobraźni.
Posiada wiedzę "książkową", wszystkie te dziki, nie dziki... to nie świadczy o inteligencji, choć nie można powiedzieć o nim że jest głupi. Jest niezwykły... po sezonie pierwszym nie wahałbym się z oddaniem pierwszego głosu w tej ankiecie... był taki tajemniczy, czytał ludziom w umysłach... ale te jego zachowania wraz z upływem czasu pozanikały i stał się... przeciętniakiem...
jak dla mnie Lock byl czubkiem^^ ze się tak bezposrednio i ordynarnie wyrażę
i w pewnym stopniu te jego odchyly mogłby wpłynąć na nasze postrzeganie go jako osoby inteligentnej, ale ogolnie zgadzam się z Morgoth'em ;]
Kurczę, moze dlatego ze nie lubię jego postaci i mam d niego taki negatywny stosunek, ale dla mnie jakos zawsze wydawał się taki 'wypaczony'
juz predzej Sawyer
on w ogole jest idealny <marzy>
i w pewnym stopniu te jego odchyly mogłby wpłynąć na nasze postrzeganie go jako osoby inteligentnej, ale ogolnie zgadzam się z Morgoth'em ;]
jak dla mnie filozoficzna postawa, jaką czasami przejawiał nie przeswiadcza o jego inteligencji.Dusqmad pisze:Poza tym Locke (ma wiele mądrego do powiedzenia i często filozofuje - nie przez przypadek to imię i nazwisko)
Kurczę, moze dlatego ze nie lubię jego postaci i mam d niego taki negatywny stosunek, ale dla mnie jakos zawsze wydawał się taki 'wypaczony'
juz predzej Sawyer
BEN - w koncu... on tawsze ma plan..... 
-
marcinek6000
- Tyler Durden
Ben i Daniel chyba każdy wie dlaczego
moim zdaniem Lock jest inteligentny.. chociaz go nie lubie
.. ale przyznam wam racjee ;D
ale po czesci zgadzam sie z B...