Kabarety!!

Luźne rozmowy na tematy, które nie pasują do żadnego innego działu.
fordo
Forrest Gump

Re: Kabarety!!

Post autor: fordo »

Morgoth
Nosferatu

Kabarety

Post autor: Morgoth »

Występy kabaretów to coś co najchętniej oglądam. W Polsce mamy wiele naprawdę dobrych kabaretów, ale jak dla mnie najlepszy jest Kabaret Moralnego Niepokoju. Górski wymiata xD. Kiedyś genialny był Kabaret Ani Mru Mru, ale się wypalił i teraz jest średni. Kabaret neonówka... oni są wspaniali, drugie miejsce po Moralnym Niepokoju^^ Mają tam takiego.... charakterystycznego gostka, grającego pierwsze skrzypce^^.
Skoro mowa o skrzypcach, muszę wspomnieć o Grupie MoZarta :D Mają talent do gry na instrumentach smyczkowych... i pomysły do rozśmieszania ludzi. Ogólnie bardzo ich lubię.
Formacja Chatele. Śreeedniii. Mają kilka pojedynczych skeczów... ale nie prezentują niczego spaniałego.
Teraz soliści^^ Dobry jest nasz mim, Ireneusz Krosny. Ma talent, ma pomysły, czego chcieć więcej^^
Cezary Pazura, jak już występuje, to kładzie ludzi na kolana. Jego monologi są świetne :D
Grzegorz Halama. Jeden z największych talentów kabaretowych polskiej estrady. Pan Józek do najlepszych skeczów nie należy... ale np Dzidek^^ Albo Miłość średniowieczna :D
Ale nie oszukujmy się. Są też kabarety BEZNADZIEJNE. Gdy widzę wchodzący na scenę kabaret RAK zawsze wychodzę i czekam aż znikną... są żałośni... nigdy mnie nie śmieszyli i chyba tak zostanie...
Nie wiem co na scenie kabaretowej robi Jachimek... to jest porażka... pluje się, mówić nie umie... i jeszcze żeby coś ciekawego opowiadał...
Beznadziejny jest Koń Polski... przynajmniej dla mnie. Może innych śmieszą... ale nie mnie^^
A jak u was? :D
.pasztecik.
Tyler Durden

Post autor: .pasztecik. »

Hm, co do pierwszej części twojego postu CAŁKOWICIE się zgadzam, co do drugiej trochę mniej, ale też nie lubię Kabaretu Koń Polski i Rak. Moim zdaniem, najgorszy jest jednak kabaret DNO, może słyszałeś. Dla mnie to totalna żenada.
Morgoth
Nosferatu

Albo totalne dno xD Nie kojarzę tego kabaretu^^
Dopiero co oglądałem skecze Neonówki: "No co ty mówisz" i "Niebo" xD Niebo jest rewelacyjne^^ Jeszcze "Cześć słuchaj" Moralnego Niepokoju^^ krótkie i świetne xD
A tak ogólnie to najlepsze skecze Moralnego Niepokoju to Biblioteka, Karta Atlantycka i Benito Mussolini... oglądałem je po 1000 razy :D
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

Post autor: Cate13 »

dla mnie nr1 tez jest Moralny Niepokój, są świetni, te ich skecze z historii polski i świata są fenomenalne :-D neo-nówkę tez bardzo lubię - ten z księdzem czy z niebem są super :-) a na 2 miejscu razem z neo-nówką są dla mnie łowcy.b :mrgreen: są świetni, uwielbiam ich absurdalny humor :-) co do konia polskiego i raka zgadzam się z wami - nigdy mnie nie śmieszyli. Ani mru mru jada na starych numerach teraz ale trzeba przyznać, że maja kilka udanych skeczy - oglądając chińską restaurację po raz 1 leżałam :lol:
Morgoth
Nosferatu

No tak Ani Mru Mru.
Byli najlepsi przez kilka miesięcy, kiedy jeszcze wyskakiwali wciąż z nowymi skeczami. Mają mnóstwo zabawnych skeczy, ale przestają być takie śmieszne gdy ogląda się je już enty raz. Dlatego się nie utrzymali. A najlepszy ich skecz to Maciek z Zadupia xD . Inne rewelacyjne skecze to Lalka(Brzuchomówca), Chińska Restauracja, Tofik... i wiele by ich wymieniać :D Ale oni ciągnęli ciągle na tych samych skeczach, nie dawali prawie wcale nowych... a Moralny Niepokój cały czas się rozwijał... i zostawił wszystkich w tyle :D

Skecze Moralnego NIepokoju z historią są najlepsze! :D Starożytny Rzym, Grecja, no i te wszystkie z historii Polski... :D
.pasztecik.
Tyler Durden

Moralny Niepokój zawsze mnie rozbraja. Masz rację Morgoth - nie da się oglądać tego samego skeczu w nieskończoność, ile razy już widziałam "chińską restaurację"... kiedyś tarzałam się ze śmiechu, gdy go oglądałam, teraz w ogóle mnie nie śmieszy. Poza tym, żeby stare skecze były "jare" xD muszą być ponadczasowe, uniwersalne. Tak myślę.

Przypomniał mi się jeszcze jeden kabaret, którego nie trawię: Paranienormalni. Mariolka mnie wkurza!
Jakieś dwie godziny temu usłyszałam śmiech w salonie, gdzie siedziała rodzina przed telewizorem. Poszłam sprawdzić, z czego mają taki ubaw, a to Kabaret pod Wyrwigroszem z ich programem (tvp2). Także sobie zrobiłam przerwę przed ekranem. Przedstawiali jakieś podsumowanie roku, niby rozdanie nagród. Nawet fajne. Co wy o nich sądzicie?
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

O kabarecie pod wyrwigroszem mam mieszane zdanie - maja kilka fajnych kawałków ale to nie to samo co Moralny Niepokój :-D Benito Mussolini herbu zielona pietruszka :-P nie mogłabym powiedzieć jaki jest mój ulubiony skecz w ich wykonaniu bo to niemożliwe - biblioteka i lachony są świetne :-D albo ten z Leninem ;-)
Serek
Indiana Jones

Post autor: Serek »

widzial ktos z was moze Whose Line Is It Anyway? nie wiem czy mozna to nazwac kabaretem bo wszystko co tam robia jest improwizowane.

ale polecam, naprawde warto :!:

Kod: Zaznacz cały

http://pl.youtube.com/user/WhoseLinePL
Morgoth
Nosferatu

Nie słyszałem o nich^^ zaraz obejrzę^^ Skoro wszystko jest improwizowane i się ludziom podoba to znaczy że ci co to przedstawiają są znakomici^^

Przypomniał mi się jedyny zagraniczny kabaret jaki znam, mianowicie Monty Python^^ mają swoje Brytyjskie poczucie humoru^^ byłem na żywo kiedyś na polskim statku kosmicznym (czy jakoś tak) Monty Pythona i mi się bardzo podobało, np opowiedział dowcip: Czym się różni Wołowina po angielsku od Wołowiny po szkocku? Do wołowiny po szkocku wszystkie składniki muszą być pożyczone :D
Morgoth
Nosferatu

Dla zainteresowanych: dzisiaj (niedziela) o 20:00 będziemy mieli emisję Listopadowej nocy kabaretowej (chyba nie na żywo xD). Nie wiem jaki program, ale jakiś z tych głównych xD Każdy na pewno ma :P
Ostatnio zmieniony 2008-12-28, 23:25 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
.pasztecik.
Tyler Durden

Dzisiaj? Na pewno na tvp2. Tam już leciało, wiem, bo oglądałam. Super program, naprawdę.
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

zgadza się, będzie na 2. Już to co prawda widziałam ale chętnie sobie odświeżę :-D
Morgoth
Nosferatu

Okey ^^ większość skeczy oglądałem (np z Amerykańcem^^), widziałem też z tym księdzem, ale było trochę inne^^ to było lepsze :D. Nie wiem poco wsadzili tego Czesław Śpiewa... nie było to śmieszne... jedyne co mogło ciekawić to gra pani "Dłyobry włieczóhr" - Karmen :D Ani Mru Mru niczego ciekawego nie pokazało... z resztą Młodzi Panowie też^^
Awatar użytkownika
B...
Indiana Jones

Post autor: B... »

Moralny Niepokoj the best of the best xD
Gorski to wymiatacz miedzygalaktyczny :mrgreen:

Zaraz za nimi Ani mru mru, choc ostatnio bawia mnie coraz mniej^^
Kto tam jeszcze? hmmm...na pewno Neonówka i Paranienormalni. Kabaret skeczów meczących tez ujdzie :-)
aaaaa i Maciej Stuhr oraz Jerzy Kryszak :-P
Pazura w ogole mnie nie smieszy...

najbardziej mi odpowiadaja chyba jednak skecze o wyraznym zabarwieniu politycznym, takie które bezposerdnio wysmiewaja codzienna rzeczywistosc.
Morgoth
Nosferatu

Całkiem zapomniałem o Kabarecie Skeczów Męczących :shock: Zdecydowanie mają największy talent wokalny. Ich Piosenka Trenera zmiata wszystko z powierzchni ziemi...
B... pisze:najbardziej mi odpowiadaja chyba jednak skecze o wyraznym zabarwieniu politycznym, takie które bezposerdnio wysmiewaja codzienna rzeczywistosc.
To jest prawdziwy kabaret (wzorowany na komediach greckich :D)
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

niekoniecznie. Łowcy.B tez mają całkiem fajne piosenki no i głosy też ;-) polecam
piosenka wykonywana razem z kabaretem młodych panów zdaje się :-D

http://www.youtube.com/watch?v=ngMyaazwcRI
a to dla wielbicieli angielskiego humoru :mrgreen: skecz Monty Pythona z polskimi napisami ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=bPiRyjaku9w
.pasztecik.
Tyler Durden

Ten skecz o kłótni był naprawdę super! Teraz oglądam resztę filmików Monty Pythona.
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

hehe :-D fajnie, że ci się podoba :-) ja bardzo lubię jeszcze hiszpańska inkwizycję :-) seryjny morderca też niezłe albo ministerstwo głupich kroków ;-) zresztą wszystkie ich skecze wymiatają! wychowałam się na tym więc połowę ich numerów znam na pamięć :-D
Morgoth
Nosferatu

rewelacyjne piosenki Kabaretu Skeczów Męczących:

http://pl.youtube.com/watch?v=WzlbkwW0haw

http://pl.youtube.com/watch?v=9fliPuoEucU

http://pl.youtube.com/watch?v=boO1jl2u1FU
To są ich najlepsze songi (przynajmniej z tych które widziałem :D)
A ta piosenka Łowcy.B & Kabaret Młodych Panów też świetna^^
Awatar użytkownika
B...
Indiana Jones

ogladal ktos moze wczoraj pojedynek Paranienormalnych i kabaretu Limo? Wygrały Mariolki, choc musze przyznac, ze nie byłam do konca przekonana, że byli naprawde śmieszniejsi^^
dres z Limo mnie rozbroił na amen :lol:

Wiesz może czy będzie jakaś powtórka w TV? ^^ ~ Morgoth
Ostatnio zmieniony 2009-01-04, 15:56 przez B..., łącznie zmieniany 1 raz.
.pasztecik.
Tyler Durden

Morgoth, mnie się zdaje, że to była powtórka powtórki, ale mogę się mylić.
Awatar użytkownika
B...
Indiana Jones

ojjjj nie wiem czy bedzie powtorka...tzn. nie... że będzie to jestem przekonana, ale nie mam pojęcia kiedy. I faktycznie to mogła być też powtórka wcześniejszej transmisji, bo z tego co widziałam w tv to reklamowali na tvp2 cały taki 'blok kabaretowy' na ten tydzień. Po tym pojedynku o 20 wystąpil potem też Jachimek i Formacja Chatelett, ale aż tak wesolo juz nie było^^
zamiast się uczyć było oglądać! :mrgreen:
ale pewnie i tak jeszcze to puszczą, tzreba tylko wyczajać chwilę^^

ahaaa i przypomniał mi się kabaret z Nowego Roku- Moralnego Niepokoju, gdzie gość przychodzi do galerii po obraz, bo mu grzyb na ścianie wyskoczył xD sam w sobie skecz może jakoś specjalnie się nie wyrózniał,ale puscili akurat tą wersję, w ktorej Pakosinska i ten drugi gość nie wytrzymali już sami na scenie i zaczeli się smiać :lol:
Boże, dzięki Ci za stworzenie kabaretu!

edit.
a dzis Neonówka na tvp2! oglądać :mrgreen:
Awatar użytkownika
Cate13
Nosferatu

neo-nówka to obowiązkowo :-D
a widzieliście skecz w którym razem z łowcami.b robią za sejm? trochę stare ale świetny numer :-D

http://www.maxior.pl/film/83887/Lowcy_B_Neo_Nowka_Sejm
a tu coś z zupełnie innej beczki :mrgreen: można powiedzieć, że to parodia star wars ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=zKAKaNLkF5c&feature=related
a tu ten sam komik tylko we własnej osobie - też o star wars ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=CcTOEYZ4JcA
Awatar użytkownika
B...
Indiana Jones

o boshe o boshe o boshe xD
widział ktos wczorajszy skecze Neonówki na tvp2? Puscili tam ten numer z niebiem, Bogiem i Polakami :mrgreen: widziałam go juz wczesniej ale tu puscili w wersji zmodyfikowanej, z wydłuzona rozmowa Boga z Lucyferem xD
skecz zycia :lol:
jak znajde tę wersję na necie to zarzucę.
ODPOWIEDZ