Miesięcznik poświęcony horrorom w Polsce

Ogólne dyskusje na tematy cieszące się szerszym zakresem.

Czy bylibyście zainteresowani kupnem takiego czasopisma?

Czas głosowania minął 2007-03-08, 10:14

Okazjonalnie mógłbym kupić...
2
50%
Nie, raczej mnie to nie interesuje...
0
Brak głosów
Byłbym zainteresowany kupnem miesięcznika o takiej tematyce...
2
50%

Liczba głosów: 4

dux
Forrest Gump

Miesięcznik poświęcony horrorom w Polsce

Post autor: dux »

Witam. Pojawiła się pewna okazja, możliwość, że powstanie w Polsce czasopismo poświęcone zacnemu gatunkowi filmowemu jakim jest horror. Czasopismo to wzorowane byłoby na znanej chyba wszystkim "Fangorii". Na tym etapie badam zainteresowanie tego typu pismem na różnych forach internetowych. Wierzę, że i tutaj nie brakuje miłośników grozy, dlatego też zwracam się do was z następującymi pytaniami...

W gazetce znalazłyby się oczywiście:
-Recenzje filmów, gier, książek
-dużo szeroko pojętej publicystyki, relacje z imprez poświęconych horrorom
-opowiadania
-zapowiedzi

Całość najprawdopodobniej zamykałaby się w granicach 7 zł za numer. Początkowo gdzieś około 40/50 stron i zobaczymy jak się to wszystko rozwinie.

Przewidywane jest także kilka innych ciekawych działów, jednak na razie nie chciałbym wszystkiego zdradzać.

Prosiłbym także, abyście wyrazili w postach co najbardziej by was interesowało... recenzje, więcej opowiadań itd.

Zapraszam oczywiście również do wzięcia udziału w ankiecie.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Re: Miesięcznik poświęcony horrorom w Polsce

Post autor: Dusqmad »

Zacna inicjatywa. Mnie najbardziej interesowałyby felietony i artykuły pozwalające poszerzyć horyzonty znajomości filmowego horroru, poruszające temat jakiegoś konkretnego nurtu i skupiające się na najważniejszych dla niego filmach. Jeśli zaś chodzi o recenzje (filmowe) przyjaznym mi wyjściem byłoby podzielenie ich na działy:
- recenzje nowości kinowych
- recenzje horrorów obowiązkowych do oglądnięcia
- recenzje niskobudżetowców, filmów wartych oglądnięcia, które niejeden miłośnik pominie

Opowiadania - tu radziłbym ograniczyć się do minimum, zainteresowanie nie będzie duże.

Poza tym sylwetki reżyserów i biografie pisarzy związanych z horrorem i opisanie ich twórczości jako coś w stylu temat numeru.

Życzę powodzenia w projekcie!
Ocky
Indiana Jones

Post autor: Ocky »

Dusqmad, tylko z drugiej strony do takich niskobudzetowych produkcji,albo calkiem offowych to jets baaardzo ograniczony dostep.
KeniG
Indiana Jones

Post autor: KeniG »

Siema dux, :) to ja SoLo widze że cie wciągneli w projekt Czachopisma :) GRATULUJE

Ja oczywiście jestem na TAK ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „FORUM OGÓLNE”