Witam. Pojawiła się pewna okazja, możliwość, że powstanie w Polsce czasopismo poświęcone zacnemu gatunkowi filmowemu jakim jest horror. Czasopismo to wzorowane byłoby na znanej chyba wszystkim "Fangorii". Na tym etapie badam zainteresowanie tego typu pismem na różnych forach internetowych. Wierzę, że i tutaj nie brakuje miłośników grozy, dlatego też zwracam się do was z następującymi pytaniami...
W gazetce znalazłyby się oczywiście:
-Recenzje filmów, gier, książek
-dużo szeroko pojętej publicystyki, relacje z imprez poświęconych horrorom
-opowiadania
-zapowiedzi
Całość najprawdopodobniej zamykałaby się w granicach 7 zł za numer. Początkowo gdzieś około 40/50 stron i zobaczymy jak się to wszystko rozwinie.
Przewidywane jest także kilka innych ciekawych działów, jednak na razie nie chciałbym wszystkiego zdradzać.
Prosiłbym także, abyście wyrazili w postach co najbardziej by was interesowało... recenzje, więcej opowiadań itd.
Zapraszam oczywiście również do wzięcia udziału w ankiecie.
Miesięcznik poświęcony horrorom w Polsce
Re: Miesięcznik poświęcony horrorom w Polsce
Zacna inicjatywa. Mnie najbardziej interesowałyby felietony i artykuły pozwalające poszerzyć horyzonty znajomości filmowego horroru, poruszające temat jakiegoś konkretnego nurtu i skupiające się na najważniejszych dla niego filmach. Jeśli zaś chodzi o recenzje (filmowe) przyjaznym mi wyjściem byłoby podzielenie ich na działy:
- recenzje nowości kinowych
- recenzje horrorów obowiązkowych do oglądnięcia
- recenzje niskobudżetowców, filmów wartych oglądnięcia, które niejeden miłośnik pominie
Opowiadania - tu radziłbym ograniczyć się do minimum, zainteresowanie nie będzie duże.
Poza tym sylwetki reżyserów i biografie pisarzy związanych z horrorem i opisanie ich twórczości jako coś w stylu temat numeru.
Życzę powodzenia w projekcie!
- recenzje nowości kinowych
- recenzje horrorów obowiązkowych do oglądnięcia
- recenzje niskobudżetowców, filmów wartych oglądnięcia, które niejeden miłośnik pominie
Opowiadania - tu radziłbym ograniczyć się do minimum, zainteresowanie nie będzie duże.
Poza tym sylwetki reżyserów i biografie pisarzy związanych z horrorem i opisanie ich twórczości jako coś w stylu temat numeru.
Życzę powodzenia w projekcie!
Dusqmad, tylko z drugiej strony do takich niskobudzetowych produkcji,albo calkiem offowych to jets baaardzo ograniczony dostep.
Siema dux,
to ja SoLo widze że cie wciągneli w projekt Czachopisma
GRATULUJE
Ja oczywiście jestem na TAK
Ja oczywiście jestem na TAK