W czasie trwania Comic-conu każdy serial ma swoje 5 minut - producenci przybywają na specjalny panel dyskusyjny razem z aktorami i mają szansę porozmawiać z fanami, pokazać nowe materiały, sypnąć garścią spoilerów. Trudno było w tym roku przeoczyć 5 minut Zagubionych - fani zjawili się na targach bardzo licznie i już podczas trwania konferencji z producentami Herosów przed wejściem znajdował się tłum ludzi czekających na Damona i Carltona. Zobaczcie, co przygotowali dla nas producenci Lost w tym roku!
Na tegorocznym Comic-conie swoje stanowisko rozstawiła Inicjatywa Dharma, która szuka nowych pracowników. Zwiedzający mogli rozwiązać test, którego wynik miał przesądzić o uczestnictwie w projekcie. Na panelu dyskusyjnym, który nawiasem mówiąc był sponsorowany przez Inicjatywę, pojawił się jej wiceprezez - Hans Van Eagen, który przedstawił widowni nowych członków Inicjatywy i zachęcił do odwiedzenia dharmawantsyou.com w najbliższy poniedziałek. Opisane wyżej wydarzenie było oficjalnym rozpoczęciem nowego LOST ARG o tytule "The Project".
Kolejnym punktem programu było to, co tygryski lubią najbardziej, a mianowicie Q&A. Pytań padło sporo, a Damon i Carlton cierpliwie odpowiadali na każde z nich. Pytający otrzymywali ponadto prezent od producentów za każde zadane pytanie. Warto obejrzeć video dostępne na http://livelost.blogspot.com/2008/07/lo ... video.html. A oto przebieg całego Q&A:
Q: Czy implozja Łabędzia doprowadziła do przesunięcia Wyspy?
A: Nie, ale coś ważnego się wtedy stało.
Q: Co z Jinem i Lockiem?
A: Jin będzie w serialu w jakiejś formie. Historie obydwu są niedokończone i wciąż jest wiele do pokazania.
Q: Ulubiony odcinek/sezon?
CC: The Constant/sezon 4
DL: Exodus/sezon 1
Q: O co chodziło z tym odbiciem wieżowców w wodzie na plakatach promujących 4 sezon?
A: To nawiązanie do tego, że sześcioro bohaterów wydostało się z Wyspy i znalazło w normalnym świecie.
Q: Co z flashbackami Rousseau?
A: Zobaczycie jej historię, ale flashbacki to akurat złe słowo.
Q: Co ze strajkiem aktorów?
A: Zaczniemy za 3 tygodnie, o ile nic się do tego czasu nie zmieni.
Q: Co z Vincentem?
A: A dlaczego nie "co z Wyspą/Sawyerem/Juliet?". Z Vincentem wszystko w porządku, pojawi się w 5 sezonie. Można spokojnie powiedzieć, że pies przeżyje ich wszystkich.
Q: Czy Kate zobaczy jeszcze Sawyera?
A: Tak
Q: Co się stało w ludźmi w pontonie?
A: Nie żyją. Oprócz Faradaya.
Q: Czy istnieją jakieś granice co do tego, jak daleko w przeszłość/przyszłość mogą wybiec flashe?
A: Historia w 5 sezonie zostanie przedstawiona w nowy, ekscytujący sposób. Na początku nie będziecie mieli pojęcia w jakim czasie jesteście.
Q: Jak zakończy się serial?
A: Chyba dobrze.
Q: Jak stary jest Richard i czy ma 6 palcy u nóg?
A: Nie powiemy. Ale zobaczycie bosego Alperta w bardzo bliskiej przyszłości.
MAtthew Fox: Alpert ma 125 lat.
DL: Źle!
Q: Czy ludzie na Wyspie są obserwowani? Przez kogo?
A: Dobre pytanie.
źródło:popcorner.pl
Comic-con 2008 kilka odpowiedzi tworców na pytania fanów!
Re: Comic-con 2008 kilka odpowiedzi tworców na pytania fanów!
zaciekawila mnie odpowiedz na ostatnie pytanie
czyzby cos sugerowal xDQ: Czy ludzie na Wyspie są obserwowani? Przez kogo?
A: Dobre pytanie.
mnie najbardziej ucieszyło to:
nie dziwię się że ludzie tam tak ciągnęli
jedno pytanie mnie zagięło ... jak się można było spytać a co z Vincentem... ostatnie pytanie jakie bym zadał... prędzej bym się spytał czy Dessmond będzie miał dzieci... xD
xD i jeszcze to:Q: Co się stało w ludźmi w pontonie?
A: Nie żyją. Oprócz Faradaya.
No proszę, to Comic-con to bardzo fajny pomysł, może się bym kiedyś na to wybrałMenvalor pisze:Q: Co z flashbackami Rousseau?
A: Zobaczycie jej historię, ale flashbacki to akurat złe słowo.
jedno pytanie mnie zagięło ... jak się można było spytać a co z Vincentem... ostatnie pytanie jakie bym zadał... prędzej bym się spytał czy Dessmond będzie miał dzieci... xD
Hahaha no to pytanie odnośnie Vincenta też mnie zagięło 
Mnie natomiast zaintrygowała ta wypowiedź

Mnie natomiast zaintrygowała ta wypowiedź
Zapowiada się ciekawieMenvalor pisze:Q: Czy istnieją jakieś granice co do tego, jak daleko w przeszłość/przyszłość mogą wybiec flashe?
A: Historia w 5 sezonie zostanie przedstawiona w nowy, ekscytujący sposób. Na początku nie będziecie mieli pojęcia w jakim czasie jesteście.