Ali G

yrek
Agent Smith

Ali G

Post autor: yrek »

Obrazek

Gatunek: Komedia
Reżyseria Mark Mylod
Scenariusz Sacha Baron Cohen , Dan Mazer
Zdjęcia Ashley Rowe
Muzyka Keith Sweat, Shaggy
Obsada:
Sacha Baron Cohen
Michael Gambon
Rhona Mitra

Fabuła
Ali G to raper z dzielnicy Westside. Wraz z kumplami z gangu rywalizuje z kolesiami z Eastside. Poza tym Ali ma bardzo odpowiedzialne zadanie, prowadzi szkołę, w której uczy dzieciaki jak przetrwać w getcie. Jednak po odcięciu funduszy jest zmuszony do zaprzestania prowadzenia zajęć. Rozpoczyna protest. Ali zostaje wciągnięty w wir wydarzeń związanych z wyborami. Staje się kandydatem do parlamentu. Dostaje się tam, przewraca wszystko do góry nogami i przypadkowo natrafia na spisek swego przełożonego...(zrodlo filmweb.pl)

Opinia
Komedia z na kotrej sie smialem. A ostatnio takich malo :( Film uwzam za lepszy od Borata. Krotko mowiac polecam go fanom czarnego humoru:) Ocena 8/10
Mela0607
Agent Smith

Re: Ali G

Post autor: Mela0607 »

Mimo iż dobrze nie pamietam filmu, ponieważ widziałam go już dawno temu to i tak wydaje mi się, że jest to jedna z lepszych komedii jaka powstała w ostatnich latach... jak już sam wspomniałeś mało jest filmów, które potrafią zabawić widza =) hmm... a co do Borata to ja bym jednak go nie porównywała, ponieważ Borat to całkiem inna bajka nafaszerowana głupotą, a nie tym byśmy mogli się z tego śmiać... a zas Ali G jest może bardziej czarną komedią, co można wywnioskować z filmu, ale na pewno nie wywyższa Borata, ale to mam na myśli w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu...
Ocky
Indiana Jones

Re: Ali G

Post autor: Ocky »

czarny humor moze nie bardzo, ale na pewno film wart obejrzenia
West side is the best side!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komedia”