Duchołap, metafizyk, antropolog

Nasze teorie dotyczące wydarzeń mających miejsce na wyspie.
owen
Forrest Gump

Duchołap, metafizyk, antropolog

Post autor: owen »

Proszę, zwróćcię uwagę, na dobranie grupy, która została wysłana na wyspę w czwartej serii. Metafizyk, antropolog, duchołap i pilot. Pilot jest normalny, jednak z resztą jest coś nie tak. Powiedziane zostało, że nie są oni przszkoleni, co oznacza, że zostali wysłani tam, by działać zgodnie ze swoim zawodem. Duchołap, czy to znaczy, że został wysłany, gdyż obawiano się, że wyspa jest nawiedzona? Antropolog, badanie gleby, znów jakieś badania nad wyspą. Metafizyk? Przecież Dharma prowadziła na wyspie badania z dziedzin zeologii i METAFIZYKI. Co o tym myślicie? :-/
Pan Planeta
Vincent Vega

Re: Duchołap, metafizyk, antropolog

Post autor: Pan Planeta »

Fizyk - żeby zdjąc zabezpieczenia elektromagnetyczne
Antropolog - żeby zając sie rzeczami typu stopa i świątynia
Duchołap - żeby porozmawiac z Jacobem

no i pilot w wiadomym celu

co jeszcze chcesz wiedziec?
Szarley
Mad Max

Post autor: Szarley »

Problem w tym, że metafizyka nie zajmuje się fizyką, tylko tym co jest poza granicami fizyki, stąd słowo meta. Czyli coś wielkieg, wyższego. Metafizyka zajmuje się tym, czego nie jest się w stanie zbadać za pomocą empiryzmu. Nie da się policzyć, zmierzyć, zaobserwować i powtórzyć w doświadczeniu. Metafizyka to badanie tego, czego nie da się poznać ludzkimi zmysłami, a kiedy zmysły zawodzą, potrzebna nam jest wyobraźnia, intuicja i szósty zmysł. Tym jest metafizyka.
Stil
Forrest Gump

Post autor: Stil »

Duchołap złapie Jacoba a on okaze sie Lostzilla :lol:
Adamox11
Agent Smith

Post autor: Adamox11 »

Metafizyk , pierwsze odcinki mowia wiele po co przybyl. Badac roznice czasu,co sie staje z czlowiekiem jesli nie leci sie odpowiednim kursem itd.
Ducholap - zeby porozmawiac z Jacobem ? Mozliwe choc bardziej bym powiedzial zeby zabic Jacoba lub raczej zastosowac Egzorcyzm.
Antropolog - tu sie nie wypowiem zbytnio, moze badac te bardziej materialne wlasciwosci wyspy ?
Rafaqio
Indiana Jones

Post autor: Rafaqio »

Po przesunięciu wyspy wiemy, że Ben wyląduje na pustyni możliwe jest tez to, że wyspa trafi w okolicach niego.

Z fleszy Charllote ( antropologa ) widzimy jak znajduje niedźwiedzia polarnego na pustyni a na obroży miał znaczek DHRAM'y. Mi się wydaje, ze właśnie w tym celu kreują Charllote.
artemis
Mad Max

Post autor: artemis »

Ciekawe też jak charlotte wydostała się z wyspy, bo nastąpiło to zaraz po tym, jak oceanic 6 sie wydostało - czytała o tym w gazecie...

@Edit
Przepraszam, chyba wina złych napisów, bo z lektorem nie oglądałem tego odcinka...
Ostatnio zmieniony 2008-06-06, 15:38 przez artemis, łącznie zmieniany 1 raz.
Serek
Indiana Jones

Post autor: Serek »

w którym odcinku to zarobaczyłeś? bo jak w 2 to ona tą gazetę czytała po tym jak wrak został odnaleziony
Menvalor
Tyler Durden

Post autor: Menvalor »

Serek pisze:w którym odcinku to zarobaczyłeś? bo jak w 2 to ona tą gazetę czytała po tym jak wrak został odnaleziony
Tak Serek ma racje , chyba ci sie cos artemis najwyrazniej pomieszalo :-P
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

Pani antropolog ma jak widzieliśmy w finale IV coś więcej na Wyspie niż badania^^ znalazła ona tu miejsce urodzenia^^ (ciężko w to uwierzyć ale) ma 25 lat... 10 lat po powstaniu Dharmy, może nawet po pierwszym przesunięciu Wyspy, może jej matka w tym uczestniczyła wraz z nią? :D (niee głupie :P)
Adamox11
Agent Smith

A co wy na to ze na ta Charlotte to ta mala Annie z ktora kolegowal sie Ben XD
Morgoth
Nosferatu

:shock: ... Powiem krótko co o tym myślę: THIS IS IT ! :D bardziej prawdopodobnego scenariusza co do jej pochodzenia nie wykminimy^^ :D jakżeś to wymyślił? :D

[ Dodano: 2008-06-06, 23:10 ]
nawet są podobne:

Kod: Zaznacz cały

http://pl.lostpedia.com/wiki/Grafika:Annie.JPG
Serek
Indiana Jones

raczej to nie może być prawda. wiek Charlotte 25 lat , wiek Bena ok. 40. taka różnica wieku raczej nie wchodzi w grę.
po za tym czytałem w Spoilerach na lostpedii że Annie zaszła w ciążę na wyspie i zmarła
Nosek ;o)
Tyler Durden

Post autor: Nosek ;o) »

Na pierwszy rzut oka też o tym pomyślałam, ale faktycznie jest za młoda..... Choc w sumie wcale bym się nie zdziwiła, że to by była ta mała - wystarczy spojrzec na wiecznie młodego Turka :D (Richarda of course :P)
Adamox11
Agent Smith

ALe ona jak byla mala to wydawala sie starsza te "kilka" lat.
A jak Ben dokonal czystki to nigdzie juz nie bylo Annie co moze swiadczyc ze sie wydostala z wyspy.Nie wiem moze macie racje ale mi sie wydaje ze to ona xD
Awatar użytkownika
laska_sw
Indiana Jones

Post autor: laska_sw »

A gdzie chowali tych, co zgineli przez poród lub coś takiego? Ten wielki dół był dla otrótych przez Bena ekipe a tamci? Nie ma nigdzie o nich wzmianki...
artemis
Mad Max

no dobra, ale co? nie poznała by bena?

Bo wiadomo, że z wyspy mozna sie wydostać przenosząc się w czasie... a zaraz po opuszczeniu wyspy widziano go 24 pazdziernika 2005... więc nie wiadomo, czy tej Annie nie teleportowali jakoś np. 10 lat do przodu, czy tam 20 :)

W sumie, to charlotte zachowywała się, jakby nie wiedziała o tym, że juz byla na tej wyspie... może więc jakoś straciła pamięć, a duchołap skapnął się kim ona jest bo pogadał ze zmarłymi (czy coś w tym stylu)

pozatym w "Duchołap, metafizyk, antropolog" brakuje mi jeszcze jakiejś wzmianki o Naomi :}

@down

Czyli co? czyta w mózgach żywych i umarłych? Ale co w takim razie z tym 'duchem' którego okradł w pierwszych odcinkach 4 serii?
Ostatnio zmieniony 2008-06-10, 17:54 przez artemis, łącznie zmieniany 1 raz.
Serek
Indiana Jones

chyba chodzi o przeniesienie w czasie ... ciała..
a to jest nie możliwe... przenosi się umysł.

a jeśli chodzi o Milesa nie rozmawiał on z duchami (chyba). na statku gdy poznawał się z Michaelem wiedział że nie mówi prawdziwego nazwiska . powiedział również że DUŻO ludzi ze statku kłamie przynajmniej w jednej sprawie. a tego nie mógł się dowiedzieć od duchów
Morgoth
Nosferatu

a tego nie mógł się dowiedzieć od duchów
ale dlaczego? przecież jakiś duch może tam za każdym podążać i znać dobrze życie swego "pacjenta" (taki anioł stróż :D) więc Milles mógł gadać z tymi "strózami" ^^
Serek
Indiana Jones

to raczej mało prawdopodobne... myślę że on potrafi "wejść" w ludzki umysł.
artemis
Mad Max

Serek pisze:chyba chodzi o przeniesienie w czasie ... ciała..
a to jest nie możliwe... przenosi się umysł.
O czym ty piszesz? ben przecież przeniósł swoje ciało w przyszłość -.- chyba, że coś pomieszałem - wie ktoś ile czasu zagubieni byli na wyspie? i którego się rozbili (bo nie pamiętam) była by wtedy pewność, czy przeniósł się w czasie, czy nie^^
Adamox11
Agent Smith

Rozbili sie we wrzesniu dokladnie nie pamietam ale jakas chyba 11 lub 22.
Data to chyba 2005 ale tez nie jestem pewien..
Nosek ;o)
Tyler Durden

Post autor: Nosek ;o) »

No 22.09.2004.

Ben chyba się nie przeniósł w czasie, bo na Saharze był chyba 24 października aaaaha 2005r.... więc chyba się przeniósł, bo rozbitkowie nie byli roku na Wyspie.... No właśnie zwątpiłam :D

Moim zdaniem to tam nie ma znaczenia czy ciałem czy duszą/umysłem się przenosisz, Dess przecież po znaleźnieu swojej stałej już się nie przenosi, a ciałem przeniesie się przecież każdy, kto spróbuje przesunąc Wyspę, lub może, gdyby to pomieszczenie działało, ale chyba nie działa, bo Ben je zepsół :D to można by jeszcze inaczej się wydostac....

A Daniel jest tym całym metafizykiem, to wraz z Sayidem może uda mu sie to pomieszczonko naprawic.... a przynajmniej udałoby mu się, gdyby Sayid jeszcze był na Wyspie xD :D
Serek
Indiana Jones

było powiedziane że ten kto przeniesie Wyspę na nią nie wróci a nie było nic mowy o tym że się od razu przeniesie w czasie!!! nie wiem NA PEWNO czy Ben znalazł się na Saharze zaraz po przeniesieniu wyspy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Teorie”