Co sie stanie z Oceanic Six

Nasze teorie dotyczące wydarzeń mających miejsce na wyspie.
Nosek ;o)
Tyler Durden

Re: Co sie stanie z Oceanic Six

Post autor: Nosek ;o) »

A może on wcale samobójstwa nie popełnił, a ktoś, kto go zabił upozorował to na samobójstwo??!! Np. po przesunięciu Wyspy, Locke gdzieś się przeniósł, niekoniecznie na Saharę, jak Ben... cuda straciły swą moc i Locke znowu musiał jeździc na wózku dzięki czemu łatwiej go było wytropic, Widmore tym sposobem go namierzył, zabił i upozorował samobójstwo :D

Choc z takiego właśnie powodu (wózek again) mógł się zabic albo ktoś go po prostu siłą z Wyspy wytargał... Jak wiadomo nie tylko samolotem i łodziami podwodnymi można się wydostac z Wyspy (patrz Tom). Poza tym Locke musiałby się jeszcze kapnąc, że Richard odwiedził go, jak był mały. Dalej mnie zastanawia, czemu ten się tak wkurzył, jak Locke zabrał nóż jako rzecz, która niby do niego należała... :-|

A reszta? Hugowi chyba wszystko jedno, Sayid stracił Nadie, więc chyba jemu też, Sun musiałaby wziąc małą, a jej się do O6 przecież nie zalicza.... Jack wiadomo - jest zdesperowany i wróci na pewno, gorzej z Kate szczególnie po jej ostatnim snie, kiedy Claire powiedziała jej, że nie ma brac z powrotem Aarona...
Adamox11
Agent Smith

Post autor: Adamox11 »

No wlasnie ten Sen zeby nie brac Aarona. Mi sie wydaje ze Kate uda sie namowic zeby poplynela ale nie wezmie Aarona a Jack go wykradnie :) A co do Locka ciekawa teoria ale inaczej nie mozna wydostac sie z wyspy, Tom byl u Michaela przed zniszczeniem lodzi
Nosek ;o)
Tyler Durden

Której łodzi?? Tej podwodnej już nie było...
Inni na pewno mają jakieś swoje sposoby na wydostanie się z Wyspy. Wiecej osób się transportuje na ląd, więc muszą miec jak.
Serek
Indiana Jones

Post autor: Serek »

po zniszczeniu łodzi nie ma żadnych dowodów że ktoś się wydostał z Wsypy...

a jeśli chodzi o Aarona , jasnowidz powiedział Claire że to ona musi go wychować więc możliwe że Aaron trafi do matki
Nosek ;o)
Tyler Durden

No jest własnie TOM!!

Koniec 2 lub początek 3 sezonu, jak Michael dostaje ten taki niby kuter rybacki i jakim kursem ma płynąc, a Kate, Jack, Hugo i chyba Sayid stali na pomoście, a raczej klęczeli zakneblowani i potem Locke wysadził łódź....

Chyba, że coś pokręciłam, ale fakt jest taki, że Tom był u Michaela po wysadzeniu łodzi podwodnej i jeszcze powiedział coś w stylu "Myślałeś że tylko tym jednym sposobem można się wydostac z wyspy?"

No, ale nie spieram się, bo mogłam pokręcic :D :P
Serek
Indiana Jones

wg mnie to było tak ;-)
Michael dostaje łódź, odpływa, zostawia tych co byli na pomoście.
zjawia się u niego Tom. (dzięki łodzi podwodnej)
dopiero potem łódź podwodna zostaje zniszczona...
Adamox11
Agent Smith

Dokladnie tak bylo(przynajmniej mi sie tak wydaje..)
Ciekawe co zrobi Sun z Jackiem. BO to on jest 2 osoba odpowiedzialna za smierc JINA
Rafaqio
Indiana Jones

Post autor: Rafaqio »

Adamox11 pisze:Ciekawe co zrobi Sun z Jackiem. BO to on jest 2 osoba odpowiedzialna za smierc JINA
Nic a co ma zrobić. Wróci z nim na wyspę z nadzieją, że Jin przeżył, bo przecież w ostatnim odc. spotyka się z Widmorem i chce z nim pójść w biznes w sprawie wyspy.
Adamox11
Agent Smith

Ona na pewno cos zrobi Jackowi... jestem tego pewny .. chyba ze jak Sun wroci na wyspe i bedzie tam jakims cudem Jin to wtedy moze...
Serek
Indiana Jones

Sun powiedziała dosłownie że Jack odpowiada za śmierć Jina?
Adamox11
Agent Smith

nie.eee czytalem w Trailerze :-?
Menvalor
Tyler Durden

Post autor: Menvalor »

Serek pisze:Sun powiedziała dosłownie że Jack odpowiada za śmierć Jina?
Nie mowila.Ale Jack w rozmowie z Ben'em mowil mu ,ze bedzie trudno przekonac Sun by z nim wrocila na wyspe bo obwinia go o smierc Jin'a.
Rafaqio
Indiana Jones

Cytuję scenę z odc:
" Sun wini mnie za... " więc Jack nie mówi, że mu będzie ciężko ją przekonać tylko, że wini go za ( pewnie ) śmierć Jina, ale jak wiemy Sun chce powrócić na wyspę, gdyż rozmawiała o tym z Widmorem.
Adamox11
Agent Smith

Mnie ciekawi najbardziej z O6 dlaczego Hurley trafil do szpitala... ciekawe czy znowu
4 8 15 16 23 42 :573:
Rafaqio
Indiana Jones

Zapewne tak bo i ile pamietam w urodziny po powrocie z wyspy dostał od ojca samochód jako prezent i na liczniku były właśnie te liczby.
Menvalor
Tyler Durden

A nie trafil tam dlatego ,ze sam tego chcial po spotkaniu zjawy w postaci Charliego w odcinku pierwszym , sezonu czwartego kiedy tu uciekal tym samochodem :-P :?:
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

ciekawe co go skłoniło do przejechania się tym samochodem, może... znalazł sobie kogoś (bez podtekstów xD) np psychologa xD oj dziwny serial... (mam zapłon nie? :D)
Adamox11
Agent Smith

Morgoth zmieniles avka ? XD

A wracajac do tematu nie kojarze zeby sam chcial wrocic do szpitala... ale mogle cos przeoczyc... xD
Menvalor
Tyler Durden

Adamox11 pisze:Morgoth zmieniles avka ? XD

A wracajac do tematu nie kojarze zeby sam chcial wrocic do szpitala... ale mogle cos przeoczyc... xD
To bylo wtedy jak go ten policjant przesluchiwal i mial ta wizje/halucynacje jak sie szyba rozbila.Nie pamietam dokladnie ale policjant cos mowil ,ze sie zachowuje jakby chcial trafic do wariatkowa i jak chce moze mu to od reki zalatwic a Hurley na to ,ze naprawde? dziekuje itd i go zaczal obsciskiwac.
Morgoth
Nosferatu

^^ dokładny opis :D w sumie to nie dziwię się Hurleyowi, jakbym mial takie rzeczy przeżywać to też bym się do wariatkowa zapisał ^^
Menvalor, proponuję żebyś zaczął używać "Cytowania selektywnego" , ikonka znajduje się na lewo od Cytuj jako SC, aby tego użyć zaznacz tekst który chcesz cytować :D
Awatar użytkownika
MrEko
Vincent Vega

Post autor: MrEko »

Moim zdaniem wrócą ba napewno bo to będzie główny wątek V seri.
Awatar użytkownika
MrEko
Vincent Vega

Niewiem ale może mie to coś wspólnego z teleportowaniem i tym murzynem,który mówił"A jak nasze drogi sie skrzyzuja bedziesz moim dłużnikiem"Tak myśle
Awatar użytkownika
laska_sw
Indiana Jones

Post autor: laska_sw »

wtedy jak ten "dziadek leśny" spotkał się z Michaelem poza wyspą? Też to może być możliwe, albo... Locke przeniósł wyspę i zginął...
Awatar użytkownika
MrEko
Vincent Vega

Ale jack mówił ,że rozmawiał z nim i powiedział mu że musi wrócić na wyspę bo od tego czasu co odplyna z wyspy dzieją sie zle rzeczy
Morgoth
Nosferatu

ja myślę że producenci będą chcieli nas przekonać w 5 sezonie że Locke wrócił jakimś tam sposobem którego nie znamy a na samym końcu okaże się że on JEDNAK został zmuszony do ponownego przesunięcia Wyspy
Coś mi się zdaje że w następnych sezonach Potwór stanie się "niestabilny", zacznie opuszczać teren Wyspy itp :D
ODPOWIEDZ