4x13/14 There's No Place Like Home part 2

Dyskusje na temat poszczególnych odcinków czwartego sezonu.
Menvalor
Tyler Durden

Re: 4x13/14 There's No Place Like Home part 2

Post autor: Menvalor »

jrramzes pisze:Siema all
A więc trochę mego tłumaczenia :D Niektórzy pytają się co się stało z Benem a no to się stało że się teleportował a gdzie? a no na ta pustynie nie pamiętam który to był odc 4 serii ale był !!! Na pewno!!! Pamiętacie Ben obudził się w tej samej kurtce co przesuwał tę wajchę a znaleźli go jacyś 2 Arabowie czy coś w tym stylu PZDR for all spoko odc
No tak , to juz wiemy zreszta sam o tym pisalem ;-)

Upx2@

O ile dobrze pamietam byla gdzies mowa ze to dzieje sie 3 lata po wydostaniu sie z wyspy ale nie pamietam w jakim odcinku :-/
Pozatym Tom (ten koles ktory zginal podczas finalu 3 sezonu :-P ) odwiedzil Micheal'a
chyba przed zniszczeniem tej lodzi podwodnej(o ile o to ci chodzi). Łodz zostala zniszczona w 3 sezonie kiedy Micheal juz opuscil wyspe w sezonie 2 wiec Tom mial sporo czasu opuscic wyspe i znowu na nia wrocic :-P :-P
Rafaqio
Indiana Jones

Post autor: Rafaqio »

[center]Bez warunkowo 100/10 [/center]

[center]Każde momenty odcinka były na poziomie i w klimacie Lost. Sawyer został z Juliet mmm xD
Miles czy jakoś tak specjalnie został bo on no wiecie rozmawia z duchami... No ale zrycie zrobili, bo chciałem już na 4 sezonie zakończyć oglądanie Losta, ale nie dowiedziałem się nic o stopie i dymku :P:P Więc muszę oglądać 5 sezon łeee :D
Najważniejsze, że szkot jest z Penny ;) Wzruszająca scenka
Już wiemy gdzie Ben zranił się w ramię i co się stało gdy przekręcił do końca... przeniósł się na pustynię.
Locke nie nadaje się na przywódcę innych xD Lepszy Richard :P[/center]
Adamox11
Agent Smith

Post autor: Adamox11 »

Wlasnie ze Locke nadaje sie ale troche dziwnie to bedzie.
Locke chce zyc w naturze bez technologii tylko wiadomo jak zyli inni.
adriano1331
Forrest Gump

Post autor: adriano1331 »

odcinek oczywiście fenomenalny. ale popatrzcie na to.

Alternatywne zakończenie 4 sezonu:
http://www.redlasso.com/ClipPlayer.aspx ... ea5a21675a

nieźle zrobione, co nie?
Pan Planeta
Vincent Vega

Post autor: Pan Planeta »

Rafaqio pisze:Więc muszę oglądać 5 sezon łeee
wiesz, 5 i 6 sezon mają byc poza wyspą, więc gó***o się dowiesz

wyspy nie ma, znikła, teraz będziemy musieli męczyc się z problemami egzystencjalnymi Jacka, zemstą Sun i innymi pierdołami

Rafaqio pisze:Bez warunkowo 100/10
adriano1331 pisze:odcinek oczywiście fenomenalny. ale popatrzcie na to.
wiecie nie rozumiem takich wysokich ocen dla tego finału, jak już pisałem to było sztuczne przeciąganie i prawie wcale odpowiedzi (których już zapewne nie poznamy)

rozumiem, jeśli dla was najważniejsze są wątki poboczne typu Des i Penny itd

ale jeśli ktoś ogląda to od początku i od początku czeka na to żeby się dowiedziec co z tą wyspą jest nie tak, to tak wysokie noty po prostu mnie zaskakują

czekam na jeszcze kogoś, komu finał nie spodobał się :-P

gdyby pojawiła się scena w której np Locke bierze Richarda, idą sobie gdzieś i John pyta o wszystko na co ma ochotę, to pewnie ten odcinek byłby 1000x lepszy
Menvalor
Tyler Durden

nieźle zrobione, co nie?
No nieźle zrobili 3 rożne zakończenia :-P Pewnie nie mogli sie zdecydowac kogo tam umiescic :mrgreen:
baxell
Indiana Jones

Post autor: baxell »

Menvalor pisze:

nieźle zrobione, co nie?
No nieźle zrobili 3 rożne zakończenia :-P Pewnie nie mogli sie zdecydowac kogo tam umiescic :mrgreen:
To było raczej po to, żeby dotrzeć do tego kto jest kretem ;-) Bo niby skąd Lostfan108 miałby takie informacje :?:
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

Adamox11 pisze:Skad ta dokladnosc ze to bylo 3 lata po ... przeoczylem cos ??
Wiemy o tym z wypowiedzi FutureKate :D mówiła ona do Jacka: ,,Spędziłam ostatnie 3 lata próbując zapomnieć o wszystkim..." nie sądze żeby mówiła o zabiciu swojego ojczymy czy czymś podobnym z resztą dalej było ,,...co nas okropnego spotkało w dniu, w którym odeszliśmy" więc niemal na pewno chodzilo o odejście z Wyspy lub o odejście od siebie, tak czy siak 3 lata z pewnością minęły :)
baxell
Indiana Jones

Post autor: baxell »

Pan Planeta pisze:np Locke bierze Richarda, idą sobie gdzieś i John pyta o wszystko na co ma ochotę, to pewnie ten odcinek byłby 1000x lepszy
A co to by był za Finał, gdzie prawdopodobie większość zagadek została rozwiązana. :roll:
Adamox11 pisze:watpie zebys sie doczekal bo final byl rewelacyjny
Czy ja wiem czy aż taki rewelacyjny :-? Czegoś temu finałowi brakowało, nie potrafię tego określić, jednak podobał mi się.
Adamox11 pisze:Locke chce zyc w naturze bez technologii
Chce się przypodobać Jacobowi :mrgreen: :?:
katja
Forrest Gump

Post autor: katja »

tez uwazam ze odcinek jak na finalowy wcale nie byl rewelacyjny. spodziewalam sie czegos lepszego, wyjasnienia choc czesci zagadek, a zamiast tego nowe jak zawsze... a i fabula wcale nie byla strasznie wciagajaca. ogolnie ocena 5/10
Menvalor
Tyler Durden

Skoro maja byc 2 kolejne sezony to pewne ,ze nie otrzymasz odpowiedzi na dreczace nas pytania typu co to czarny dym czy czym jest wyspa.Mi sie podobal odcinek ,byla dynamiczna akcja , smutek no i jak zywkle typowy "cliff hanger" czyli zakonczenie odcinka w momecie kiedy dzieje sie cos ciekawego :-P
Rafaqio
Indiana Jones

Zapewne będzie tak, że dopiero, gdy O6 wrócą na wyspę na wyspę to dopiero zaczną odpowiadać na nurtujące nas pytania. :roll:
Adamox11
Agent Smith

Mnie bardziej niz te dymy zaczelo ciekawic Locke i jak zginal XD
Czy mozliwe ze musial jeszcze raz przesuwac wyspe i go tak jak Bena gdzies wynioslo ?? XD
Menvalor
Tyler Durden

No tak koncowka sezonu nr.4 nie wyjawila zbyt duzo tajemnic za to zostaly wprowadzone nowe jak wlasnie wspomniany wyzej Locke w trumnie.Btw tez jestem ciekaw dlaczego/jak zginol i jak sie tam znalazl o.o.
Menvalor
Tyler Durden

Rafaqio pisze:
Menvalor pisze:zginol
Respect kolego d(-.-")b

Co do śmierci Locka to uważam, że coś go zmusi do ponownego przesunięcia wyspy no i gdzieś się przeniesie gdzie zginie.
A ty co mistrz ortografi czy moze jakis nauczyciel ? Tu sie wypowiada a nie ocenia ortografie innych...

Co do Locke ,jezeli go przenioslo (o ile tak bylo) to pozniej rozmawial z innymi ktorzy opuscili wyspe (Walt,Jack itd) wiec chyba nie mogl ZGINĄĆ tam gdzie go przenioslo.No chyba ze Jack'a i innych odwiedzil jego duch tak jak Hurleya odwiedzil Charlie.
Rafaqio
Indiana Jones

Menvalor pisze:No chyba ze Jack'a i innych odwiedzil jego duch tak jak Hurleya odwiedzil Charlie.

Właśnie sobie odpowiedziałeś na pytanie. Zginął moim zdaniem zaraz po przeniesieniu ewentualnie później, ale na pewno żywy nie kontaktował się z O6. To był tak jakby Duch jak sam powiedziałeś np. Charlie
Laoma
Forrest Gump

Post autor: Laoma »

Trzeba przyznać, że motyw przeniesienia zadziałał :P Fora rozgrzane do czerwoności... :) Ale pomysł świetny... podobała mi się psychologia odcinka finałowego, dało się odczuć to napięcie... Pozdr!
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

ale niby jak miałby zginąć tuż po przeniesieniu? a z resztą nikt oprócz Hurley'a nie ma kontaktu z duchami, Kate widziała Claire w wizji i ... ja nawet nie biorę pod uwagę tego że mógłby zginąć przy "lądowaniu"... jakby nie patrazeć to jest LOCKE :D a gdyby wylądował na pustyni jak Ben i tam zginął to jak znalazł się w trumnie :D
Nosek ;o)
Tyler Durden

Post autor: Nosek ;o) »

Ja również należe do tych nieusatysfakcjonowanych osób...
W odcinku podobał mi się głównie wzruszający momentspotkania Penny i Dessa :D Jak to ja - pobeczłam się :D
Faktycznie nie wciągający był, ale za to koniec mnie zabił i zbierałam szczękę z podłogi. (O Locka w trumnie chodzi), bo jeśli to nie Locke, to kto?? Przecież nie tylko łysina a cała twarz była jego! :P

Motyw przesunięcia Wyspy? Proszaaa Was!!! Takie s-f, że płakac się chce! Tzn wszystko byłby ok, ale to było tak chamsko banalne....

Podczas oglądania miałam wiele uwag, spostrzeżeń, ale teraz po tak krótkim czasie za wiele nie pamiętam, co wskazuje na to, że z powodu nieciekawej jak na finał fabuły, nic nie utkwiło mi szczególnie w pamięciu prócz ostatniej sceny.
Awatar użytkownika
laska_sw
Indiana Jones

Post autor: laska_sw »

Mi się najbardziej podobała scena z przeniesieniem wyspy - jasno, głośno i... plum, tylko fale powierzchniowe zostały po wyspie. A jeszcze ciekawi mnie Juliet i Sawyer, co będą sami robić? może to zo z Kate... w klatce :D
Awatar użytkownika
MrEko
Vincent Vega

Post autor: MrEko »

Najbardziej podobało mi się zniknięcie wyspy to było ekstra.Oczywiście ,że fajne też było jak hurley powiedział szach mat panie eko :-) .Podoba mi się ,że twórcy dodali strzelanine i walke sayida z keymem.Teraz pozostało czekać na 5 sezon.
Ostatnio zmieniony 2008-06-10, 17:50 przez MrEko, łącznie zmieniany 1 raz.
Adamox11
Agent Smith

5 Sezon chyba bedzie najnudniejszy bo poza wyspa za to dowiemy sie duzo o Dharmie!
Co do Juliet i Sawyera to co pisal laska_sw
A jeszcze ciekawi mnie Juliet i Sawyer, co będą sami robić? może to zo z Kate... w klatce
nie mial bym nic przeciwko :D:D
Czika
Forrest Gump

Post autor: Czika »

Powiem tak.. Locke musial chyba opuscic wyspe bo jak pamietacie Said przyszedl do Hurleya i powiedzial ze musza isc w bezpieczne miejsce bo okolcznosci sie zminily. Ze Benthar (czy jakos tak nie pamietam) zmarl.. A gdy Hugo powiedzial te jego ''nazwisko'' to Said powiedzial ze 'nie waz sie wypowiadac jego nazwiska'' wiec Lock stal sie kims waznym i Said prawdopodobnie kontaktowal sie z nim
Adamox11
Agent Smith

zacznijmy od prostego stwierdzenia...
nie wiemy czy to byl Locke bo ta inna nazwa.
Mogl to byc rownie dobrze kazdy inny xD
Yashimo
Jack Sparrow

Post autor: Yashimo »

Odcinek (jak wszystkie pozostałe :D) 10/10 świetny motyw ze śmiercią Locka! świetny motyw z przeniesieniem wyspy! w ogóle wszystko świetne! szkoda tylko że Ben już nie powróci na wyspę :/ chciałbym znać całą prawdę o lostach....
ODPOWIEDZ