Charles Widmore

Nasze teorie dotyczące wydarzeń mających miejsce na wyspie.
Morgoth
Nosferatu

Charles Widmore

Post autor: Morgoth »

Kim on tak naprawdę jest... wydaję się być jakimś "nadludziem" czymś w rodzaju Jacoba, tyle że czysto materialnym człowiekiem z krwi i kości. Z Instruktażu Łabędzia (2x03 ,,Orientation") dowiadujemy się kto założył Dharmę - państwo DeGroot Geralda i Karen. Nie wiem skąd mi to się wzięło ale wydaje mi się że Gerald DeGroot przybrał późniejszym czasem nazwisko Charles Widmore. Jakby nie patrzeć Dharma powstała w 1970 roku, katastrofa Oceanic miała miejsce w 2004 roku (22 wrzesień) tak więc mamy różnicę czasową wynoszącą 34 lata a teraz porównajmy zdjęcia:
przepraszam za jakość ale lepszego nie było w kiosku^^

http://pl.lostpedia.com/wiki/Grafika:Gerald.jpg
Jest to Gerald DeGroot - założyciel w wieku około 40-50 lat (na moje krzywe oko) Film ten wykonano najprawdopodobniej około roku 1970 albo później

A teraz Charles
Obrazek
Widzimy tutaj starca w wieku koło 70-80 lat

Jak wam się wydaje, czy wszystko co wie Charles o Wyspie i o tym co się na niej znajduje (bo skąd Keamy wiedział o Orchidei) nie bierze się przypadkiem stąd że on tym wszystkim sterował Mamy jeszcze słowa z rozmowy Ben/Widmore z których wynika że Wyspa kiedyś należała do Charles'a... Mi wszystko się zgadza, a wam?
Ostatnio zmieniony 2008-06-02, 21:05 przez Morgoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Menvalor
Tyler Durden

Re: Charles Widmore

Post autor: Menvalor »

No no ja nie rozmyslalem nad tym ale jak przeczytalem twoj temat to jest to raczej mozliwe ze DeGroot i Widomore to moze byc jedna i ta sama osoba.Tylko dlaczego mialby zmienic nazwisko i co sie stalo z jego partnerka :-P no dowiemy sie pewnie tego w nastepnych sezonach.
Serek
Indiana Jones

Post autor: Serek »

ja uważam że gdyby był założycielem Dharmy wiedział by gdzie jest wyspa i nie musiał by szukać tak długo. a co do zmiany nazwiska, nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy ;-)
Rafaqio
Indiana Jones

Post autor: Rafaqio »

Zmyślacie koledzy xD

Moim zdaniem Widmore nie współpracował z DHARMA co najwyżej mógł ją zasponsorować, gdyż jest bogaty, ale równie dobrze mógłby zrobić to ojciec Sun pan Paik. Widmore ma nieograniczone zasoby pieniędzy i dla niego to był pikuś odnaleźć wyspę, oraz ważniejsze informacje na jej temat. Ci ludzie których widzimy na końcu 2 sezonu co siedzą w jakimś pomieszczeniu a za oknem wszędzie jest śnieg po tym jak bunkier The Swam eksplodował zaświeciła się lampka i tak właśnie znaleziono wyspę. Możliwe jest to, że Ben z Widmorem znali się przed DHARMĄ. Z chęci większych korzyści postanowił odszukać wyspę i tyle.
baxell
Indiana Jones

Post autor: baxell »

Widmore nie wygląda na 70/80 lat :shock:
Max 60.
Serek pisze:i nie musiał by szukać tak długo
Może wyspa nie chciała być "odnaleziona" :?:

[ Dodano: 2008-06-02, 22:01 ]
Widmore nie wygląda na 70/80 lat :shock:
Max 60.
Serek pisze:i nie musiał by szukać tak długo
Może wyspa nie chciała być "odnaleziona" :?:
Adamox11
Agent Smith

Post autor: Adamox11 »

Ja bym szukal innego powiazania miedzy tymi osobami.
Ojciec i Syn. Bracia (?) , jakies inne pokrewienstwo...
baxell
Indiana Jones

Post autor: baxell »

Rafaqio pisze:równie dobrze mógłby zrobić to ojciec Sun pan Paik.
Rafaqio być może było tak, że obydwaj Widmore i Paik sponsorowali Dharmę
Rafaqio pisze:zaświeciła się lampka i tak właśnie znaleziono wyspę
Wyspa jak wiesz została "przeniesiona", więc teraz Widmore'owi będzie ciężej ją odnależć, ale skoro stać go było na wykopanie 324 ciał z Tajlandzkiego cmentarza, to wydanie "kilku" no powiedzmy "kilkunastu" jak nie więcej milionów nie będzie dla nie większym problemem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Teorie”