Co sie stanie z Oceanic Six

Nasze teorie dotyczące wydarzeń mających miejsce na wyspie.
Adamox11
Agent Smith

Co sie stanie z Oceanic Six

Post autor: Adamox11 »

Jak myslicie czy Oceanic Six Wroci na wyspe , czy jesli nie co sie z nimi stanie ?
I czy ten ktos na koncu odcinka to byl Locke bo tego tez bym nie byl pewien :)
jrramzes
Forrest Gump

Re: Co sie stanie z Oceanic Six

Post autor: jrramzes »

Moim zdaniem muszą wrócić bo by nie było kolejnych odcinków :D:D a ten trupek to nie LOCKE tylko jakiś typek podstawiony przez Oceanic Air czy coś w tym stailu :D
Menvalor
Tyler Durden

Post autor: Menvalor »

Chodzilo mu zapewne o Oceanic Airlines (czy jak sie to tam pisze:).
Co do tematu , tak mysle ze wroca na wyspe choc bedzie pewnie ciezko do tego przekonac niektorych (Kate&Aaron).Co do tej trumny ...hmm...sam nie wiem niby Lock ale jakis taki inny no , nie wiem nie wypowiem sie :-P
Rafaqio
Indiana Jones

Post autor: Rafaqio »

Muszą wrócić, bo inaczej już by się skończył Lost. Moim zdaniem w trumnie jest Locke, a gdy wróci na wyspę to ona go znowu uzdrowi i będzie biegał po dżungli ze swoim nożykiem. Albo jest też druga możliwość, że Ben oszukuje Jacka o powrocie na wyspę po to by się dostać do Desmonda a następnie do Penny po to by ją zabić. Jak wiemy Ben już o tym rozmawiał z Widmorem.
Serek
Indiana Jones

Post autor: Serek »

gdzieś czytałem że V sezon ma być o tym jak Oceanic Six próbują wrócić na wyspę a VI o tym jak już są na wyspie. może to brednie ale tak czytałem ;-)
Adamox11
Agent Smith

Mnie ciekawii np. Ben mowi Jackowi ze wszyscy musza wrocic na wyspe i ze mu pomoze tylko z Kate.
Ciekawe czemu np. nie moze przekonac Sayda skoro ten dla niego pracuje.
I wlasnie Ben powraca ,Sayid dla niego pracuje potem wszyscy musza wrocic,
boshe pokrecone to wszystko :)
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

mnie nie dziwi fakt że Locke z trumny dziwnie wyglądał... przecież jest 3 lata starszy^^ ale jak zdążyłem powiedzieć, dlaczego ta trumna byla taka krótka? ;)
Serek
Indiana Jones

Post autor: Serek »

Adamox11 pisze:Mnie ciekawii np. Ben mowi Jackowi ze wszyscy musza wrocic na wyspe i ze mu pomoze tylko z Kate.
mnie również ciekawi dlaczego rozmawiają jak gdyby nic... podczas ostatniego spotkania Jack prawie zabił Bena a teraz sobie rozmawiają... trochę dziwne
Rafaqio
Indiana Jones

Serek pisze:
Adamox11 pisze:Mnie ciekawii np. Ben mowi Jackowi ze wszyscy musza wrocic na wyspe i ze mu pomoze tylko z Kate.
mnie również ciekawi dlaczego rozmawiają jak gdyby nic... podczas ostatniego spotkania Jack prawie zabił Bena a teraz sobie rozmawiają... trochę dziwne

Ja nie widzę powodu twojego zdziwienia.
Jack po powrocie z wyspy czuł się dyskomfortowo i zaczął zażywać tabletki co spowodowało, że się uzależnił od nich. Następnie ukazuje mu się Locke przed oczami i mówi, ze musi wróci na wyspie( wszystko mówię na podstawie serialu nic nie zmyślam ). Wtedy w Jacku coś pęka i przełamuje się. Postanawia przekonać Kate, że muszą wrócić na wyspę, a później widzi Locka w trumnie który jego nawiedza, więc nie ma wyjścia i przyłącza do Bena.
Adamox11
Agent Smith

Rafaqio pisze:więc nie ma wyjścia i przyłącza do Bena.

daj mi fragment w ktorym przylacza sie do Bena jezeli mowisz wsyzstko na podstawie filmu
Rafaqio
Indiana Jones

Adamox11 pisze:
Rafaqio pisze:więc nie ma wyjścia i przyłącza do Bena.

daj mi fragment w ktorym przylacza sie do Bena jezeli mowisz wsyzstko na podstawie filmu

Ostatnia scena finałowego odc. 4 sezonu. Rozmowa Bena z Jackiem. Jack postanawia pójść z Benem by przekonać pozostałych rozbitków by Ci powrócili z nimi na wyspę. ;-)
baxell
Indiana Jones

Post autor: baxell »

I czy ten ktos na koncu odcinka to byl Locke bo tego tez bym nie byl pewien
To był John :!: Ben mowił do Jacka, że Jego (Johna) też muszą zabrać.
Adamox11 pisze:czy Oceanic Six Wroci na wyspe
Wróci. Sun - ze względu na Jina (bedzie żyła w przekonaniu, że jej mąż żyje). Kate & Aaron - Claire w objawieniu zakazała Kate ponownie zabierać jej syna spowrotem. Jack - wróci, obiecał innym, że ich uratuje. Hurley i Sayid - raczej też wrócą.
jrramzes pisze:a ten trupek to nie LOCKE
:shock:
To niby kto to jest :roll:
Rafaqio pisze:do Desmonda a następnie do Penny po to by ją zabić.
tu ci przyznam rację, ale Ben mógł kazać Sayid'owi wyszukać Penny przecież dla Sayida to żaden problem ;-)
Adamox11 pisze:ze mu pomoze tylko z Kate
bo Kate będzie najtrudniej nakłonić :-P
Rafaqio pisze:Następnie ukazuje mu się Locke przed oczami i mówi, ze musi wróci na wyspie
W którym to było odcinku :O :?:
Rafaqio
Indiana Jones

baxell pisze:Następnie ukazuje mu się Locke przed oczami i mówi, ze musi wróci na wyspie

W którym to było odcinku :O :?:

Widzę, że muszę Ci wszystko wytłumaczyć, bo nie umiesz wywnioskować niektórych rzeczy z odcinka. Było to w finałowym odc.

W odcinku tym wielokrotnie pojawiało się nazwisko Jeremy Bentham. Było to sztuczne nazwisko Johna, gdy umarł, no przecież nie mógł podać prawdziwego no nie? Już nie pamiętam kto, ale na pewno dla Huga i Jacka ukazywał się Jeremy Bentham ( Locke ), gdyż była o tym mowa w odcinku. Była tez mowa, że On ( Jeremy Bentham ) namawiał Jacka gdy się mu ukazywał do powrotu na wyspę... Następnym razem obejrzyj dokładniej odc. :roll:
baxell
Indiana Jones

W odcinku tym wielokrotnie pojawiało się nazwisko Jeremy Bentham
W 5 sezonie przkonamy się czemu Jeremy Bentham, Tak sądze
Rafaqio pisze:no przecież nie mógł podać prawdziwego no nie
Sam na to wpadłeś :?: 8-)
Rafaqio pisze:namawiał Jacka gdy się mu ukazywał
Chodzi mi o scenę gdzie się Locke ukazuje Jackowi ;-) Bo jakoś takowej nie dostrzegłem.
Morgoth
Nosferatu

baxell pisze: Chodzi mi o scenę gdzie się Locke ukazuje Jackowi ;-) Bo jakoś takowej nie dostrzegłem.
Ja bym powiedział że to są trafne przypuszczenia Rafiqiego (mogę tak do ciebie mówić? łatwiej się pisze i ładniej mi brzmi xD) skoro mówił że Jeremy Bentham go odwiedził to chyba jasne że musiał go spotkać czyli pojawił mu się przed oczami :D
Zauważyłem Rafiqi że mamy podobny sposób myślenia :D

Zastanawia mnie jeden fakt... Dlaczego John popełnił samobójstwo... nie mógł wrócić na Wyspę czy co... No i jak Ben chce tam wrócić, sam mówił że po przesunięciu Wyspy osoba która to zrobiła nie może na nią wrócić... czyżby chciał "złamać" zasady panujące na Wyspie??
Adamox11
Agent Smith

A wiecie co mi sie wydaje....
Ze byc moze Locke ponownie przesunal wyspe, przenioslo go tak jak Bena gdzies na pustynie itd. a on chcial bardzo wrocic na wyspe i sie killim co o tym myslicie ?? xD
Morgoth
Nosferatu

A nie napisałem tegO??... zapomniałem xD no to napiszę że również tak uważam :D bo niby jak miałby się wydostać, nic innego mi do głowy nie przychodzi... ^^
Rafaqio
Indiana Jones

dosyć ciekawą teorie stworzyliście. Mi również się wydaję, że Locke dobrowolnie by nie opuścił wyspy, więc coś musiało go skłonić do ponownego użycia przesunięcia wyspy co spowodowało, że przeniósł się w jakieś miejsce na ziemi gdzie go rozpoznano albo i nie i zabito.

Ps. Rafaqio --> czyta Rafakio
Mi to obojętnie jak będziesz mówił to już nie ma różnicy każdy będzie wiedział o co kaman
baxell
Indiana Jones

Rafaqio pisze:Locke dobrowolnie by nie opuścił wyspy
Być może Widmore "wpadł" na trop wyspy i John musiał ją "przesunąć"

A co do tego, samobójstwa Johna to być może po przesunięciu wyspy nie mógł na nią wrócić i kalectwo powróciło i Locke nie mógł się z tym pogodzić, wiedząc, że już nie wróci na wyspę.

PS. : Morgoth - IMO - moim zdaniem | IMHO - Moim skromnym zdaniem :mrgreen:

[ Dodano: 2008-06-02, 21:09 ]
Rafaqio pisze:Locke dobrowolnie by nie opuścił wyspy

A co do tego, samobójstwa Johna to być może po przesunięciu wyspy nie mógł na nią wrócić i kalectwo powróciło i Locke nie mógł się z tym pogodzić, wiedząc, że już nie wróci na wyspę.

PS. : Morgoth - IMO - moim zdaniem | IMHO - Moim skromnym zdaniem :mrgreen:
Adamox11
Agent Smith

Rafaqio napisał/a:
Locke dobrowolnie by nie opuścił wyspy

PS. : Morgoth - IMO - moim zdaniem | IMHO - Moim skromnym zdaniem

[ Dodano: 2008-06-02, 21:09 ] Rafaqio napisał/a:
Locke dobrowolnie by nie opuścił wyspy

PS. : Morgoth - IMO - moim zdaniem | IMHO - Moim skromnym zdaniem

czemu podwojny post ???

A byc moze okaze sie ze ktos jest zdrajca z Ludzi Bena(teraz juz locka xD ) i wszystko wyspiewa Widmorowi lub ewentualnie nie zapominajmy ze Miles zostal na wyspie :))
Morgoth
Nosferatu

czemu podwojny post ???
zapewne błąd servera Boo, więc wziął powrót i wysłał raz jeszcze, efekt widzisz powyżej :D

Racją jest że na Wyspie są ludzie Widmore'a ale jak mieliby się skontaktować z kimkolwiek ze świata zewnętrznego ?
Adamox11
Agent Smith

moze przez te smieszne telefony nie zapominajmy ze jeden zrzucil pilot a Miles powinien miec swoj jeszcze.

A ciekawe co z Faradayem to mnie najbardziej ciekawii xD
Morgoth
Nosferatu

może do jakiejś wysepki dopłynie albo będzie miał podobne szczęście do O^

Było powiedziane w serialu że te telefony moga się komunikować wyłącznie między sobą :D
ggoorraall
Forrest Gump

Post autor: ggoorraall »

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Bentham
przeczytajcie sobie ciekawostki na temat tej postaci.może ma to jakiś związek z ciałem?
Adamox11
Agent Smith

Było powiedziane w serialu że te telefony moga się komunikować wyłącznie między sobą

No tak ale niewykluczone ze te telefony sa jeszcze w swiecie po za wyspa np. taki prywatny telefonik Widmore xDD
ODPOWIEDZ