4x13/14 There's No Place Like Home part 2

Dyskusje na temat poszczególnych odcinków czwartego sezonu.
powerr
Tyler Durden

4x13/14 There's No Place Like Home part 2

Post autor: powerr »

04x13/14 There's No Place Like Home part 2

postać flashforwardów: Oceanic Six

Premiera: 29 maja 2008r.
Ostatnio zmieniony 2008-04-22, 19:22 przez powerr, łącznie zmieniany 1 raz.
Menvalor
Tyler Durden

Re: 4x13/14 There's No Place Like Home part 2

Post autor: Menvalor »

O maj god , byly to 2(1?) najlepsze odcinki 4 sezonu!!Od poczatku do konca trzyma w napieciu i niepewnosci co sie stanie dalej , no i ta koncowka , kawal dobrej roboty :569: !!No i czekam do 2009 :567: na nastepny sezon 8-)
Awatar użytkownika
Piotrek1230
Indiana Jones

Post autor: Piotrek1230 »

niezły odcinek, ciekawe jak Locke sie znalazł w tej trumnie i dlaczego sie tak nazywa, wiele nowych tajemnic
Pernix
Forrest Gump

Post autor: Pernix »

Piotrek1230 pisze:niezły odcinek, ciekawe jak Locke sie znalazł w tej trumnie i dlaczego sie tak nazywa, wiele nowych tajemnic
Nazywa się inaczej, bo nie mogą wyjawić tajemnicy, że ktoś jeszcze przeżył poza "oceanic six", no bo niby jak jego ciało w takim dobrym stanie znalazło się po takim upływie czasu ;)
Awatar użytkownika
Piotrek1230
Indiana Jones

Post autor: Piotrek1230 »

chodzi mi o inne tajemnice, np. ludzie Bena, dlaczego Ben chciał opuścić wyspę.
Fajnie Sawyer popływał sobie trochę ;p
Menvalor
Tyler Durden

Piotrek1230 pisze:chodzi mi o inne tajemnice, np. ludzie Bena, dlaczego Ben chciał opuścić wyspę.
Heh Ben to chyba dlatego chcial opuscic wyspe zeby odnalesc Widmora jak sam mowil do Keamego(nie wiem jak sie to pisze ;D) kiedy umieral , tak samo cos mowil ze Jacob tego chcial a to juz nie wiem o co biega :?: No a nie ma to tamto Sawyer sobie zdeczka pomachal rekami :-D
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

no właśnie schudł trochę^^ ale obawiam się że nie dadzą nam zobaczyć efektów terapii...
Szkoda że next in 2009, ale mowi się trudno
Ben nie chciał opuścić Wyspy (raczej) , chciał ją przesunąć, a efektem ubocznym była "teleportacja", co do Locke'a w trumnie... coś się chłopak skurczył... :D
Vijas
Vincent Vega

Post autor: Vijas »

Wracając do Bena - o ile się nie myle to on coś mówił Locke'owi, że ten kto przesunie wyspę zginie czy już nie wróci (nie wiem dokładnie jak to było). Jak tak to jakim cudem wydostał się z wyspy i gadał z Jackiem?
Adamox11
Agent Smith

Post autor: Adamox11 »

Jestescie pewni ze to byl Locke ? Jakas jak zobaczylem tego kolesia nie pomyslalem o Locku tylko o Jacob. Ale Locke bardziej prawdopodobny.Ale z kolei wypowiedz Sun mowi do Widmore "..wiesz ze ktos jescze opuscil wyspe..".
Bardziej chodzilo tu o Bena xD
Menvalor
Tyler Durden

Vijas pisze:Wracając do Bena - o ile się nie myle to on coś mówił Locke'owi, że ten kto przesunie wyspę zginie czy już nie wróci (nie wiem dokładnie jak to było). Jak tak to jakim cudem wydostał się z wyspy i gadał z Jackiem?
Bylo ,ze ten kto przesunie wyspe juz nigdy na nia nie wroci , a gadal z Jackiem bo poprostu wyspa przeteleportowala go na jakas pustynie (episode9 sezon4) i znajac naszego Bena brnie do swoich celow i odnalazl Jack'a. :mrgreen:
Adamox11
Agent Smith

A mi sie wydaje ze Ben sklamal bo jezeli by tego nie powiedzial to Locke by go nie puscil ;)
Pernix
Forrest Gump

Post autor: Pernix »

Menvalor pisze:
Piotrek1230 pisze:chodzi mi o inne tajemnice, np. ludzie Bena, dlaczego Ben chciał opuścić wyspę.
Heh Ben to chyba dlatego chcial opuscic wyspe zeby odnalesc Widmora jak sam mowil do Keamego(nie wiem jak sie to pisze ;D) kiedy umieral , tak samo cos mowil ze Jacob tego chcial a to juz nie wiem o co biega :?: No a nie ma to tamto Sawyer sobie zdeczka pomachal rekami :-D
Bingo! przecież już we wcześniejszym odcinku była scena, w kt pojawił się Ben u Widmore'a. powiedział, że teraz zemści się na nim za śmierć swojej córki. Miał cel być poza wyspą.
Adamox11
Agent Smith

Tylko ciekawe czy Ben wyladowal na pustynie czy moze wyspa przeniosla sie gdzies blizej ladu - blizej jakiejs pustyni wlasnie :idea: :?:
Lady S.
Jack Sparrow

Post autor: Lady S. »

Odcinek super, tylko zastanawia mnie, w jaki sposób Locke się wydostał z wyspy, i jakie konsekwencje ma to przesunięcie na ludzi na wyspie. No po za tym co się stało z Faradayem i ludźmi na motorówce?? Nie byli oni ani na statku, ani na wyspie. I co takie ma się dziać na wyspie, skoro tam już nie ma żadnych agresorów itp?? To mnie najbardziej ciekawi....
Pan Planeta
Vincent Vega

Post autor: Pan Planeta »

ten odcinek został tylko dobrze NAKRĘCONY, nic poza tym, masa sztucznego przeciągania, te 2h można było spokojnie upchnąć w 45 min

o Wyspie nie dowiedzieliśmy się prawie niczego, nie poznaliśmy odpowiedzi na ŻADNE pytanie (np czym jest Dym), boję się że scenarzyści sami ich nie znają

generalnie, ten odcinek był jak cały ten sezon, trochę przerostu formy nad treścią, odpowiedzi jak na lekarstwo i cała masa nowych pytań
Adamox11
Agent Smith

Pan Planeta pisze:ten odcinek został tylko dobrze NAKRĘCONY, nic poza tym, masa sztucznego przeciągania, te 2h można było spokojnie upchnąć w 45 min
TYLKO dobrze nakrecony tak ? tylko ? a pozatym aktorzy tez byli swietnii,
scenariusz rewelacyjny
asiunia444
Forrest Gump

Post autor: asiunia444 »

Najlepszy odcinek 4 sezonu;)nic dodać, nic ująć!Na końcu kopara mi opadła jak zobaczyłam Locke'a w tej trumnie... :shock:
Adamox11
Agent Smith

to na pewno byl Locke ?
Menvalor
Tyler Durden

Adamox11 pisze:to na pewno byl Locke ?
Wyglądał jak Locke ale to wcale nie musial byc on , ale jak nie on to kto :?:
Na odpowiedz bedzie trzeba czekac az do 2009 :-(
soko1989
Forrest Gump

Post autor: soko1989 »

odcinek kończący 4 sezon lost po prostu wymiata :-D czekam teraz z utęsknieniem na 5 sezon,ale będzie trzeba długo poczekać niestety :-/
Be_Your_Hero
Vincent Vega

Post autor: Be_Your_Hero »

Adamox11 pisze:to na pewno byl Locke ?
no właśnie. dobre pytanie. jak narazie bez odpowiedzi . ale ja coś myśle, że wyspa nie pozwoliłaby umrzeć Lockowi . Chociaż z drugiej strony, to chyba zrobił wszystko co musiał ,doprowadził to przeniesienia wyspy (można tak powiedzieć, że to on ,bo powiedział Benowi ,co mają zrobić), i teraz miał stać sie przywódcą Innych, a Jacob nic o tym nie mówił ,więc może widział Johna w innej roli . :?:
Adamox11
Agent Smith

Moim zdaniem trumna byla troche za mala, Mysle ze Kate przyszla by na pogrzeb Locka. Kazdy mysli ze to Locke bo ten ziom byl lysy byc moze taki skutek chcieli odniesc scenarzysci :)
Morgoth
Nosferatu

Post autor: Morgoth »

jakby nie patrzeć ta scena z Lockiem w trumnie miała miejsce 3 lata po katastrofie... przez tyle czasu wszystko mogło się zdarzyć ale też zastanawiam się jak on się wydostał z tej Wyspy, bo raczej jej nie przesuwał^^
Adamox11
Agent Smith

Wydostal sie hmm.. jak wiemy po zniszczeniu statku przez Locka ten jego koles ktorego w Final Sezonu 3 zabil Sawyer odwiedzil Micheala (to chyba bylo po wysadzeniu co ? ) wiec mieli jeszcze jakies mozliwosci powrotu.

[ Dodano: 2008-05-31, 23:00 ]
Skad ta dokladnosc ze to bylo 3 lata po ... przeoczylem cos ??
jrramzes
Forrest Gump

Post autor: jrramzes »

Siema all
A więc trochę mego tłumaczenia :D Niektórzy pytają się co się stało z Benem a no to się stało że się teleportował a gdzie? a no na ta pustynie nie pamiętam który to był odc 4 serii ale był !!! Na pewno!!! Pamiętacie Ben obudził się w tej samej kurtce co przesuwał tę wajchę a znaleźli go jacyś 2 Arabowie czy coś w tym stylu PZDR for all spoko odc

Kolor czerwony jest przeznaczony wyłącznie dla Administratora forum!
~BenLinus
Ostatnio zmieniony 2010-01-30, 00:49 przez jrramzes, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ