Włamanie na śniadanie

Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

Włamanie na śniadanie

Post autor: Dusqmad »

Obrazek
Info o filmie:
reżyseria: Barry Levinson
scenariusz: Harley Peyton
zdjęcia: Dante Spinotti
muzyka: Christopher Young
gatunek: komedia sensacyjna
data premiery: 2002-08-09 (Polska) , 2001-10-12 (Świat)
obsada: Bruce Willis, Cate Blanchett, Billy Bob Thornton

Fabuła:
Wszystko zaczyna się od dość nietypowego napadu na bank. Dwóch przestępców kłóci się, a następnie mierzy do siebie z rewolwerów. Wszystkiemu, jak się szybko okazuje, winna jest pewna rudowłosa kobieta, znudzona gospodyni domowa, która marzy o przygodzie z dreszczykiem. W życiu rabusiów pojawia się w najmniej spodziewanym momencie i przewraca je do góry nogami - nie tylko rozkochując w sobie obu, ale także dołączając do ich szajki. (żródło: film.onet.pl)

Dobry pomysł, aby założyć ten temat zwłaszcza, że jest on atrakcją dzisiejszego wieczoru w TVP1.

Jeszcze nim nadejdzie czas emisji uprzedzę Was, że nie jest to nic specjalnego. Bruce Willis nie mógł być w swoim żywiole. Jakby nie było ten film trochę nudził. Nic szczególnego się w nim nie działo, a akcja wlekła się strasznie monotonnie. Gra aktorska i fabuła też do specjalnie rewelacyjnych nie należą. Dużym plusem jest jednak scena z [spoiler]obrabowaniem banku, kiedy bohaterowie użyli jedynie żółtego flamastra, aby po ucieczce z wiezienie mieć trochę „drobnych”[/spoiler] :). Gratuluję twórcom pomysłowości ;). Poza tym z ekranu wieje nuuuudą. Film jednorazowy. Za pierwszym razem można pod warunkiem, że nie ma się ciekawszych zajęć, ale za drugim... Cóż ja przynajmniej nie zamierzam wracać do tejże produkcji.
Awatar użytkownika
BlackDog
Tyler Durden

Re: Włamanie na śniadanie

Post autor: BlackDog »

Film obejrzałem już parę miesięcy przed emisją w TVP 1. Zgadzam się prawie we wszystkim z Dusqmadem - tj. obraz nie dostarcza żadnych szczególnych wrażeń, a po jego obejrzeniu nie zajmujemy się rozmyślaniem o nim. Jednak podczas oglądania wcale nie odczuwałem, jakoby wiało nudą - kilka momentów było naprawdę dosyć dobrych. Willis miał okropną rolę, już bardziej podobał mi się jego partner. Ogólnie - przeciętne kino.
Mela0607
Agent Smith

Re: Włamanie na śniadanie

Post autor: Mela0607 »

Mi też się nie podobał :-| Pierwszy film z Willis'em co mi się nie podobał ? Dziwne :P a jednak prawdziwe :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Komedia”