Milla Jovovich

Te, które zapadają w pamięć dzięki niezwykłemu talentowi oraz te, które większość zawdzięczają urodzie.
Mela0607
Agent Smith

Milla Jovovich

Post autor: Mela0607 »

Obrazek
INFO:
Milla Jovovich urodziła się 17 grudnia 1975 roku w Kijowie, na Ukrainie. Jest jedynym dzieckiem aktorki Galiny Loginovej i Bogdanovitcha Jovovich, lekarza.
Pierwsze 5 lat swego życia spędziła głównie podróżując między domem w Rosji i Londynem, gdzie jej ojciec uczęszczał na studia medyczne. Później wraz z rodziną przeniosła się do Sacramento, w stanie Kalifornia. W Stanach Zjednoczonych ludzie nie byli do niej przychylnie nastawieni. Milla miała wielu wrogów.
Kiedy miała 12 lat zagrała po raz pierwszy w filmie. Było to "Spotkanie dwóch księżyców" (1988 r.). Rozpoczęła również karierę modelki. Jako osiemnastolatka nagrała album "The Divine Comedy". Krytycy oczekiwali po niej kiepskiej muzyki pop, Milla jednak zaskoczyła wszystkich. Stworzyła wartościowe kompozycje z użyciem instrumentów z całego świata.
W 1997 roku zagrała w "Piątym elemencie" z Brucem Willisem, filmie Luca Bessona. To właśnie rola Leeloo przyniosła jej prawdziwą sławę.
Opis pochodzi z: filmweb.pl
Moja Opinia:
Zgadzam się z ostatnim zdaniem :) Piąty element to naprawdę świetny film odzwierciedlający fantastyczną przyszłość :) Cieszę się, że właśnie Milla mogła w nim zagrać, bo była świetna, mimo iż mało mówiła :P Najbardziej co mi się podoba w tej aktorce jest to, że w żadnym filmie nie jest taka sama... zmienia kolor i długość włosów, zmienia swoją postawe i zachowanie do każdej roli, jest po prostu inna i to ją odróżnia od innych aktorek =) Ona się dopiero rozwija, ale myślę, że na dobre i ze pokaże nam co jeszcze potrafi, bo jest naprawdę rewelacyjna jako aktorka :) Każdy pewnie pamięta ją z "Piątego elementu" o którym wcześniej wspominałam, albo o filmie opartym na grze "Resident Evil", który bardzo mi się podobał =)
Ostatnio zmieniony 2007-06-29, 18:34 przez Mela0607, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Scourge33
Indiana Jones

Re: Milla Jovovich

Post autor: Scourge33 »

Moim zdaniem poza "Piątym elementem" i "Joanną D'Arc" nie ma żadnej wartościowej roli do umieszczenia w życiorysie. Możliwe że jeszcze jej czas nadejdzie, w końcu jest bardzo młodą aktoreczką. Tylko niech sobie definitywnie da spokój jeśli chodzi o serie "Resident Evil"....
Rubenos
Darth Vader

Post autor: Rubenos »

Sexowna aktorka, którą bardzo lubię oglądać na ekranie. :P Ale jak to ujął Scourge, poza "Piątym elementem" i "Joanną D'arc" nie ma na koncie zbyt wielu wartościowych filmów. Przynajmniej ja nie widziałem.
Mela0607
Agent Smith

Post autor: Mela0607 »

ech... dlaczego ją tak srogo oceniacie? ;)
Ale pewnie wiecie, że jest również piosenkarką i wydaje mi się, że lepiej niech zostanie przy swojej karierze aktorskiej :P
analena
Forrest Gump

Post autor: analena »

niedosc ze sliczna to i na prawde dobrze gra! pamietam ja szczegolnie z filmu resident evil
ZabójczyZabójca
Jack Sparrow

Post autor: ZabójczyZabójca »

No ja też ją pamiętam z Resident Evil, ale wolałabym nie pamiętać, może miałabym o niej dobre zdanie. Joanna d'Arc ok. A potem pustka. Same gnioty. Gdyby nie była taka ładna, nikt nawet nie kojarzyłby kim jest.
drn
Jack Sparrow

Post autor: drn »

Nie zgodzę się z przedmówca, Resident Evil naprawdę dobra gra , piąty element klasyk. I nie gra w gniotach, jak każdy aktor ma dobre filmy i gorsze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktorki”