[img]http://www.rockserwis.pl/ftp/8/45/[2184 ... ademik.jpg[/img]
Info o filmie:
reżyseria: David Hillenbrand, Scott Hillenbrand
scenariusz: Patrick Casey, Worm Miller
kategoria: komedia
rok produkcji: 2003 rok
obsada: Chris Owen, Tatyana Ali , Boti Bliss, James DeBello, Marieh Delfino
Fabuła:
Komedia pomyłek, której akcja rozgrywa się w koedukacyjnym domu studenckim tuż przed rozpoczęciem przerwy świątecznej. Jeden z mieszkańców akademika, Style McFee, postanawia pomóc swojemu nieśmiałemu bratu Bookerowi rozwiązać problem utraty dziewictwa. W tym celu wynajmuję prostytutkę o imieniu Dominique. Jednak okazuje się, że Brooker wolałby swój pierwszy raz przeżyć z Rachel, w której jest od dawna zakochany. Sytuacja dodatkowo komplikuje się, kiedy w akademiku pojawia się studentka z Francji, która niezbyt dobrze włada językiem angielskim, a na imię ma... Dominique. (żródło: stopklatka.pl)
Opinia:
Ogólnie film nie podobał mi się. Grają w nim mało znani aktorzy i film jest bardzo słaby. Prócz paru scen w których można coś sie tam posmiać to nic sie nie dzieje. Nie wiem czemu ale mam takie dziwne wrażenie jakby ten film miał być w czymś podobny do "American Pie". Strasznie chcą się upodobnić jednak nie za bardzo im to wychodzi a moim zdaniem "American" jest dużo śmieszniejszy od tej "komedii".
Szalony akademik
Re: Szalony akademik
Nie dawno miałam ten film zobaczyć, ale znajomi mi odradzali i widzę, że to chyba dobrze =) Nawet nie znam żadnego aktora z obsady, a skoro jest tak jak piszesz czy jak inni mówią to (chyba) nie zobaczę... a wspomniałeś tutaj o "American Pie", który film miło wspominam