4x03 The Economist

Dyskusje na temat poszczególnych odcinków czwartego sezonu.
Awatar użytkownika
Dusqmad
Administrator

4x03 The Economist

Post autor: Dusqmad »

4x03 The Economist

Retrospekcja: Sayid

Premiera: 14.02.2008
wisnia_wisnia
Forrest Gump

Re: 4x03 The Economist

Post autor: wisnia_wisnia »

chetnie dowiem sie czegos wiecej o Sayid'zie bo w sezonie 3-cim malo o nim w sumie bylo :)

Post nie na temat.
Ostatnio zmieniony 2008-02-15, 17:54 przez wisnia_wisnia, łącznie zmieniany 1 raz.
Dodgers10
Forrest Gump

Post autor: Dodgers10 »

no,no fajny odcinek :D znowu pozostawia wiele do myslenia ;p i po co said i ben pracuja razem ?!
tomarek
Vincent Vega

Post autor: tomarek »

Chyba najciekawszy odcinek z tej serii:D bardzo pomysłowo zrobiona była końcówka... I teraz znowu wszystko się komplikuje...xD :lol: No to czekamy na następny odcinek... :-D
Lady M.
Forrest Gump

Post autor: Lady M. »

Zupełna komplikacja. Sayid i Ben razem? Cytuje " Dzień w którym zaufam temu człowiekowi będzie dniem w którym sprzedam swoją duszę" Co się takiego stanie, co zmieni Sayida tak bardzo? No i kto jeszcze będzie dwiema osobami z szóstki Oceanic? No, a co do tego szpiega Bena, to niemoże być to raczej nikt inny jak Michael.
powerr
Tyler Durden

Post autor: powerr »

Odcinek całkiem fajny – daje dużo do myślenia :!:

Co do Sayida to wydaje mi się że Ben postawił mu warunek że uwolni z wyspy resztę rozbitków gdy ten będzie dla niego zabijał. Tylko bardzo mnie zastanawia jak Ben uwolnił się z wyspy jak przecież jest więziony przez Johna :?:

A co do człowieka Bena na statku to wg mnie może to być Michaił Bakunin, w końcu nie widzieliśmy jego śmierci. Mógł wypłynąć na powierzchnie i trafić na statek Naomi (a ta sytuacja pod wodą wydarzyła się jak Naomi była juz na wyspie czyli jej statek też był w pobliżu wyspy). Pojawia się tylko pytanie skąd Ben wie że Michaił (lub ktoś inny) jest na tym statku – jak się skontaktował z Benem :?:

Mam nadzieję że odpowiedzi na te pytania pojawia się w najbliższych odcinkach, na który z niecierpliwością czekam :-)
Szarley
Mad Max

Post autor: Szarley »

powerr, napisał:
A co do człowieka Bena na statku to wg mnie może to być Michaił Bakunin
no tak, ale Michaiłowi granat wybuch w dłoni, wyrwało mu reke, wcale bym się nie zdziwił, jakby stracił też pół głowy. Faceta wykluczam. Byłoby to naciągnięcie, jakby się okazało, że Michaił jest na statku. Jeszcze więkze niż w przypadku Locka i Naomi.
Co do Sayida to wydaje mi się że Ben postawił mu warunek że uwolni z wyspy resztę rozbitków gdy ten będzie dla niego zabijał. Tylko bardzo mnie zastanawia jak Ben uwolnił się z wyspy jak przecież jest więziony przez Johna :?:
no, do końca Lostów sporo czasu, więc a nóż widelec Ben zwieje?
Ale co do Sayda, to się zgodzę, że to jest prawdopodobne.
powerr
Tyler Durden

Post autor: powerr »

Szarley pisze:Michaiłowi granat wybuch w dłoni, wyrwało mu reke, wcale bym się nie zdziwił, jakby stracił też pół głowy.
Masz racje całkowicie zapomniałem że jemu ten granat wybuchł w dłoni :!:
W takim razie nie mam pojęcia o kogo może chodzić.
Kruk
Forrest Gump

Post autor: Kruk »

Michaił zmartwychwstał już dwa razy, więc czemu i teraz miałoby mu się nie udac?
Ja stawiam, że szpiegiem nie jest Michael, tylko ktoś zupełnie inny, nieznany. Chociaż nie wiem... Namieszaliście mi. ;D
Sprawy z Sayidem na razie nie rozumiem, już nie mogę się doczekac kolejnych odcinków!
Pan Planeta
Vincent Vega

Post autor: Pan Planeta »

eeee nie wie ktoś co to za piosenka leci w mieszkaniu Sayida kiedy leży z Elsą?
shanar
Forrest Gump

Post autor: shanar »

Ben albo ucieknie sam, albo dogada sie z Lockiem, albo ktos go uwolni.. to moje zalozenia :P, Sayid obiecal sobie ze nie bedzie zabijal.. cos musial mu Ben namieszac albo jak mowicie poprostu obiecal ze ich uwolni.
Awatar użytkownika
Matthew
Tyler Durden

Post autor: Matthew »

Praca Sayida w futurospekcjach to jak usuwanie zbędnych insektów... dla kogo... ? no a jak, ten głos poznał bym wszędzie: naszego kochanego Benjaminka :D, te wspomnienia czy jak to nazwać, są strasznie poplątane... Ben opuścił wyspę... ale jak ? Daniel coraz bardziej mi się podoba względem charakteru... tajemniczy, dziwny tak jak ja :D. Bardzo ciekawy eksperyment z tym zegarkiem, czyli na frachtowcu godzina ulega zmianie o 30 minut... a może odwrotnie, na wyspie - to bardziej by pasowało. Ekipa może być wysłana przez jakiegoś człowieka, któremu Sayid za sprawą Linusa wyrządził mu krzywdę... ale taki sprzęt itp. człowiek musi być bogaaaaty. Locke to już nie jest John tylko JohnRambo... jakiś taki, ukryty pokój naszego manipulatora jest wspaniały, chciałbym w nim zamieszkać, pełno paszportów, ubrań... bardzo mnie ciekawi co zrobili z Milesem.... ale to pewnie już w następnym odcinku.
Awatar użytkownika
weird0ther
Darth Vader

Post autor: weird0ther »

Ten odcinek rozbryzgał mój umysł po ścianie... Futurospekcje były genialne. Największe zaskoczenie wywołała u mnie praca Sayida dla Bena, spodziewałabym się kogokolwiek, nawet Sawyera, ale nie Sayida, po tym, jak została nam opowiedziana jego przeszłość. Liczne paszporty w tajnym pomieszczeniu Bena, szok. Nastąpiło polepszenie, poczułam się, jak "w domu", odcinek był mniej wyobcowany, niż dwa poprzednie, jednak denerwuje mnie ta cała zabawa w chowanego Locke vs Jack, przeciąganie akcji na siłę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sezon IV”